back to top

Праска Cecotec Fast&Furious 5020 Force: ідеальна гладкість та мінімум зусиль

👕 ✨ Прасуйте одяг та домашній текстиль легко, швидко та бездоганно! Праска Cecotec Fast&Furious 5020 Force допоможе вам у цьому🌪️ 

Ви любите прасувати? Я — не дуже. Когось цей процес заспокоює, наче така собі динамічна медитація. Але мені завжди хочеться випрасувати речі якнайшвидше. Тому коли на огляд потрапила праска Cecotec Fast&Furious 5020 Force, я зацікавилась. Чи буде вона кращою у порівнянні з моєю старою праскою, до якої я звикла? Чи впорається із делікатними тканинами? А з щільними шторами? Відповіді на ці та інші питання — у цій статті.

Зміст

  1. Вартість
  2. Дизайн 
  • Корпус та розташування елементів
  • Підошва праски
  • Вага та розміри
  1. Технічні характеристики Cecotec Fast&Furious 5020 Force
  2. Враження від прасування
  • Прасуємо базову бавовняну сорочку
  • Прасуємо щільні лляні штори
  • Тест праски на шифоновій сукні
  1. Висновки

Вартість

Cecotec Fast&Furious 5020 Force — бюджетна праска. На WO.UA вона коштує близько 40$, а з новорічною знижкою — 27$. Враховуючи заявлені виробником можливості, це досить вигідна пропозиція.

Комплектація

Девайс постачається у картонній коробці із захистом від механічних пошкоджень. Всередині знаходиться сама праска, мірний стаканчик, яким зручно доливати воду, та інструкція з експлуатації.

Дизайн 

Корпус та розташування елементів

Праска Cecotec Fast&Furious 5020 Force

Зовні Cecotec Fast&Furious 5020 Force виглядає круто: ергономічний дизайн, контрастні елементи та відчуття якоїсь динамічності. Корпус виконано з пластику у фірмових кольорах бренду Cecotec: чорний у поєднанні з сріблястим та бірюзовим. Більшу частину корпуса займає резервуар для води, він тут немаленький: півлітра. Зручно, що резервуар прозорий, бо одразу видно, коли час долити воду.

Всі важливі елементи праски розташовані дуже логічно та зручно:

  1. У верхній частині корпуса —  велика ергономічна ручка. Захват дійсно досить зручний, навіть людям із великими руками буде комфортно. На ручці розташувалися кнопки управління, а саме розприскування води та подачі пари.
  2. Ще два елементи керування знаходяться на баку для води, під ручкою. Це поворотний перемикач, призначений для налаштування температури та кнопка декальцинації для очищення девайса від накипу.
  3. До нижньої частини ручки кріпиться шнур довжиною 2 м. На ньому є спеціальна оплітка, завдяки чому він не перекручується під час прасування. І за це плюс, особливо якщо ви пам’ятаєте неслухняні шнури у старих прасках, які вічно треба було розплутувати.
  4. У передній частині розташувався отвір для дозованого розприскування води. Ця функція теж дуже корисна, адже дозволяє додатково зволожити тканину, коли це необхідно.
  5. Між розприскувачем води та ручкою знаходиться отвір для заливання рідини. Він теж прозорий, як і резервуар.

Загалом візуальні враження від праски досить добрі. У неї приємний зовнішній вигляд та є все необхідне для прасування. Звісно, якість пластику могла б бути та кращою. Але пам’ятаємо, що Cecotec Fast&Furious 5020 Force — бюджетна праска, тож не варто чекати від нього преміальності у всьому. 

Підошва праски

Праска Cecotec Fast&Furious 5020 Force

Поверхня для прасування виготовлена з анодованого алюмінію. Анодування захищає метал від корозії, робить його міцнішим та стійкішим до подряпин. До того ж цей матеріал значно дешевше, ніж тефлонове покриття. Тож, якщо вам потрібна недорога праска, шукайте подібні моделі.

Особливої уваги заслуговує конструкція підошви. Виробник назвав її Turbo Slide. Вона ідеально гладенька, а отвори розташовані рівномірно по всій поверхні. Суть у тому, що вона рівномірно розподіляє тепло і пару по поверхні тканини.

Вага та розміри

Я люблю випрасувати багато одягу за один раз, тому мені дуже важливо, щоб праска не була важкою. Наша модель важить 1.3 кг без води. Її розміри — 29,5 х 12 х 16,2 см. Якщо порівнювати з іншими моделями, це досить-таки стандартне співвідношення. Подивимось, наскільки воно буде комфортним.

Технічні характеристики Cecotec Fast&Furious 5020 Force

Потужність2600 Вт
Види прасуванняСухе
Вологе
Об’єм резервуара для води500 мл
Регулятор подачі париТак
Подача пари з носикаТак
Паровий удар210 г/хв
Постійна подача пари60 г/хв
Матеріал підошвиАнодований алюміній
Довжина шнура2 м
Автозмотування шнураНі
Функції безпекиСистема «Крапля-стоп» від протікань
Захист від накипу
Автовідключення

Враження від прасування

Праска Cecotec Fast&Furious 5020 Force

У моєї старої праски потужність 2400 Вт, у Fast&Furious 5020 Force — 2600 Вт. Тому я очікувала, що вона краще впорається із дуже щільними та товстими тканинами. Так і сталося, але про все по черзі.

Прасуємо базову бавовняну сорочку

Це, мабуть, оптимальна річ для тестів праски. З одного боку, тканина на сорочці не надто щільна, з іншого — розпрасувати складки на натуральній бавовні може бути нелегко, особливо, якщо вона пересушена. А якщо виставити надто високу температуру і перетримати праску, можна і річ зіпсувати.

Мій тест відбувався таким чином:

  • Я заздалегідь висушила сорочку на 100%, щоб подивитися, як працює відпарювач у режимі парового удару.
  • Налила у праску води (краще брати фільтровану, аби уникнути накипу).
  • Ввімкнула її.
  • Виставила середню температуру, щоб не перегріти тканину.
  • Почекала кілька секунд. Так, саме кілька секунд, бо нагрілася вона дуже швидко. Все-таки 2600 Вт потужності — це зручно.
  • Розклавши сорочку на дошці, я почала прасувати, періодично натискаючи кнопку подачі пари. Кнопка натискається добре, значних зусиль це не вимагає. Принаймні, моя рука не втомилася, поки відпарювала сорочку.

Ще мені дуже сподобалось, як зроблено носик: він вузенький та дійсно зручний. Завдяки цьому навіть ділянки між ґудзиками та складки біля манжетів прасувати було нескладно.

Щодо підошви цієї праски теж жодних нарікань. Вона ковзає поверхнею ідеально. І що важливо, тут є система Drip-Block. Це така технологія яка запобігає появі плям на тканині. Маються на увазі плями кольору іржі, які з’являються від корозії металу та застарілого накипу. Цим часто грішать старі праски, на яких немає такої системи.

Отже, із тонкою бавовною девайс впорався відмінно. Руки не втомилася, сорочка була випрасувана ідеально та швидко. Що ж, переходимо до складніших завдань.

Праска Cecotec Fast&Furious 5020 Force: прасуємо щільні лляні штори 

Праска Cecotec Fast&Furious 5020 Force

Завдання і дійсно було непросте: випрасувати великі та важкі штори зі щільного льону. Проблема тут не тільки у розмірі та щільності, а й у тому, що льон дуже гігроскопічний, тобто вбирає вологу. 

Отут і знадобилася функція постійної подачі пари. Я ще не мала із нею справи, адже вона є далеко не у всіх моделях. І це виявилось так зручно! Якби я постійно тисла на кнопку парового удару, мій великий палець втомився б вже на половині першої штори. А тут просто натискаєш та працюєш. Температуру налаштувала максимальну. Періодично я ще використовувала розприскувач, щоб додатково зволожити особливо сильні складки.

Єдине що, воду у цьому режимі доводиться доливати частіше, ніж у звичайному, бо розхід великий. Втім, не так часто, щоб це викликало дискомфорт: все-таки об’єм резервуара тут 500 мл. Для порівняння: у моїй власній прасці такого ж розміру бак для води вміщує лише 350 мл.

Сила відпарювання у такому режимі набагато менше, ніж із паровим ударом. Але її цілком достатньо, щоб безпечно та комфортно прасувати. Навіть така складна для прасування тканина була добре зволожена і після цього я дала їй полежати кілька хвилин, щоб випарувалась зайва волога.

Результат прасування на максималках мені дуже сподобався. Якщо ви звикли самі прасувати такі великі речі як штори, обов’язково звертайте увагу на функцію постійної подачі пари. А тепер зробимо навпаки та подивимось, як працює ця праска на делікатній тканині.

Тест праски на шифоновій сукні

У таких випадках головне — не перегріти праску. Зволоження шифон теж не потребує. Тому я виставила мінімальну температуру та не використовувала воду. У цьому режимі підошва нагрілася лише злегка, тож я змогла спокійно та не поспішаючи випрасувати всі складочки без жодних проблем.

Висновки

Знайти недорогу парову праску, яка швидко та ефективно розпрасує складки, може бути непросто. Вона має бути зручна та легка у використанні, з потужним паровим струменем і великим об’ємом резервуара.

Cecotec Fast&Furious 5020 Force — саме така. Вона швидко нагрівається, легко налаштовується та адаптується під тканину. У моєму тесті ця праска відмінно впоралась із делікатним шифоном, бавовною та дуже щільним льоном. Під кожний тип тканини мені вдалося підібрати правильні налаштування. Що ж, сьогоднішній девайс однозначно переміг мою стару праску.

Щодо недоліків цієї моделі, можу відмітити хіба що відсутність функцій вертикального відпарювання та автозмотування шнура. Але за таку доступну вартість їй можна це пробачити. Тож якщо ви хочете купити праску для повсякденного використання, ще й недорого, Fast&Furious 5020 Force — те, що треба.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.