back to top

Практичність, функціональність та дизайн: електрична зубна щітка Oclean X10

🦷 Відкрийте комфортний догляд за зубами з електрощіткою, яка дбає про здорову усмішку. Читайте огляд на Oclean X10 та дізнавайтесь подробиці🌟

Коли до мене на огляд потрапляють електрощітки Oclean, я завжди кайфую. Звісно, мені цікаво знайти у них якісь нюанси (навіть недоліки), і я їх знаходжу. Але тут це завжди про якийсь баланс: технічних характеристик, зовнішнього вигляду та ціни. От і цього разу так само: електрична зубна щітка Oclean X10 — це щось середнє між бюджетними та топовими моделями бренду. За вартістю та функціональністю її можна порівнювати з серіями X Pro та X Pro Elite. Так що нумо дивитись, на чому виробнику вдалося зекономити, а де ця щітка не поступається флагманам.

​​Зміст

  1. Що в комплекті?
  2. Що по дизайну?
  • Зовнішній вигляд
  • Насадка
  • Автономність і зарядка
  • Настінний тримач
  • Додаткові аксесуари
  1. Що по технічних характеристиках?
  2. Що з управлінням?
  3. Що по функціях?
  • Про застосунок
  • Про таймер
  • Про режими
  1. Що по враженнях?
  2. Висновки

Що в комплекті?

огляд на Oclean X10

Щітка постачається у картонній коробці. На ній одразу бачимо зображення пристрою та  основні технічні характеристики. Всередині — теж картонне пакування, яке надійно утримує всі елементи. Отже, в комплект входить сама електрощітка, одна насадка, зарядна база USB-кабель та посібник користувача.

Що по дизайну Oclean X10?

Зовнішній вигляд

Ця електрощітка представлена в трьох кольорах — рожевий, сірий і блакитний. До мене потрапила синя версія. Якщо порівнювати з, наприклад, лінійкою Oclean X Pro Elite, тут більший вибір кольорів, але менше функцій.

огляд на Oclean X10

Корпус тут не звичайний, а захищений від вологи — IPX7. Мити під водою можна, приймати душ — теж. Звісно, спеціально лити воду на кнопки не варто, а роз’єм живлення має бути закритим під час використання.

Насадка

огляд на Oclean X10

Як і в інших моделях бренду, які потрапляли на огляд, насадка X10 легко замінюється: треба просто зняти та вставити її на місце, без жодних скручувань чи кнопок. Зі щетиною все стандартно: як завжди, це DuPont преміальної якості з їхньою ідеально заполірованою поверхнею. Щетинки розташовані групами різної висоти для кращого охоплення поверхні зуба під час чищення.

Автономність і зарядка

огляд на Oclean X10

Заряджання тут відбувається через USB, тому ви можете під’єднати щітку до ноутбука або стандартного зарядного пристрою телефону. Повна зарядка займає приблизно 3,5 години. Заряду вистачає щонайменше на місяць, а анімація вказує, коли заряд батареї падає нижче 20% і її потрібно зарядити.

Настінний тримач

Це дуже зручний спосіб тримати електрощітку під рукою. Настінний магнітний тримач, по-перше, економить місце у ванній кімнаті, по-друге, захищає насадку від бактерій, які можуть потрапити на неї, якщо вона лежить на горизонтальній поверхні. 

Додаткові аксесуари

Цю модель можна доповнити зручними аксесуарами. Наприклад, кейсом для подорожей, який захищає електрощітку під час перевезень. Або УФ-стерилізатором, який вміщує п’ять насадок одночасно та дезінфікує щетинки ультрафіолетовим випромінюванням. Звісно, купити насадки для електрощітки теж не проблема, в Oclean є багато варіантів різної жорсткості та розміру для всієї родини.

Що по технічних характеристиках Oclean X10?

огляд на Oclean X10
ТехнологіяЗвукова
Інтенсивність обертів40000 об/хв
Кількість режимів5
Насадки в комплекті1
Захист від вологи та пилуIPX7
АвтономністьДо 60 днів
Спосіб заряджанняUSB-кабель
Час заряджання3 години
УправлінняКнопки
ДисплейТак
Вага 107 г
Розміри25,2 х 2 х 2 см

Що з управлінням?

огляд на Oclean X10

Що мені подобається, так це механічні кнопки: ідеальне рішення для тих, хто не може впоратися з незручним сенсорним екраном. Щітка автоматично вмикається, коли береш її в руки. Тепер треба вибрати режим — за допомогою кнопок «вгору» та «вниз». Після цього  просто натискаєш кнопку живлення — і насадка починає рухатись. Якщо не починаєш чистити, девайс вимикається. Щоб знову почати роботу, треба знов відновити її за допомогою кнопки живлення.

Що по функціях Oclean X10?

Про застосунок

Одразу зауважу: Oclean X10 не синхронізується з телефоном і застосунком, на відміну від тих же X Pro та X Pro Elite. Як на мене, це може бути як мінусом, так і плюсом. Якщо вам не подобається величезна кількість налаштувань і відгуків, тут все просто: нехитре чищення зубів, яке не вимагає завантаження додатків на телефон.

Про таймер

Він тут є, і це добре. Щітка підказує вам, коли потрібно перейти до нової ділянки рота, вібруючи кожні 30 секунд. А коли закінчуєш чистку, підсвічує червоним кольором ті ділянки, які пропустила. Якщо нічого не пропускаєш, вона надсилає на екран емодзі-відгук, щоб повідомити про те, що ротова порожнина очищена добре. Такий зворотний зв’язок — класна тема для дітей, як на мене, оскільки вона перетворює чистку зубів на гру. Дорослим ця штука теж таки трохи підіймає настрій і спонукає дочистити все правильно, аби отримати віртуальну винагороду.

Але є одне «але». Цей таймер не можна налаштувати під себе. Щоб почистити зуби більше, ніж 2 хвилини, мені довелося повторно запускати цикл чищення. Не те щоб це дуже складно, але треба звикнути.

огляд на Oclean X10

Про режими Oclean X10

Їх тут аж п’ять і ще індивідуальний, який дозволяє виставити вібрації під себе. Але на практиці цих п’ятьох вже достатньо:

  • Повсякденний. Передбачає середню інтенсивність вібрацій та ідеально підходить, коли не хочеться паритись із налаштуваннями.
  • Делікатний. Найкращий режим для тих, у кого чутливі ясна та зуби, є пломби, імпланти або інші стоматологічні втручання. Я користувалась саме ним і мені його вистачило.
  • Відбілювання та полірування. Це хороша штука для тих, хто любить каву, палить або з інших причин має пігментацію на емалі. Режим розрахований на поступове, дбайливе відбілювання, яке не шкодить емалі та яснам.
  • Масаж ясен. Корисна опція, щоб покращити кровообіг м’яких тканин та поступово зменшити чутливість.
  • Інтенсивний. Допомагає швидко зняти зубний наліт та відбілити зуби.

Що по враженнях про Oclean X10?

Мені сподобалась відносно тиха робота цієї електрощітки, за інструкцією вона видає менше ніж 45 дБ — це рівень шуму за звичайної розмови. Є тихіші моделі, звісно, але і так добре, під час чищення дискомфорту не відчувається.

Ще тут приємна вібрація навіть в інтенсивному режимі. І головне — датчик тиску. Він не дає вам чистити занадто сильно та сповіщає про помилку. 

Щітку приємно тримати. Але за відчуттями вона мені трохи більше ковзає в руці за інші моделі. Не критично, та я б користувалась нею у сухому вигляді, тоді це майже не відчувається.

огляд на Oclean X10

Висновки

Електрощітка Oclean X10 — одна з найпростіших моделей цього бренду, але вона нічим не відстає від дорожчих моделей за практичністю. Вона трохи менш потужна, ніж моделі X Pro та X Pro Elite: 40 000 обертів на хвилину проти 42 000 обертів. Щіткою просто користуватися, в неї зручні кнопки та достатньо режимів, а ще — цікавий дизайн та зручний настінний тримач.

Отже, як на мене, переваги X10 такі:

  • Тривалий час автономної роботи.
  • Механічне управління через кнопки.
  • Впізнаваний дизайн.

До умовних недоліків віднесемо наступні особливості:

  • Не синхронізується із застосунком.
  • Немає налаштувань таймера.
  • Трохи слизька ручка, коли користуєшся у душі.

З огляду на все це, X10 — хороший вибір для тих, кому не потрібен застосунок, зате важливе комфортне зрозуміле управління та простота у використанні. 

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Нові насадки для електрощітки Oclean: детальний огляд та...

😃🪥 Ретельне очищення та дбайливий догляд за зубами — все це...

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.