back to top

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для молока vs вбудований

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока. Але який купити піноутворювач: окремий чи вбудований, з нагрівом чи без? 🤷‍♂️ Дізнайтесь нижче!

Якщо ви фанат кави з молоком, ймовірно, ви знайомі з таким девайсом як спінювач для молока. Він дозволяє створювати різноманітні кавові напої як у кафе, так і вдома. Але  піноутворювачі бувають різних типів, форм та розмірів. То як вибрати девайс, який підійде саме вам? 

Спінювач для молока

Зміст

  1. Навіщо спінювати молоко?
  2. Що таке спінювач для молока?
  • Чим спінювач для молока відрізняється від капучинатора?
  1. Спінювач для молока: типи та особливості
  2. Як вибрати автоматичний спінювач для молока?
  • Режими збивання
  • Обʼєм резервуара
  • Антипригарне покриття
  • Живлення та потужність
  • Управління
  1. Як правильно використовувати спінювач для молока?
  2. Висновки: який вибрати спінювач для молока?

Навіщо спінювати молоко?

Спінювач для молока

Спінене молоко додає приємного смаку та текстури багатьом кавовим та еспресо-напоям. Воно може збалансувати гіркий смак і тонку консистенцію кави легкою, злегка солодкуватою вершковістю. З іншого боку, звичайне молоко важче і може перебити консистенцію та насичений смак кави.

Сама пінка може бути різної текстури відповідно до ваших смаків або рецепту напою. Наприклад, молоко для лате має бути глянцевим і нагадувати мокру фарбу після спінювання. Це створить шовковисту текстуру всього напою, на відміну від капучино, який має чіткий, товстий шар піни, що плаває зверху.

Що таке спінювач для молока?

Спінювач для молока

Піноутворювач або спінювач для молока — це кухонний інструмент, який використовується для перетворення молока на густу і шовковисту піну та мікропіну. Спінене молоко зазвичай додають до кави та еспресо, щоб приготувати лате, капучино тощо. Вони бувають різного формату. І перш за все треба відрізняти моделі, які готують пінку з холодного молока і ті, що спінюють її парою.

Чим спінювач для молока відрізняється від капучинатора?

Основна відмінність полягає, звичайно ж, у використанні пари:

  • Молокозбивачі без пари (Milk Frother) лише перемішують молоко, щоб наситити його бульбашками повітря.
  • Капучинатори (MilkSteamer) мають нагрівальний елемент, який також підігріває молоко. В результаті виходить легка та повітряна піна. З іншого боку, капучинатор використовує нагріту пару під високим тиском, яка одночасно нагріває молоко та збиває його. Піна, яку він створює, як правило, більш дрібна, з мікробульбашками, які створюють глянцевий блиск по всій площі молока.

Спінювач для молока: типи та особливості

Спінювач для молока

Капучинаторів та піноутворювачів так багато, що можна і розгубитися. До того ж у мережі ці девайси часто плутають. Спробуємо розібратися у деталях: 

  • Найпростіший спінювач для молока — це ручна модель, яка нагадує френч-прес і вимагає швидкого натискання на поршень.
  • Паличка для збивання молока — це ручний пристрій для збивання молока, який зазвичай має диск або круглий вінчик на кінці. Він також може бути електричним або на акумуляторним.
  • Стаціонарний або автоматичний спінювач для молока активується одним натисканням кнопки і часто має вигляд компактного чайника або циліндра з вінчиком всередині. Іноді у нього може бути також нагрівальний елемент, все залежить від моделі. Програмоване дозування та регульований регулятор мікропінки дозволяють налаштувати кількість молока та текстуру відповідно до вашого смаку та вподобань.
  • Вбудований спінювач для молока або вже є у кавомашині, або приєднується до неї, щоб зробити пристрій «все в одному». 
ОсобливостіРучнийАвтоматичнийРучний спінювачКапучинатор
ПотужністьВід мережіБатареяВід еспресо-машини
Спосіб спінюванняВінчикВінчикОбертовий дискВпорскування пари
НагріванняНе підігріває молокоДоступні моделі з підігрівомЗ підігрівом і без підігрівуПідігріває тільки парою
ПеревагиНизька ціна
Бездротовий
Класичний дизайн 
Зручний
Багато налаштувань
Вільні руки 
Портативний
Легко зберігати
Просте налаштування
Готує пар і піну
Легке налаштування
Більш ніжна піна

Очевидно, у кожної з моделей є свої переваги. Все залежить від виду кави, який ви любите. Для когось зручно купити автоматичну кавомашину, де є і капучинатор, і вбудована кавомолка тощо. У когось вже є кавоварка без капучинатора, тож вигідно купити піноутворювач для молока окремо. Або ви варите каву у джезві. Або, наприклад, хтось із родини пʼє каву лише з молоком, а хтось — взагалі не вживає молочні продукти. Тож поговоримо, як вибрати стаціонарний спінювач для молока.

Як вибрати автоматичний спінювач для молока?

Спінювач для молока

Ось основні характеристики, на які треба звернути увагу.

Режими збивання

Як ви зрозуміли, пінка від холодного та гарячого збивання виходить різна пінка. Тож якщо ви кавовий гурман, краще купити спінювач для молока, який виконує кілька функцій. Наприклад, недорогі піноутворювачі CECOTEC Power Latte Spume 4000CECOTEC та CECOTEC Power Moca Spume 5000 можуть робити міцну пінку у холодному та гарячому режимах, а також  просто нагріти молоко без збивання.

Обʼєм резервуара

Спінювач для молока

Тут все залежить від ваших вподобань, рецептів кави та кількості порцій, яку ви зазвичай готуєте. Найзручніше, коли є дві ємності, якими можна гратися залежно від рецепта. Так вже загадані піноутворювачі CECOTEC мають по 2 резервуари: на 115 мл для спінювання і на 240 мл — для нагрівання. 

Антипригарне покриття

Молоко пригоряє дуже легко. І навіть попри те, що пінозбивач для молока не кипʼятить його, а лише нагріває, ризик пригоряння є завжди. Тож добре, якщо резервуар захищено спеціальним покриттям від пригоряння.

Живлення та потужність

Для того, аби збити молоко у невеликих обʼємах, великої потужності не треба. 500 Вт цілком достатньо. Зручно, якщо цю потужність можна регулювати.

Управління

Спінювач для молока

Більшість спінювачів для молока — як з живлення від мережі, так і на на батарейках — дуже прості в експлуатації. Як правило, вони запускаються і зупиняються одним натисканням кнопки.

Як правильно використовувати спінювач для молока?

Спінювач для молока

По-перше, не забувайте заповнювати резервуар лише на ⅓. Спінювання молока значно збільшує його обʼєм, тому переконайтеся, що залишилося достатньо місця. Оскільки спінене молоко зазвичай додають до гарячих напоїв, ви, мабуть, задаєтесь питанням: спінювати молоко гарячим чи холодним? Відповідь: завжди використовуйте холодне молоко для спінювання. При нагріванні жири та білки можуть розщеплюватися і призводити до утворення менш стійкої піни. Оскільки будь-який вид спінювання додає трохи тепла (навіть ручні спінювачі використовують тертя), найкраще починати з холодного молока, коли ви починаєте аерації. 

Висновки: який вибрати спінювач для молока?

Спінювач для молока

Найкращий спінювач для молока має закривати саме ваші потреби. Це може бути як вбудований, так і окремий девайс. Також ви можете вибрати піноутворювач, який лише збиває молоко в пінку, або капучинатор, який ще й нагріває її А деякі девайси навіть вміють підігрівати молоко без спінювання. Сподіваюсь, ця стаття допоможе вам визначитись, який піноутворювач потрібний саме вам. Смачної кави, з молоком чи без нього ☕

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Чому пилосос неприємно пахне? 8 причин запаху та...

🌀 Ви помітили, що ваш пилосос неприємно пахне чи навіть смердить?...

Як вибрати тример для бороди та волосся? Чекліст...

🔍🧔🏻 Як вибрати тример для бороди та волосся? 🤔 👀 Читайте...

Найкращі відпарювачі для одягу! Топ 10 моделей від...

👔💨 Які відпарювачі для одягу найкращі? Як вибрати відпарювач, який підійде...

Страшне кіно для менталочки: найкращі фільми жахів для...

🎬👻 Хочете зануритися у світ адреналіну? 💀 Читайте у статті, як...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.