back to top

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь в огляді-порівнянні, як працюють пилососи з УФ-лампою JIMMY WB55 та JIMMY WB73 🛋️💡

Ультрафіолетові промені широко використовуються у побутових пристроях: від санітайзерів для зубних щіток до пилососів. Вони нейтралізують пилових кліщів, пилок, бактерії та інші шкідливі мікроорганізми, які містяться у домашньому пилу та осідають на поверхні. Сьогодні поговоримо про такі пилососи с УФ-лампою для мʼяких меблів JIMMY WB55 та JIMMY WB73. Як вони працюють та як покращують мікроклімат в оселі, читайте в огляді-порівнянні.

JIMMY WB55 та JIMMY WB73

Зміст

  1. Для чого потрібний пилосос з УФ-лампою?
  2. Скільки коштують JIMMY WB55 та JIMMY WB73?
  3. Дизайн JIMMY WB55 та JIMMY WB73
  4. Технічні характеристики JIMMY WB55 та JIMMY WB73
  5. Враження від роботи JIMMY WB55 та JIMMY WB73
  1. Висновки: чому варто купити JIMMY WB55 та JIMMY WB73

Для чого потрібний пилосос з УФ-лампою?

JIMMY WB55 та JIMMY WB73

У деяких людей (близько 5-10 відсотків) розвивається алергія на пилових кліщів. У більшості випадків алергічну реакцію викликає не сам кліщ, а алерген, що міститься у продуктах його життєдіяльності. Понад 40 відсотків цієї групи також мають скарги на астму.

Комфортним середовищем для пилових кліщів є мʼякі меблі та домашній текстиль. А найбільш розповсюджені симптоми такі:

  • Чхання.
  • Закладеність носа.
  • Сльозотеча та свербіж в очах.
  • Втома.
  • Головний біль.
  • Поганий сон.
  • Екзема.

Якщо у вас алергія на пилових кліщів або ви просто хочете ретельно почистити текстиль, тоді УФ-пилосос — це рішення. Ним можна добре прибрати:

  • Матраци.
  • Килими.
  • Текстильні меблі.
  • Диванні подушки.
  • Щільні штори.
  • Підстилки для котів і собак.

А головне, що UV-пилосос дозволяє прибрати весь будинок повністю без використання хімічних засобів. Тож це хороший пилосос для алергіків та астматиків, а також родин із маленькими дітьми. Він захищає оселю від пилових кліщів, бактерій та інших мікроорганізмів, які можуть викликати захворювання.

Скільки коштують JIMMY WB55 та JIMMY WB73?

Зазвичай купити пилосос с УФ-лампою для мʼяких меблів JIMMY WB55 можна за 114$, а зі знижкою, яка діє на момент огляду, — за 89$. Ціна JIMMY WB73 така сама. 

Що входить у комплект?

Обидві моделі JIMMY WB55 та JIMMY WB73 постачаються у такій комплектації:

  • Ручний пилосос.
  • Центральна комбінована щітка.
  • Шнур живлення.
  • Мікрофільтр.
  • Щітка для чищення пилососа.
  • Документація

Дизайн JIMMY WB55 та JIMMY WB73

JIMMY WB55 та JIMMY WB73

Ці моделі не тільки коштують однаково, а й виглядають дуже схоже. В них класична конструкція антикліщового пилососа: монолітний робочий блок з вбудованим акумулятором та великою ручкою. Знімається лише щітка та пластиковий контейнер пилозбірника. 

Корпус в обох випадках виготовлено з міцного пластику, якість збірки досить висока. Відрізняється лише колір: WB55 виконано у золотисто-бежевому відтінку з рожевими акцентами, а WB73 — у сірому з рожевими елементами.

Технічні характеристики JIMMY WB55 та JIMMY WB73

ПараметриJIMMY WB55JIMMY WB73
Тип пилососаРучний
Для мʼяких меблів
Дротовий
З УФ-лампою
Споживана потужність600 Вт
Сила всмоктування12 000 Па 14 000 Па
Регулювання потужностіСтандартнийТурбо
РежимиВакуум
Вібрація (вибивання)
Ультразвук
Ультрафіолет
Дезінфекція поверхніУФ-випромінювання
Ультразвук
ТермообробкаНемає
Система збору пилуЦиклонМультициклон
Тип фільтраСітчастий
Розумний датчик забрудненостіНемаєТак
Автозбільшення потужностіНемає
Обʼєм пилозбірника0.5 л
Тип пилозбірникаПластиковий контейнер
Тип основної щіткиКомпозитна роликова щітка з антистатичним волокном з мʼякими прогумованими вставками
Система проти намотування волоссяТак
LED-підсвічування щіткиНі
Загальна кількість насадок1
УправлінняКнопки на ручці
ДисплейНі
Рівень шуму 68 дБ78 дБ
Довжина шнура5 м
Автозмотування шнураНі
Розміри410 x 338 x 253 мм325 х 232 х 417 мм
Вага з аксесуарами2.17 кг2.2 кг
JIMMY WB55 та JIMMY WB73

Враження від роботи JIMMY WB55 та JIMMY WB73

Отже, ці моделі дуже схожі і за конструкцією, і за технічними параметрами, і навіть коштують однаково. Вони обидві сертифіковані сертифікований Британським Антиалергічним Фондом (Allergy UK). Втім, деякі відмінності в них також є. Як це працює на практиці?

Потужність та режими

JIMMY WB73 трохи потужніший за JIMMY WB55: 14 000 Па проти 12 000 Па. Це означає, що прибирати одні й ті самі забруднення ним буде трохи легше. Що стосується режимів, то тут все однаково:

  1. Вакуум — у цьому режимі девайс працює як звичайний ручний пилосос. Ним можна прибрати будь-що — від меблів для салону машини.
  2. Вібрація (вибивання) — у такому режимі пилосос постійно знижує та збільшує потужність, створюючи ефект вибивання текстилю. Це корисна опція для старих або дуже забруднених меблів.
  3. Ультрафіолет — у такому режимі вбудована УФ-лампа JIMMY WB55 та JIMMY WB73 випромінює хвилі довжиною 253 нм. Вони руйнують нервову систему кліщів, таким чином нейтралізуючи їх, але цілком безпечні для людини.
  4. Ультразвук — ультразвуковий випромінювач генерує хвилі довжиною 8 кГц-120 кГц, які так само допомагають нейтралізувати пилових кліщів.

Мені дуже сподобався режим вакууму: він чудово впорався із очищенням дивана після того, як на ньому побував мій пес. І шерсть, і пісок після прогулянки були прибрані досить швидко, особливо на WB73

А от чого цим девайсам не вистачає, це режиму термообробки. Домашні пилові кліщі живуть переважно у вологому, темному, теплому середовищі. А у матрацах, подушках, ковдрах, мʼяких іграшках волога якраз легко накопичується, якщо в оселі підвищена вологість. Ви можете це не відчувати, але на здоровʼя це впливає негативно.

JIMMY WB55 та JIMMY WB73

Загальна зручність IMMY WB55 та JIMMY WB73

Обидва пилососи неважкі (до 2.2 кг) та маневрові. Зручно, що режими швидко перемикаються кнопкою на ручці, і це можна зробити просто під час роботи.

Наступна зручність — під час прибирання на щітку не намотується шерсть та волосся. По-перше, тут є система проти намотування волосся, по-друге, сама щітка виготовлена з матеріалу, що нагадує гуму. А ще оббивка не електризується, бо в матеріалу є антистатичний ефект. До речі, щітки майже однакові: у WB55 щітка лише на 5 мм ширша: 245 мм проти 240.

Очистити пилозбірник — теж не проблема. Оскільки він прозорий, добре видно, коли вже час це зробити. Він легко знімається одним натисканням кнопки, витрушується та миється під водою. А щоб не торкатися бруду руками, для очищення у комплекті є окрема щіточка.

Відносний мінус — в  JIMMY WB55 та JIMMY WB73 немає дисплеїв та підсвічування щітки. Втім, враховуючи, що це відносно недорогі пилососи проти кліщів, на це можна закрити очі.

Висновки: чому варто купити JIMMY WB55 та JIMMY WB73

JIMMY WB55 та JIMMY WB73

Пилосос с УФ-лампою для мʼяких меблів допомагає якісно та швидко почистити дивани, крісла, матраци, штори, подушки та інший домашній текстиль. Крім того, JIMMY WB55 та JIMMY WB73 не тільки видаляють пил, але й генерують ультрафіолетові промені, які (за даними виробника) вбивають понад 90% кліщів, бактерій та інших мікроорганізмів, що живуть у домашньому пилу.Саме поєднання високої сили всмоктування (12 000 Па та 14 000 Па), зручної щітки та вбудованої УФ-лампи робить ці ручні пилососи ідеальними для очищення. А ще вони легкі та маневрові та відносно недорогі. Такий антикліщовий пилосос стане у нагоді алергікам, оскільки допомагає поліпшити мікроклімат у приміщенні.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Миючий робот-пилосос Dreame D10s Pro та Dreame D10s...

🤖🧹Хочете купити миючий робот-пилосос? 🌀 Огляд-порівняння Dreame D10s Pro та Dreame...

Масажер Yunmai: яку модель вибрати? Огляд-порівняння та враження...

💪 Який масажер кращий для різних видів активності? 🚴 🧗 Читайте...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.