back to top

Огляд сімейства Samsung Galaxy Tab S9: легкий вибір

Планшети Samsung найвищого класу схожі, ніж будь-коли, і цього року вони мають водонепроникність. Ось інструкція, як вибрати одну модуль із лінійки Samsung Galaxy Tab S9.

Огляд Samsung Galaxy Tab S9 три моделі

Якщо ви зацікавлені в покупці висококласного планшета Android цього року, Samsung зробить ваше рішення легшим, ніж будь-коли.

Планшети Galaxy Tab S9 цього року, які включають 11-дюймовий Tab S9, 12,4-дюймовий Tab S9 Plus і масивний 14,6-дюймовий Tab S9 Ultra, надзвичайно схожі — ви можете ґрунтуватися на тому, скільки грошей ви хочете. витрати та який розмір екрана ви хочете. Вони мають однакову технологію екрана, однакові процесори, однакові варіанти кольорів, однаковий дизайн, однакові варіанти аксесуарів і майже всі ті самі функції.

Порівняно з торішньою лінійкою Tab S8, у S9s є два відчутних оновлення: новий процесор Qualcomm, який обіцяє бути трохи швидшим (хоча швидкість і продуктивність ніколи не були проблемами для минулорічних планшетів), а також захист від води та пилу IP68, як і більшість сучасних смартфонів. Це означає, що ви можете використовувати ці планшети біля басейну чи ванни, або, швидше за все, вам просто не доведеться турбуватися про невеликі життєві негаразди в кав’ярні або коли малюк здивує вас своїм викидом, прокинувши пляшечку з напоєм. Я не знаю жодного іншого ненадійного планшета з такою водостійкістю — Android, iPad чи іншого — тому це законна відмінність від моделей Samsung і приємно мати.

Водонепроникність — це не те, що ви знайдете на будь-якому iPad, але всі три моделі Samsung Galaxy Tab S9 її мають

Я припускаю, що, якщо ви читаєте це, ви вже знаєте, чому хочете купити планшет Samsung, але нагадаю: вони є хорошою альтернативою лінійці iPad від Apple, якщо ви вже інвестували в екосистему Samsung через телефон, навушники, або якийсь інший продукт. На них використовується те саме програмне забезпечення, що й на телефонах, тому ви можете легко передавати файли між пристроями, відповідати на текстові повідомлення зі свого планшета або використовувати ті самі програми на обох. Якщо у вас є набір навушників Galaxy Buds, вони можуть плавно перемикати своє з’єднання між телефоном і планшетом залежно від того, який з них ви використовуєте. Усе це дуже схоже на те, як iPad інтегрується з iPhone, AirPods та іншою частиною екосистеми Apple, і я детальніше розповім про це у своєму минулорічному огляді Tab S8 і S8 Plus.

Високоякісні планшети Samsung також є чудовими медіа-машинами для використання з чудовими OLED-дисплеями та чудовими динаміками. Фільми, телепередачі та ігри виглядають і звучать чудово на них. Якщо все, що ви плануєте робити з планшетом, це дивитися фільми на ньому, ви не можете зробити набагато краще, ніж ці, хоча ви можете отримати майже такий же хороший досвід за значно менші гроші від Apple, Lenovo або OnePlus, якщо це все, що вам потрібно хочу зробити.

До речі, ці планшети дорогі. Цього року Samsung фактично підняв ціну на кожну модель на 100 доларів, тож найдешевший Tab S9 починається від $799,99, планшет середнього класу Tab S9 Plus коштує $999,99 і вище, а початкова ціна великого Tab S9 Ultra підскочить до $1199,99. Усі вони досі постачаються з (тепер також водостійким) стилусом S Pen у коробці, але клавіатури та інші аксесуари можуть легко збільшити вартість на сотні доларів. І, на жаль, Samsung не включає зарядний блок, попри те, що він підтримує швидку зарядку потужністю до 45 Вт і потребує вічності для заряджання на звичайному зарядному пристрої розміру телефону.

Я тестував усі три моделі протягом кількох тижнів і маю рекомендації щодо того, для кого підходить кожна модель. Я також включив кілька конкурентоспроможних альтернатив для кожного розміру нижче.

Galaxy Tab S9: один пристрій для всього

Samsung Galaxy Tab S9 екран

Плюси та мінуси Samsung Galaxy Tab S9:

Плюси:Мінуси:
• Нарешті OLED-екран
• Маленький і досить легкий, щоб його зручно тримати
• Чудова продуктивність
• Чудові спікери
• Вологозахист
• Співвідношення сторін 16:10 здається обмеженим для перегляду веб-сторінок
• Дорого
Вартість Samsung Galaxy Tab S9 від $799.99

З трьох доступних розмірів 11-дюймовий Galaxy Tab S9 найкраще підходить для типових завдань планшета. Я говорю про перегляд відео, читання книг, нотаток, ігри та легку продуктивність, наприклад надсилання електронних листів. Це єдиний із трьох, який дійсно зручно тримати в руках протягом тривалого періоду часу, і це єдиний, який не дуже незручно використовувати в портретній орієнтації через його менший розмір.

Мені також дуже подобається цей розмір для створення рукописних нотаток за допомогою S Pen, який є моїм улюбленим стилусом для цього. Samsung Notes — це повнофункціональна програма для створення нотаток, яка постачається разом із планшетом і може синхронізуватися з OneNote від Microsoft. Крім того, екосистема Android поступово отримує більше можливостей, які ми звикли бачити на iPad. Goodnotes, давній фаворит для створення нотаток на iPad, доступний безкоштовно протягом одного року на серії Tab S9, і останнім часом я часто використовую Nebo завдяки чудовому перетворенню рукописного тексту в текст і синхронізації між платформами.

Samsung Galaxy Tab S9

У попередні роки вам доводилося купувати більші планшети Samsung, щоб отримати найкращі екрани, але цього разу це не так — тепер Tab S9 оснащений таким же OLED-екраном 120 Гц, що і його побратими, але меншого розміру. У поєднанні з чотирма динаміками, сумісними з Dolby Atmos, Tab S9 забезпечує чудові враження від перегляду фільмів.

Моя головна скарга щодо Tab S9 полягає в тому, що Samsung наполягає на дотриманні співвідношення сторін 16:10, що робить Tab S9 набагато більш прямокутним, ніж щось на зразок 11-дюймового iPad Pro або OnePlus Pad. Ширина Tab S9 майже ідентична ширині цих планшетів, але ви втрачаєте пів дюйма або більше висоти екрана, через що перегляд веб-сторінок стає більш обмеженим у горизонтальній орієнтації, а все – занадто вузьким у вертикальній орієнтації.

Ви можете виконувати багато завдань за допомогою широких можливостей розділеного екрана від Samsung на Tab S9, і ви навіть можете запустити режим DeX, схожий на робочий стіл, якщо хочете, але менший розмір екрана робить це трохи незручним, якщо ви не дотримуєтеся основного режиму пліч-о-пліч. програми. Це не той планшет, який я б вибрав, щоб замінити ноутбук або виконати багато продуктивної роботи.

Galaxy Tab S9 Ultra: the one to get work done on

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra екран

Плюсі та мінуси Samsung Galaxy Tab S9 Ultra:

Плюси:Мінуси:
• Великий екран для роботи
• Дуже потужний режим робочого столу
• Швидка продуктивність
• Водотривкість
• Занадто незручно використовувати для непродуктивних завдань
• Дуже дорогий
• Середній час автономної роботи в робочому режимі
• Немає опції стільникового зв’язку
Вартість Samsung Galaxy Tab S9 Ultra від $1199.99

Насправді є лише одна причина розглянути величезний Tab S9 Ultra: ви плануєте використовувати його замість ноутбука для роботи. Для цього потрібно поєднати його з футляром для клавіатури — Samsung пропонує варіанти з трекпадами ($350) і без них ($200), що ще більше підвищить ціну цього і без того дорогого планшета. Від $1400 до $1500 ви дивитесь на ціну чудово оснащеного MacBook Air.

Але якщо ви все-таки візьмете на себе це зобов’язання, ви можете бути здивовані тим, скільки всього ви можете зробити з цим планшетом. Це все завдяки функції DeX від Samsung, яка копіює середовище робочого столу з вікнами довільної форми, як у Windows або macOS, але під керуванням Android.
У минулі роки DeX мав багато неприємних обмежень, через які я не міг покластися на нього. Але тепер Samsung вирішила багато проблем, як-от сумісність програм, вікна та введення, і я можу використовувати DeX для виконання більшості своєї роботи без проблем.

Порівняння Samsung Galaxy Tab S9

Порівняно з функцією Apple Stage Manager на iPad, DeX виглядає розкуто. Я можу відкрити скільки завгодно вікон і розмістити їх, де завгодно, і будь-якого розміру. У мене може бути кілька вікон веб-переглядача, кілька вікон Google Документів і такі завдання, як музика чи відео, у фоновому режимі під час роботи. У мене є комбінації клавіш (хоча їх недостатньо й у недостатній кількості програм), а також є підтримка жестів на трекпаді та миші. Я можу підключити його до більшого дисплея та розмістити все на цьому великому екрані, продовжуючи використовувати дисплей планшета.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra екран

14,6-дюймовий дисплей Tab S9 Ultra більший за екрани більшості ноутбуків — і виглядає приємніше під час завантаження. Його великі розміри дають мені необхідне місце для роботи, і мені не потрібно постійно штовхатися між програмами та вікнами. Вбудовані додатки Samsung, більшість додатків Google та офісний пакет Microsoft використовують переваги більшого розміру екрана з оптимізованими макетами та функціями. Інші програми, такі як Slack, Threads і, відверто кажучи, більшість програм для Android — які виглядають безглуздо на планшетах, оскільки не оптимізовані для великого екрана — чудово працюють у вбудованих вікнах у DeX, які дозволяють їм просто використовувати макети розміру телефону.

Тут все ще є деякі примхи, як-от час від часу неможливість виділити текст за допомогою трекпада в програмі Google Docs, і Ultra не завжди запам’ятовує положення мого вікна, коли я повертаюся після того, як не користуюся планшетом кілька хвилин. Але вона дійсно блищить маленькою портативною мишею та дозволяє мені робити багато речей, які мене розчаровують на інших планшетах.

З іншого боку, Tab S9 Ultra погано підходить для більшості інших завдань планшета. Він занадто великий і важкий, щоб тримати його в руках протягом тривалого періоду часу, і його розмір робить його незручним для розміщення на столику в літаку або навіть на менших сумках. Це безглуздо тримати в книжковій орієнтації, і просто занадто багато, коли я хочу прочитати книгу чи статтю. Він також займає забагато місця на моєму столі, коли я використовую його для нотаток від руки під час зустрічі.

На жаль, Samsung Galaxy Tab S9 Ultra не пропонує стільникового зв’язку

Samsung також пройшов лише половину шляху, щоб зробити його найкращим портативним комп’ютером, оскільки він не надає жодного варіанту стільникового зв’язку. (Ця опція дивним чином і на жаль обмежена Tab S9 Plus.) Я використовував Tab S9 Ultra в поїзді зі своїм телефоном як точкою доступу, і з’єднання було набагато повільнішим і менш надійним, ніж на iPad, який я можу підключити безпосередньо до мережі 5G або LTE. Термін служби батареї також менший, ніж у ноутбука, коли я використовую Tab S9 Ultra у режимі повного нахилу DeX: у середньому він тривав приблизно п’ять-шість годин, перш ніж мені знадобилося зарядити його знову.

Загалом, Tab S9 Ultra відчуває певну кризу ідентичності — чи хоче він стати чудовим планшетом для медіа та розваг? Або він хоче стати машиною для вбивчої продуктивності? Я думаю, що слід спиратися на останнє, але Samsung ще має трохи попрацювати, щоб дійсно виконати цю роль.

Samsung Galaxy Tab S9 Plus: той, який варто пропустити

Samsung Galaxy Tab S9 Plus екран

Плюси та мінуси Samsung Galaxy Tab S9 Plus:

Плюси:Мінуси:
• Гарний дисплей і чудовий звук
• Швидка продуктивність
• Опція стільникового зв’язку (хоча й обмежена)
• Водотривкість
• Завеликий для завдань планшета
• Недостатньо великий для комфортної продуктивної роботи
• Опції стільникового зв’язку не включають T-Mobile або розблоковані
Вартість Samsung Galaxy Tab S9 Plus від $999.99

Galaxy Tab S9 Plus середнього розміру та середньої ціни — це комбінація найгірших аспектів більшого Tab S9 Ultra та меншого Tab S9, але насправді не забезпечує значно кращого досвіду, ніж обидва з них. Це просто середина.

12,4-дюймовий OLED-екран виглядає чудово, але він не такий місткий, як 14,5-дюймовий екран на Ultra, і його занадто незручно тримати в руках або використовувати в портретній орієнтації. Оскільки стандартний Tab S9 цього року поставляється з OLED-екраном, вам не потрібно купувати модель Plus, щоб отримати цю функцію.

Samsung Galaxy Tab S9 всі моделі

Мабуть, найдивовижніше в історії планшетів Android цього року те, що вам зовсім не потрібно купувати Samsung. Завдяки оновленим зусиллям Google і таких нових учасників, як OnePlus, планшетів Android на вибір більше, ніж будь-коли, і багато з них досить продуктивні — і значно дешевші, ніж лінійка Tab S9 від Samsung.

Але якщо ви все ж вирішите витратити гроші на один із Tab S9, ви отримаєте дуже продуктивний планшет із чудовим екраном, чудовими динаміками та багатьма можливостями. Просто виберіть маленький або великий і пропустіть середній ряд цього року.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro + Gold

🛴🚀 Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro — спосіб швидко дістатися...

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Dreame Bot L10s Plus. Робот-пилосос, який справді миє...

🤖 Dreame Bot L10s Plus — робот-пилосос для ідеальної чистоти вдома!...

Бездротовий пилосос Jimmy JV71! Ретельне прибирання без зусиль

🌪️ Jimmy JV71 — недорогий бездротовий пилосос для сухого прибирання! Він...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.