back to top

Огляд серії Samsung Galaxy Watch 6: вишукано, але не революційно

Samsung зосереджена на вдосконаленні робочої формули, але скільки ще вона може собі дозволити триматися на висоті? 🤔 Огляд Samsung Galaxy Watch 6 та Classic 👀

Найдовше компанія Samsung панувала, коли справа доходила до флагманських розумних годинників Android. Рік за роком це була проста рекомендація для людей, які шукали Android-аналог Apple Watch. Це все ще вірно щодо серії Galaxy Watch 6, але я не впевнений, наскільки безпечним буде статус Samsung в осінньому сезоні продуктів і далі.


Це не тому, що вони погані пристрої. І Galaxy Watch 6 (ціна починається від 299,99 долара США), і Galaxy Watch 6 Classic (ціна починається від 399,99 долара США) — чудові розумні годинники для Android. Але за останні два роки все сильно змінилося. Fitbit все більше поглинається Google, і Pixel Watch не тільки існує, але й другий очікується цієї осені. Mobvoi щойно випустив хороший годинник Wear OS із чіпом Qualcomm Snapdragon W5 Plus, і, ймовірно, Fossil зробить те саме. І все ж останні 10 днів із серією Galaxy Watch 6 здавалося, що я завмер у часі.


Майже з усякого погляду ці годинники ви бачили раніше. Залежно від вашої точки зору, це може бути добре чи погано. З одного боку, ви знаєте, що ви отримуєте. З іншого боку, мало що змінилося.

Samsung Galaxy Watch 6

Samsung Galaxy Watch 6

Плюси та мінуси Samsung Galaxy Watch 6:

ПлюсиМінуси
Кращий термін служби батареї
Рамки на 30 відсотків тонші
Поставляється з Wear OS 4
Все трохи покращено порівняно з минулим роком
Не так багато змінилося
Ви все одно отримуєте кращий досвід, коли працюєте в парі з телефонами Samsung
Трохи дорожче
Вартість: від $299.99

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Плюси та мінуси Samsung Galaxy Watch 6 Classic:

ПлюсиМінуси
Знову разом із безелем, що обертається… і це так добре!
Зазначений безель на 15 відсотків тонший
Кращий термін служби батареї
Зручно для годинника 47 мм
Поставляється з Wear OS 4
Все трохи покращено порівняно з минулим роком
Не так багато змінилося
Ви все ще отримуєте кращий досвід, якщо підключаєтесь до телефонів Samsung
Трохи дорожче
Вартість: від $379.99

Що нового… а що ні

Цього разу оновлень багато але… Ви отримуєте купу крихітних оновлень, які складаються в одне велике, за винятком того, що щось здається не так. Ніби троє дітей, які зібралися під плащем і прикидаються дорослими. Я знаю, що це не той самий годинник, що минулого чи минулого року. І все ж… ми маємо однакові розміри 40 мм і 44 мм для базового Galaxy Watch 6 у знайомих кольорах, як-от чорний, сріблястий і золотий. Classic трохи більший на 43 і 47 мм, але не помітно, і він все ще поставляється в сріблястому та чорному кольорах. Що стосується матеріалів, то базовою моделлю все ще є алюміній, тоді як Classic залишається з нержавіючої сталі.


Візуально найпомітніше – тонші рамки. Однак, коли ви просто дивитеся на звичайний Galaxy Watch 6, важко помітити різницю. Лише коли я запустив свій Watch 5 і подивився на них поруч, я дійсно оцінив їх. Завдяки тому, що рамки на 30 відсотків тонші, а дисплей більший, ви отримуєте чудову оптичну ілюзію, ніби Watch 6 значно більший за Watch 5 — навіть якщо вони обидва мають однакові корпуси 40 мм і 44 мм.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic та Samsung Galaxy Watch 6

На Classic безель, що обертається, на 15 відсотків тонший, і це надає Classic більш витонченого вигляду, попри більший розмір. Ефект більш виражений у версії 47 мм, що допомагає пом’якшити той факт, що це найбільший розумний годинник, який коли-небудь створювала Samsung. Спочатку я ставився до цього трохи обережно, але, на мій подив, він зношується набагато менше. (Samsung це вже вдавалося раніше: торішній Watch 5 Pro також був зручним для великого годинника.) Він не зачепився за мій одяг, вага не відволікала під час пробіжок, і я без проблем носив його спати. З усім тим, він помітно важчий за стандартний Galaxy Watch 6 завдяки використанню нержавіючої сталі замість алюмінію.


Крім того, я радий бачити, що Samsung вдалося встановити більший дисплей і акумулятор у ці годинники, не перетворюючи їх на гігантів розміром із хокейну шайбу. Часто здається, що мені доводиться вибирати між читабельністю на більшому дисплеї чи комфортом — а тут мені цього робити не довелося.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic та Samsung Galaxy Watch 6

Внутрішнє обладнання не змінилося порівняно з минулим роком, за винятком трохи більших акумуляторів і нового чипсета Exynos W930. Samsung каже, що це на 18 відсотків швидше, але функціонально ви не помітите великої різниці. Ви все ще маєте біосенсор 3-в-1, який дозволяє вимірювати пульс, ЕКГ і аналіз складу тіла. Є вбудований GPS, хоча багатодіапазонний ще не доступний. Є більша різниця від годинників четвертого покоління (або старіших). Наприклад, усі годинники тепер мають сапфірове скло для додаткової міцності та датчики температури. Ємність батареї менших годинників збільшується з 241 мАг до 300 мАг і з 361 мАг до 425 мАг у більших розмірах.


Говорячи про датчик температури, Samsung нарешті тепер працює з ним. Подібно до Apple Watch і Oura Ring, дані про температуру тепер надходять у розширене відстеження циклу. Це не ексклюзив для серії Galaxy Watch 6; насправді це було анонсовано деякий час тому для Galaxy Watch 5. Дані про температуру шкіри також є показником, який можна ввімкнути під час сну. Мабуть, найновішим варіантом використання є сторонній додаток Thermo Check, який дозволяє використовувати датчик, щоб перевіряти, наскільки гарячі чи холодні предмети у вашому оточенні. Я писав про те, як це використовувати його більш детально тут, але, коротко кажучи, це весело, безглуздо і не дуже практично.

Що по софтверній частині Samsung Galaxy Watch 6?

Що стосується програмного забезпечення, серія Watch 6 працює під керуванням Google Wear OS 4 і One UI 5 Watch від Samsung. Коли я вперше завантажив годинник, я помітив деякі незначні відмінності. Наприклад, віджет «Сон» містить більше даних на зап’ясті, ніж раніше. Є нові циферблати. Коли я вперше сполучив годинники, я помітив новий запит на перенесення даних вашого годинника на новий телефон. А потім, через кілька днів, я одразу забув, що це нове. Суть полягає в тому, що поки що Wear OS 4 і One UI 5 Watch дуже схожі на Wear OS 3 і One UI Watch 4.5.


Це запущена тема з усіма оновленнями програмного забезпечення Samsung цього року. Або це незначні покращення того, що вже було, або Samsung наздоганяє, додаючи функції, які вже є. Наприклад, основним новим спортивним профілем є Track Run, де ви отримуєте точніші дані GPS на стандартній 400-метровій трасі. Якщо у вас менструація, ви можете вибрати відстеження циклу на основі температури. Після 10-хвилинної пробіжки тепер ви можете переглядати та налаштовувати зони пульсу. Ви також можете створювати власні тренування.


Це все те, що Apple додала минулого року з watchOS 9. У Garmin також були бігові треки та зони серцевого ритму протягом століть. Pixel Watch також уже підтримують зони частоти серцевих скорочень, хоча пристрій першого покоління трохи відстає, що стосується бігу на треку, спеціальних тренувань і даних про температуру. Fitbit, який підтримує функції здоров’я Pixel Watch, має функцію відстеження температури на своїх смарт-годинниках Versa та Sense — тож цілком можливо, що ми можемо побачити це на Pixel Watch наступного покоління.Мені хотілося б побачити покращену точність відстеження фітнесу, але вона все ще приблизно така ж, як і минулого року: здебільшого чудово, що стосується кроків і частоти серцевих скорочень, з періодичними нерівностями щодо відстані GPS.

Я настійно рекомендую вимкнути автоматичний зворотний відлік у налаштуваннях тренування. Ручний запуск дає змогу переконатися, що годинник отримує надійне блокування GPS перед тим, як бігати, що значно зменшило неточності для мене. Для відстеження сну я помітив, що показники SpO2 за ніч були трохи кращими, ніж минулого року, але я все одно іноді отримував 72 відсотки… що, знову ж таки, є причиною відвідати лікарню.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Samsung Pay тепер називається Samsung Wallet. Функцію екстреного виклику дещо вдосконалено, тож тепер ваші контакти можуть отримувати сповіщення про ваше точне місцеперебування. Серія Galaxy Watch 6 тепер може пасивно відстежувати сповіщення про нерегулярний серцевий ритм у фоновому режимі — цю функцію нещодавно дозволило FDA. Apple і Fitbit також уже мають цю функцію.


Наздоганяти суперників об’єктивно добре. Це забезпечує конкурентоспроможність цих годинників на ринку. Вони просто не такі захопливі. Під час перегонів привабливо бачити, як хтось на задньому плані підкрадається до лідера. Але люди не встають зі своїх місць, доки не здається, що лідера можуть обігнати. Завдяки цим оновленням Samsung вирівнює умови гри, але це нікого не нервує.

Поговоримо про час автономної роботи годинників Samsung Galaxy Watch 6

Минулого року я був не дуже задоволений Samsung у цьому плані. Час автономної роботи серії Galaxy Watch 4 був не досить поганим, і напередодні серії Watch 5 Samsung рекламувала більші батареї та 40 годин автономної роботи. Для Watch 5 Pro обіцяно 80 годин автономної роботи. Коли я переглядав їх, я не отримав близько 40 годин на Watch 5 і досяг максимуму приблизно в 50-60 годин на Pro.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Цього року менші Watch 6 і Classic були збільшені до батареї 300 мАг. Більші моделі тепер мають акумулятор ємністю 425 мАг. Це трохи більше, ніж минулого року, але оцінки акумулятора Samsung скромні — усі чотири годинники мають приблизно 30 годин роботи з постійно увімкненим дисплеєм, 40 годин без, а вісім хвилин швидкої зарядки забезпечують вісім годин автономної роботи. Wear OS 4 все ще нова річ, але єдине, що ми знаємо напевно, це те, що вона забезпечує резервне копіювання в хмарі та нібито подовжує час роботи акумулятора.


Результатом є загальне невелике покращення терміну служби батареї.


Я був здивований, коли в перший день повної зарядки 40-міліметровий акумулятор мав 78 відсотків заряду до 17:00. У мене був подібний результат із Classic. Цього разу минулого року, за таким же сценарієм, Watch 5 не міг протриматися цілий день. Це викликало надію, що Samsung нарешті вирішила проблему з акумулятором.


Особливість розумних годинників Samsung полягає в тому, що ваш пробіг разом із часом роботи від батареї змінюватиметься залежно від вибраних налаштувань. Якщо ви вимкнете постійний дисплей, увімкнете нічний режим, обмежите сповіщення найнеобхіднішими та економно використовуєте LTE, GPS або постійний моніторинг стану здоров’я? Я досяг максимуму приблизно в 32 на обох годинниках. Але це схоже на те, що ви не використовуєте годинник, щоб робити щось більше, ніж показувати час. З увімкненим AOD я перевищив приблизно 25 годин.

Огляд Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Щойно ви ввімкнете більш енергоємні налаштування, час автономної роботи значно збільшиться, особливо з безперервним SpO2, виявленням хропіння та вимірюванням температури шкіри під час сну. На щастя, новий режим сну, який затемнює дисплей і перемикається на невидимі інфрачервоні датчики, допомагає пом’якшити це. Я перейшов від 25–30 відсотків заряду батареї за ніч до 10–15 відсотків, подібно до втрати батареї Apple Watch під час відстеження нічного сну. Що стосується GPS — іншої функції, що інтенсивно витрачає заряд батареї — обидва годинники витрачали приблизно 3–4 відсотки на милю з AOD під час трьох циклів від 30–45 хвилин на кожному годиннику. Це значне покращення порівняно з минулим роком, особливо тому, що екран тепер має яскравість на 2000 ніт.


Ви отримаєте трохи більше від більших годинників лише тому, що вони мають більші батареї. У звичайний день використання 47-мм акумулятор мав 88 відсотків, коли я прокидався. Я пішов на 30-хвилинну пробіжку, провів кілька тестів, отримав багато сповіщень, і о 17:00 я все ще мав 59 відсотків заряду акумулятора. Я пішов на вечерю та шоу, і до сну мав 40 відсотків. Увімкнувши нічний режим, наступного дня я прокинувся близько сьомої ранку з 28-відсотковим зарядом батареї. Не надто пошарпаний.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic спорт

Через те, що я постійно експериментував із налаштуваннями, я ніколи не мав однакового терміну служби батареї день у день. Але спробувавши так багато сценаріїв, підсумок полягає в тому, що ви все одно будете заряджати щодня або, принаймні, через день. Для справжнього багатоденного терміну служби батареї вам доведеться придбати Watch 5 Pro (або Garmin).


Для мене важливіше те, що я впевнений, що ці годинники прослужать цілий робочий день. Я не відчував цього з того часу, як Samsung перейшов на Wear OS два роки тому — і це досить добре для мене.

Чи самсунг все ще може?

Як і Apple, продукти Samsung найкраще працюють у своїй екосистемі. Це не щось нове. Раніше я завжди поєднував годинники Galaxy із телефонами Samsung, оскільки більшість користувачів Android у США мають телефони Samsung і тому, як Samsung планує їх використовувати. Але враховуючи те, як змінюється ландшафт мобільних пристроїв Android, я вирішив поєднати серію Galaxy Watch 6 із Pixel 7 Pro для більшості свого тестування. (Я також позичив Samsung Galaxy S9 колеги для більш прямого порівняння.)

Samsung Galaxy Watch 6 Classic екран

Здебільшого досвід такий самий, але, безсумнівно, це все ще сад Samsung. Візьміть налаштування. На S9 всі програми Samsung уже були встановлені, і він майже миттєво виявив, що поруч Galaxy Watch 6 для сполучення. На свій Pixel 7 Pro мені довелося завантажити принаймні програму Samsung Galaxy Wearable, Samsung Health і Samsung Pay / Wallet — і всі пов’язані плагіни. Це економить значну частину часу, особливо тому, що якщо у вас уже є телефон Samsung, вам, швидше за все, не потрібно створювати обліковий запис Samsung. Я пробував процес налаштування кілька разів, і він завжди був швидшим на телефоні Samsung, хоча на Pixel це займало не так багато часу.


Є також деякі ексклюзивні програми для телефонів Samsung, як-от програма Samsung Health Monitor і програма Camera Controller. Додаток Health Monitor — це те, що ви використовуєте для зняття показань ЕКГ, а також воно необхідне для нових пасивних сповіщень про нерегулярний серцевий ритм. Якщо ви розбираєтеся в гаджетах, є способи завантажити його на телефон не від Samsung, але це додаткова проблема, яка просто не потрібна для Pixel Watch.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic ремінець

За допомогою програми Camera Controller вона автоматично з’являється в меню програми вашого годинника, якщо ви підключите його до телефону Samsung. Він відсутній, якщо ви з’єднаєте його з телефоном не від Samsung, як це зробив я. Шкода, оскільки мені дуже сподобалося використовувати програму Camera Controller під час моїх практичних занять для збільшення та зменшення масштабу, а також для перемикання між режимами фото/відео.

(Коротка примітка: спочатку Samsung повідомила нам, що оновлення Camera Controller обмежені складаними камерами, але згодом уточнила, що можливості масштабування доступні на будь-якому телефоні Samsung з One UI 5.1, а перемикання режимів буде доступне на будь-якому телефоні Galaxy S9 або пізнішої версії, якщо він працює One UI 5.1.1.)


Ще один мій улюблений набрид: натискання та утримання нижньої кнопки все ще жорстко закодовано в Samsung Wallet. (Можливо, вам доведеться оновити свою версію One UI, якщо ви все ще бачите Samsung Pay.) Хоча тепер ви можете перепрограмувати верхню кнопку для запуску Google Assistant замість Bixby, немає можливості зробити це з Samsung Wallet, якщо Google Wallet є ваші переваги. Ви можете запрограмувати ярлик за допомогою верхньої кнопки для запуску Google Wallet, але було б набагато простіше, якби ви могли просто вимкнути Samsung Wallet.


Зрештою, це дрібнички. Налаштування, як правило, одноразове, а завдяки резервному копіюванню в хмарі переходити на новий телефон буде менш болісно. Якщо ви не дбаєте про ЕКГ або моніторинг aFib, ви не пропустите додаток Health Monitor. У магазині Play навіть є сторонні програми для керування камерою, тож вам не обов’язково потрібні програми від Samsung.

Чи варто оновлюватись на Samsung Galaxy Watch 6?

Серія Galaxy Watch 6 — не найцікавіше оновлення, але це одні з найкращих розумних годинників, які ви можете купити. Якщо ви тримали розумний годинник з ОС Tizen, зараз саме час оновити його, оскільки підтримка Galaxy Watch 3 гарантується лише протягом цього місяця. Те ж саме вірно, якщо ви чекали плавнішої роботи з Wear OS або кращого часу автономної роботи.

Samsung Galaxy Watch 6 на руці

Що мені не подобається, так це те, що ціни на ці годинники зросли. (Дякую за інфляцію!) Базовий Galaxy Watch 6 починається з 299,99 долара США, порівняно з 279,99 долара США для Watch 5. Watch 6 Classic тепер починається від 399,99 долара США за 43 мм, порівняно з 349,99 долара США за Watch 4 Classic. Додайте 30 доларів, якщо хочете 44-мм Watch 6 або 47-мм Classic, і ще 50 доларів за LTE. Технічно це робить ці розумні годинники більш рівними Apple Watch і Google Pixel Watch — але кому на Землі подобається платити більше за те саме?


З усім тим, якщо у вас є Samsung Galaxy Watch 4 Classic, я думаю, ви будете дуже задоволені додатковим екраном поточного Classic, витонченим зовнішнім виглядом і довшим часом автономної роботи. Тим більше, що здається, що Samsung оновлює Classic у дворічному циклі, може пройти кілька років, перш ніж ми отримаємо інший. Якщо ви використовуєте звичайний Watch 4 або Watch 5… тощо. Ви можете придбати Watch 4, якщо знайдете хорошу угоду обміну, але я не думаю, що це того варте для 5. Все, що ви насправді отримуєте, це більший розмір екрана. Усе інше фактично те саме, і ви побачите подальші покращення налаштування батареї, коли One UI 5 Watch офіційно потрапить до старих моделей.

порівнянн Samsung Galaxy Watch 6 Classic та Samsung Galaxy Watch 6

Зробивши крок назад, ітерація була справді темою анонсу Unpacked цього літа. І хоч я так, так, так щасливий, що обертовий безель повернувся, є лише стільки разів, коли ви можете взяти те, що старе, і зробити його новим. Так само як зараз більше гравців у сфері складних пристроїв, зараз також є більше годинників Wear OS. Зрештою, це не кінець світу, коли Samsung цього року вирішила дотримуватися перевірених і правдивих правил. Але наступного року цього разу? Я не впевнений, та не раджу. Але все залежить від вашого рішення.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.