back to top

Огляд Samsung Galaxy Z Fold 5: трохи краще — достатньо добре

Перевага Samsung у розробці складних пристроїв приносить свої плоди, але наступного разу їй доведеться зробити більше, щоб залишатися попереду. Дивимось що нового у моделі 2023 року – Samsung Galaxy Z Fold 5.

Samsung Galaxy Z Fold 5 камери

Різниця між Samsung Galaxy Z Fold 5 та Samsung Galaxy Z Fold 4

Виміряти різницю між Samsung Galaxy Z Fold 4 і Z Fold 5 легко: два міліметри.

Або 2,4 мм, якщо бути точним. У своїй найтовстішій точці торішній Z Fold 4 має 15,8 мм у складеному стані — Z Fold 5 використовує новий шарнір, щоб повністю скласти його, і має товщину 13,4 мм. Він трохи легший, внутрішній екран стає трохи яскравішим, і він включає флагманський процесор Qualcomm цього року. І це приблизно все.

Samsung тут не розширює межі — вона просуває його вперед на найменший відрив. Звичайно, це не той телефон, який справді виведе складні пристрої в мейнстрім. Немає пилозахищеності, це все ще відносно важкий пристрій, і за 1800 доларів він все ще коштує невелику суму. Усе це є основними перешкодами, якщо врахувати, що будь-який поточний флагман у стилі плити буде легшим, міцнішим і коштуватиме принаймні на 600 доларів менше, ніж Fold 5. Якщо вас не переконав Fold 4, то ви не повинні відчувати інакше щодо Fold 5.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung Galaxy Z Fold 5 плюси та мінуси
ПлюсиМінуси
• Потужні функції багатозадачності з елегантним внутрішнім екраном
• Нові петлі складаються рівно
• Хороша політика підтримки програмного забезпечення, включаючи чотири оновлення ОС
• Все одно дорого
• Все ще кремезний і відносно важкий
• Довгострокова довговічність все ще невизначена
Плюси та мінуси Samsung Galaxy Z Fold 5

Звичайно, Galaxy Z Fold 5 також вступає в чат з однією річчю, якої не було у Fold 4 на момент запуску: серйозною конкуренцією. Ми більше не просто порівнюємо новий складаний телефон Samsung зі старим — він повинен конкурувати з Google Pixel Fold. І це так — загалом, це кращий складаний телефон. Але за замовчуванням він переважно виграє; це добре, тому що Z Fold 4 вже був хорошим.

Це не означає, що Z Fold 5 на милі випереджає Pixel Fold — камера Pixel загалом сильніша, а її горизонтальна орієнтація має переваги перед портретно-орієнтованою Z Fold 5. Це особливо помітно, коли ви використовуєте екран кришки із закритим телефоном для, знаєте, звичайних телефонних речей.

Але відкрийте Z Fold 5, і ви побачите, чому він все ще попереду, незважаючи на всі зусилля Google. Багатозадачність безперебійна, і Samsung витратив останні кілька років на розробку розумних невеликих програмних рішень, щоб допомогти телефону боротися з мобільним світом, створеним для менших екранів. Fold 5 — як і Fold 4 — вражаюча маленька машина. Просто будьте готові заплатити.

Товщина Samsung Galaxy Z Fold 5

Fold 5 тонший і легший за Fold 4? Технічно так. Це істотно впливає на використання телефону? Не зовсім. Це більше естетичний ефект, ніж будь-що інше. Слід відзначити, що Fold 5 значно легший за Pixel Fold, але це все одно громіздкий і відносно важкий пристрій. Він на 13 грамів важчий за iPhone 14 Pro Max — потужний пристрій сам по собі — і на цілих 80 грамів важчий за стандартний iPhone 14. Справа не лише у вазі — це й у тому, як ця вага розподіляється.

Це все ще трохи нагадує використання пульта від телевізора як телефону

Fold 5 щільний, коли він закритий, і використовувати його в складеному закритому стані протягом тривалого часу може бути дещо незручно — я помічаю вагу на своєму мізинці більше, ніж коли користуюся звичайним телефоном у формі плити. Це також виглядає смішно, коли я ношу його в бічній кишені штанів для йоги. Вага краще розподіляється з відкритим телефоном, але це однозначно справа двома руками. Якщо ви прихильники користування телефоном однією рукою, то це, ймовірно, не той пристрій для вас. Але слід відзначити, що Z Fold 5 помітно легший за Pixel Fold і трохи зручніший у використанні, коли він закритий.

Довгий і вузький зовнішній екран приблизно такий самий, як і на Fold 4, це означає, що він все ще нагадує використання пульта від телевізора як телефону. Я помічаю це найчастіше, коли друкую — мені доводиться більше, ніж зазвичай, зосереджуватися на натисканні правильних клавіш, оскільки вони дуже вузькі. За темою: Samsung винен мені відшкодувати за запитання Duolingo, яке я пропустив, оскільки натиснув клавішу Enter, коли націлився на клавішу Backspace. Видалення рядка цифр і підвищення клавіатури трохи допомагає, але це робить клавіші такими ж великими, як на iPhone 13 Mini.

Galaxy Z Fold 5 екран

Дисплеї

Внутрішній 7,6-дюймовий дисплей має такий самий розмір і майже квадратну форму, як екран минулого року. Складка не більш-менш виражена, ніж на Fold 4, і ви зазвичай не бачите її, коли використовуєте телефон у розкладеному вигляді. Тепер він пропонує максимальну яскравість 1750 ніт, тож його легко використовувати навіть під прямим сонячним світлом, з чим важко Pixel Fold — і, кажучи з досвіду, безперечно достатньо яскравий, щоб використовувати його, сидячи в затіненому дворику улюбленої кав’ярні.

І навіть у спекотний день у пік сезону патіо чіпсет Snapdragon 8 Gen 2, що живить Fold 5, не надто нагрівався. Він витримав близько півгодини ігор і деяких легких завдань без розігріву до точки впливу на продуктивність.
Оновлення програмного забезпечення Samsung неймовірно незначні — легше перетягувати вміст з однієї програми в іншу або впорядковувати програми на головному екрані. Але справа в тому, що багатозадачність на великому екрані вже була до біса гарною, і вона залишається такою на Fold 5.

Я можу налаштувати багатовіконний перегляд з Instagram на одній половині, а іншу розділити між Slack і таймером, щоб зберегти стежити за робочими повідомленнями, поки я роблю перерву. Я також можу зберегти цю конфігурацію на головному екрані, панелі завдань або на бічній панелі програми, щоб мати до неї доступ знову. Ці речі наразі недоступні для Google Pixel Fold, і це ті функції, які дійсно змушують великий внутрішній екран Fold 5 співати.

Galaxy Z Fold 5 часто потужніший за мобільну екосистему, в якій він живе

Galaxy Z Fold 5 часто є потужнішим, ніж мобільна екосистема, у якій він живе, і час від часу йому заважають додатки для планшетів Android із помилками та мобільний Інтернет, які збирають пил. Більшість днів я встаю рано, щоб упорядкувати свій розклад, і одна з найбільших радощів за чашкою кави в понеділок вранці — масове видалення електронних листів із моєї вкладки реклами в Gmail.

Конфігурація програми Gmail для планшета чудово виглядає на внутрішньому екрані Z Fold 5 — дві колонки з чудовим сучасним інтерфейсом користувача, коли ви повертаєте телефон в альбомну орієнтацію. Але ви не можете торкнутися прапорця, щоб вибрати всі повідомлення на окремій вкладці Gmail, як це можна зробити в інтерфейсі настільного комп’ютера, що є проблемою, коли ви хочете викинути 500 рекламних електронних листів у кошик одночасно. Тож я зайшов у Chrome і натрапив на… цей екран.

Не кричи на мене, щоб я відкрив твій додаток, Google.

Ви нещодавно бачили мобільний веб-інтерфейс Gmail? Хтось із Google нещодавно бачив мобільний веб-інтерфейс Gmail? Це огидно, як гріх, і вгадайте що? Ви все ще не можете вибрати більше одного електронного листа. Тож я перейшов у режим робочого столу, і це спрацювало чудово. Ще кілька натискань, і моя папка “Вхідні” стала чистою.

Це був лише один із тих сценаріїв, коли Z Fold 5 здатний обробляти більше, ніж дозволяє типовий мобільний додаток — таке явище нерідке. Фактично, неодноразово, коли я використовував Z Fold 5 у режимі планшета, я згадував, що мені потрібно надіслати текст або відповісти на повідомлення, і думав про себе: «Мені потрібно піти за телефоном». Це чудовий момент, коли ти згадуєш, що пристрій у твоїх руках — це не просто великий екран для ігор і уроків іспанської, це ще й те, що ти використовуєш, щоб написати мамі.

Galaxy Z Fold 5

Навіть якщо у вашому розпорядженні є багатозадачність і великий екран, батареї Z Fold 5 вистачить на цілий день інтенсивного використання, не потребуючи підзарядки вдень. У мене вийшло більше п’яти годин увімкненого екрана, і до сну залишалося приблизно 10 відсотків. При помірному використанні в інші дні в баку зазвичай залишалося близько 40 відсотків. Очевидно, я помітив, що батарея розряджається швидше, використовуючи внутрішній екран протягом тривалого періоду часу, але я ніколи не відчував того самого хвилювання, яке я відчував після ранку інтенсивного використання Pixel Fold.

Шарнір

Новий шарнір Fold 5 виглядає краще, і Samsung каже, що його дизайн краще витримує удари, ніж попередній. Окрім цього, немає жодних інших покращень довговічності, про які можна повідомити. Він все ще відповідає стандарту IPX8, причому «8» означає стійкість до повного занурення у воду, а «X» позначає велике «ні» для захисту від пилу.

Samsung каже, що працює над пилонепроникністю своїх майбутніх моделей, і це було б справді бажаною подією. Тим часом довгострокова довговічність все ще залишається під питанням, і використання складаного телефону в запиленому середовищі не є гарною ідеєю. Принаймні з точки зору програмного забезпечення, Fold 5 створений, щоб подолати дистанцію: він отримає чотири роки оновлень ОС і п’ять років оновлень безпеки — це ще одне оновлення ОС, ніж Google обіцяє для Pixel Fold.

Samsung Galaxy Z Fold 5 задня панель

Камери Samsung Galaxy Z Fold 5

Апаратне забезпечення камери Fold 5 чудово, і це добре, поки ви не згадаєте, що це телефон за 1800 доларів. Це той самий потрійний масив задніх камер, який Samsung використовувала в останніх кількох поколіннях телефонів серії S, із 50-мегапіксельною стабілізованою основною камерою, 10-мегапіксельною 3x телефото та 12-мегапіксельною ультраширокою. Усередині є 4-мегапіксельна камера під дисплеєм, яка придатна для відеодзвінків, якщо ви перебуваєте в добре освітленому місці. Але для найновішого та найкращого апаратного забезпечення камери Samsung вам доведеться подивитися на Galaxy S23 Ultra, який на цілих 500 доларів дешевший.

Pixel Fold також не оснащений приголомшливою камерою, але принаймні ви отримуєте 5-кратний телеоб’єктив. Обробка піксельних зображень також є більш послідовною та передбачуваною, а Fold 5 має всі переваги, які я звик очікувати від обробки фотографій Samsung.

Часом це чудово, особливо якщо вам подобаються яскраві кольори. І я щоразу буду використовувати портретний режим Samsung замість режиму Pixel. Обробка Samsung часто виглядає як картонний виріз, особливо з ширококутним об’єктивом, але його телефотопортрети при хорошому освітленні не мають собі рівних.

Відеозапис доступний із роздільною здатністю до 8K/24p, що чудово, якщо у вашому житті є можливість переглядати відео 8K. Для решти з нас, простих смертних, кліпи 4K і 1080p виглядають дуже детальними та яскравими.

розкладний дисплей Samsung Galaxy Z Fold 5

Назвати Galaxy Z Fold 5 кращим телефоном, ніж Fold 4, начебто натяжкою — щонайбільше, він трохи кращий. Для більшості людей це, ймовірно, не краще, ніж будь-який із незліченних телефонів у стилі плити, які можна придбати набагато дешевше. Більш цікаве питання полягає в тому, чи є Z Fold 5 кращим телефоном, ніж Pixel Fold. Загалом так і є.

Я думаю, що є значна частина людей, зацікавлених у складаному телефоні, які були б щасливіші з Pixel. Якщо ви віддаєте перевагу обробці фотографій від Google перед обробкою фотографій від Samsung або вам категорично не подобається високий і вузький форм-фактор Fold 5 у закритому стані, можливо, вам краще вибрати Pixel Fold.

Можливо, Samsung все ще лідирує в гонці складних пристроїв, але розрив скорочується

Проте в цілому Fold 5 виходить лише попереду. Він значно легший, що має значення, коли ви використовуєте його в складеному стані протягом тривалого часу. Є більше варіантів багатозадачності та способів скористатися перевагами цього великого внутрішнього екрана, а час автономної роботи покращився. Це не великі відмінності, але вони важливі, коли ви говорите про складаний телефон, від якого ви хочете отримати максимум користі.

Можливо, Samsung все ще лідирує в гонці складних пристроїв, але розрив скорочується. Якщо він хоче залишатися попереду, наступного року йому доведеться зробити більше, ніж просто відрізати кілька міліметрів і встановити новий чіпсет. Наразі цього достатньо.

Також читайте огляди на інші девайси презентовані у 2023 році від самсунг: Огляд серії Samsung Galaxy Watch 6 та Огляд Samsung Galaxy Z Flip 5: розкладачка, на яку ми чекали.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.