back to top

Огляд Samsung Galaxy Z Flip 5: розкладачка, на яку ми чекали

Samsung Galaxy Z Flip 5. Це рік великого оновлення для складаного пристрою Samsung у стилі фліп — і набагато більший екран кришки робить усе відмінне.

Samsung Galaxy Z Flip 5 зовнішній дісплей

Можливість оголосити абсолютного переможця в категорії – рідкість у світі смартфонів. Але у випадку з Samsung Galaxy Z Flip 5 це насправді досить просто: це найкращий розкладний телефон, який ви можете купити.
Це невелика категорія, тому це допомагає. Він навіть менший, якщо ви дивитесь на варіанти, доступні в США, оскільки ваш вибір – це Flip 5 або Motorola Razr Plus. Вони мають багато спільного, включно з тим, що вони обидва пропонують набагато більший і корисніший екран, ніж їхні попередники. Вони також мають однакову ціну в 999 доларів США. Але телефон-розкладачка Samsung міцніший, віджети на екрані кришки корисніші, а система камери загалом краща.

Це не означає, що Flip 5 — ідеальний розкладний телефон або найкращий телефон, який ви можете купити за тисячу доларів. Він міцний для складаного телефону, але цей великий «X» у рейтингу IPX8 означає, що немає жодної гарантії проти проникнення пилу — а пил у складному телефоні створює справжню біду. Ви знайдете краще апаратне забезпечення камери на більшості інших планшетних телефонів за 999 доларів США, включаючи телеоб’єктив, і вам буде важко пройти цілий день інтенсивного використання з Flip 5 на одному заряді акумулятора. Якщо щось із перерахованого вище викликає серйозне занепокоєння, тоді розкладний телефон може не підійти вам. Але якщо ви готові змиритися з цими компромісами, то Galaxy Z Flip 5 — чудовий пристрій.


Фліп-форм-фактор особливо хороший для тих, хто хоче виконувати більше базових завдань на своєму телефоні, не захоплюючись бездумно перевіряти сповіщення додатків і ненавмисно гортати стрічки новин. Більший, покращений екран на Flip 5 дає змогу швидко відповідати на повідомлення, переглядати вказівки для прогулянок або перевіряти погоду, не стикаючись з абсолютно всім, що є на вашому телефоні. Це потужний інструмент у боротьбі за вашу увагу, а Z Flip 5 безперечно найкращий варіант у своєму класі.

Samsung Galaxy Z Flip 5 календар

Почнемо з головної визначної пам’ятки: 3,4-дюймового екрана (вибачте, Flex Window, згідно з Samsung). Це може здатися небагато, але він більш ніж у 3,5 раза більший, ніж 1,9-дюймовий екран на Z Flip 4. Це як вийти з автомобіля Smart і сісти в седан — пристебніться, тому що тепер ви можете їздити куди завгодно. Замість того, щоб просто перевіряти сповіщення, ви можете використовувати повну клавіатуру QWERTY, щоб відповідати на повідомлення. Ви можете переглянути свій щоденний розклад разом із місячним календарем у тому самому вікні.

Samsung надає безліч зручних віджетів, які можна вмикати, вимикати та змінювати на свій смак. Вони чудові та користуються великою перевагою доступного простору екрана; віджет погоди миттєво показує вам поточні умови, і ви можете прокрутити вниз до прогнозу на наступний тиждень. Натискання на подію календаря викликає всі деталі. Все так, як задумав Господь — і досвід набагато кращий, ніж на Motorola Razr Plus.

Без особливого порядку, ось деякі речі, які я використовував для обкладинки минулого тижня:

  • Відповідайте на текстові повідомлення
  • Виписати мою дитину з дитячого садка
  • Перевірте час прибуття на мою автобусну зупинку та зверніть увагу, що я точно пропускаю наступний автобус
  • Читати сповіщення моїх тем (усі чотири)
  • Відхилити приблизно 2000 спам-дзвінків

Віджети — це чудово, але частиною привабливості розкладного телефону — принаймні для мене — є можливість запускати певні програми на екрані кришки. Тут вам потрібне відчуття пригод, тому що багато додатків однозначно жахливі на маленькому екрані. Але я виявив, що кілька додатків, якими я користуюся для швидких завдань, справді чудово працюють на дисплеї обкладинки. Багато власників Flip 5, ймовірно, не захочуть пройти через це клопоту, але для небагатьох авантюристів це велика перевага володіння розкладним телефоном.

З причин, згаданих вище, Samsung дуже ускладнює запуск будь-якої старої програми на головному екрані. Ви можете ввімкнути кілька попередньо вибраних програм через меню «Лабораторії», але для будь-чого, крім програм для обміну повідомленнями, Google Maps або YouTube, вам потрібно завантажити Good Lock (і додатковий модуль під назвою MultiStar) із Galaxy App Store. Потім ви можете додати додаткові програми на головний екран.

Вам не захочеться прокручувати дописи в Instagram на такому маленькому екрані

Вам не захочеться прокручувати дописи в Instagram на такому маленькому екрані, але він цілком підходить для швидких завдань, як-от перевірка часу прибуття транспорту чи переклад незнайомого іспанського слова англійською. Розмістити мобільне замовлення в Starbucks у вашому районі – справа непроста, але я радий повідомити, що це можливо.

Деякі програми не працюють так добре на екрані кришки Flip 5, як на трохи більшому дисплеї Razr Plus. У мене виникли проблеми з набором тексту в певних програмах, оскільки екранна клавіатура Samsung не надає постійного поля для введення тексту, і те, що ви пишете, може бути прикрите іншими елементами інтерфейсу користувача. Але на будь-якому телефоні є дуже експериментальна атмосфера використання повноцінної програми, тому продовжуйте на свій страх і ризик.

Samsung Galaxy Z Flip 5 товщина

Екран кришки Flip 5 сам по собі не найкращий екран, який я коли-небудь використовував, але він справляється зі своєю роботою. Це панель 720 x 748 60 Гц — не така чітка чи плавна, як екран Razr Plus. Але він стає досить яскравим, щоб використовувати його навіть під прямим сонячним світлом, і це не той екран, на якому ви хочете дивитися багато фотографій або грати в ігри. Щось є в порівнянні з Razr Plus? Завжди ввімкнений дисплей. Ви можете бачити час, дату, відсоток заряду акумулятора та піктограми сповіщень програм, не торкаючись екрана. Буквально, ви любите це бачити.

Активні користувачі захочуть працювати в полуденному режимі зарядки батареї

З іншого боку, здається, що AOD помітно знижує продуктивність акумулятора. Z Flip 5 має невелику батарею місткістю 3700 мАг, тож це викликає занепокоєння. З увімкненим AOD я зміг пройти цілий день інтенсивного використання з 4,5 годинами увімкненого екрана — але лише з 5 відсотками гризучих нігтів, які залишилися в резервуарі, коли я викликав Uber наприкінці ніч.
У більш звичайний день із трьома годинами увімкненого екрана у мене залишалося 40 відсотків до кінця ночі. Це достатньо, щоб забезпечити більшість людей протягом цілого дня, але активні користувачі захочуть працювати вдень, щоб уникнути розрядки батареї телефону.

Samsung Galaxy Z Flip 5

Чипсет Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy тут такий же швидкий, як і в серії S23. Здається, у Flip 5 він працює трохи тепліше, можливо, тому, що там менше місця для механізмів охолодження, але він ніколи не ставав занадто підсмаженим у моїй кишені. Базова модель Z Flip 5 оснащена 8 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ пам’яті — це більше, ніж у Flip 4, який починався зі 128 ГБ. До ваших навушників є дротова зарядка потужністю 25 Вт (звичайно, зарядний блок BYO) і бездротова зарядка потужністю 15 Вт із реверсивною бездротовою зарядкою потужністю 4,5 Вт. Мені потрібно відкрити телефон і встановити його так просто на моєму зарядному пристрої Belkin Qi, але він працює.


Z Flip 5 і його більший брат Fold 5 — це перші складані пристрої Samsung, які закриваються плоско — попередні версії мали видимий проміжок між двома половинками біля шарніра в закритому стані. Зазор зник, з’явилася нова петля у формі краплі, і було багато радості. Завдяки цьому Z Flip 5 виглядає дещо витонченішим, хоча в кишені моїх спортивних штанів він виглядає таким же масивним, як і раніше.


Бічні грані — плоский полірований алюміній, який гарно виглядає та міцний на дотик. Samsung каже, що дизайн нової петлі може краще витримувати удари, але рейтинг телефону IPX8 такий самий, як і минулого року. Це означає, що він стійкий до повного занурення у воду, що не мало для телефону з рухомими частинами, але немає жодної гарантії від проникнення пилу. Очевидно, Samsung працює над цим, але тим часом погана ідея брати Flip 5 на пляж.

Samsung Galaxy Z Flip 5

Нова розкладачка Flip 5 забезпечує більшу область для налаштування екрана блокування, а Samsung пропонує багато варіантів персоналізації. Це дуже схоже на налаштування циферблата смарт-годинника — ви вибираєте базовий стиль шпалер, вибираєте улюблені шрифти та кольори та зберігаєте їх. На самому екрані обкладинки ви можете довго натискати, щоб переглядати налаштовані екрани блокування та перемикатися між ними. Як любитель заблокованого екрана, я витратив багато часу, намагаючись правильно підібрати фоновий колір для фотографії моєї дитини. Ти мене зрозумів, Samsung.


Новинка Flip and Fold цього року — це оновлена ​​панель гнучкого режиму — це набір елементів керування, які ви можете активувати, коли використовуєте телефон у L-подібному режимі ноутбука. Він не потрібен у додатку на зразок YouTube, який уже оптимізовано для складних телефонів, але він зручний для відео про фізіотерапію, яке я переглядаю щодня і доступне лише у вікні браузера.

Samsung Galaxy Z Flip 5

Я можу торкнутися екрана, щоб перемістити відео у верхню половину екрана, а панель гнучкого режиму тепер містить мініатюрне зображення та настроювані елементи керування. Це дуже незначне оновлення в загальній схемі речей, але воно робить досвід використання телефону таким чином трохи вишуканішим і трохи менш «бета-версією».


Що важливіше, ніж незначні налаштування програмного забезпечення, Z Flip 5 продовжує поставлятися з сильною політикою підтримки програмного забезпечення: чотири роки оновлень ОС і п’ять років виправлень безпеки. Motorola, з іншого боку, пропонує три роки оновлень ОС і чотири роки патчів безпеки — і вона не має великого досвіду щодо своєчасних оновлень. З усіх причин розглядати Flip 5 замість Razr Plus, це вагома.

Samsung Galaxy Z Flip 5

Загалом, складні телефони не постачаються з найновішою камерою. Це як і раніше стосується Flip 5 — як і минулого року, він оснащений 12-мегапіксельною основною камерою зі стабілізацією діафрагми f/1.8 і 12-мегапіксельною ультраширокою камерою. На внутрішньому екрані є 10-мегапіксельна селфі-камера, але одна з приємних речей у відкидному форм-факторі полягає в тому, що кращі задні камери легко використовувати для селфі, тому вона доступна лише для відеодзвінків.


Обладнання для обробки зображень є стандартним, як і фотографії Z Flip 5. Основна камера прекрасно справляється з хорошим освітленням і зробила кілька знімків, які мені дуже подобаються — дайте їй достатньо непрямого освітлення та кілька яскравих кольорів, і ви будете вражені. Портретний режим хороший, якщо не найкращий у своєму класі, як камери S23.

Фото на Samsung Galaxy Z Flip 5:

Загалом, однак, це досить посередня система камери для телефону вартістю 1000 доларів. Немає телеоб’єктива, і я не вражений цифровим зумом Samsung. Фотографії з ультраширокого екрана при хорошому освітленні трохи плоскі, а кольори виглядають при слабкому освітленні з великою кількістю згладжених шумів. Навіть селфі за слабкого освітлення за допомогою основної камери вдало — вона вибрала витримку всього 1/35 секунди в темряві, що залишило мені лише одне чітке фото з кількох.

Перш за все, це весело знімати фотографії та відео за допомогою розкладного телефону

Відеокліпи загалом непогані. Samsung каже, що використовує штучний інтелект для покращення якості відео за слабкого освітлення, і я думаю, що мої відеокліпи за слабкого освітлення виглядають добре. Але перш за все це весело знімати фотографії та відео за допомогою розкладачки. Ви можете скласти телефон у форму L і поставити його на стіл для миттєвого перегляду штатива та відео без рук. Ви можете підняти його у стилі відеокамери або перемістити попередній перегляд зображення в нижню половину екрана, як старовинна дзеркальна камера з двома об’єктивами, і знімати зі стегна.


Здається, я отримую найприроднішу реакцію на фотографії та відео мого малюка, коли мій телефон не прямо перед моїм обличчям, використовуючи будь-який із цих методів. Я також відчуваю себе трохи більш залученим у цей момент. У будь-якому випадку, я сподіваюся, що Samsung оновить камери на Z Flip 6, щоб ми могли отримати найкраще з обох світів: хороше обладнання та всі ці розваги з розкладним телефоном.

Samsung Galaxy Z Flip 5

Є багато способів, за якими Galaxy Z Flip 5 може стати кращим телефоном-розкладачкою — можна було б оновити камери, я хотів би легше запускати програми на екрані кришки, а захист від пилу був би приємним доповненням. Він трохи витонченіший із новою петлею, що складається, але все одно громіздкий пристрій, якому було б корисно трохи зменшити його.


Попри те, що це могло б бути краще, зараз це найкращий широкодоступний варіант телефону-розкладачки. За ту саму ціну, що й Motorola Razr Plus, ви отримуєте більш стабільну камеру, надійну водонепроникність і захист від бризок, додатковий рік оновлень програмного забезпечення та набагато кращі віджети на екрані. Це справді не змагання. Oppo Find N2 Flip є ще одним варіантом за межами США, але його екран менший і менш корисний, а його довговічність невизначена, оскільки він не має жодного рейтингу IP.

Розкладачка — це не просто хитрий трюк, це справді корисний інструмент

Якщо ви плануєте перейти від традиційного планшетного телефону до розкладачки, Z Flip 5 стане чудовою точкою для початку. Захисний екран — це не просто хитрий трюк для вечірки — це справді корисний інструмент, який полегшив моє життя багатьма способами під час використання телефону. Це пристрій, який найкраще підходить для тих, хто любить пригоди та цікавиться технологіями — тих, хто бажає спробувати новий спосіб робити речі та може кататися з ним, коли ви неминуче натрапите на перешкоду. Для такої людини Z Flip 5 — це справді корисний досвід.

Погодьтеся, щоб використовувати: Samsung Galaxy Z Flip 5

Кожен розумний пристрій тепер вимагає, щоб ви погодилися з низкою умов, перш ніж ви зможете ним користуватися — контракти, які ніхто насправді не читає. Нам неможливо прочитати та проаналізувати кожну з цих угод. Але ми почали підраховувати, скільки разів вам потрібно натиснути «погоджуюсь», щоб використовувати пристрої, коли ми перевіряємо їх, оскільки більшість людей не читають цих угод і точно не можуть домовитися про них.
Щоб використовувати Samsung Galaxy Z Flip 5, ви повинні прийняти:

  • Умови використання Samsung
  • Політика конфіденційності Samsung
  • Умови використання Google (включно з політикою конфіденційності)
  • Умови використання Google Play
  • Автоматичні встановлення (зокрема від Google, Samsung і вашого оператора)

Є багато факультативних угод. Якщо ви використовуєте версію для оператора, їх буде більше. Ось лише деякі з них:

  • Надсилання діагностичних даних до Samsung
  • Сервіси Samsung, включаючи налаштування персоналізованої реклами, службу безперервності, сканування пристроїв поблизу та розумні пропозиції
  • Резервне копіювання Google Drive, служби визначення місцезнаходження, сканування Wi-Fi, діагностичні дані
  • Політика конфіденційності Bixby (обов’язкова для використання Bixby), а також додаткові параметри Bixby, як-от персоналізований вміст, доступ до даних і перегляд аудіозаписів.

Може бути більше. Наприклад, програма погоди від Samsung також має власну політику конфіденційності, яка може передбачати обмін інформацією з weather.com.


Підсумок: п’ять обов’язкових угод і не менше десяти факультативних.

Купити смартфон Samsung за вигідною ціною можна в інтернет-магазині WO.ua.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Нові насадки для електрощітки Oclean: детальний огляд та...

😃🪥 Ретельне очищення та дбайливий догляд за зубами — все це...

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.