back to top

Огляд-порівняння новинок пилососів серії R від Dreame

Порівнюємо новинки Dreame R20 чи Dreame R10 PRO. Приємна ціна чи більша потужність: який пилосос краще вибрати? 

Акумуляторний пилосос все частіше замінює звичайний дротовий. Він легший, більш маневровий та займає мало місця для зберігання. При цьому сучасні моделі працюють не гірше дротових, головне тут — правильно підібрати девайс під свої завдання. На wo.ua регулярно виходять огляди на цікаві моделі, а сьогодні в мене на огляді  новинки від бренду Дрімі. Читайте огляд-порівняння пилососів Dreame R20 та Dreame R10 PRO, щоб розібратись в деталях і вибрати найкращий для себе бездротовий пилосос для сухого прибирання.

В мене є кілька вимог до порохотяга. По-перше, він має бути зі знімною робочою частиною, аби швиденько почистити салон авто. По-друге, в мене собака, а це додатковий догляд за підлогою та м’якими меблями — треба багато насадок. По-третє, хотілося б прибирати всі кімнати на одному заряді. Отже, моя мета — купити пилосос, який буде відповідати цим вимогам, але не переплатити за зайві функції.

Зміст

  1. Що входить у комплект?
  2. Порівнюємо технічні характеристики та вартість
  • Технічні характеристики
  • Вартість
  1. Dreame R20 vs Dreame R10 PRO: що вибрати
  • Переваги  R20
  • Відмінності R10 PRO:
  • Що спільного?
    • Знімна робоча частина
    • Змінний акумулятор 
    • Сучасна система фільтрації
    • Продумані насадки
    • Підсвічування основної щітки
    • Вертикальне зберігання та простий догляд
  1. Підсумок

Що входить у комплект Dreame R20 та Dreame R10 PRO?

Порівнюємо новинки Dreame R20 чи Dreame R10 PRO

Пристрої поставляються запакованими у картонні коробки. Що одразу мене порадувало: в обох моделей великий набір аксесуарів. Причому, він майже ідентичний:

  • Робоча частина з акумулятором
  • Металева трубка
  • Комбінована насадка 2-в-1
  • Моторизована щітка із м’яким роликом
  • Моторизована мініщітка
  • Моторизована килимова щітка
  • Гнучка щілинна насадка
  • Настінне кріплення
  • Зарядний пристрій
  • Інструкція

Відмінність лише в тому, що дорожча версія додатково комплектується кутовим конектором. Що ж, одну з моїх вимог задоволено ще при розпаковуванні: в пристроїв є насадки всіх або майже всіх типів. Тепер розберемось у найголовнішому — технічних параметрах, адже успішне прибирання залежить більшою мірою від них.

Порівнюємо технічні характеристики та вартість Dreame R20 та Dreame R10 PRO

Технічні характеристики

Порівнюємо новинки Dreame R20 чи Dreame R10 PRO
ПараметриR20R10 PRO
Сила всмоктування27 000 Па — 190 Вт(А)20 000 Па — 150 Вт(А)
Рівень шуму84 дБ80 дБ
Система збору пилуЦиклон
Система фільтрації5-рівнева
Об’єм пилозбірника0,6 л
Режими роботиСтандартнийТурбоЕко
Автозбільшення потужності на килимахТакНі
Кількість насадок65
Підсвітка основної щіткиLED
Система проти намотування волоссяТак
Модуль для вологого прибиранняНемає і несумісні
Змінний акумулятор7*2.9 AH, 73 WH2 900 мАг7 * 3.0 AH, 75.6 WH3 000 мАг
Споживана потужність570 Вт425 Вт
Час повного заряджання5 год
Час роботи на одному зарядідо 90 хвдо 10 хв у турборежимідо 65 хвдо 8 хв
Індикація зарядуLCD-дисплейНемає
Вертикальне паркуванняТак
Вага1.67 кг

Вартість

Порівнюємо вартість Dreame R20 чи Dreame R10 PRO

Двадцятку зараз можна купити за 16 999 грн., тоді як ціна десятки становить 11 999 грн. різниця у 5 000 грн., як бачимо, обумовлена технічними характеристиками.

Dreame R20 vs Dreame R10 PRO: що вибрати

Отже, підсумуємо. В результаті порівняння в мене склалася така картинка.

Переваги  R20

  • Він потужніший
  • Довше працює
  • Автоматично збільшує потужність на килимах
  • Має дисплей з індикацією роботи
  • В нього на 1 насадку більше — кутовий конектор
  • Коштує дорожче

Відмінності R10 PRO:

  • Він трохи тихіший — 80 дБ проти 84 дБ
  • Коштує на порядок дешевше

Що спільного?

А от схожих характеристик у  них багато. І це ті параметри, які роблять прибирання більш комфортним, як на мене.

Знімна робоча частина

Таке рішення дозволяє прибрати салон машини, важкодоступні місця, у які не пролізти трубкою тощо. Завжди рекомендую вибирати саме такі моделі, вони більш функціональні.

Змінний акумулятор Dreame R20 та Dreame R10 PRO

Це теж дуже практично. По-перше, якщо він зносився природним шляхом, ви можете просто купити батарею для пилососа та продовжити користуватись ним. По-друге, якщо у вас великий будинок, ви одразу подвоюєте площу прибирання. По-третє, у випадку відключень електроенергії, є можливість прибиратися вдома.

Сучасна система фільтрації 

В обох версіях використано циклонну технологію — це вже сучасний стандарт, який зайняв місце застарілої системи збору пилу в мішок. До того ж тут 5-рівнева система фільтрації: фільтри попереднього очищення, силіконовий, сітчастий та HEPA.

Пилозбірники пластикові та досить місткі: по 0.6 л. Дістаються та встановлюються вони легким натисканням, витрушуються без проблем. Принаймні, мені майже не довелося торкатися пилу.

Продумані насадки Dreame R20 та Dreame R10 Pro

По-перше, у серії R крута адаптивна основна щітка. В неї V-подібні щетинки та зубчаста насадка, яка розплутує волосся і не дає йому намотуватись. По-друге, тут є класний м’який ролер для твердих поверхонь: навіть по паркету та твердій плитці він ковзає приємно та плавно, нічого не продряпуючи.

По-третє, моделі серії оснащені моторизованими мініщітками (пам’ятаєте, це одна з моїх вимог?). Тут їх дві: для меблів та килимів. Диван вони чистять на відмінно, при тому, що собака в мене дуже пухнастий. 

Підсвічування основної щітки

Це крута тема, бо так одразу видно, де залишилось сміття. Причому, у десятки воно біле, а у двадцятки синє. Зручно прибирати навіть у темряві.

Dreame R20

Вертикальне зберігання та простий догляд за Dreame R20 та Dreame R10 PRO

Після прибирання просто витрушуєш фільтр та за необхідності промиваєш. А потім — вішаєш пилосос на настінний тримач, де він заряджається. А ще передбачено, що щітки також зберігаються на настінному кріпленні, аби все було під рукою.

Dreame R20

Акумуляторний пилосос легко тримати у чистоті. Просто промийте циклонний фільтр, пилозбірник та роликову щітку під проточною водою і дайте їм висохнути. А потім повісьте пилосос на стіну — для цього у нього передбачений надійний утримувач.

Dreame R20

Підсумок

Думаю, порівнявши всі характеристики, ви вже знаєте, яка модель вам необхідна. Мені видається, що купити Dreame R20 варто тим, хто хоче більшу потужність, як у моєму випадку. А Dreame R10 PRO підійде тим, кому достатньо базового прибирання. Так чи інакше, обидві моделі показують себе дуже достойно як на килимах, так і на гладких покриттях.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Найкращі електричні зубні щітки 2024. Топ зубних щіток

🪥✨ Знайдіть сучасну та ефективну електрощітку для здорової усмішки! 😁 Дізнайтеся...

Недорогий робот-пилосос для дому та офісу. Топ 5...

🏠🤖 Навіть недорогий робот-пилосос із базовими функціями допоможе підтримувати порядок в...

Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro + Gold

🛴🚀 Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro — спосіб швидко дістатися...

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.