back to top

Огляд Oclean X Ultra: щітка зі штучним інтелектом

🌟 Відкрийте для себе інтелектуальний догляд за зубами! Oclean X Ultra – інноваційна зубна щітка з AI, яка дбає про вашу усмішку 🤖 😁✨

Незабаром на полицях з’явиться новинка від бренду Oclean — інноваційна зубна щітка Oclean X Ultra зі штучним інтелектом. Моє знайомство з нею відбулося ще до старту продажів і я була приємно вражена зразком, який отримала на тест. До вашої уваги детальний огляд на електрощітку Oclean X Ultra зі штучним інтелектом та персональними налаштуваннями. У новинці реалізовано кілька цікавих рішень, але є й такі, які мене трохи здивували.

Огляд Oclean X Ultra

Зміст

  1. Розпакування та комплектація
  • Що в комплекті?
  1. Дизайн Oclean X Ultra
  • Корпус
    • Зовнішній вигляд
    • Сенсорний екран
    • Елементи керування та індикація
  • Зарядна база
  • Зарядний кейс
  • Настінний магнітний тримач
  1. Технічні параметри
  2. Які оновлення отримала Oclean X Ultra?
  • Удосконалений двигун
  • Інтелектуальні алгоритми чищення
  • Покращений контроль очищення
  • Голосовий помічник та технологія кісткової провідності
  • Підвищена автономність
  • Нові насадки
  1. Чистимо зуби без застосунку
  2. Чистимо зуби із застосунком Oclean
  • Навігація та контроль за ротовою порожниною
  • Налаштовуємо план чищення
  • Ексклюзивний режим для індивідуального догляду
  • Звіти про чищення
  • Сигнал про надмірний тиск
  • Сигнал про зміну кута нахилу
  • Нагадування про пропущену зону
  1. Автономність та заряджання
  2. Висновки

Розпакування та комплектація

В Oclean завжди дуже якісна подача девайсів. От і цього разу дизайнери не підвели: в новинки багатошарове пакування, продумане до дрібниць.

Зовнішній шар — знімна картонна упаковка чорного кольору, яка одразу знайомить нас із щіткою. Тут бачимо основну технічну інформацію: про особливості мотора, акумуляторів, підключення та налаштування.

Основна коробка висувається з зовнішнього шару. Вигляд у неї – прямо-таки подарунковий: дуже щільний картон, класичний червоний колір і лише сріблястий логотип бренду.

Всередині коробки знаходимо інструкцію з експлуатації та щітку з аксесуарами. Що круто, тут немає ніяких пластикових блістерів, всі частини комплекту тримаються у картоні, для кожного — своє відділення. Сама щітка розміщується у заглибленні, щоб уникнути пошкоджень при транспортуванні.

Що в комплекті?

Під щіткою розмістився ще один шар пакування — тут знаходяться аксесуари. В комплект входять зарядна база, зарядний кейс, настінне кріплення та 3 насадки. Причому, навіть насадки запаковано у папір, а не у пластик. 

Огляд Oclean X Ultra

Отже, за надійне, вишукане, а головне, екологічне пакування — однозначний плюс. Комплектація теж повна, можна одразу починати користуватися.

Дизайн Oclean X Ultra

Корпус

Зовнішній вигляд

Електрощітка вийде у двох версіях — класичний чорний та заспокійливий ніжно-зелений відтінки. До мене на тест прийшла чорна модель і вона дуже цікава. По-перше, поверхня на вигляд ніби моська галька: матова, але з вкрапленнями мінералів, що поблискують, коли крутиш щітку у руках. По-друге, вона приємна на дотик та не ковзає.

Відчуття натуральності неймовірне. Хоча насправді це суперсучасне нанопокриття, яке відштовхує воду та бруд, тож на щітці ні відбитків пальців не залишається, ні бактерій.

Сенсорний екран

Огляд Oclean X Ultra

Він дуже виділяється на матовому корпусі. Сріблястий, прямо-таки дзеркальний, виглядає контрастно та цікаво. Єдине «але»: дзеркальна поверхня сильно збирає відбитки пальців. Враховуючи, що це все-таки сенсорний дисплей, хотілося б якогось олеофобного покриття.

Елементи керування та індикація

Основне управління електрощіткою здійснюється через дисплей або смартфон. На корпусі — лише одна фізична кнопка живлення та індикатор Wi-Fi. Цей індикатор світиться лише тоді, коли девайс синхронізується зі смартфоном.

Тут є ще й другий індикатор, в основі корпусу. Основа прозора, і коли щітка стоїть, здалеку здається, наче вона зависла у повітрі. А от коли чистиш зуби, ця зона підсвічується червоним, якщо натиснути занадто сильно.

Зарядна база

Зарядка тут безконтактна, як і має бути в електронних щіток. Вона звичайної круглої форми, зверху прозора, знизу — чорна. Стоїть надійно, по поверхні не ковзає. Проста й зручна, нарікань немає.

Зарядний кейс

Футляр чорно-сірий і фактурний, дуже приємний на дотик. На перший погляд, він нібито вироблений з грубої шкіри, хоча насправді це полімерні матеріали. 

А от застібка мене трохи здивувала. Зазвичай у подібних кейсах робиться кнопка або магнітна застібка, а тут дизайнери використали замість них стрічку з того ж полімеру, що і сам кейс. Треба обернути нею чохол та натягнути її на кнопку. Виглядає все це дуже елегантно, та особисто для мене непрактично: застібати на магніт чи кнопку було б значно швидше.

Але головне, що футляр одночасно слугує бездротовою зарядкою. Ви заряджаєте сам кейс (порт знаходиться у торцевій частині), а щітка заряджається всередині кейса.

Настінний магнітний тримач

Тут все звичайно та зручно: знімаємо захисне покриття та клеїмо круглий диск на стіну у потрібному місці. А щоб «повісити» на нього щітку, треба притиснути її верхньою частиною корпусу, де вбудовано магніт.

Технічні параметри

Потужність90 000 об/хв
Рівень шуму<45 дБ
Місткість акумулятора1200 мАг
Автономність60 днів
Час повної зарядки5.5 годин
Бездротові інтерфейсиBluethooth, Wi-Fi
Захист від вологиIPX7

Які оновлення отримала Oclean X Ultra?

Удосконалений двигун

Всі щітки бренду працюють на магнітно-левітаційних двигунах. Але ця модель отримала нову його версію, потужнішу та тихішу за інші. Maglev 3.0 розвиває швидкість до 90 000 обертів на хвилину.

Огляд Oclean X Ultra

При цьому він не шумний. Під час роботи рівень шуму не перевищує 45 дБ — схоже, це одна з найтихіших щіток на ринку, враховуючи її потужність. Окрім того, що магнітний двигун тихий сам по собі, тут реалізовано технологію WhisperClean, яка гасить зайві звуки. Це приємний плюс, особливо зранку, коли так хочеться тиші.

Інтелектуальні алгоритми чищення

Для цієї моделі було розроблено новий алгоритм очищення Turbo GT. Він моніторить потужність та заряд батареї в реальному часі, а також відповідає за те, щоб інтенсивність та амплітуда рухів залишались постійними. Виробник стверджує, що через нього електрощітка видаляє наліт у 10 разів ефективніше, ніж інші моделі.

Огляд Oclean X Ultra

Покращений контроль очищення

Розумна щітка відстежує ваші рухи за допомогою вбудованого гіроскопа та датчика тиску. Інтелектуальні алгоритми аналізують цю інформацію та дають сигнал, якщо ви щось робите неправильно. І все це — у режимі реального часу. Якщо тиснете занадто сильно, в основі щітки загоряється індикатор тиску. Змінили кут нахилу — про це повідомить голосовий помічник.

Огляд Oclean X Ultra

Голосовий помічник та технологія кісткової провідності

Спочатку я подумала, що це якась помилка. А потім це оновлення мене здивувало. Ми ж знаємо, що технологія кісткової провідності використовується у навушниках: коли звукові хвилі трансформуються у вібрації, а вібрації передаються на внутрішнє вухо, не зачіпаючи зовнішнє та середнє.

Розробники Оклін переосмислили цю технологію та адаптували її до чищення зубів. Тепер Oclean Bone Conduction не тільки допомагає із голосовими підказками. Вона стала інструментом для інтерорального масажу щік, ясен та язика.

Огляд Oclean X Ultra

Підвищена автономність

Девайс отримав неймовірну автономність: до 60 днів. П’ять з половиною годин на зарядку — і цілих два місяці автономної роботи.

Нові насадки

Вони дуже сильно відрізняються від усього, що Оклін робили раніше. Змінилося все — матеріал щетинок, їх висота та розташування, форма чистячих голівок. У комплекті аж 3 насадки для різних режимів чищення:

  • Gum Care Brush Head — для делікатного.
  • Clean Brush Head — для повсякденного.
  • White Brush Head — для відбілювання.

На зворотній стороні насадок з’явилось оновлене гумове покриття: для ефективнішого очищення язика. А нове кріплення стало ще надійнішим.

Чистимо зуби без застосунку

Мені завжди цікаво, як розумні девайси працюють самі по собі, без додатків та розширених налаштувань. Із цього і почнемо. 

Огляд Oclean X Ultra

Затискаємо кнопку живлення: щітка вмикається та переходить у режим очікування. Якщо її так і залишити, через 2 хвилини вона автоматично вимкнеться. Основне керування здійснюється через дисплей, тож переходимо до нього.

Дисплей тут насправді з секретом. Справа та зліва у нього є рамки, які виконують однакову функцію: перемикають інтенсивність. Свайпаєш вниз чи вверх — і перемикаєш режими:

  1. Ранковий.
  2. Вечірній.
  3. Стандартний (повсякденний).
  4. Масаж ясен.
  5. Відбілювання.

За виключенням уже згаданих відбитків пальців, екран мені подобається. Перемикати режими зручно і лівою, і правою рукою. 

Огляд Oclean X Ultra

Вибравши режим, знову затискаємо кнопку живлення та починаємо чистити. На екрані при цьому з’являється таймер: за замовчуванням він дає сигнал після кожних 30 секунд чищення. Налаштування таймера можна змінити, але для цього вже потрібний застосунок.

Чистимо зуби із застосунком Oclean

Встановлюємо Oclean Care+ на смартфон та реєструємось через електронну пошту. Після цього виконуємо команди, які дає девайс та синхронізуємо його з телефоном. Крім фірмового застосунку, щітка також працює із Apple Health, Apple Homekit та підтримує стандарт Matter, який дозволяє об’єднати девайси з різних домашніх екосистем Apple, Samsung, Xiaomi тощо. А тепер подивимось, що ж є у застосунку.

Огляд Oclean X Ultra

Навігація та контроль за ротовою порожниною

Тут реалізовано систему Brush Activity Clover. Вона відстежує наступну інформацію:

  • Кількість зон.
  • Час очищення (стандартний рекомендований стоматологами — від 2 хвилин).
  • Бали, які ви набираєте за правильно проведену процедуру (мета — від 90 балів кожного разу).

Всі ці дані відображаються на екрані у вигляді символа трилисника — наочно та зручно.

Налаштовуємо план чищення

Навіщо це потрібно? Аби щітка автоматично перемикалася між ранковим та вечірнім режимами. Знаходимо розділ «налаштування​​» та натискаємо «автоматичне перемикання». Щітка працюватиме у ранковому та  вечірньому режимах, як вам потрібно.

Огляд Oclean X Ultra

Ексклюзивний режим для індивідуального догляду

У застосунку є така опція як ексклюзивний режим. Я його пропустила, але він може знадобитися, якщо вам хочеться самостійно підібрати для себе налаштування інтенсивності та часу. 

Звіти про чищення

Ця опція — для тих, хто цінує науковий підхід. Девайс зберігає у вашому акаунті в застосунку результати ваших чищень. Правда, лише 7 днів, тож статистику за місяць ви не подивитесь.

Огляд Oclean X Ultra

Сигнал про надмірний тиск

Більшість людей занадто сильно тиснуть на зуби під час чищення, а це із часом пошкоджує емаль та ясна. Розробники Оклін це передбачили, тому девайс сигналізує про надмірне навантаження. Ми вже розібрались що у такому випадку індикатор в основі щітки починає світитися червоним. Але на додачу до цього тут є ще й звуковий сигнал.

Сигнал про зміну кута нахилу

Стандартний кут, під яким треба тримати електрощітку відносно лінії ясен — 45 градусів. Рухи при цьому мають бути вимітальними, від ясен до зубів. Якщо ви робите помилку, розумний девайс миттєво про це повідомляє голосом та на екрані.

Нагадування про пропущену зону

Якщо ви задумались і пропустили якусь ділянку, електрощітка нагадає про це звуком та на екрані. А у застосунку можна побачити схематичне зображення ротової порожнини та яку саме зону ви пропустили.

Огляд Oclean X Ultra

Повний релакс. Інтероральний масаж із зубною щіткою Oclean

Крім уже згаданих налаштувань, у щітці реалізовані цікаві сценарії догляду за ротовою порожниною. І вони тут трохи незвичні, такого я не бачила в жодній іншій електрощітці:

  1. Meditation SPA. Це той самий режим, який використовує технологію Bone Conduction. Мотор створює хвилеподібні вібрації, і коли ви притискаєте зітку до внутрішньої поверхні щоки, ці хвилі розслабляють м’язи ротової порожнини. При цьому девайс видає приємний, заспокійливий звук. Мета такого масажу — релакс, зменшення стресу та тривожності.
  2. Scientific Brush Method — удосконалений режим контролю, який дає голосові підказки, як тільки ви щось зробили неправильно.
  3. Yoga Whitening — метод дбайливого відбілювання, натхненне йогою, її послідовними та поступовими рухами. Інтелектуальний алгоритм контролює, щоб ви дотримувались режиму дбайливого очищення по 5 хвилин протягом 21 дня.

Автономність та заряджання Oclean X Ultra

У всіх оклінівських девайсів завжди чимала автономність. От і тут батарея не підкачала: 60 днів безперервної роботи — це дійсно зручно. Коли рівень заряду знижується до 10%, на екрані з’являється повідомлення, що треба  підключитись до джерела живлення.

Огляд Oclean X Ultra

Якщо ми вибираємо заряджання за допомогою зарядної бази, то просто вставляємо щітку вертикально у отвір на базі, а саму зарядку через кабель під’єднуємо до мережі. Повна зарядка займає приблизно 5.5 годин.

Якщо заряджати через футляр, тоді просто складаємо пристрій всередину, після чого підключаємо сам футляр до джерела живлення за допомогою кабелю. Так само просто і зручно.

Висновки

Ну що ж, увага, з якою розробники підійшли до такого звичного процесу, дійсно вражає. Тут і контроль чищення, і технологія кісткової провідності для масажу, і купа інтелектуальних режимів догляду. А ще різні способи зарядки (через футляр або базу), низький рівень шуму та чудова автономність.

Огляд Oclean X Ultra

У цій щітці є лише три нюанси, які для мене поки залишилися незрозумілими. Це сенсорний екран, який збирає відбитки пальців, непрактична (але дуже красива) застібка на футлярі та перевантажений функціями застосунок. Хоча, можливо, більшість людей навіть не вважатимуть це недоліками. Бо у цілому електрощітка Oclean X Ultra — дуже комфортний, потужний та практичний інструмент для домашнього догляду.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Найкращі електричні зубні щітки 2024. Топ зубних щіток

🪥✨ Знайдіть сучасну та ефективну електрощітку для здорової усмішки! 😁 Дізнайтеся...

Недорогий робот-пилосос для дому та офісу. Топ 5...

🏠🤖 Навіть недорогий робот-пилосос із базовими функціями допоможе підтримувати порядок в...

Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro + Gold

🛴🚀 Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro — спосіб швидко дістатися...

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.