back to top

Здоровий мікроклімат вдома і на роботі: огляд очисника повітря Jimmy AP36

Наступило прекрасне та різнобарвне українське літо, а з ним — і сезон алергій. За статистикою ВООЗ, від цього захворювання страждають від 20 до 40% людей на планеті. Воно може проявлятись у вигляді нежитю, чхання, сльозотечі, задишки, кашлю, почервоніння та свербіння шкіри. Звісно, алергія впливає на загальне самопочуття та якість життя.

Тому ми не змогли пройти повз девайси, які допомагають знизити прояви цього захворювання. Розглядаємо очисник повітря Jimmy Air Purifier AP36, який є одним з лідерів серед таких пристроїв. Призначений для нормалізації мікроклімату у приміщенні, він отримав непоганий баланс технічних якостей та ціни.

Зміст

  1. Позиціонування.
  2. Комплектація.
  3. Зовнішній вигляд.
  4. Управління.
  5. Потужність.
  6. Як працює система фільтрації.
  7. Перший запуск.
  8. Як почистити очисник повітря
  9. Переваги та недоліки
  10. Для кого цей пристрій



Позиціонування

Компактний очищувач для установки на підлогу розрахований на приміщення площею 24-36 кв.м.: квартиру, офіс або торгову залу. Девайс відноситься до середньобюджетного сегменту, хоча має досить-таки приємні технічні характеристики. У нього 3 режими роботи, хороша система фільтрації та економне енергоспоживання. На момент огляду купити Jimmy AP36 можна за знижкою за 3999 грн. 

Комплектація

У фірмовій коробці розміщені:

  1. Очищувач.
  2. Фільтр у захисній упаковці.
  3. Блок живлення.
  4. Інструкція з експлуатації.



Зовнішній вигляд

3.jpg

Пристрій отримав компактний прямокутний корпус розміром 48,5 х 37 х 20,5 см. Дизайн дуже простий, що скоріше радує, адже він пасуватиме як до сучасного інтер’єру, так і до більш традиційного. Білий пластик лише зверху доповнено смужкою фіолетового кольору.

На передній панелі розташувався сріблястий логотип бренду. Збоку — інфрачервоний датчик пилу. А позаду знаходиться вентилятор.

Управління

4.jpg

У верхній частині поруч із випускним отвором розташована сенсорна панель управління. На ній справа наліво розмістилися всі кнопки, необхідні для точних налаштувань:

  • On/Off — вмикання та вимикання.



  • Вибір режиму — тихий, автоматичний або «‎дим»‎. Тихий режим забезпечує майже безшумну роботу, коли обороти вентилятора знижено до мінімуму. А ще у цьому випадку вимикається підсвічування. Тихий режим просто ідеальний вночі або коли хтось вдома відпочиває. Автоматичний дозволяє взагалі не думати про налаштування — девайс самостійно аналізує стан повітря та підбирає відповідну швидкість. «‎Дим»‎ знадобиться, щоб швидко позбутися сильних забруднень.



  • Індикатор якості повітря. Виконаний у вигляді дерева, він світиться синім, коли простір чистий, жовто-помаранчевим — за середнього рівня забруднень, червоним — за високого.



  • Інтенсивність повітряного потоку/скидання індикації. Перша кнопка дозволяє налаштувати один із 3-х варіантів швидкості — низька, середня або висока. Скидання — функція скидання світлового індикатора, що сигналізує про необхідність замінити фільтр.



  • Програмований таймер — на 2, 4 або 6 годин.



Потужність

5.jpg

Xiaomi Jimmy AP36 Air Purifier працює з потужністю 50 Вт. На перший погляд здається, що це небагато, але на практиці двигун створює повітряний потік зі швидкістю 300 куб.м за годину.

Як працює система фільтрації 

6.jpg

Ми не можемо позбутись тополиного пуху чи пилку квітучих рослин на вулиці. Зате можемо очистити від приміщення, де відпочиваємо та працюємо. Крім того, у наших силах знизити вплив формальдегідів — шкідливих речовин, що містяться у будівельних матеріалах, косметиці, предметах побуту, та виділяються у повітря. Наскільки це буде ефективно, залежить від фільтрів очищувача.

Девайс, який ми розглядаємо, отримав потрійну фільтр-систему, здатну вловлювати найдрібніші частинки:

  • Сітчастий фільтр попереднього очищення затримує великі елементи — шерсть, волосся, пух.
  • HEPA — збирає на себе великі та дрібні частинки пилу, а також пилок квітів. Плюс в тому, що після зносу можна купити фільтр для Jimmy AP36 та продовжити користуватись пристроєм.
  • Вугільний фільтр — вловлює віруси та бактерії, спори грибків, адсорбує формальдегід, розкладаючи його на вуглекислий газ та воду.



Перший запуск 

Вивчаємо інструкцію з експлуатації та виконуємо кілька послідовних кроків:

  1. Знімаємо захисну упаковку із фільтру та встановлюємо його в середину корпусу.
  2. Розміщуємо очисник у комфортному місці, але не менше ніж за 30 см від стіни — це необхідно для вільного забору повітря.
  3. Вмикаємо Off на панелі управління.
  4. Дивимось на індикатор якості повітря.
  5. Вибираємо режим відповідно до показників індикатора та запускаємо сеанс, аж поки індикатор не засвітиться синім.



Як почистити очисник повітря

Чистимо фільтр-систему

Як тільки вона забруднюється, індикатор подає сигнал. Отримавши таке сповіщення, виконуємо наступні дії:

  • Знімаємо фільтр.
  • Беремо звичайний пилосос та акуратно видаляємо залишки пилу з поверхні.
  • Після очищення корпусу вставляємо деталь у корпус.



В процесі роботи важливо не тиснути на фільтр. Також категорично не можна використовувати воду чи будь-які миючі засоби. Взагалі виробник рекомендує проводити таку процедуру кожні 2 тижні.

Чистимо корпус

Тут теж доведеться трохи попрацювати: 

  • Вимикаємо пристрій з мережі.
  • Знімаємо кришку та протираємо зсередини сенсор та отвори — зручно витирати маленькою серветкою або вологою косметичною паличкою.
  • Протираємо поверхню пристрою.
  • Даємо йому повністю висохнути перед наступним використанням.

Переваги та недоліки Jimmy AP3

Почнемо з недоліків:

  • По-перше, це відсутність віддаленого управління. Пристрій не має вбудованого Wi-Fi-модуля та не синхронізується зі смартфоном. Так що всі настройки треба виставляти вручну.
  • По-друге, у нього спрощена індикація стану повітря — вона показує не точний відсоток забруднень, а лише приблизний стан.

Натомість дані рішення дозволили зекономити та у доволі доступний девайс вмістити все необхідне для створення комфортного мікроклімату:

  • Багатоступенева система фільтрів.
  • 3 датчики — якості середовища, інфрачервоний для визначення пилу та датчик освітлення.
  • Висока швидкість — 300 кубометрів за годину.
  • Три режими інтенсивності.
  • Тиха робота.
  • Таймер.
  • Зручний для транспортування — вага складає усього лише 7.04 кг.



Для кого цей пристрій?

9.jpg

Кому ми б радили купити очищувач повітря Jimmy AP36? Тим, хто хоче потужний девайс з надійними фільтрами, але не готовий переплачувати за додаткові функції. Він точно стане у нагоді у таких випадках:

  • Наявність алергій.
  • Часті захворювання та послаблений імунітет.
  • Проживання у мегаполісі чи біля дороги.
  • Маленькі діти в родині.
  • Домашні улюбленці.

Варто розуміти, що жоден очисник не позбавляє алергії повністю, це завдання медичного лікування. Зате очищене повітря допомагає позбавитись закладеності носа, кашлю, знижує головні болі, значно покращує сон та загальне самопочуття, підвищує рівень енергії.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.