back to top

Огляд навушників Bose QuietComfort Ultra Earbuds: усе ще чудово, але сумнівне «оновлення»

Покращення просторового аудіо та голосового дзвінка є основними новими функціями, але ці навушники в основному ідентичні торішнім QuietComfort Earbuds II. Огляд навушників Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Стів Джобс якось сказав: «Якщо ви завжди чекаєте наступного зниження ціни або купуєте нову вдосконалену модель, ви ніколи не купите жодного технологічного продукту, тому що на горизонті завжди є щось краще та менш дороге». Про це він написав у публічному листі після того, як Apple знизила ціну на оригінальний iPhone на кілька сотень доларів, що змусило перших користувачів почуватися обпеченими. Ця цитата спала на думку раніше цього місяця, коли Bose представила свою повністю оновлену лінійку QuietComfort. У випадку з навушниками QuietComfort Ultra Earbuds за 299 доларів нова модель замінює дорогу пару навушників, випущених лише рік тому. Це… надзвичайно швидко.

Наразі ми звикли бачити щорічні оновлення смартфонів, але навушники зазвичай мають довший період між оновленнями — два-три роки. Не так цього разу для Бозе. Як мені пояснили, компанія вважала, що запропонувала достатньо вартих покращень, щоб виправдати швидше оновлення, ніж більшість. Порівняно зі своїми попередниками, навушники QC Ultra Earbuds мають власну обробку просторового звуку від Bose, яку компанія називає «аудіо з ефектом занурення». Вони сертифіковані для платформи Qualcomm Snapdragon Sound і пропонують підтримку адаптивного Bluetooth AptX (якщо у вас є сумісний пристрій Android). Крім цих двох змін і деяких удосконалень мікрофона для телефонних дзвінків, єдиним ще одним налаштуванням є те, що Bose полегшив нанесення силіконових стабілізаторів завдяки новим пазам на вкладишах.

Огляд навушників Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Плюси та мінуси Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Плюси:Мінуси:
Найпотужніший ANC, який ви знайдете в навушникахІмерсивний звук розряджає акумулятор
Живий, насичений звукУ 2023 році все ще немає мультипідключення
Еквалайзер легше застосовуватиДля бездротової зарядки потрібен футляр за додаткові 49 доларів
Вартість від 299$

Це обсяг нового. І власники навушників QuietComfort Earbuds II не надто задоволені тим, що їхні навушники вже залишили в дзеркалі заднього виду Bose. Частково це пов’язано з тим, що Bose спочатку пообіцяв надати аудіо AptX Bluetooth на ці навушники за допомогою оновлення прошивки — оновлення, яке досі не відбулося. Деякі власники переконані, що компанія Bose майже відмовилася від цього плану, перейшовши на QC Ultra Earbuds. Вони хвилюються, що залишаться в біді, попри те, що витратили премію на минулорічні бруньки, і я розумію це розчарування. Але прес-секретар Bose Джоанн Бертіоме каже, що обіцяні функції зрештою з’являться. «На QCE II ми затримали оновлення Snapdragon для цього продукту, але ми все ще плануємо розгорнути його через оновлення програмного забезпечення пізніше цього року», — повідомила вона мені електронною поштою.

«Ми спершу відзначили його запуск у наших останніх вкладишах/навушниках».

По суті, навушники QuietComfort Ultra Earbuds забезпечують таку саму якість звуку, шестигодинний час автономної роботи, водонепроникність IPX4 і активне шумозаглушення, що й попередня модель. Не варто розчаровуватися у випадку з ANC: це все ще добре, оскільки Bose випереджає Sony, Apple та всіх інших конкурентів у зниженні гучності зовнішнього світу. Ці навушники є найкращими з тих, що я відчував, якщо говорити про їхню ефективність шумозаглушення. Режим прозорості Bose також чудовий і створює ілюзію, що ви взагалі не носите навушників. Подібно до нової функції адаптивної прозорості Apple на AirPods Pro 2, навушники Bose можуть миттєво придушувати гучні звуки, якщо ви активуєте налаштування «ActiveSense».

Огляд навушників Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Якість звуку досить хороша, але Bose не може претендувати на таке ж лідерство в цьому відділі. Щоразу, коли ви вставляєте насадки, ви чуєте оркестровий тон, який використовується для калібрування виходу для кожного вуха окремо. Налаштування Bose надають навушникам QC Ultra Earbuds велику чіткість, а баси повноти, що мені дуже подобається. Високі частоти так само чисті, без різкості. За бажанням ви можете налаштувати еквалайзер за допомогою декількох попередніх налаштувань у мобільному додатку Bose. Але на мій смак стандартний звуковий профіль правильний. У мене є Pixel 7 Pro, який не сертифікований для Snapdragon Sound. Тож єдині кодеки, які я бачив доступними, були AAC і SBC. Але теоретично телефони Android із нещодавнім чіпсетом Qualcomm повинні мати можливість скористатися перевагами AptX Adaptive для ігор із низькою затримкою та потокової передачі з вищим бітрейтом, якщо ваше з’єднання це дозволяє.

Огляд навушників Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Аудіопродуктивність ідентична QC Earbuds II для звичайного стереопрослуховування, але флагманською функцією QC Ultra Earbuds є захоплюючий аудіорежим Bose. Він поєднує стандартні режими «тихий» (ANC) і «свідомий» (прозорість). Імерсивне аудіо має два підналаштування: ви можете вибрати нерухомий, який дозволяє стежити за головою збоку в бік, поки музика залишається у фіксованому положенні перед вами, або рух, який зменшує відстеження голови та зберігає приємне аудіо. має бути незалежно від того, в якому напрямку ви повертаєтеся. Компанія Bose каже, що розробила нове програмне забезпечення для обробки цифрового сигналу (DSP), яке робить вашу музику більш багатовимірною та багатошаровою «незалежно від аудіоплатформи чи пристрою».

Не має значення, слухаєте ви стереоконтент чи справжню пісню Atmos із Apple Music чи Amazon Music: обробка Bose обробляє їх однаково. Як завжди, є приклади, коли занурювальний звук працює чудово — як, наприклад, у новій пісні The National «Smoke Detector» — і інші, де вокал може звучати дещо віддалено, а музика має відчуття несправжнього живого виконання. Коли він хороший, він може надати музиці більше глибини, але я б не поспішав переходити з QC Earbuds II виключно через цей новий режим прослуховування.

Імерсивне аудіо також помітно впливає на час автономної роботи. У той час як навушники QC Ultra Earbuds можуть працювати до шести годин на зарядці під час звичайного прослуховування, ця оцінка зменшується до чотирьох годин, якщо ви весь час відтворюєте аудіо з ефектом занурення, тому обробка, що відбувається у фоновому режимі, є дещо вимогливою.

Хотілося б, щоб Bose усунув інші недоліки QC Earbuds II за допомогою Ultras. Багатоточкова підтримка досі відсутня, тому ви не можете підключити їх до двох пристроїв одночасно. А в футлярі для перенесення продовжує відсутня бездротова зарядка — принаймні оригінально. Bose планує продавати силіконовий чохол за 49 доларів, який додає сумісність Qi, і він буде зворотно сумісний із QC Earbuds II. Але багатоточкова і вбудована бездротова зарядка — це обидві функції, які я все частіше очікую побачити від навушників за 300 доларів, і будь-яка з них стала б ще одним суттєвим оновленням порівняно з останніми навушниками. Насправді ви просто дивитеся на деякі відмінності програмного забезпечення (захоплюючий звук), покращені ребра стабільності та деякі оптимізації для продуктивності голосових викликів. З останньою, як стверджує Бозе, «покращена якість зв’язку на дальній стороні».

Завдяки підтримці динамічного мікшування мікрофона та адаптивних фільтрів голос стає більш зрозумілим у не ідеальних середовищах. Ці технології працюють разом у режимі реального часу, щоб визначити та визначити пріоритетність того, який мікрофон на кожній накладці відчуває найменший шум вітру, і вибираючи з безлічі шумових фільтрів, щоб ваш голос був більш чітким для тих, кому ви телефонуєте.

Я ще не здійснив багато дзвінків за допомогою навушників QC Ultra Earbuds, тому не можу точно сказати, наскільки ці налаштування окупилися, але я також не отримав жодних скарг щодо мого звучання — і були деякі тих, хто має QC Earbuds II.

Огляд навушників Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Чи є QuietComfort Ultra Earbuds кращим продуктом, ніж минулорічні QuietComfort Earbuds II? Звичайно, але прогрес не дуже великий. Імерсивне аудіо – це веселий режим, який можна спробувати, і він надає глибини пісням, які добре підходять, хоча він значно розряджає заряд батареї. Окрім цього та кращих голосових дзвінків, інші покращення незначні. Справедливо поставити під сумнів, скільки цього Bose міг привнести в минулорічні навушники QC Earbuds II завдяки оновленню програмного забезпечення, і я не звинувачую цих клієнтів у роздратуванні.

Але, зрештою, ці навушники продовжують пропонувати найкраще у своєму класі шумозаглушення, дуже приємний звук і кристально чистий режим прозорості. Я все одно рекомендую їх, навіть якщо хочу, щоб Bose включив багатоточкову та бездротову зарядку (для цього не потрібен чохол, який продається окремо). Можливо, пришвидшений цикл випуску компанією означає, що ми не надто далеко від нового набору навушників, який усуває недоліки, що залишилися. Якщо ви готові дочекатися наступної моделі, тобто.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та...

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі...

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.