back to top

Топова новинка вже скоро! Попередній огляд на Робот-пилосос Dreame L20 Ultra

Бренд Dreame не втомлюється дивувати технологічними новинками. Вже зовсім скоро у продажу з’явиться миючий робот-пилосос Dreame L20 Ultra з повною автоматизацією процесів. Таких девайсів на ринку і так небагато, а цей, здається, буде унікальним, бо такого корпусу ми не бачили ні в кого. Тож у цьому анонсі зібрали все, що відомо про цього помічника: параметри, зовнішність, а головне — функції.

Зміст

  1. Що буде в комплекті?
  2. Унікальний дизайн
  3. Розташування елементів
  4. Технічні характеристики боту
  5. Поговоримо про основні параметри
  • Потужність та рівень шуму
  • Автономність
  • Система фільтрації
  • Система самоочищення
  • Управління
  1. Висновок

Що буде в комплекті?

Отже, Dreame L20 Ultra — робот-пилосос із функціями вологого прибирання та повного самообслуговування. Тобто, він автоматично заряджатиметься, сам витрушуватиме сміття та пратиме насадки. Судячи з заявлених можливостей, у пристрою максимальна комплектація:

  • Робот-пилосос
  • Основна щітка до нього.
  • Бічні щітки.
  • 2 круглих миючі насадки.
  • Зарядно-очисна база.
  • Мішок для сміття.
  • Щітка для чищення бази.
  • Кабель живлення.
  • Інструкція.

Унікальний дизайн

Dreame L20 Ultra ні з чим не сплутаєш — ну дуже футуристичний у нього вигляд. Його зарядна база нагадує надсучасний хмарочос в мініатюрі. Чорний корпус поєднує гладенький пластик та текстуровану поверхню, підкреслені парою золотистих деталей. Все, що стосується безпосередньо прибирання, сховано від очей.

Сам робот має класичну круглу форму й такий же пластиковий корпус, наповнений різноманітними датчиками. Пилозбірник та резервуар для води, як водиться, знаходяться під кришкою. А вся ця простота ліній та поєднання чорного із золотом справляють дуже приємне враження. 

Розташування елементів

Пласкі кнопки керування розташувались на кришці девайсу — живлення, режим прибирання та примусове повернення до бази. А прямо за ними над поверхнею виступає датчик LiDAR. Це вже сучасний стандарт для побудови карти приміщення — він напрочуд ефективно вимірює відстань до об’єктів та допомагає будувати мапу приміщення.

На нижній панелі кріпляться серветки для миття підлоги, основна пелюсткова щітка та бічна щітка з 3 пучками щетинок. Щітка, до речі — з тих, які просто чистяться, волосся чи шерсть легко знімаються рукою.

Отвори для збору сухого сміття та поповнення водного резервуара знаходяться у задній частині. Як і роз’єми для живлення.

Технічні характеристики боту

Сила всмоктування 7000 Па
Рівень шуму 60-72 дБ
Потужність500 Вт
Напруга100-240 В
АкумуляторLi-ion
Ємність акумулятору5200 мАч
Автономність2-2.5 години на одному заряді
Ємність пилозбірника500 мл
Об’єм резервуару бази4 л
Типи прибиранняСухе та вологе
НавігаціяLiDAR
Планування маршруту✔️
Відкладений старт✔️
Регулювання потужності всмоктування✔️
Площа прибирання50-400 кв.м
УправлінняМеханічне, через смартфон, голосове
Пульт ДУНемає
LCD-дисплей✔️

Поговоримо про основні параметри

Потужність та рівень шуму

Ну що ж, нас чекає топова для девайсів такого типу сила всмоктування — аж 7000 Па. Це означає, що робот впорається не лише з пилом, а й з розсипаними крихтами, волоссям та шерстю. Принаймні, власникам пухнастих домашніх тваринок девайс точно має бути корисним.

Правда, рівень шуму тут може бути в діапазоні 60-72 дБ. 60 дБ — показник досить стандартний. Подивимось згодом, як відчувається 72 дБ: мабуть, виробник мав на увазі шум, коли працює система очищення.

Автономність

5200 Па — це дуже добре, бо такий акумулятор дає аж 2-2.5 годин безперервного прибирання і до 400 кв. метрів площі. Звісно, все залежатиме від інтенсивності та режиму пилососа. Сподіваємось, що реальні тести підтвердять заявлений показник.

Система фільтрації

А от про фільтри поки мало інформації, крім того, що тут є  HEPA. Зазвичай такі моделі оснащуються ще й нейлоновим фільтром, а сама система — циклонна. Це дозволяє збирати як великі часточки сміття, так і найдрібніший пил. Що ж, чекаємо, щоб переконатись, як тут працює фільтрація сміття.

Система самоочищення

Наш герой позиціонується як повністю автономний прибиральник. Як це працює:

  1. Пилосос заїжджає на станцію після прибирання.
  2. Насоси витягують пил в мішок, який знаходиться у корпусі зарядно-очисної бази.
  3. На миючі насадки подається чиста вода температурою 58 градусів, вони починають обертатися та чиститись об виступаючі елементи на платформі. При цьому брудна вода всмоктується у окремий бак.
  4. На чисті насадки подається тепле повітря, яке сушить їх.
  5. У бак заливається чиста вода.
  6. Починається процес заряджання.

Тобто очищення відбувається без участі людини, до того ж — цілком герметично. Ідеально для алергіків.

Управління

Розробники використали інтелектуальні алгоритми, аби зробити пристрій максимально розумним. Поки що ми побачили сенсорні кнопки на самому роботі та на базі. Пульт начебто не передбачено, але він, мабуть, і не потрібний. Зазвичай у девайсів такого рівня є віддалене та голосове керування. Тут також реалізовано управління через застосунок DreameHome, який вже добре себе зарекомендував. У ньому зручно вмикати та вимикати бота, виставляти налаштування та параметри процесу. Чекаємо також на голосове керування через Siri, Google Assistant, Amazon Alexa.

Висновок

Що ж, сподіваємось, що заявлені характеристики таки не підведуть, а купити робот-пилосос Dreame L20 Ultra можна буде вже скоро. Хоча основні параметри відомі, хотілось би більше дізнатись про навігацію та побудову маршруту у цьому боті.  Принаймні, ми чекаємо на новинку, аби затестити її в реальних умовах. Вбачається, що то буде топ для тих, хто цінує комфорт, стиль у побуті та власний час.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro + Gold

🛴🚀 Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro — спосіб швидко дістатися...

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Dreame Bot L10s Plus. Робот-пилосос, який справді миє...

🤖 Dreame Bot L10s Plus — робот-пилосос для ідеальної чистоти вдома!...

Бездротовий пилосос Jimmy JV71! Ретельне прибирання без зусиль

🌪️ Jimmy JV71 — недорогий бездротовий пилосос для сухого прибирання! Він...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.