back to top

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus: чистота за доступну ціну

🤖🧹 Потрібне якісне прибирання без великих витрат? Знайдіть розумного помічника для оселі! Читайте огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus та дізнайтеся про його особливості 🏡✨

Ринок роботів-прибиральників із функцією автовивантаження сміття продовжує активно розвиватися. Сьогодні навіть недорогі пилососи демонструють високу потужність, тривалий час прибирання та точну навігацію. І Dreame Bot D9 Plus — один з актуальних лідерів у цьому сегменті. Сьогоднішній огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus розповість про особливості цієї моделі та чому саме вона має попит серед користувачів.

Цей девайс коштує 452$, а з новорічною знижкою від WO.UA його можна купити ще вигідніше: за 346$. Подивимось, що включає ця вартість.

Зміст

  1. Що входить у комплект Dreame D9 Plus?
  2. Дизайн та якість збірки
  • Зовнішній вигляд
  • Розташування елементів Dreame D9 Plus
  • Зарядно-очисна станція
  1. Технічні характеристики
  2. Враження від роботи Dreame D9 Plus
  • Застосунок
  • Управління на корпусі
  • Навігація
  • Враження від прибирання
    • Ефективність на твердих підлогах
    • Ефективність на килимах
    • Ефективність вологого прибирання
  • Автономність
  • Рівень шуму
  • Очищення та обслуговування
  1. Висновки

Що входить у комплект Dreame D9 Plus?

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus

У коробці знаходяться ретельно запакованими такі частини:

  • Сам робот-пилосос з основною роликовою щіткою.
  • Мийна насадка.
  • Бокова щітка.
  • Резервуар для води.
  • Зарядно-очисна станція.
  • Мішок для збору пилу.
  • Кабель живлення.
  • Інструкція з експлуатації.

Дизайн та якість збірки

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus

Зовнішній вигляд

Dreame D9 Plus випускається у двох версіях корпусу: білій та чорній. До мене на огляд потрапила біла версія. Одразу відмічу, що пластик тут глянцевий, а не матовий. Для мене це плюс: на такому одразу видно, якщо корпус треба протерти.

Формфактор девайса досить стандартний: кругла форма та низький профіль, як і у більшості ботів. Діаметр корпусу становить 35 см, висота — 9.7 см. Це дозволяє пристрою легко пересуватися по кімнаті та ретельно прибирати її. Загалом візуально він дуже схожий на Dreame Bot F9 Pro: бюджетний робот-пилосос без функції самообслуговування.

Розташування елементів Dreame D9 Plus

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus

Виробник вирішив розмістити башту датчика LiDAR не по центру, а трохи змістив його вперед. Поруч із ним є три кнопки, які підсвічуються світлодіодами:

  1. Ліва кнопка запускає режим точкового прибирання — робот-пилосос буде рухатися тільки навколо завданої ділянки.
  2. Центральна може використовуватися або для включення пристрою або для запуску процесу прибирання. 
  3. Права кнопка повертає пилосос на док-станцію.

У робота досить велика кришка. Під нею знаходиться пилозбірник на 400 мл, резервуар для води на 140 мл, втоплена кнопка Reset і світлодіод WiFi. Збоку пилозбірника розмістився довгий і вузький HEPA-фільтр, який можна легко замінити. 

Перевертаємо бота і бачимо у нижній частині основну роликову щітку, мийну насадку та бокову щіточку:

  • Ролик центральної щітки комбінований. Пелюстки з мʼякого пластику поєднуються з традиційними W-подібними щетинками. Я все частіше бачу, як виробники ботів встановлюють саме такі насадки, адже вони ефективніше збирають сміття, ніж традиційні щетинисті щітки.
  • Мийна насадка тут звичайна, необертова: це серветка напівкруглої форми, виконана з мʼякої мікрофібри. На відміну від обертових насадок, вона не натирає, а просто протирає підлогу. Зате її легко прати, можна навіть просто закинути у пралку.
  • Бокова щітка теж універсальна, з трьома пучками щетинок для захоплення сміття по кутах та уздовж стін.

Зарядно-очисна станція

Вона тут досить велика, адже D9 Plus автоматично вивантажує сухе сміття з пилозбірника у мішок для пилу. Як він це робить? Завдяки потужному насосу, який всмоктує пил, шерсть та інші частинки у мішок обʼємом 2500 мл. При цьому станція не настільки габаритна , як у роботів з повним самообслуговуванням. Та й в цілому станція виглядає в інтерʼєрі дуже акуратно та не привертає зайвої уваги.

Технічні характеристики

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus
Тип прибиранняСухе
Вологе
НавігаціяLiDAR
Інфрачервоний датчик
Датчик уникнення дрібних обʼєктів
База автовивантаження сміттяТак
Обʼєм пилозбірника400 мл
Обʼєм мішка на базі2500 мл
Обʼєм резервуара для води140 мл
Сила всмоктування2500 Па
Автозбільшення потужності на килимахТак
Уникнення килимів при вологому прибиранніТак
Типи насадокОсновна щетинисто-пелюсткова щітка
Мийна насадка з мікрофібри
Бокова щітка
УправлінняКнопки на корпусі
Голосове
Віддалене через смартфон
Місткість акумулятора3200 мАг
Площа прибиранняДо 200 кв.м.
Розміри352 x 350 x 97.2 мм
Вага3.7 кг

Враження від роботи Dreame D9 Plus

Застосунок

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus

Його дуже легко встановити та запустити, адже тут повно підказок. Приємно, що у застосунку передбачено налаштування української мови. Коли девайс чекає на зʼєднання із застосунком, блимає світлодіод Wi-Fi, а після зʼєднання можна починати перше прибирання, під час якого бот будує карти приміщень.

Процес прибирання можна призупинити, а потім D9 Plus продовжує його з того місця, на якому зупинився. Він прямо запамʼятовує позицію, на якій зупинився, якщо батарея розряджається, а потім повертається та продовжує процес прибирання.

Що мені не сподобалося, так це помітна затримка між додатком і діями пилососа приблизно в 4-5 секунд. Для більшості людей це не проблема, але якщо ви хочете бачити, де знаходиться пристрій в реальному часі, до цього треба бути готовими. Ще одна невелика неприємність полягала в тому, що додаток не міг точно розділити кімнати, тому мені довелося робити це вручну у застосунку.

Управління на корпусі

Тут все досить просто і зручно. Для того, щоб увімкнути пристрій, треба просто клацнути кнопкою, а для початку очищення — натиснути та утримувати її протягом 3 секунд. Якщо світлодіод почне блимати помаранчевим кольором, це означає, що D9 Plus зіткнувся з помилкою. Для зонованого прибирання треба натиснути ліву кнопку, а для повернення на станцію — праву.

Навігація

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus

Що мене порадувало, так це те, що у Dreame D9 Plus не виникло проблем із перешкодами. Він використовує LiDAR та інфрачервоний датчик для побудови маршруту і робить це досить добре (окрім вже згаданої проблеми із розділенням кімнат у застосунку).

Він безтурботно ковзає по обʼєктах висотою десь до 2.5 см. А от якщо висота більша за це значення, спрацьовують датчики обриву. Принаймні, на поріжок, який нещодавно зʼявився в мене між кухнею і вітальнею, він не заїхав: сприйняв його, як сходинку.

Мені також здається, що ця модель трохи «боїться країв» і відступає, якщо не вистачає ширини. Водночас кабелів він не боїться взагалі. Тому перед прибиранням їх краще сховати, аби вони не тягнулися за пилососом по всій квартирі.

Враження від прибирання

Ефективність Dreame D9 Plus на твердих підлогах

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus

Цей пилосос зміг зібрати з моїх лінолеуму та плитки як пил, так і крихти, і шерсть теж. Мушу зазначити, що спочатку, коли він намагається повторити форму кімнати, то трохи розкидає великі частинки (зокрема шерстинки). Але потім він починає формувати діагональний візерунок, і в пилзобірник потрапляє вже більше сміття.  Тому в цілому алгоритм досить хороший, понад 90% так точно.

Комбінація між основною щіткою з силіконовими насадками та густою щетиною і бічною щіткою теж працює. Причому основна щітка легко захоплює дрібні предмети.

Ефективність на килимах

Dreame D9 Plus може збільшувати потужність всмоктування, коли він рухається по килимах. У мене лише пара невеликих килимів, тож ця функція зарекомендувала себе досить добре. Якщо у вас вдома більше килимів або ними застелений весь будинок, найкраще використовувати або турборежим, або автозбільшення потужності на килимах.

Ефективність вологого прибирання

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus

Деякі роботи-пилососи дозволяють постійно тримати насадку для швабри, але не починати прибирання, доки не буде отримано відповідної команди.

Але з D9 Plus це не так: він автоматично переходить в режим прибирання, як тільки приєднуєш насадку. Причому спочатку я побачила мінімальні водяні сліди на кахлях, наче води недостатньо. Схоже, що насадка не відразу змочилася. Але з цієї ситуації легко вийти: треба виставити у налаштуваннях режим сильної подачі води. Після такого налаштування робот значно краще впорався з плямами.

Зе раз зазначу, що насадка тут не обертова. Тому не очікуйте, що він зможе видалити якісь старі, стійкі плями бруду. А от хзі звичайним легким прибиранням він впорався чудово.

Автономність Dreame D9 Plus

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus

У цієї моделі досить непоганий, хоч і не найпотужніший, акумуляторний блок: 3200 мАг. Він забезпечує до 150 хвилин роботи на одному заряді. А якщо заряд закінчився, девайс призупиняє сеанс прибирання або миття та намагається повернутися на базову станцію до того, як заряд акумулятора впаде до нуля відсотків. Мою квартиру площею 54 кв.м він спокійно прибрав за один раз без дозарядки.

Цікаво, що після того, як робот склав карту квартири, він без проблем повернувся до док-станції. Але при цьому він трохи «потанцював» навколо неї, поки не зайняв правильну позицію для заїзду. А так жодних проблем із підключенням до док-станції в мене не виникло — все відбувалося автоматично.

Рівень шуму

Цей робот-пилосос позиціонується як дуже тихий у порівнянні з акумуляторними пилососами. І під час прибирання я помітила, що це дійсно так. Виробник заявляє про максимум 68 дБ, але мені здалося, що він навіть тихіший. Зацікавившись, я навіть встановила застосунок для вимірювання шуму на смартфоні. Так от на мінімальному режимі всмоктування він показав 48 дБ: і це коли стоїш поруч десь на відстані 1.5 м.

У режимі Standard, який я використовувала найчастіше, він трохи гучніший — приблизно 52 дБ. Ну а на турборежимі в мене вийшло 59 дБ. Дійсно, навіть у найгучнішому режимі він набагато тихіший, ніж звичайний пилосос.

Після повернення на базу, коли запускається автовивантаження сміття, шум приблизно такий самий, як і на турборежимі.

Очищення та обслуговування

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus

На цьому етапі я таки зрозуміла, чому датчик LiDAR розташований не по центру, а зміщений вперед: це  дозволило залишити місце для відкривання великої кришки. Але тут на мене чекав нюанс: кришку треба відкривати дуже акуратно. Річ у тому, що вона кріпиться на двох пластикових петлях. А от пилозбірник та HEPA-фільтр витягаються легко. Я без проблем почистила контейнер щіточкою з комплекту.

Приємність полягає у тому, що чистити той пилозбірник треба не так уже й часто. Завдяки мішку на 2.5 л це можна робити раз на 45 днів. Як на мене, це круте рішення для економії часу, а для алергіків — особливо корисне. Звісно, доведеться доливати воду та чистити щітки, але все одно контакт із пилом значно зменшується.

Висновки

Огляд на робот-пилосос Dreame D9 Plus

На мою думку, Dreame D9 Plus — це вдале поєднання ціни та якості, адже пристрій за 452$ виконує багато роботи:

  • Не лише робить сухе та вологе прибирання, а й автоматично вивантажує сміття.
  • Він використовує технологію LiDAR для складання карти будинку.
  • У нього дуже хороша потужність всмоктування, щоб добре прибирати килими — 3000 Па.
  • Практична мийна насадка.
  • А також точна навігація.
  • Крім того, у нього досить зручний додаток, який синхронізується з Siri, Amazon Alexa, Google Assistant та дозволяє встановити заборонені зони, багатоповерхове мапування тощо.

Купуючи техніку, я завжди думаю наперед, наскільки зручно буде її обслуговувати. І у цьому випадку для мене великою перевагою є ще й можливість без проблем купити аксесуари, які періодично треба замінювати: мішок для станції автовивантаження сміття, мікрофіброву насадку, бокову щітку тощо.

Враховуючи все це, я можу рекомендувати цей бот для підтримки чистоти у домі, де є домашні улюбленці, адже він добре справляється із основними завданнями. Якщо у вас вже є акумуляторний пилосос, Dreame D9 Plus зможе повністю закрити потреби у прибиранні оселі. 

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Нові насадки для електрощітки Oclean: детальний огляд та...

😃🪥 Ретельне очищення та дбайливий догляд за зубами — все це...

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.