back to top

Огляд на миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME: найкращий пилосос за свою ціну

👌✨ Ідеальна чистота і мінімум зусиль на прибирання? Це можливо! Миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME пилососить, натирає підлогу та пере насадки 🌪️ Що ще він вміє, дізнайтесь у цьому огляді 🧐

Хоч свята і закінчилися, акції на деякі девайси продовжують діяти. Тому коли на огляд прийшов мийний пилотяг від Dreame, я зраділа. Станом на 20 лютого 2024 на миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME діє чимала знижка: він коштує 608$, тоді як звичайна ціна становить 792$.

Зміст

  1. Що входить у комплект?
  2. Дизайн Dreame L10 PRIME
  3. Технічні характеристики Dreame L10 PRIME
  4. Як працює миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME: враження від прибирання
  • Про насадки та виявлення килимів
  • Про рівень шуму під час прибирання
  • Про автономність
  • Як очищується миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME?
  1. Висновок

Що входить у комплект?

Миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME постачається у такій комплектації:

  • Корпус робота.
  • Прогумована щітка.
  • Бічна щітка з трьома пучками щетинок.
  • 2 насадки для миття підлоги.
  • 2 обертових модулі для миття підлоги.
  • Пилозбірник
  • Зарядно-очисна станція.  
  • Інструмент для очищення самого пристрою.
  • Кабель живлення.
  • Посібник користувача.

Дизайн Dreame L10 PRIME

Миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME

Це класичний круглий робот-пилосос досить-таки традиційного дизайну. На огляд прийшла біла версія, і можу сказати, що якість пластику мені подобається. Як і рівень збірки.

Розмір теж доволі стандартний — 350 x 350 x 97 см. Як водиться у таких моделях, зверзу випирає башточка датчика LIDAR, саме вона і додає висоти. Крім лазера, на верхній кришці бачимо також кнопки управління та логотип бренду. Під кришкою — пластиковий контейнер пилозбірника на 450 мл, бак для води та фільтр.

У нижній частині бота теж все стандартно:

  1. По центру розміщується основна щітка — вона тут роликова, з гумовими доріжками.
  2. У передній частині бачимо найцікавіше — роторні (обертові) насадки.
  3. Збоку є звичайна бічна щіточка для кращого прибирання уздовж кутів та під стінами.

А от у парі зі станцією L10 PRIME таки справляє враження. Вона прямокутна, обтічної форми, без жодних кутів. Тож якщо у вас діти або (як у моєму випадку) домашні улюбленці, за безпеку можна не переживати.

У станції є два вбудованих баки: для чистої води та для брудної, кожен по 2 500 мл. Увага! Автовивантаження сміття тут не передбачено, тож контейнер пилозбірника доведеться витрушувати самостійно. Саме на цій станції робот тільки пере та сушить мийні насадки.

Технічні характеристики Dreame L10 PRIME

Миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME
Тип прибиранняСухе
Вологе
Мультикартографія4 поверхи
Датчики основної навігаціїЛазер (LIDAR)
vSLAM
Додаткова навігаціяМеханічний бампер
Інфрачервоний датчик
Потужність всмоктування4 000 Па
Автозбільшення потужності на килимахТак
Підйом мийної насадки при заїзді на килимТак
Висота подолання килимового покриття2 см
Тип фільтраHEPA
Обʼєм контейнера для пилу450 мл
Тип основної щіткиПрогумований ролик
Мийні насадки2 обертові серветки
Підтримка ОСAndroid, iOS
УправлінняКнопки на корпусі
Віддалено через смартфон
Через голосових асистентів Siri, Amazon Alexa, Google Assistant
Система самообслуговуванняПрання насадок
Сушіння насадок
Рівень шуму66 дБ
Місткість акумулятора5200 мАг
Час роботи на одному зарядіДо 150 хвилин
Площа прибиранняДо 250 кв.м
Розміри350 x 350 x 97
Вага9.4 кг

Технічні характеристики бази Dreame L10 PRIME

Миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME
Обʼєм резервуара для чистої води2 500 мл
Обʼєм резервуара для відпрацьованої води2 500 мл
Автоматичне прання насадокТак
Сушіння насадокХолодне повітря

Як працює миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME: враження від прибирання

Загалом враження позитивні. У цього девайса є всі стандартні фішечки роботів-пилососів, і навіть трохи більше. Окремо хочу висловитись про такі особливості.

Миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME

Про насадки та виявлення килимів

Основна насадка тут має вигляд прогумованого ролика. Гумові ставки розміщені під кутом, щоб на щітці не заплутувались волосся та шерсть домашніх улюбленців..

Я дуже люблю, коли пилотяг оснащений не просто серветкою, яка лише протирає підлогу, а саме обертовимим насадками. І у нашому випадку вони є: дві роторні круглі насадки з мікрофібри. Вони обертаються зі швидкістю 180 обертів на хвилину, ще й  під тиском. Це дуже круте рішення, бо моя підлога була вимита набагато краще, ніж зі звичайною серветкою. Навіть якщо пляма застаріла, трохи прислохла, він добре справляється. Але це ще не все.

Коли миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME заїжджає на килим, він піднімає насадки на 7 мм від підлоги, щоб уникнути намокання. Як на мене, автоматичний підйом швабри на 7 мм — це досить багато. Після цього він автоматично збільшує потужність всмоктування та пилососить килим (тільки один раз). Тобто це добре працює з невисокими килимками. Якщо ж у вас  пухнастіші килими, краще одразу налаштувати бота у застосунку, щоб він їх уникав. 

Про рівень шуму під час прибирання

У режимі миття наш помічник працював ну дуже тихо. А от у режимі сухого прибирання гул добре чути, особливо коли пилотяг заїжджає на килим. Втім, це не заважало мені працювати, мабуть, з часом я б до нього звикла.

Про автономність

Із цим тут все ок. На моїх 54 квадратних метрах, більша частина з яких — це лінолеум та плитка і лише трохи килимки, L10 PRIME витримав кілька циклів прибирання. Тобто десь у заявлені 150 хвилин він вкладається, це якщо і мити, і пилососити. А якщо запрограмувати робота на щось одне, взагалі  вистачить на довше — до 210 хвилин.

Що мені сподобалось, то це комбінація хорошої автономності із досить великим пилозбірником — 450 мл. Якщо робити тільки сухе прибирання, навіть не доведеться часто витрушувати його. А якщо вологе, треба буде доливати воду. 

Як очищується миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME?

Коли робот-пилосос автоматично повертається на базову станцію, він пере свої насадки. Як він це робить? На знімній базовій пластині  є спеціальні виступючі елементи, тож він обтирає насадки об них перед тим, як продовжити прибирання. Під час цього на серветки подається чиста вода, а брудна всмоктується.

Після миття насадки сушаться потоком повітрям. Це відбувається завдяки вбудованому вентилятору в док-станції. Сушіння на теплому повітрі допомагає запобігти появі цвілі, неприємних запахів і розмноженню бактерій.

Єдине, до чого треба бути готовими: іноді насадки все ж треба буде зняти та випрати вручну чи у пралці. Особливо, якщо ви розлили щось темне, або роботу довелося витирати засохлі плями.

Висновок

Миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME

Якщо вам важливо, аби вдома було чисто, миючий робот-пилосос Dreame L10 PRIME — ідеальний вибір:

  1. По-перше, він чудово прибирає і тверді підлоги, і килими. Під час миття він підіймає насадки, коли бачить килими, і не мочить їх. А коли виявляє тверду підлогу, то опускається вниз і починає ротаційне прибирання.
  2. По-друге, тут класна прогумована щітка. Навіть довга шерсть мого пухнастого друга не сплуталась і я змогла легко зняти її рукою.
  3. По-третє, він не тільки оснащений обертовими насадками, але й пере та сушить їх після завершення роботи, усуваючи будь-які неприємні запахи.
  4. По-четверте, у цього помічника якісна навігація LiDAR. 3D-карту він будує досить детально та швидко.
  5. І пʼятий плюс — це зручне управління кнопками, голосом або через застосунок. Найзручніше управляти девайсом через застосунок. У ньому можна встановити режим прибирання, потужність всмоктування, схему очищення для конкретних кімнат або ділянок будинку.

Щоб побачити детальніше, як працює цей неймовірний робот, дивіться відеоогляд на Dreame L10 PRIME на каналі WO.UA. Чистої вам підлоги та затишку вдома.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Огляд на Jimmy HW9: акумуляторний миючий пилосос із...

🌀 Потужний акумуляторний миючий пилосос Jimmy HW9 не тільки прибирає та...

Як підібрати процесор до материнської плати

Вибір процесора до материнської плати – непросте завдання. Як підібрати процесор...

Дешевий пилосос без мішка! Топ 3 пилососи від...

🧹 Шукаєте дешевий пилосос без мішка? Познайомтесь із брендом Deerma! Топ...

Огляд на миючий робот-пилосос Dreame L10s PRO Ultra...

🌀 💦 Миючий робот-пилосос Dreame L10s PRO Ultra Heat робить сухе...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.