back to top

Обзор на фітнес-трекери Mi Smart Band 7 і Mi Smart Band 7 Pro

🔥 Огляд на Mi Smart Band 7 та 7 Pro розкаже більше про ідеальні фітнес-трекери. Крокомір, пульсометр, сповіщення та GPS — тут є все для насиченого життя!💪

Фітнес-трекер Mi Smart Band 7 — доступний та потужний браслет, за функціями схожий на смартгодинник. Тому він і завоював популярність серед прихильників активного способу життя. Але він не єдина топова модель цієї лінійки, на яку варто звернути увагу. У нього є старший брат: Mi Smart Band 7 Pro. Які ж між ними відмінності, та який фітнес-трекер варто придбати? Розглянемо це у нашому огляді-порівнянні Mi Band та Smart Band 7 Pro нижче.

Mi Smart Band 7

Зміст

  1. Перше враження та дизайн
  2. Технічні специфікації: порівняльна таблиця
  3. Mi Smart Band 7 vs 7 Pro на практиці
  • Автономність та GPS
  • Спортивні функції та моніторинг 
  • Розумні функції
  1. Висновки: кому і який купити фітнес-трекер

Перше враження та дизайн Mi Smart Band 7

Зазвичай буває складно відрізнити один від одного браслети Mi Band, але тут такої проблеми немає. Smart Band 7 зберігає класичний дизайн фітнес-браслета, дуже схожий на всі попередні версії. Я б точно не відрізнила його від Mi Smart Band 5, які подарувала своїй мамі кілька років тому (до речі, вона досі ними користується). В той час як 7 Pro більше схожий на справжній смартгодинник.

Його найбільша відмінність — розтягнутий екран. Розробник стверджує, що 7 Pro на 50% більший за молодшу версію, і цей додатковий екран творить чудеса з відображенням часу, фітнес-даних та пунктів меню. Єдине, чого тут, можливо, трохи не вистачає — це коронки для управління екраном та вибору режимів. Але це і не та цінова категорія, щоб скаржитись на такі нюанси, так що віднесемо це до моїх особистих забаганок.

Mi Smart Band 7

Як ми вже визначились, Mi Band 7 зберігає овальний заокруглений екран, який ми бачили на моделях попереднього покоління. Він трохи більший за 6-ту версію та лише трохи менший за 7 Pro. А ще — 8 мм вужчий. Оця відмінність та  довше співвідношення сторін виглядає класно, особливо для тонких зап’ясть.

Деяким користувачам трохи не зайшов дизайн ремінця у молодшій серії. Силіконова стрічка обертається навколо зап’ястя та застібається через отвір. Декому це зручно, а ц декого злітає з руки. Мабуть, це справа звички. У старшій моделі такої дилеми немає: тут класичний ремінець з традиційною застібкою.

Розмір екрана та форма — ще не все. Трекери відрізняються не тільки зовні. Як зазвичай, зібрала всі технічні характеристики у наочну таблицю.

Технічні специфікації: порівняльна таблиця

ПараметриMi Smart Band 7Mi Smart Band 7 Pro
Дисплей1,62-дюймовий AMOLED1,64-дюймовий AMOLED
Роздільна здатність 192 x 490Роздільна здатність 456 x 280
100+ смугових дисплеїв150+ циферблатів
Режим Always-on display
Загартоване скло 2.5D 
Яскравість до 500 ніт
ДатчикиДатчик серцебиття PPG
SpO2
Акселерометр
Гіроскоп
GPS
BeiDou
ГЛОНАСС
Galileo
QZSS
Датчик освітленості
Акумулятор180 мАг235 мАг
15-денний типовий час автономної роботи12-денний типовий час автономної роботи
9 днів при інтенсивному використанні
Спосіб заряджанняМагнітна зарядка
Bluetooth 5.25.2 BLE
Функції120 фітнес-режимів110+ фітнес-режимів
NFC (тільки для моделей з підтримкою NFC)
Безперервне відстеження SpO2 з попередженням про низький рівень кисню в крові 
Відстеження сну
Дихальні вправи
Моніторинг стресу
Моніторинг жіночого здоров’я
PAI (Personal Activity Intelligence)
Розрахунок VO2 Max
Сповіщення про аеробні/анаеробні тренування
Час відновлення
Тренувальне навантаження
Сповіщення про простої
Дистанційний спуск затвора камери
Водонепроникність5ATM
ДодаткиMi Fitness
Zepp Life
Підтримувані пристроїAndroid 6.0 і вище
iOS 10 і вище
Розміри та вага (без ремінця)46.5 x 20.7 x 12.25 мм
13,5 г 
44,7 мм × 28,8 мм × 11 мм
20,5 г

Mi Smart Band 7 vs 7 Pro на практиці

Автономність та GPS

У Pro збільшили місткість акумулятора: 235 мАг проти 180 мАг у Mi Band 7. Вочевидь, це зроблено для того, щоб компенсувати більший дисплей. Попри це оновлення, час автономної роботи Smart Band 7 Pro насправді гірший та становить лише три дні при інтенсивному використанні.

Mi Smart Band 7 та Mi Smart Band 7 Pro

Оскільки мене найбільш цікавить біг, я почитала відгуки на цю тему. Так от, бігуни стверджують, що найбільше розряджає батарею GPS. Воно й не дивно, системи геопозиціювання завжди витрачають багато ресурсу. Але тут кажуть, що GPS з’їдає 10% заряду під час годинної прогулянки.

У Mi Band 7 таких проблем немає. Бо і вбудованого GPS немає. У мого колеги він спокійно протримався близько тижня з увімкненими функціями. Але якщо ви хочете відстежувати біг, ходьбу або заїзди на велосипеді, доведеться кожного разу тримати при собі смартфон.

З огляду на це, мені здається, що «сімка» більше підійде для тих, хто займається в залі, а про-версія — для занять на відкритому повітрі: бігу, велоспорту, хайкінгу тощо.

Спортивні функції та моніторинг 

У цьому два трекери мало чим відрізняються один від одного. 7 Pro фактично повністю перейняв набір функцій Mi Band 7, від відстеження частоти серцевих скорочень та безперервного відстеження рівня кисню в крові до вбудованих режимів тренувань. Хіба що режимів тут більше: понад 120 видів спортивного трекінгу, багато з яких ви, ймовірно, не будете використовувати. Я, наприклад, не впевнена, що мені у найближчому майбутньому знадобиться режим снігохода.

Mi Smart Band 7 Pro

Pro також має розширені показники тренувань, які є у простішої версії. Сюди входять сповіщення про аеробні та анаеробні навантаження, тренувальне навантаження, час відновлення та розрахунок VO2 max. Але з GPS на борту ці функції стають більш корисними та мають набагато більше сенсу.

А от із відновленням після тренувань трохи не допрацювали. Деякі користувачі пишуть, що функція відстеження сну працює некоректно: показує нестабільні вимірювання та не дає корисного зворотного зв’язку для покращення відпочинку.

Розумні функції Mi Smart Band 7

Ми вже поговорили, що Smart Band 7 Pro на вигляд може здатися розумним годинником. Але будемо чесні, це все ще фітнес-трекер. Йому не вистачає декількох смарт-функцій. У цьому сенсі це Mi Band 7, просто з більшим екраном та трохи функціональніший.

У глобальних версіях немає NFC, тому відсутня підтримка безконтактних платежів. Це стосується і Mi Band 7. На обох пристроях немає сторонніх додатків, а також ви не можете приймати дзвінки або використовувати голосові асистенти зі свого зап’ястя. 

який купити фітнес-трекер

Висновки: кому і який купити фітнес-трекер

Окрім відмінностей у дизайні корпусу та місткості акумулятора, ці браслети неймовірно схожі між собою. Вони пропонують однаковий набір фітнес- та смарт-функцій. Однак між ними є одна ключова відмінність.

Якщо вам потрібен стильний фітнес-трекер, схожий на смарт-годинник, і вас не надто цікавлять інші функції, Smart Band 7 Pro — саме для вас. А ще важливіше, якщо ви бігун або активно займаєтесь іншим видом спорту і хочете більше вільного використання телефону під час тренувань, то вбудований GPS робить його хорошим компаньйоном. На момент огляду ця модель коштує приблизно 80$ на сайті WO.UA. 

Що стосується Mi Band 7, то це зручний бюджетний фітнес-браслет.  Він пропонує простий трекер здоров’я для початківців зі скромним набором розумних функцій. За відгуками, більшість користувачів задоволена, хіба що трохи треба звикнути до застібки. Можливо, він не має вбудованого GPS, але це чудова альтернатива для тих, хто займається спортом вдома чи в залі. А геопозиціювання за потреби можна вмикати через смартфон. До того ж він приблизно вдвічі дешевший за версію Про та підпадає під акцію «Знайшли дешевше» — чим не нагода потішити себе корисним девайсом або зробити подарунок близьким.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та...

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі...

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.