back to top

Огляд на бездротові навушники JBL. Які вибрати: Wave Beam, Tune Beam чи Tune Flex?

🎧 Огляд бездротових навушники JBL: Beam 🔊, Tune Beam 🎶 чи Tune Flex 🎵? Визначимо, які підходять саме вам! 🤔🎶

Бездротові навушники JBL давно завоювали популярність серед меломанів та спортсменів. Сьогодні вас чекає огляд на бездротові навушники JBL Beam, Tune Beam та Tune Flex, адже це дійсно цікаві моделі у різних цінових категоріях. Розглянемо їх основні характеристики та функціональні можливості, щоб ви могли зробити вибір, який найкраще відповідає вашим потребам у зручному та якісному звуку.

Оскільки я вже користуюсь однією з цих пар, трохи розкажу, чим вони мені подобаються та яку саме вибрала для себе. Для мене були важливі два моменти.

По-перше, хочеться мати можливість бігати у навушниках, тож бажано, аби вони були хоч трохи захищені від вологи.

По-друге, я люблю рок та джаз, тож в основному шукаю навушники саме для музики. Тому мені потрібна хороша якість звучання з виразними насиченими басами.

Порівнювала докладно по всім параметрам, а для наочності ось вам всі дані у порівняльній таблиці з основними специфікаціями усієї лінійки.

навушники JBL

Навушники JBL: Дизайн

ПараметрWave BeamTune BeamTune Flex
Посадка (тип)Внутрішньоканальні
ЖивленняБездротові
Вага8.814.49.6
Ingress Protection Rating (IP) — ступінь захисту оболонкиIP54IP54IPX4
Стійкість до потрапляння поту
Додаткові амбушури у комплекті3 пари
Стереодинаміки

Технічні характеристики

ПараметрWave BeamTune BeamTune Flex
Тип випромінювачаДинамічний
Розмір драйвера8 мм6 мм12 мм
Імпеданс16 Ом32 Ом
Система активного шумозаглушенняНі
Система пасивного шумозаглушення
Мінімальна частота відтворення20 Гц
Максимальна частота відтворення20 кГц
УправлінняСенсорне
Автономність навушників8 год12 год8 год
Автономність у зарядному кейсі32 години36 годин24 години
Час зарядки2 години
Індикація заряду
ПідключенняUSB Type-C
Версія Bluetooth5.25.35.2
Кількість мікрофонів24
Шумозаглушення мікрофонів
Додаткові функціїНемає✔ «Прозорий режим»
✔ Пошук навушників
✔ Швидка зарядка
✔ Вимкнення звуку під час розмови
✔ Гарнітура
✔ Всі елементи керування на навушниках
✔ Голосові підказки

Навушники JBL Tune Flex проти JBL Tune Beam та Beam: хто виграє?

Спойлер: переможці всі. За одними технічними показниками виграють дешевші моделі, за іншими — дорожча. При цьому, як бачимо з таблиці, у них багато спільного.

навушники JBL

Бездротові навушники JBL. Що схожого?

Бездротова конструкція

Навушники True Wireless не мають кабелю, що з’єднують між собою будь-які частини пристрою. Це важлива відмінність, оскільки деякі бездротові навушники мають кабелі, що з’єднують два навушники разом.

Стереодинаміки

Всі пари відтворюють звук з незалежних каналів як з лівого, так і з правого боку, створюючи більш насичене звучання та кращі враження.

Система активного шумозаглушення

ANC — Active Noise Cancellation — чудово долає фоновий шум та дозволяє слухати музику на нижчих рівнях гучності. Непотрібно робити гучніше, аби не було чути, наприклад, трамвай, як у моєму випадку. Відповідно, вуха втомлюються менше. Ідеально підходить для ранкових поїздок на роботу.

навушники JBL

Пасивне шумозаглушення

Ця технологія створює акустичну прокладку, яка зменшує фоновий шум та запобігає витоку вашої музики.

Захист від потрапляння вологи всередину

Вся лінійка підходить для занять спортом, адже захищені від потрапляння поту. 

Широкий частотний діапазон

По-перше, важлива мінімальна частота, на якій пристрій відтворює звук. Чим нижча низькочастотна характеристика, тим сильніші та соковитіші баси. В усіх трьох це 20 Гц, найнижчий показник для таких моделей.

Максимальна частота — 20 кГц. Чим вища високочастотна характеристика, тим чистіше та чіткіше звучать високі частоти.

Підключення через USB Type-C

Моделі серії зручно заряджати від будь-якого девайса із подібним інтерфейсом.

4 мікрофони із шумозаглушенням

Більша кількість мікрофонів забезпечує кращу якість звуку та дозволяє пристрою фільтрувати фоновий шум. До того ж тут вони фільтрують фоновий шум від бажаного звуку. Те, що треба у шумному середовищі.

Амбушури у комплекті

Кожній з версій поставляється із 3-ма  парами амбушур для різної форми та розміру вух.

Додаткові функції

Окрім технічних параметрів важлива зручність. І тут нам пропонується все, що треба для комфортного прослуховування музики:

  1. «Прозорий режим». Режим навколишнього звуку використовує мікрофони, щоб пропускати навколишні шуми так, щоб їх можна було чути. Корисно, коли ви хочете слухати музику, але при цьому бути в курсі того, що відбувається навколо. Потрібна штука, наприклад, коли біжиш уздовж дороги з інтенсивним рухом, тож хочеться задля безпеки його чути.
  2. Пошук навушників через додаток на смартфоні. Просто вмикаєте звук на максимум через додаток — часто це допомагає їх знайти.
  3. Швидка зарядка.
  4. Можливість вмикати/вимикати звук під час розмови безпосередньо з навушників.
  5. Можна використовувати як гарнітуру під час спілкування.
  6. Управління безпосередньо з навушників.
  7. Завдяки голосовим підказкам ви автоматично отримуватимете інформацію за допомогою аудіоповідомлень — наприклад, ви можете дізнатися, що батарея розряджається, та настав час підзарядити пару.

Переваги Tune Flex

навушники JBL

Більший блок драйверів

Динамік — це елемент, який виробляє звук у пристрої. Більші динаміки потужніші та можуть відтворювати кращі баси, а це саме те, що важливо для мене. У моделі  Flex найбільший блок драйверів — 12 мм проти 6 та 8 мм, тож це точно перевага.

Кращий рівень звукового тиску

Пристрої з вищим рівнем звукового тиску, як правило, звучать голосніше при підключенні до джерела звуку. Тут він на 11 дБ/мВт вищий, ніж у середньобюджетної версії. Тобто 108 дБ/мВт проти 97 дБ/мВт. 

Вага

На 4,8 г легше — 9.6 г проти 14.4 г. Як на мене, менша вага — завжди краще, особливо коли бігаєш у навушниках чи ходиш із ними на роботу. Ще один плюсик у сторону Tune Flex.

Плюси Tune Beam

навушники JBL

Автономність

На 4 години більше часу автономної роботи самих навушників — 12 та 8. Та у 1.5 рази довший час автономної роботи зарядного кейса — 36 годин проти 24 годин.

Вологозахист

У моделі вищий ступінь захисту від проникнення — IP54 проти IPX4. Ви найімовірніше про це знаєте, але про всяк випадок нагадаю: перша цифра в ступені захисту IP вказує на захист від пилу, а друга — на захист від рідини.

У нашому випадку, перша цифра 5 означає, що Tune Beam добре захищені від пилу, а друга цифра 4 означає, що обидві моделі не бояться дощу. Навушники з класом захисту IPX4 захищені від бризок води з будь-якого напрямку, але не від занурення. І головне, мити під водою їх також не варто. Направлені струмені води — ще гірше, ніж просто занурення.

Нижчий імпеданс

Імпеданс — це електричний опір. Чим нижчий імпеданс, тим легше отримати більшу гучність і тим менше енергії потрібно. У нашій старшій парі на 16 Ом нижчий імпеданс — 16 Ом проти 32 Ом

Коштують дешевше

У два рази нижча вартість —  50$ проти 100$.

Особливості Wave Beam

навушники JBL

Звісно, через велику різницю у вартості вони дуже відрізняються від Флексів і за технічними параметрами. А до от Tune ця пара значно ближча.

Тут немає активного шумозаглушення, та й автономність значно нижча. Зате у Wave Beam приємна вартість та такі плюси:

  • Такий же високий захист корпусу рівня IP54.
  • Автономність як у Tune Flex — 8 годин, а з кейсом навіть більше — всі 32.
  • Імпеданс 16 Ом.

Висновки

Отже, ви вирішили купити навушники JBL. Якщо питання у вартості — вибирайте JBL Wave Beam. Крім приємної ціни в них ще й хороша автономність та захист корпусу. Коли важливий захист від вологи та ще вища автономність,  вам потрібні Tune Beam. Ну а якщо для вас основне — якість звучання, краще зупинитись на Tune Flex: тут круті великі динаміки.

навушники JBL

Ну а для себе я вибрала саме останню модель. Так, вони дорожчі, але звучання та ця невагомість ну дуже мені зайшли. Але це я вже сильно прискіплива до звуку: загалом вся трійця звучить добре. А ще на цю лінійку діє пропозиція «Знайшли дешевше»: якщо ви бачили меншу ціну на інших сайтах, просто залиште посилання на неї — і менеджери wo.ua знизять вартість. Сподіваюсь, ця стаття трохи допоможе вам з вибором, а улюблена музика звучатиме саме так, як ви любите.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.