back to top

Огляд на аерофритюрниці Deerma KZ120 та Deerma KZ130. Яку мультипіч вибрати?

🍲 Любите готувати та дивувати близьких? Зверніть увагу на мультипечі! Читайте порівняльний огляд на аерофритюрниці Deerma KZ120 та Deerma KZ130, щоб дізнатись про всі можливості цих девайсів 👩‍🍳 🍟

Коли на огляд прийшли аерофритюрниці Deerma KZ120 та Deerma KZ130, у мене вже був позитивний досвід користування подібними девайсами. Вони компактні, практичні та дійсно допомагають врізноманітнити меню. Чим же класні саме ці мультипічки та яку з них вибрати — дізнайтесь нижче.

Зміст

  1. Навіщо потрібна мультипіч на вашій кухні?
  2. Що входить у комплект?
  3. Дизайн
  4. Порівнюємо технічні характеристики Deerma KZ120 та Deerma KZ130
  5. Deerma KZ120 vs Deerma KZ130: на якій фритюрниці зручніше готувати?
  • Як відбувається процес приготування у мультипічці?
  • Які програми є у Deerma KZ120 та Deerma KZ130?
  • Як почистити аерофритюрницю? 
  1. Яку ж купити мультипіч: Deerma KZ120 чи KZ130?

Навіщо потрібна мультипіч на вашій кухні?

огляд на аерофритюрниці Deerma KZ120 та Deerma KZ130

Аерофритюрниця — це компактний кухонний девайс, за допомогою якого можна швидко і смачно приготувати їжу. По суті, це міні-духовка з потужним вентилятором. Попри свою назву, фритюрниця не смажить їжу. Вона працює подібно до конвекційної духовки, з нагрівальним механізмом і вентилятором, який поширює гаряче повітря над їжею. Саме швидка циркуляція вентилятора і робить їжу хрусткою — як при смаженні у фритюрі, тільки без олії.

Причини купити аерофритюрницю:

  1. Дешевше та простіше в експлуатації, ніж електрична духовка.
  2. Ідеально підходить для зайнятого способу життя.
  3. Заохочує до здорового харчування.
  4. Звільняє від стресу під час приготування їжі.
  5. Із нею легко розігрівати продукти.
  6. Зручна для приготування на велику компанію.
  7. Просто мити.

Що входить у комплект?

Комплектація Deerma KZ120 та Deerma KZ130 однакова. Мультпічки постачаються з кронштейном для випічки та керівництвом з експлуатації у коробці.

Дизайн

огляд на аерофритюрниці Deerma KZ120 та Deerma KZ130

А от зовні девайси відрізняються і це одразу помітно:

  • Deerma KZ120 значно більша. Воно й не дивно, її чаша вміщує 7.5 л, тоді як Deerma KZ130 — 5.5 л.
  • Корпус 120-ї моделі виконано з чорного матового пластику, а 130-ї — з білого.
  • KZ130 отримала прозоре скло Visible WindDIN на передній панелі. Це дозволяє спостерігати за приготуванням страви, не відкриваючи кришку. У більшій фритюрниці скла немає.

Зі спільного — в обох версій лаконічна зовнішність: лише трохи золотистого декору на ручці. Щоб девайс не ковзав поверхнею стола, передбачені ніжки. Управління здійснюється через великі сенсорні екрани, де одразу бачимо передвстановлені програми — їх по 8.

Порівнюємо технічні характеристики Deerma KZ120 та Deerma KZ130

МодельDeerma KZ120Deerma KZ130
Потужність1700 Вт1400 Вт
Діапазон температур75-200 градусів Цельсія
Нагрівальний елементМеталевий ТЕНГалогеновий ТЕН
Обʼєм чаші7.5 л5.5 л
Кількість програм8
ФункціїВипічка
Гриль
Фритюр (конвекція)
УправлінняСенсорне
Дисплей Так
Розмір корпуса42 х 31 х 36 см36 х 27.6 х 33 см

Deerma KZ120 vs Deerma KZ130: на якій фритюрниці зручніше готувати?

огляд на аерофритюрниці Deerma KZ120 та Deerma KZ130

Я б сказала, що на обох. Питання у тому, скільки ви готуєте. Мабуть, це головне при виборі. Якщо любите покликати родичів на обід, або влаштувати дружню вечірку, краще одразу вибирати Deerma KZ120 на 7.5 л. Якщо готуєте переважно для сімʼї з 3-4 людей, Deerma KZ130 з чашею на 5.5 л буде достатньо.  А тепер — до деталей.

Як відбувається процес приготування у мультипічці?

В обох мультипічках можна готувати випічку, страви у фритюрі та грилювати продукти на решітці. Нагадаю, що хоча і заведено називати девайс фритюрницею, по суті це конвекційна духовка. Готувати у фритюрі — означає смажити у великій кількості олії. А у цьому девайсі ми просто запікаємо, можна навіть взагалі без олії. Завдяки тому, що повітря рівномірно огортає страву, вона пропікається з усіх боків. Саме тому інша назва пристрою — мультипіч. І ні, страви не пригорають та не прилипають, бо кошик фритюрниці та решітку для гриля вкриті антипригарним покриттям.

Сам процес теж нагадує звичайне запікання:

  1. Ставимо чашу всередину та розігріваємо її. На це йде 5-10 хвилин, залежно від потрібної температури. 
  2. Складаємо продукти у чашу та закриваємо кришкою.
  3. Вибираємо потрібний режим або налаштовуємо температуру самі. 
  4. У процесі приготування періодично струшуємо чашу, щоб продукти пропіклися рівномірно.
  5. Насолоджуємось результатом.

Крім цього, у Deerma KZ130 можна спостерігати, як їжа готується — неї є прозорий термостійкий екран на передній панелі. У KZ120 для цього доведеться знімати кришку. Інших принципових відмінностей я не помітила.

Які програми є у Deerma KZ120 та Deerma KZ130?

огляд на аерофритюрниці Deerma KZ120 та Deerma KZ130

Оскільки температура тут регулюється у рамках 75-200 градусів Цельсія, можна виставити її самостійно. Час випікання теж можна налаштувати під себе та змінювати, коли потрібно. А крім цього, тут передбачено 8 режимів, які охоплюють майже всі базові потреби у приготуванні їжі:

  1. Смаження без олії — 25 хвилин.
  2. Звичайне смаження — до 30 хв.
  3. Випікання тіста — 25 хвилин.
  4. Запікання мʼяса, птиці, риби — 35 хв.
  5. Підтримування постійного тепла — 50 хв.
  6. Розігрівання — 6 хвилин.
  7. Піца — 15 хв.
  8. Картопля фрі — 26 хвилин.

Ці програми можна використовувати як з основною чашею, так і з решіткою, яка входить у комплект. Все залежить від кількості та щільності продуктів. Наприклад, якщо ви запікаєте рибу на грилі, спочатку виробник рекомендує нарізати її невеликими шматочками. Це дозволить їй швидко обсмажитись і не втратити ніжну консистенцію.

Як почистити аерофритюрницю? 

огляд на аерофритюрниці Deerma KZ120 та Deerma KZ130

Головне правило чищення фритюрниць та грилів — даємо їм повністю охолонути, перш ніж мити. А далі алгоритм очищення такий:

  1. Відʼєднуємо пристрій від мережі.
  2. Знімаємо решітку для смаження. 
  3. Миємо решітку. Можна поставити її у посудомийну машину або зробити це вручну у гарячій воді з делікатним мийним засобом. Не використовуйте грубі губки, металеві аксесуари для миття або абразивні мийні засоби. Це може пошкодити антипригарне покриття.
  4. Так само виймаємо та миємо основну чашу — вручну чи у посудомийці.
  5. Якщо є необхідність, протираємо корпус фритюниці зсередини. Це треба робити дуже обережно, злегка вологою губкою, щоб вода не потрапила на нагрівальні елементи. 
  6. Після миття протираємо корпус аерофритюрниці мʼякою неабразивною вологою тканиною.

Все дуже схоже на очищення електрогриля. Головне, аби зайва волога не потрапила на елементи управління та ТЕН.

Яку ж купити мультипіч: Deerma KZ120 чи KZ130?

огляд на аерофритюрниці Deerma KZ120 та Deerma KZ130

І в приготуванні їжі, і в обслуговуванні, і у зовнішньому вигляді Deerma KZ120 та Deerma KZ130 дуже схожі. Найбільше у цих мультипічках мені подобається що можна готувати будь-що: як у духовці, на плиті чи на грилі. А ще, коли на них готуєш, кухня чиста, та й самі деталі миються дуже просто.

Яку ж модель вибрати? Якби я розраховувала на велику родину чи тусовки з гостями, однозначно купила б Deerma KZ120. Просто величезна чаша обʼємом 7.5 впорається із більшою кількістю порцій. Зі знижкою на WO.UA вона коштує 145$. тоді як звичайна ціна аерофритюрниці становить 172$. Якщо ж такого завдання не стоїть, сміливо можна обійтися Deerma KZ130 з її місткістю на 5.5. л. Вона дещо дешевша: 110$ зі знижкою. В обох випадках ви отримуєте корисний та цікавий девайс, яким приємно здивувати гостей.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та...

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі...

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.