back to top

Огляд JBL Tour Pro 2: навушники з екраном

Сенсорний екран пропонує швидкий доступ до налаштувань навушників разом із додатковими функціями, такими як таймери та навіть ліхтарик. Зараз це не надто привабливе доповнення, але це лише початок того, що обов’язково стане трендом. Дивимось на сучасні бездротові навушники JBL Tour Pro 2.

JBL Tour Pro 2 налаштування еквалайзера

Чи тримаю я в руках майбутнє бездротових навушників? Або навушники Tour Pro 2 від JBL — із зарядним футляром, який має власний вбудований дисплей — салонний трюк, який заперечують смарт-годинник? Вам потрібні ці елементи керування безпосередньо на фізичному продукті, коли всі вони легко доступні через програму на телефоні? Я тестую нові навушники із шумопоглинанням вартістю $249,95 кілька тижнів, і, як не дивно, на це запитання важко відповісти.

Tour Pro 2 є першими, хто вийшов на ринок з інтерактивним футляром; HP оголосила про щось подібне (хоча й орієнтоване на корпоративних клієнтів), а патентні заявки Apple свідчать про те, що виробник AirPods принаймні вивчає цю концепцію. Але навушники JBL вже тут і сьогодні починають поставлятися в США після запуску на інших ринках на початку цього року.

JBL Tour Pro 2 у руках
ПлюсиМінуси
• Новий інтерактивний кейс
• Хороше шумозаглушення
• Чудовий час автономної роботи
• Готовий до Bluetooth LE Audio
• Усе, що ви робите з футляром, можна зробити в іншому місці
• Режим прозорості/прохідності звучить погано
• Ще один екран у вашому житті
Вартість JBL Tour Pro 2 від $249.95

Звук JBL Tour Pro 2

Слухай, я знаю, що ми всі разом у цьому дивовижному експерименті з футляром з екраном. Отже, давайте спочатку приберемо частину цього рівняння, пов’язану з навушниками. Tour Pro 2 містить повний список функцій. Їх адаптивне шумопоглинання, яке регулюється в режимі реального часу залежно від гучності вашого середовища, є вражаюче потужним і порівнянним з конкурентами вищого рівня. Час роботи від батареї є ще однією важливою особливістю: вона становить до восьми годин безперервного прослуховування з увімкненим або 10 безперервним прослуховуванням із вимкненим ANC — плюс ще 24 або 30 годин без футляра відповідно. Це перевершує AirPods Pro, Galaxy Buds 2 Pro від Samsung, Nothing Ear 2 та інші варіанти преміум-класу.

Згідно з JBL, звуковий підпис цих 10-міліметрових динаміків відповідає шановній кривій відгуку Harman, хоча й з деякими додатковими басами. І хоча Tour Pro 2 звучать чудово, я все ще віддаю перевагу точності звуку від AirPods Pro другого покоління, флагманських навушників Samsung і навушників Momentum True Wireless 3 від Sennheiser. На мій слух ці навушники мають більшу глибину, більший динамічний діапазон і просто надають більшої чіткості будь-якій музиці, що відтворюється. Для мене Tour Pro 2 не зовсім схожий на навушники за 250 доларів, тому так, чохол враховує цю ціну. Ви можете вибрати кілька налаштувань еквалайзера, а функція Personi-Fi від JBL може додатково налаштувати вихідні аудіо частоти на основі ваших слухових особливостей і уподобань.

Компанія також використовує інші трюки, такі як багатоточкові власні просторові аудіопрофілі (музика, фільми, ігри тощо).), утиліта пошуку навушників і виявлення мовлення для автоматичної активації режиму навколишнього звуку. Цей режим прозорості/навколишнього звуку мене найменше вразив; просто звучить дуже душно, невиразно і досить суттєво відстає від сучасних конкурентів. Проте якість голосового дзвінка є чіткою та задовільною, а навушники мають рейтинг захисту від води та поту IPX5.
Підбивати підсумки, можна сказати, що Tour Pro 2 зручні, звучать добре, навіть якщо не чудово, і мають досить потужний акумулятор. JBL також зазначає, що навушники готові до специфікації LE Audio і будуть оновлені, щоб увімкнути її, коли ця специфікація стане масовою. Це може призвести до більшої ефективності та ще кращої продуктивності акумулятора. Наразі підтримка кодеків Bluetooth обмежена AAC і SBC.

Ви можете налаштувати шпалери, які з’являються на JBL Tour Pro 2

Тепер головна привабливість: той випадок. Він досить великий за сучасними стандартами завдяки вбудованому 1,45-дюймовому сенсорному РК-дисплею на передній панелі. Але є принаймні підтримка бездротової зарядки, яка не завжди гарантована, навіть для громіздких. Чи бажаю я, щоб на екрані було щось крутіше, наприклад OLED або навіть E Ink? звичайно Ви можете регулювати між трьома різними рівнями яскравості, але навіть найнижче налаштування не є особливо тьмяним. На відміну від бруньок усередині, чохол забезпечує лише мінімальний рівень (IPX2) захисту від води, тому ви захочете тримати його сухим. JBL каже мені, що може запропонувати автономні чохли для заміни, оскільки зараз існує дилема «Я впустив свої навушники та розбив екран», але, ймовірно, вони замінять і навушники, і чохол, якщо ви пошкодите будь-який із них окремо.

Коли ви натискаєте на дисплей, з’являються вибрані шпалери. (Є попередні налаштування, але ви також можете використовувати власні зображення. JBL попередньо завантажив логотип The Verge на наш оглядовий блок.) Проведіть пальцем праворуч, і ви почнете переключатися між різними функціями. І їх більше, ніж ви можете подумати:

  • Елементи керування відтворенням
  • Гучність
  • Режим звуку (ANC, прозорість тощо)
  • Еквалайзер
  • Таймер: навушники вимкнуться після закінчення вибраного часу
  • Просторове аудіо
  • Яскравість екрана
  • Вибір шпалер
  • VoiceAware: це визначає, наскільки чутливим є виявлення голосу
  • SilentNow: ви можете ввімкнути ANC навіть без відтворення музики протягом заданого часу
  • Автоматичне визначення вуха (відтворення/пауза)
  • Сповіщення
  • Знайти навушники
  • Ліхтарик
JBL Tour Pro 2 зовнішній вигляд

Це багато віджетів, між якими можна постійно гортати. Ви можете (і повинні) видалити ті, які вам не потрібні, за допомогою мобільного додатку JBL для Android або iOS і скоротити цей список до п’яти-шести екранів, які є більш керованими.

Елементи керування треками та регулювання гучності працюють досить добре, хоча вам ніколи не показують, яка пісня зараз відтворюється; це лише елементи керування. (Ви також не можете перемотати вперед або назад, утримуючи кнопки.) Інші основні завдання, такі як перемикання режимів аудіо або режимів еквалайзера, також не викликають проблем. Але навіть тут я вже сумніваюся, чи потрібен дисплей і наскільки він додає зручності. Ви можете виконувати деякі з цих функцій за допомогою елементів керування жестами на навушниках, які можна змінювати, коли чохол прибраний. І так, усі вони присутні в програмі JBL на вашому телефоні.

JBL Tour Pro 2 екран

Є навіть деякі елементарні, надзвичайно базові функції, схожі на смарт-годинник: чохол дозволяє бачити та відповідати на вхідні дзвінки та відхиляти їх, і він може показувати сповіщення щоразу, коли ви отримуєте повідомлення на свій телефон. Коли я говорю сповіщення, найчастіше йдеться буквально про «нове повідомлення на мобільному пристрої», тому не чекайте особливого контексту. Сповіщення про повідомлення зникають так швидко, що вони рідко бувають корисними, тому я їх вимкнув.

Справа полегшує життя в цілому? …Можливо? Технічно швидше взяти чохол і змінити якісь випадкові налаштування, ніж дістати телефон, розблокувати його, знайти й відкрити програму JBL і шукати той самий перемикач. І добре мати інструмент «Знайти мої бутони», якщо ви відкриєте футляр і виявите, що один або обидва бутони відсутні.

Але всі ці «переваги» пов’язані з великим припущенням: чи справді ви завжди носите футляр для навушників при собі? Найчастіше я залишаю свій у рюкзаку чи нагрудній кишені пальта. Якщо це ви, переваги цього інтерактивного чохла вичерпаються, якщо ви не зміните свої звички та не збережете його під рукою.

Характеристики навушників JBL Tour Pro 2

Загальні

Розмір динаміка10 мм
Захист від вологи та пилуIPX5

Розміри JBL Tour Pro 2

Вага кейсу73 грам
Вага навушника12,2 грам

Акумулятор JBL Tour Pro 2

Час зарядки кейса2 години
Час відтворення музики без шумодаву10 годин
Час відтворення музики з шумодавом8 годин
Максимальний час прослуховування із кейсом40 годин

Звук

Чутливість100 дБ SLP@1 kHz
ЧХ20-20000 Гц
Опір16 Ом

Керування та підключення

Bluetooth форматA2DP V1.3.2, AVRCP V1.6.2, HFP V1.7.2
Bluetooth частота2,4-2,4835 ГГц
МодуляціяGFSK, 8-DPSK, π/4-DQPSK
Потужність<15 дБм
Версія5.3

Футляр для навушників має бути часто під рукою, щоб дисплей був корисним

Я не можу уявити, що хтось, хто регулярно носить смарт-годинник, також побачить багато чого, чим буде в захваті від Tour Pro 2. Apple, Samsung і Google забезпечують глибокий контроль над своїми відповідними навушниками прямо зі своїх пристроїв для носіння; чорт забирай, тепер Apple Watch може повідомляти вам, скільки шуму придушують AirPods Pro (або Max) у реальному часі. У цих відгороджених садах тільки більше синергії. Але JBL не має коня в цих перегонах. Багато компаній цього не роблять. Отже, якщо ви думаєте про це таким чином — аудіобренд, який не залежить від платформи, намагається виділитися, — Tour Pro 2 має трохи більше сенсу.

І вони точно змусили мене задуматися про те, що буде далі. Скільки часу мине, перш ніж навушники стануть повністю незалежним джерелом розваг? Неважко уявити, що якась компанія вбудує флеш-накопичувач у футляр для навушників і дозволить вам синхронізувати музику з телефоном. Ви вже можете зробити це за допомогою смарт-годинника; чому б просто не поширити це на фактичний пристрій прослуховування? Можливо, через кілька років ми будемо використовувати AirPods з iPod nano, вставленим у футляр.

Футляр JBL Tour Pro 2 кейс

Я не знайшов жодної вагомої причини, яка змушувала б мене використовувати JBL Tour Pro 2 замість моїх улюблених бездротових навушників. Безсумнівний стан заряду батареї зручний, але я занадто налаштований на те, щоб надати навушникам цінний простір у кишені. Це правда принаймні для цієї першої спроби.

Ця концепція не збирається починатися і закінчуватися JBL або HP, якщо на те пішло. Я передбачаю, що ми побачимо, як інші спробують свої сили у «розумних» футлярах для навушників. Чесно кажучи, я ніколи не думав, що більше Samsung, але я припускаю, що лінійка Galaxy Watch охоплює подібні основи. Можливо, хтось знайде геніальну причину для того, щоб навушники мали екран. Наразі здається, що один екран забагато.

Але я не можу збити творчість і спробу чогось нового. Tour Pro 2 не зрівняються з найкращими конкурентами навушників, коли справа доходить до звуку, але вони точно мають унікальний трюк. Вони незвичайні та дивні. Продовжуймо дивуватися. З цього має вийти щось хороше.

Читайте інші статті та огляди на тему аудіо.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.