back to top

Огляд Garmin Venu 3S: правильні характеристики, неправильна ціна

Попри те, що серія Venu 3 відповідає багатьом вимогам, вона дещо дорога, враховуючи конкуренцію. Але принаймні ви нарешті отримаєте догляд за своїм сном. Огляд Garmin Venu 3S.

Ви можете очікувати від Garmin три речі: тривалий час автономної роботи, довговічність і більше даних про фізичну форму, ніж це необхідно. Усе це стосується Venu 3S за 449,99 доларів. Але порівняно з потужними мультиспортивними годинниками компанії, технічно кажучи, це найбільш схожий на розумний годинник Garmin.

Це невисока планка, але тут є багато, що подобається. Існують нові датчики серцевого ритму, які підтримують показання ЕКГ для виявлення фібриляції передсердь. Garmin також додав вдосконалений тренер сну та, нарешті, виявлення сну. Що стосується оздоровлення, то включає сеанси аудіомедитації. Як і Venu 2 Plus, він також має мікрофон і динамік, тож ви можете використовувати голосовий помічник свого телефону. Серія Venu 3 також є першою, в якій представлений режим інвалідного візка. У серії Venu 3 є кілька змін у дизайні та деякі додаткові функції преміум-класу — усі вони створюють кращий загальний досвід у порівнянні з попередниками.

Огляд Garmin Venu 3S

Garmin Venu 3S

449,99 доларів США

Плюси:
Хороший час автономної роботи
Краще відстеження сну та визначення дрімоти
Функції ЕКГ і AFib
Може приймати дзвінки та користуватися голосовим помічником телефону
Сеанси аудіомедитації зроблені добре

Мінуси:
Дорогий порівняно з іншими смарт-годинниками
Обмежена екосистема сторонніх програм
Немає LTE

Якби це було приблизно на 100 доларів дешевше, я б сказав, що конкуренти Garmin (кашель Fitbit кашель) повинні нервувати. У поточному стані мені важко перебороти ціну — навіть якщо вона відмічає багато правильних полів.

Довговічний, спортивний шик

Кілька років тому кожен Garmin в основному покладався на міцний, масивний дизайн і чорні або неонові кольори. Кілька доступних шикарних варіантів коштували непомірно високо з набором функцій. Тож я радий, що серія Venu 3 — це чудове поєднання доступності, цікавого стилю та комфорту.

Серія Venu 3 доступна в двох розмірах: 41-мм Venu 3S і 45-мм Venu 3. У мене менші зап’ястки, тому я вибрав 3S. Мій оглядовий блок має золотий безель із нержавіючої сталі з рожево-фіолетовим корпусом і ремінцем. Це свіжо та весело, але не надто кричущо. Іноді з яскравішими годинниками доводиться робити компроміс для більш офіційних заходів. Вам не обов’язково цього робити тут. Я міг одягнути це на деякі ділові заходи, і є варіанти більш приглушених кольорів, які все ще мають модний відтінок. 1,2-дюймовий OLED-дисплей є чітким, і у вас є гідний вибір циферблатів і ускладнень на вибір.

3S також тонкий і зручний у носінні, товщина 12 мм і вага 40 г разом з ремінцем. Я тестував цей годинник протягом осені, і жодних проблем із зачепленням корпусу за різні рукави піджака не було. У мене також ніколи не було бажання зірвати його серед ночі.

Це не найвитриваліший Garmin, але це добре, оскільки він явно орієнтований на більш випадкових користувачів із середнім рівнем досвіду. Я не дуже дбайливо поводжуся зі своїми пристроями, і ця штука пережила кілька зіткнень з іклами мого кошеня. Я б не рекомендував його, якщо ви займаєтеся екстремальними видами спорту або схильні бити свої пристрої об дверні косяки, але ви цілком підійдете для щоденних тренувань.

Огляд Garmin Venu 3S

Термін служби батареї також відповідав тому, що я очікував. 3S працює від дев’яти до 10 днів на одній зарядці з вимкненим дисплеєм. Якщо його ввімкнути, це зменшиться приблизно до чотирьох-шести днів, залежно від вашого використання. (Зазвичай я щодня використовую GPS від 30 до 60 хвилин із найвищими налаштуваннями GNSS під час тестування, з увімкненими всіма сповіщеннями.)

Огляд Garmin Venu 3S: Більше здоров’я, ніж розуму

Годинники Garmin хороші, але вони більше схожі на Fitbits, ніж Apple Watch і Samsung Galaxy Watch, коли мова заходить про розумні пристрої. Це фітнес-трекери, які мають розумні функції, і Venu 3S має більше, ніж більшість Garmin.

Головне, що робить серію Venu 3 розумною, це можливість приймати дзвінки з зап’ястка та взаємодіяти з голосовим помічником телефону через Bluetooth. Це було представлено на Venu 2 Plus кілька років тому, але це все ще не те, що ви знайдете в лінійці продуктів Garmin, окрім цих трьох годинників. Все добре працює. Дзвінки звучать чітко, і це стане в нагоді, навіть якщо сам годинник не має LTE. Я також вважаю, що використання голосового помічника вашого телефону буде правильним кроком для мобільного пристрою, який не залежить від платформи. Це набагато практичніше, ніж Amazon Alexa, яку раніше обирали годинники Fossil, Fitbits та деякі інші бюджетні трекери.

Огляд Garmin Venu 3S

В іншому розумні функції є досить простими. Ви отримуєте типові будильники, таймери, календар і погоду. Він також підтримує безконтактні платежі через Garmin Pay. Але, як і будь-який інший годинник Garmin, екосистема сторонніх додатків мізерна. У вас є Spotify для офлайн-списків відтворення, але магазин Garmin Connect IQ далеко не схожий на те, що пропонують Apple App Store або Google Play Store. Garmin має купу сторонніх інтеграцій із додатками для відпочинку на природі, такими як Strava та Komoot, але це не зовсім те саме.

Годинник найкращий у своїй комбінації оздоровчих функцій. Особливо щодо відстеження сну — сфери, у якій Garmin, як правило, відстає від конкурентів.

Sleep Coach — це нова функція, яка контекстуалізує дані про ваш сон, враховуючи варіабельність вашого нічного пульсу (нове для серії Venu 3), вік, історію активності та будь-які дрімати, які ви могли спати. Це дуже важливо, оскільки велика частина платформи Garmin зосереджена на тренуваннях і фізичній готовності вашого тіла до більшого навантаження. З мого досвіду, відстеження сну Garmin час від часу спотворювало ці показники відновлення — особливо тому, що до серії Venu 3 пристрої Garmin навіть не могли врахувати ваш сон!

Огляд Garmin Venu 3S

Дивно, що компанія Garmin так довго не використовувала функцію визначення сну, тому я радий, що тепер вона є. Я багато дрімаю під час напруженого сезону огляду техніки, і здебільшого 3S справлявся з хорошою роботою, ловлячи, коли я прокрадав трохи додаткових “Zzz….”. Я б не сказав, що це ідеально. Було кілька разів, коли його тривалість трохи відрізнялася від мого Oura Ring Gen 3. Але в цілому це було достатньо добре, і я почувався більш впевненим у показниках свого відновлення та тренувального навантаження.

На зап’ясті ви також отримуєте більш детальні показники, ніж раніше. Це не кардинальна зміна, але вона полегшує візуальне сприйняття даних Garmin.

Окрім відстеження сну, серія Venu 3 також пропонує сеанси медитації з аудіокеруванням. Загалом я не прихильник таких функцій, але це добре зроблено. Ви можете вибрати мантру, яку закріпите на телефоні, аудіодоріжки та загальну тему під час перегляду візуального інструкції на зап’ясті. Це добре використання OLED-дисплея та мікрофона. Я також розумію, що він відстежує ваш пульс, частоту дихання та те, як це впливає на ваше загальне фізичне навантаження. Oura та Fitbit пропонують подібні функції на своїх пристроях, і таким скептикам, як я, приємно бачити, як сеанси медитації впливають на ваші показники. (З усім тим, я навряд чи буду часто використовувати цю функцію.)

Огляд Garmin Venu 3S

Також приємно бачити, що компанія Garmin нещодавно розширила кількість пристроїв, які тепер підтримують функцію ЕКГ і фібриляції передсердь. Я спробував це на Venu 3S, і не був здивований, побачивши, що він не виявив ознак AFib. З усім тим, якщо ви в хорошій формі і не маєте відомих факторів ризику, ця функція не є обов’язковою. Що стосується точності пульсу, я виявив, що під час тренувань він був з точністю приблизно до 5 ударів на хвилину від мого нагрудного ременя Polar H10.

Ще одне чудове оновлення: Venu 3S тепер підтримує декілька систем GNSS замість просто GPS. Це не більш точний двочастотний GPS, який ви знайдете на годинниках Fenix ​​7, 7 Pro або Epix другого покоління, але це крок вперед. З усім тим, у мене були певні хиткі результати GPS на початку тестування, коли Venu 3S знаходився приблизно на десяту милі від мого Apple Watch Ultra та телефону. Це не є великою проблемою для звичайних користувачів або на менших відстанях, таких як 5K або 10K. Про це слід пам’ятати більше, якщо ви в основному бігаєте на більш довгі дистанції, наприклад напівмарафони чи марафони. Для людей, які віддають перевагу GPS, я б розглянув Forerunner 265, оскільки він коштує так само, але оснащений двочастотним GPS.

Це те, що я вважаю найбільш значущими оновленнями. Але було б помилкою, якби я не зауважив, що, попри те, що Garmin це спосіб життя, він також має величезну кількість тренувальних функцій. Ви отримуєте Garmin Coach, який пропонує безкоштовні плани тренувань для бігу та їзди на велосипеді, які можна завантажити. Ви отримуєте Body Battery, який є показником Garmin для візуалізації того, скільки енергії ви маєте на певний день.Ви можете транслювати свою частоту серцевих скорочень на різне обладнання тренажерного залу, переглядати зони пульсу, отримувати приблизний час відновлення та переглядати карти м’язів на екрані для силових тренувань. Він не такий великий, як топові моделі Garmin, але набагато повніший, ніж те, що ви знайдете на Fitbit.

Огляд Garmin Venu 3S: Дорожча альтернатива Fitbit

Єдине, що мені не подобається у Venu 3S, це те, що він коштує 450 доларів. Стільниковий 41-міліметровий Apple Watch Series 9 коштує таку ж ціну, тоді як LTE-версії Google Pixel Watch 2 і 40-міліметровий Samsung Galaxy Watch 6 коштують 400 і 270 доларів відповідно. Версії всіх трьох годинників без LTE можна купити дешевше. Тим часом Venu 3S не має можливості для LTE, тому його головні переваги – час автономної роботи та відстеження фізичної активності. Завдяки відстеженню фітнесу ці конкуруючі флагмани забезпечують достатньо хороший досвід для звичайних користувачів, на яких орієнтований саме цей Garmin.

Огляд Garmin Venu 3S

Інакше відмінний Venu 3S також став жертвою роздутої лінійки продуктів Garmin. Я говорив це незліченну кількість разів, але компанія Garmin могла б скоротити свої пропозиції, щоб її продукти не конкурували між собою. Як я вже говорив раніше, Forerunner 265 є дуже схожим продуктом, який коштує однаково, і є кілька інших моделей Garmin, які коштують набагато дешевше і які також сподобаються потенційним користувачам Venu 3.

Так для кого це? Garmin, як правило, краще підходить для незадоволених користувачів Fitbit. Набір функцій і час автономної роботи подібні, як і загальна увага до фітнесу, а не до розуму. Різницю цін може бути просто важко проковтнути. Fitbit Sense 2, наприклад, є найдорожчим Fitbit, має подібний набір функцій, трохи кращий інтелект, і ви часто можете знайти його у продажу приблизно за 250 доларів. Головною перевагою Garmin тут є краща якість збірки, відсутність махінацій Google чи серверів і відсутність платних функцій.

Це зводиться до того, в який тип Garmin ви хочете інвестувати. Для більшості спортсменів, які шукають дешевший Garmin, годинники Forerunner, ймовірно, краще використають ваші гроші. Це для користувачів Garmin, які хочуть трохи більше розумних функцій від свого пристрою — і не проти платити за це більше.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.