back to top

Огляд Garmin Forerunner 265S: флагман серед годинників для бігу

На цей раз практично немає компромісу між постійно включеним OLED-дисплеєм і тривалим часом автономної роботи. Детальний огляд Garmin Forerunner 265S та порівняння із попередньою моделлю.

Загальний вигляд Garmin Forerunner 265S

Справа не в тому, що я вважаю розумні годинники OLED поганою ідеєю. Просто, коли я уявляю годинник для бігу, я думаю про дисплеї з пам’яттю в пікселях і надтривалий час автономної роботи в легкому корпусі. Ви знаєте, як Forerunner 255S, багатодіапазонний біговий годинник середнього класу, який я щойно оглядав дев’ять місяців тому.

Перше враження про годинник Garmin Forerunner 265S

Тому, коли я розпакував Garmin Forerunner 265S за $449,99, який, по суті, є тим самим годинником, але з OLED-дисплеєм, я згадав популярне серед бігунів прислів’я: нічого нового в день змагань. Ні нового взуття, ні нового одягу, ні нових енергетичних напоїв, ні нових стратегій — ви зрозуміли. Усе, що стосується дня змагань, має бути випробуваним і правдивим. І який сенс возитися з чимось таким перевіреним і вірним, як Forerunner?

Додавши OLED і тільки OLED, Garmin крутиться з годинником для бігу, який, мабуть, не потребує вдосконалення. Для деяких бігунів OLED-екран є зайвою тратою заряду батареї. Для інших це давно назріле вдосконалення, яке допомагає скоротити розрив із розумними годинниками. Дивно, але я не надто замислювався над тим, до якого табору я належу. Тож, переходячи до цього огляду, я мав намір це з’ясувати.

Garmin Forerunner 265S рожеві

Плюси та мінуси смарт-годинника Garmin Forerunner 265S:

ПлюсиМінуси
• Більш інтуїтивно зрозуміла навігація по меню
• Багатодіапазонний GPS
• Тривалий час автономної роботи — навіть із увімкненим AOD
• Додає корисні функції навчання
• Це OLED дисплей, ви вже знаєте
• Це на 100 доларів більше, ніж 255 модель
• OLED-дисплеї не коштують 100 доларів…
Вартість Forerunner 265S від $449.99

Давайте поговоримо про OLED проти MIP

Я протестував десятки смарт-годинників OLED і пам’яті в пікселях. Кожен має свої переваги та недоліки. OLED є більш яскравим, кращим для внутрішнього освітлення та виглядає більш сучасним, і я не боюся визнати, що мені подобається анімаційні екрани. Наприклад, багато годинників Garmin пропонують функцію «Ранковий звіт», яка дає невеликий підсумок вашого сну, відновлення, розклад, погоду та запропоноване щоденне тренування. Функціонально ця функція однакова незалежно від того, який у вас дисплей OLED чи MIP. З усім тим, на OLED-годинниках Garmin веселіше. Можливо, я вранці почуваюся дрімучим, але коли я гортаю мій Ранковий звіт на 265S моделі, я обожнюю спостерігати за маленьким слідом пари, що піднімається від анімованої чашки Джо. Подібні невеликі штрихи можуть зробити звичайні речі особливими.

З іншого боку, MIP чудово працює під прямими сонячними променями, і вам ніколи не доведеться турбуватися про акумулятор. Модель 255S мала дисплей MIP, і коли я оглядав її минулого року, мені доводилося заряджати її лише раз на 25 днів із приблизно 30 хвилинами щоденної активності GPS.

Garmin Forerunner 265S на руці

Зазвичай я рекомендую годинники MIP для людей, які надають перевагу часу автономної роботи та OLED для людей, які хочуть кращої читабельності, більш сучасного досвіду та не проти частіше заряджатися — особливо тому, що ввімкнення постійного OLED-дисплея може значно розрядити батарею. Візьміть Fitbit. Їх старі трекери та смарт-годинники були відомі тим, що вони мали від 5 до 10 днів роботи від батареї. Але ввімкнення постійно ввімкненого дисплея на OLED Fitbit за останні пару років скорочує час роботи батареї до двох днів — максимум трьох.

OLED та AOD

Загалом це був мій досвід роботи з багатьма брендами, і це те, що я також очікував від Forerunner 265S. Тож я був приємно здивований тим, що з увімкненим AOD я отримав шість з половиною днів на одному заряді. Це разом із чотирма годинами багатодіапазонних тренувань із GPS, які вимагають більше енергії для бігу, ніж стандартний GPS. Це краще, ніж оцінка Garmin за п’ять днів.

Для деяких спортсменів п’ять-шість днів на одному заряді недостатньо. Однак 265S розрахований на 15 днів без увімкненого AOD, і це здається правильним з мого тестування. За тиждень, коли я носив 265S без AOD, я розрядив батарею лише до 63 відсотків, в середньому від 30 до 60 хвилин багатодіапазонних тренувань GPS на день.

корпус Garmin Forerunner 265S

Незалежно від того, увімкнено чи вимкнено AOD, це чудовий час автономної роботи, якщо врахувати, що це легкий біговий годинник середнього класу (для Garmin). Це набагато краще, ніж те, що ви отримаєте на Apple Watch або будь-якому годиннику Wear OS.

Навігація по меню

Garmin також покращили можливості сенсорного екрана на 265S, що значно полегшує навігацію меню. Звичайно, ви все ще отримуєте кнопки, і ви можете заблокувати сенсорний екран під час тренування. Я помру на пагорбі, що кнопки керування є обов’язковими на розумних годинниках, особливо під час тренувань. Але, правда, легше використовувати змахування та натискання, коли ви сидите за столом або на дивані. Крім того, якщо ви дійсно не займаєтеся фітнесом або тренуваннями, ви не будете займатися спортом понад сім годин на тиждень. Поєднання керування сенсорним екраном і фізичних кнопок ідеально підходить для тренувань і щоденного використання — і це те, що лінійка 265 має, чого немає в його попереднику.

Усього цього достатньо, щоб сказати, що 265S кращий за свого попередника, і я загалом прихильник OLED годинників Garmin.

Корпус фітнес-годинника меншого розміру

Хоча годинники Garmin відомі як громіздкі гіганти, тут це не стосується. Це легкий біговий годинник, який важить 47 г для 46-мм Forerunner 265 і 39 г для 42-мм 265S. Я п’ять футів і три дюйми з пташиними зап’ястями, тож, маючи можливість, я вирішив переглянути менший 265S.

І дозвольте мені сказати вам, я дуже ціную читабельність великих екранів, але справді приємно носити годинник, який не виглядає так, ніби я прив’язав обідню тарілку до зап’ястка. З ним також легше бігати, не лише тому, що він легкий, але й тому, що він не такий товстий, щоб зачепитися за одяг. Нещодавно я придбав технічні сорочки з довгими рукавами та «віконцями» — отворами на зап’ясті, де визирає екран годинника — для зимового бігу. Вони змінили правила гри, але не так добре працюють із більшими дисплеями. З 265S у мене не було таких проблем. Крім того, не мало значення, скільки шарів я носив; годинник ніколи не чіплявся за вузькі рукави чи манжети моєї вітровки.

Розмір Garmin Forerunner 265S

Чим менше трекер, тим зручніше відстежувати сон. Це правда з 265S з одним застереженням. Моя шкіра чутлива до силікону, і через кілька днів у мене з’явився невеликий висип. Ви завжди можете поміняти зап’ястя, і 265S працюватиме з будь-яким стандартним 18-мм ремінцем, якщо ви бажаєте замінити на більш дихаючий матеріал. Про це слід пам’ятати, якщо у вас, як і у мене, чутлива шкіра. Однак мені сподобалося, наскільки гнучкими були ці ремінці порівняно з іншими силіконовими ремінцями, які можуть бути досить жорсткими.

Ніщо з цього не дивувало. У мене майже такий самий досвід роботи з 255S, а 265S використовує той самий корпус. Основна відмінність полягає в тому, що кнопка «Пуск» стала трохи більшою та має тиснення «RUN» збоку. Це не так легко одягнути для випадків, коли ви хочете виглядати шикарно. Ви можете змінити ремінці, щоб покращити вигляд, але це не так просто з яскравішими кольорами. Мені подобається мій фіолетово-рожевий блок для огляду: він веселий і підходить до мого Beats Fit Pro і моєї поточної пристрасті до рожевих і фіолетових тонів vaporwave. Це просто не був би моїм вибором для весілля чи іншого місця з дрес-кодом. Це лише проблема, якщо ви вважаєте, що кілька годин відсутності даних набридають.

Правильне поєднання функцій у Garmin Forerunner 265S

Скажіть це з любов’ю: якщо є вибір між меншим і більшим, у 99,9% випадків Garmin вибере більшість. Я майже впевнений, що жодна інша платформа для відстеження фітнесу не пропонує більше показників або функцій тренувань — часто в найскладніших налаштуваннях програм і меню. Якщо ви переходите з Fitbit, Apple Watch або смарт-годинника Samsung, я не сумніваюся, що ваша голова спочатку закрутиться.

Додаток та дослідження

Але, попри захаращений додаток Garmin Connect, 265S має правильне поєднання функцій для бігунів середнього рівня. Під середнім я маю на увазі людей, які вже знайомі з такими показниками, як VO2 max і такими поняттями, як гостре тренувальне навантаження, і які знають різницю між темпом і інтервальним бігом. Це не означає, що 265S не підходить для початківців або просунутих бігунів — просто найкраще, якщо ваше щасливе місце знаходиться десь між 10 км і марафоном.

Garmin Forerunner 265S яскравий екран

Підсумки

Мені подобалося використовувати 265S під час підготовки до півмарафону. Ранковий звіт, наприклад, був чудовим способом швидко перевірити своє відновлення щоранку, дізнатися погоду та отримати пропозиції щодо щоденного тренування. 265S також підтримує Garmin Coach, який пропонує тренувальні плани для різних рівнів навичок для бігу на 5 км, 10 км і півмарафону. Якщо ви турбуєтеся про травми, такі функції, як Training Readiness, допоможуть визначити, чи правильно ви поєднуєте високо- та низькоінтенсивні тренування. (Однак я визнаю, що Garmin поранив мою гордість цією функцією, коли сказав, що я повернув на «непродуктивну» територію тренувань після того, як пробіг на 10 км) Ви також можете переглянути свій статус ВСР — ще один довгостроковий показник. уявлення про те, як тренування впливають на відновлення організму. Створення займає досить багато часу (приблизно три тижні), тому це одна функція, яку я тестував більше часу як рецензент.

Ви також отримаєте всі показники бігу під сонцем, включаючи дані, пов’язані з формою, як-от вертикальні коливання, довжина кроку, потужність бігу та частота педалей. Особисто я вважаю такі функції, як PacePro та Race Predictor, найбільш корисними. Перший дозволяє встановити стратегію темпу для гонки (або довготривалої дистанції) і завантажити її на годинник. Це полегшує життя, якщо ви намагаєтесь запустити негативні розподіли або переконатися, що ви не використовуєте занадто багато енергії прямо з воріт. Race Predictor робить обґрунтоване припущення щодо вашого часу на 5K, 10K, напівмарафоні та марафоні на основі ваших довгострокових даних про біг. Це зручний спосіб оцінити реалістичний час для вашої наступної гонки. (Те, що 265S впевнені, що я досягну своєї мети напівмарафону, це трохи підвищує впевненість? Так.)

Доповнення

У 265S відсутні деякі з нових функцій Garmin. Мені щиро сподобалося відстеження витривалості в режимі реального часу, коли я тестував Fenix ​​7S Sapphire Solar Edition, особливо під час тренувань на нових дистанціях, але це радше приємно, ніж обов’язково. Однак я б не сказав, що ви справді втрачаєте тут, оскільки навіть досвідчені бігуни не використовують усі функції, які пропонує Garmin.

Одним із можливих винятків є навігація. Попри те, що 265S має функцію зворотного зв’язку, навігацію від точки до точки та підтримку навігаційних маршрутів у режимі реального часу, йому бракує розширених картографічних функцій, які ви знайдете в новому Forerunner 965 та інших топових спортивних годинниках для активного відпочинку. Якщо ви часто бігаєте або ходите в походи по стежках, ви можете взяти це до уваги. Я переважно міський бігун, тому це не було для мене великим недоліком.

Garmin Forerunner 265S датчики та зарядка

Що стосується інтелектуальних функцій, 265S не перевершить Apple Watch, але він має більше, ніж можна було очікувати. З OLED-дисплеєм тепер ви отримуєте більше можливостей налаштування циферблатів і можете налаштувати складності відповідно до ваших потреб. Для музики 265S підтримує Spotify через магазин Connect IQ, а також Amazon Music і Deezer. Ви можете завантажувати списки відтворення Apple Music, але, як я писав у попередньому огляді, це більше проблем, ніж того варте.

Як і на інші годинники Garmin, ви отримуєте push-повідомлення, таймери, будильники, «Знайти мій телефон» і «Знайти мій годинник». Користувачі Android отримують швидкі відповіді на текстові повідомлення. Він також має Garmin Pay, а також різні функції безпеки, як-от Incident Detection (версія Garmin для виявлення падінь) і LiveTrack. Оскільки немає можливості стільникового зв’язку, це не справді окремий годинник для бігу, хоча він стає досить близьким.

Дорогі, але для бігунів вони того варті

Платити 450 доларів за Forerunner 265S може здатися надто дорогим, якщо врахувати Pixel Watch за $349,99, Samsung Galaxy Watch 5 за $279,99 і Apple Watch SE другого покоління за $249. Ці три флагманські смарт-годинники мають не лише розширені функції та кращу сумісність із програмами сторонніх розробників, але й більш універсальні для щоденного носіння. Однак є кілька причин, чому 265S може бути вартий додаткових інвестицій.

По-перше, Garmin не залежить від платформи, тому, на відміну від флагманських розумних годинників, справді не має значення, який у вас телефон. І якщо ви шукаєте альтернативу Fitbit, ну, Garmin не зробив жодних спроб закрити свої функції спільноти. Більша довговічність і тижневий час автономної роботи з постійно увімкненим дисплеєм також є основними перевагами 265S. Крім того, $450 – це фактично дешевший годинник із багатодіапазонним GPS. Наразі більшість багатодіапазонних GPS-годинників коштують понад $600.

Ці $450 також становлять загальну вартість. Garmin не обмежує жодну зі своїх функцій підписками, а її вбудовані функції навчання та інструктажу — це не жарт. Якщо ви хочете отримати максимальну віддачу від функцій здоров’я Pixel Watch, можливо, ви захочете додати Fitbit Premium, яка коштує $80 на рік. І якщо ви плануєте додати LTE до будь-якого розумного годинника, пам’ятайте, що це коштує $10-30 плюс щомісячна плата оператора. У певному сенсі Garmin виграє тут, оскільки взагалі не пропонує LTE.

Garmin Forerunner 265S замір частоти серцевих скорочень

Людям, які шукають доступніший Garmin, варто розглянути Venu Sq 2 за $249,99. Це скоріше альтернатива Fitbit 1-до-1, але вона все ще має шикарний OLED-дисплей і чудові фітнес-функції. Подібним чином, якщо OLED вас не цікавить, придбання Forerunner 255S — це чудовий спосіб заощадити $100, водночас отримавши майже ідентичний фітнес-досвід, набагато довший час автономної роботи та багатодіапазонний GPS.

Одна з головних переваг рецензента полягає в тому, що я можу спробувати всі Garmin, не пошкодивши свого гаманця. Однак, це 100% той Garmin, який я купив би за власні гроші. Я не помітив, що витрачаю багато заряду батареї на OLED, екран був більш читабельним у моєму повсякденному житті, і як людина, яка дотримується 10Ks і напівмарафонів, я не дуже сумував за своїм Fenix ​​7S. (Щоб було зрозуміло, я люблю свій Fenix ​​7S.) Можливо, він не найкращий із найкращих, але для мене лінійка Forerunner 265 — це флагман серед годинників для бігу. Все робиться як слід.

Також читайте статтю про Кращий смарт-годинник для Android смартфона та Як вибрати смарт-годинник у 2023 році: на прикладі Mobvoi.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.