back to top

Огляд Garmin Fenix ​​7S Pro: занадто багато однакового

Тепер, коли з’явився Epix Pro, модельний ряд Fenix ​​здається дещо зайвим. Проте, модель Garmin Fenix ​​7S Pro все ще цікава.

Garmin Fenix ​​7S Pro дисплей

Я просто скажу це. Fenix ​​7S Pro Sapphire Solar Edition за $899 — чудовий мультиспортивний годинник, але я спантеличений, навіщо він існує.


Я носив цей годинник протягом останнього місяця, відразу після приблизно місяця з Garmin Epix Pro Sapphire Edition за $999,99. Багато в чому вони однакові розумні годинники, настільки, що справді здається, ніби я ношу той самий годинник цілих два місяці. Вони настільки схожі, що я можу підсумувати різницю в одному реченні. Epix Pro має OLED-екран; Fenix ​​7S Pro має кращий час автономної роботи.

Garmin Fenix ​​7S Pro

Garmin Fenix 7S Pro Sapphire Solar Edition

Ціна від $899,99

ПлюсиМінуси
• Ручний ліхтарик
• Тривалий час автономної роботи
• Багатодіапазонний GPS
• Модернізований датчик серцевого ритму
• Покращений дисплей MIP все ще не найпростіший для читання при слабкому освітленні
• Занадто схожий на Epix Pro і стандартний Fenix ​​7

Garmin Fenix ​​7S Pro проти Epix Pro: ви хочете OLED?

Fenix ​​7S Pro і Epix Pro дуже мало розділяють. Мало того, що вони були запущені одночасно, але їхній дизайн подібний, вони обидва оснащені оновленим датчиком частоти серцевих скорочень Garmin, вони доступні в трьох однакових розмірах (42 мм, 47 мм, 51 мм) і обидва мають вбудований світлодіод. ліхтарик. (Як і у випадку з Epix Pro, цей ліхтарик є стриманим найкращим у Fenix ​​7S Pro.) Вони мають однакові розумні функції! Це включає такі речі, як будильники, таймери, сповіщення, сумісність із Garmin Pay і Spotify. Обидва також пропонують сапфірове скло та титан для додаткової міцності.

Garmin Fenix ​​7S Pro на руці

Що стосується точності, придатності до носіння та відстеження фізичної форми, досвід використання обох годинників був ідентичним. Мені сподобався Ранковий звіт, який підсумовує вашу загальну готовність і сон, погоду та пропонує вам тренування — на Epix Pro, і це не змінилося, коли я перейшов на 7S Pro. Обидва були порівнянними з точки зору GPS і точності пульсу під час моїх пробіжок порівняно з Apple Watch Ultra. Обидва були сумнівними у відстеженні сну порівняно з моїм кільцем Oura Ring, хоча й не настільки, щоб це мало помітний негативний вплив на тренування та функції відновлення.

Додаток

І це майже само собою зрозуміло: у заплутаному додатку Garmin Connect більше показників, ніж ви знаєте, що робити. І 7S Pro, і Epix Pro мають нові показники Hill Score та Endurance Score, які повідомляють вам, наскільки легко ви можете бігти на пагорби або яку витривалість маєте на основі вашого VO2 Max. У моєму випадку обидва сказали, що я не люблю пагорбів і маю достатньо витривалості для рекреаційних тренувань. З усім тим, на той час, коли я тестував 7S Pro, моя порада Hill Score звучала менш поблажливо. Маленькі перемоги. Оновлення топографічних карт також однакові.

Усе це зводиться до того, чи хочете ви мати OLED-дисплей. У будь-якому сценарії сповіщення, меню та віджети було легше читати на OLED Epix Pro.
Як я вже згадував, Fenix ​​7S Pro має кращий час автономної роботи. З усім тим, Epix Pro також має досить вражаючий час роботи від батареї, якщо врахувати, що постійно ввімкнені OLED-дисплеї, як правило, є енергожерами.

AOD Garmin Fenix ​​7S Pro

З увімкненим AOD Epix Pro працює приблизно 3,5 дня на одному заряді; без нього виходить близько 8-9 днів. У будь-якому випадку, це значно перевищує те, що ви отримаєте від Apple Watch або Samsung Galaxy Watch 5 Pro.
Навпаки, 7S Pro має дисплей з пам’яттю в пікселях, який був покращений порівняно зі стандартним 7S. Передбачається, що він буде трохи легшим для читання в умовах слабкого освітлення, невеликий акцент. Мені досі доводилося досить часто примружуватися в приміщенні, щоб прочитати інформацію на дисплеї, і нічого не зрівняється з OLED Epix Pro, коли ви знаходитесь на вулиці вночі. Під прямими сонячними променями MIP-дисплей Fenix ​​7S Pro повинен забезпечити чудову читабельність. Насправді OLED-дисплей Epix Pro був досить яскравим на вулиці. Щоб помітити значну різницю, потрібно побути під найстрашнішим літнім сонцем.

Автономність

Головна перевага MIP — це час автономної роботи — і я не можу заперечувати, що саме це ви отримаєте з 7S Pro. Мій 42-міліметровий пристрій пропрацював приблизно 9-11 днів на одному заряді. Сонячна зарядка також зіграла свою роль у цьому, хоча важко точно визначити, скільки додаткового соку ви отримаєте. Загалом, однак, вам потрібно провести значну частину дня на вулиці, щоб це дало помітні зміни.

Наприклад, я носив Fenix ​​7S Pro під час тижневої поїздки до національного парку, реєструючи приблизно 10-12 годин прямого сонячного світла в більшості днів. Я почав подорож із приблизно вісьмома днями заряду батареї, а закінчив подорож із п’ятьма. Кілька днів я прокидався й виявляв, що заряд акумулятора такий самий, як і напередодні. Це вражає. Але вам не варто очікувати таких результатів, якщо ви, як і я, проводите більшу частину свого часу вдома, коли ви не у відпустці. Зарядка від сонячних батарей мала незначний вплив на тижні, коли моє перебування на сонці обмежувалося 30-45-хвилинними ранковими пробіжками або годинними прогулянками.

Рекомендація

Слід також пам’ятати, що термін служби батареї значною мірою залежить від вашого індивідуального використання. Ці результати були засновані на моїх налаштуваннях і рівнях активності — головним чином увімкнено багатодіапазонний GPS і 30-60 хвилин тренувань GPS 5-6 днів на тиждень. Якщо ви виберете менш інтенсивні налаштування GPS або берете участь у тривалих тренуваннях на відкритому повітрі, час автономної роботи може виглядати зовсім інакше. Підсумок полягає в тому, що для тижневої подорожі або наддовгого дня тренувань вам не доведеться турбуватися про заряд батареї.

Garmin Fenix ​​7S Pro екран

У моєму повсякденному житті додатковий термін служби батареї Fenix ​​7S Pro не переважав OLED-дисплей Epix Pro — принаймні, не для розміру 42 мм. З моїми поганими очима я зроблю кращу читабельність у всіх сценаріях за кілька додаткових днів автономної роботи. Крім того, OLED покращує загальний досвід і виглядає більш сучасним. Раніше модельний ряд Fenix ​​7 мав перевагу, оскільки випускався в трьох розмірах, тоді як стандартний Epix випускався лише в 47-міліметровому розмірі. Але Epix Pro тепер поставляється в тих самих розмірах, тому цієї переваги вже немає.

З цих причин я рекомендую більшості людей Epix Pro замість 7S Pro. З точки зору ціни ви заощадите лише близько $100, вибравши Fenix ​​7S Pro. Безперечно, 7S Pro має більше сенсу, лише якщо ви часто берете участь у багатоденних видах спорту без необхідності вмикати будь-які параметри низької потужності.

І знову ліхтарик вирішує

Але що, якщо ви намагаєтеся вибрати між стандартним годинником Fenix ​​7 і 7 Pro? Якщо ви не знайдете вигідну пропозицію (наприклад, зі знижкою $200-300), я рекомендую Pro, оскільки він дає вам кращу цінність.

Моя головна причина, чому кожна модель Pro постачається з вбудованим світлодіодним ліхтариком, тоді як він обмежений 7X у стандартній лінійці. І я не можу перебільшити це, але ліхтарик, мабуть, є найкращою функцією Garmin за останній час. Я люблю цю річ.

Яскравість

Його максимальна яскравість відповідає ліхтарику на моєму iPhone 14 Pro Max. Мені не потрібно опускати руку, щоб ним скористатися. На відміну від інших розумних годинників із додатками-ліхтариками, наприклад Apple Watch, ви все ще можете отримати доступ до інших меню та програм. Справжнє світлодіодне світло яскравіше та корисніше, ніж білий екран, який також використовують у звичайних розумних годинниках. Щоб активувати його, вам достатньо двічі натиснути верхню ліву кнопку. Його також можна адаптувати до різних сценаріїв; яскравість регулюється, ви можете запрограмувати шаблони стробоскопів, якщо ви травмуєтеся під час походу, а також можете вибрати червоний ліхтарик вночі. Для нічних пробіжок або прогулянок ви також можете ввімкнути режим, у якому індикатор блимає білим під час руху вашої руки вгору та червоним під час руху вниз, щоб вас було краще помітно для автомобілів.

Порівняння

Я переглянув занадто багато справжніх кримінальних документальних фільмів, щоб бігати вночі чи застрягти в лісі після заходу сонця, але я використовую ліхтарик майже щодня. Я використовую його, коли не бачу речей у багажнику автомобіля або коли переставляю кабелі під столом. Це стане в нагоді, коли копаюся в моїй кошмарній шафі. Це зручний нічник, коли я не хочу будити свою дружину, але баночка печива кличе.

Ще одна причина, чому Pro перемагає ванільний Fenix ​​7: він більш перспективний, з новішими датчиками та можливою можливістю одного дня підтримувати ЕКГ. На цей час Garmin Venu 2 PLUS є єдиним, який дозволено для цієї мети, але Garmin каже, що сподівається одного дня розширити функціональність ЕКГ для більшої кількості годинників. Якщо і коли це станеться, Pro принаймні матиме апаратне забезпечення для його підтримки.

датчики Garmin Fenix ​​7S Pro

Однак, я не думаю, що програмні функції (наприклад, Hill Score, Endurance Score, детальніші карти тощо) є професіоналом для Pro, якщо ви не хочете їх прямо зараз. Компанія Garmin намагається додати найновіші функції в старі моделі, і все, що є в Epix Pro і Fenix ​​7 Pro, швидше за все, з’явиться на звичайних моделях Fenix ​​7 (і кількох інших Garmin) цієї осені.

На мій погляд, лише ліхтарик вартий додаткових витрат, але для тих, хто стежить за бюджетом, стандартний Fenix ​​7 може заощадити вам $100-150.

Менше значить більше

Якщо я звучу негативно, це тому, що мій мозок болить від спроб запам’ятати всі різні перестановки годинників Epix і Fenix, їхні супутні набори функцій і ціни. Але знову ж таки, я хочу підкреслити, що Fenix ​​7S Pro чудовий, і сам по собі мені дуже мало на що скаржитися.

Я просто не розумію, який сенс мати лінійку Fenix, Fenix ​​Pro, Epix і Epix Pro у довгостроковій перспективі.

Garmin Fenix ​​7S Pro

Я розумію, чому це зараз тут. Годинники Pro є еквівалентом iPhone року випуску «S». Але в майбутньому Garmin буде дуже корисним, якщо зменшити кількість варіантів. Можливо, поставте сонячну зарядку з подовженим часом автономної роботи на годинник Forerunner вищого класу та об’єднайте лінійку Fenix ​​і Epix в одну серію OLED. Ви все ще матимете багато варіантів вибору, але все буде більш чітко диференційовано.

Кілька розмірів – це чудово. Також чудово мати декілька лінійок у категоріях годинників lifestyle, midrange та premium. Але коли ви закінчите, як Garmin, з 36 різними лініями продуктів для продажу, багато з яких є ітераціями того самого? Весь цей вибір раптом стає не таким вже й великим.

Також читайте: детальний огляд на Garmin Venu SQ 2 White/Cream Gold.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.