back to top

Огляд Dreame Bot F9 PRO: ефективне прибирання роботом-пилососом за доступну ціну

🤖 Робот-пилосос Dreame Bot F9 PRO — ідеальний помічник у прибиранні! Простий в обслуговуванні, компактний та доступний, він зробить ваш дім чистим та збереже час 🧹 

Ми продовжуємо нашу серію оглядів розумних девайсів для прибирання оселі. Сьогодні до вашої уваги робот-пилосос Dreame Bot F9 PRO для вологого та сухого прибирання. Ця модель зазвичай коштує 356$, а зі знижкою від WO.UA — 246$. Дізнаємося, які можливості відкриває девайс за таку вартість, які його технічні особливості, дизайн, плюси та мінуси, зручність використання та інші нюанси. 

Зміст

  1. Що в коробці?
  2. Дизайн
  3. Технічні характеристики
  4. Зручність використання та налаштування
  • Застосунок Dreame Home
  • Навігація
  • Враження від прибирання
    • Сухе прибирання
    • Вологе прибирання
  • Автономність
  1. Обслуговування
  2. Висновки

Що в коробці?

Робот постачається у стандартному картонному пакуванні. У комплект постачання входять:

  • Робот-пилосос.
  • Кабель живлення.
  • Резервуар для води.
  • Мийна насадка.
  • Бічна щітка, що обертається.
  • Посібник користувача.

Дизайн

У цієї моделі традиційний, але спрощений дизайн. Корпус представлений у білому та чорному кольорах. До нас на огляд потрапила біла версія. 

Через датчик LiDAR у верхній частині корпусу, робот досить високий: 9.7 см. Попри це він може легко прибирати під більшістю меблів. Та й взагалі девайс досить компактний: діаметр усього лише 35 мм.

На верхній частині пилососа є дві кнопки: одна для запуску та призупинення процесу прибирання, а інша — для повернення робота на базу.

Відкриваємо кришку. Тут розташовані контейнер для пилу та зручна щітка для очищення бота. А коли перевернути робота догори дном, то одразу бачиш всю начинку: бічна щітка із трьома пучками щетинок, основна щітка, резервуар для води, мийна насадка, переднє поворотне колесо, а також датчики захисту від падінь.

При цьому це все важить лише 3.1 кг, тому він легко маневрує по кімнаті, перенести його на інший поверх теж нескладно. В цілому, дизайн поєднує в собі функціональність і зручність.

Технічні характеристики

Типи прибиранняВологе та сухе
Потужність всмоктування2500 Па
Автозбільшення потужності на килимахТак
Тип основної щіткиW-подібна
Уникнення килимів при вологому прибиранніТак
Підйом мийної насадки на килимахНі
Об’єм контейнера для пилу570 мл
Об’єм резервуара для води237 мл
УправлінняКнопки на корпусі
Віддалене через смартфон
Голосове
Сумісність із голосовими асистентамиAmazon Alexa, Google Assistant, Siri
Місткість акумулятора3200 мАг
Час прибирання на одному зарядіДо 150 хвилин
Рівень шуму65 дБ
Розмір350 x 350 x 97 мм
Вага3.1 кг

Зручність використання та налаштування

Застосунок Dreame Home

Огляд Dreame Bot F9 PRO

Звичайно, можна користуватися ботом і без застосунку, адже для базових налаштувань є кнопки на корпусі. Але із застосунком можливостей значно більше, до того ж зручно керувати віддалено: наприклад, запустити прибирання, сидячи на роботі. Тут можна встановити графіки прибирання, управляти картами, регулювати інтенсивність всмоктування, а також слідкувати за рівнем заряду акумулятора чи кількістю води для миття. І все це — у режимі реального часу.

Я вже стикалася із Dreame Home для робота-пилососа і мені дуже подобається, як вони розробили інтерфейс. У ньому все дуже просто та інтуїтивно зрозуміло: і коли вперше запускаєш девайс,  і коли виставляєш налаштування. Приємно, що можна скористатися як англійською, так і українською мовами. Тут можна гратися із такими налаштуваннями:

  • Вибір конкретних кімнат для прибирання.
  • Встановлення віртуальних стін або бар’єрів для позначення заборонених зон, які не підлягають очищенню.
  • Прибирання вибраних зон.
  • Прибирання декількох кімнат.
  • Регулювання потужності та рівня подачі води на серветку.
  • Блокування від дітей.

Навігація

Огляд Dreame Bot F9 PRO

Основна фішка цього робота — навігація із технологією LiDAR D-ToF. Датчик LiDAR розташований на верхній панелі, його легко впізнати по башточці, піднятій над корпусом. LiDAR випромінює світловий промінь, який потрапляє на предмет, а потім відбивається назад до датчика поблизу джерела світла. Це допомагає боту добре виявляти великі перешкоди та уникати їх, а також будувати  точну карту кількох приміщень.

А от модуль D-ToF розташований нижче, на бампері. Він працює вже на виявлення дрібних предметів: шнурів, зарядок, іграшок тощо. Також тут є додаткова навігація — датчики визначення дрібних об’єктів, типу поверхні, датчики від падінь та від зіткнень. Завдяки цьому Dreame Bot F9 PRO будує точні карти та уникає не тільки кутів або меблів, а й невеликих предметів.

Враження від прибирання

Огляд Dreame Bot F9 PRO

Цей бот робить сухе та вологе прибирання на різних поверхнях: гладких та довговорсових килимах, паркеті, ламінаті, плитці. В мене була можливість затестити його на паркетній підлозі та килимі в офісі. Після робочого дня там завжди є, що прибирати, тож перед ним стояло досить складне завдання.

Але перед власне прибиранням треба запустити робота у спеціальному режимі: він швидко об’їжджає приміщення, сканує предмети та будує карту. Це дуже зручно і значно швидше, ніж коли девайс будує карту та прибирає одночасно. Після цього у застосунку з’являється карта і можна виставляти налаштування під себе — заборонені зони, віртуальні стіни тощо.

Нашим завданням було пропилососити та помити підлогу у двох офісних кімнатах. Щоб подивитися на автономність, я вирішила окремо затестити його у сухому режимі, і окремо — у вологому.

Сухе прибирання

Огляд Dreame Bot F9 PRO

У цьому режимі бот їздить зигзагами, всмоктуючи пил та інше сміття на своєму шляху. Хоча сила всмоктування у нього досить стандартна — 2500 Па — він досить добре впорався із паркетом. Хіба що невеличкі зони по кутах залишилися неприбраними, але це проблема всіх роботів.

Що стосується килимів, у нашого девайса є функція автозбільшення потужності, так що із цим налаштуванням можна не заморочуватись — він все зробить самостійно. Правда, не завжди ідеально — іноді він збільшував потужність і без килима. А от до рівня шуму немає жодних претензій: хоч це і не найтихіший робот на ринку, його плавний гул не дратує та не заважає розмовляти.

Вологе прибирання

Огляд Dreame Bot F9 PRO

Тут треба враховувати такий момент: наш герой не підіймає мийну насадку, заїжджаючи на килим, він просто автоматично його уникає. Насадка, до речі, звичайна: напівкругла серветка з мікрофібри. І вона необертова, тобто не натирає підлогу, а просто протирає. Тому не варто чекати від цієї моделі видалення складних застарілих плям. 

А от зі звичайним легким прибиранням девайс впорався відмінно. Принаймні, жодних розводів на паркеті не залишилося, і це попри сніг надворі та вологу, яка заноситься у приміщення на взутті. Щоправда, воду довелося доливати, бо я вмикала найінтенсивніший режим зволоження.

Автономність

Огляд Dreame Bot F9 PRO

Пилосос живиться від потужного літій-іонного акумулятора на 3200 мАг, що забезпечує тривалий час роботи — 150 хвилин на одному заряді. Це дозволяє зробити ретельне прибирання навіть у великих квартирах. Мені вистачило 45 хвилин, щоб пропилососити два приміщення середнього розміру, і ще 40 хвилин — щоб помити. 

Крім того, пилотяг має функцію автоматичної зарядки. Коли акумулятор розряджається, він автоматично повертається до базової станції для підзарядки. Після повного заряджання батареї він може відновити прибирання за потреби, хоча у моєму тесті обійшлося без цього.

Обслуговування Dreame Bot F9 PRO

Огляд Dreame Bot F9 PRO

Для обслуговування пилотяга необхідно виконати кілька ключових кроків:

  • Очищення пилозбірника. Важливо регулярно витрушувати цей контейнер — після кожного використання.
  • Доливання води у резервуар.
  • Прання та сушіння мийної насадки. Тут немає системи самоочищення, тож необхідно прати серветку після кожного миття. Важливо давати їй повністю висохнути, аби на ній не утворювалася пліснява. До того ж з ідеально чистою насадкою на підлозі не утворюватимуться розводи.
  • Очищення основної щітки. Якщо на щітці щось застрягло, то під кришкою робота знаходиться спеціальний ніж для очищення, який допомагає все видалити.
  • Перевірка та очищення коліс робота від бруду.
  • Очищення бічної щітки. 

Це кроки, які треба робити регулярно. Також періодично, коли зношується мийна насадка для робота-пилососа, треба її замінювати. Рекомендується робити це кожні 3-6 місяців, залежно від інтенсивності використання. Дотримання цих простих правил обслуговування допоможе підтримувати робота в оптимальному робочому стані.

Висновки

Огляд Dreame Bot F9 PRO

Dreame Bot F9 PRO — це доступний пилосос 2-в-1, який і миє, і збирає сухе сміття. Прибирає він досить якісно, а стандартна висота дозволяє йому заїжджати під низькі меблі. Можна виставити окремо сухе або вологе прибирання, або ж вибрати одночасно обидва режими. Для килимів передбачена функція автозбільшення потужності, а для твердих поверхонь — регулювання інтенсивності подачі води.

Навігація на основі датчика LiDAR працює досить точно. Принаймні, девайс об’їжджає меблі, які бачить на своєму шляху і навіть шнур від комп’ютера на підлозі не став для нього проблемою. Система самоочищення тут відсутня, зате у комплекті є інструменти для обслуговування: щіточка та ніж для видалення шерсті або волосся.

У бота простий дизайн та надійна збірка, до того ж доступний за ціною. Якщо ви шукаєте пилотяг з оптимальним співвідношенням параметрів, це хороше рішення.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.