back to top

Акумуляторний пилосос Jimmy H9 Pro: профі для складних завдань

✨ Подолайте безлад із легкістю! У цьому допоможе потужний, ефективний та зручний девайс! Читайте огляд акумуляторного пилососа Jimmy H9 Pro та прибирайте без зусиль✨🔥

Нещодавно до мене на огляд потрапила чергова цікава модель від бренду Jimmy — акумуляторний пилосос Jimmy H9 Pro у вишуканому мідному відтінку. На нього чекав звичайний тест у мене вдома, де є кілька типів покриття — лінолеум, килим та плитка. Але неочікувано перед нами постало значно складніше завдання. Почнемо!

Зміст

  1. Передісторія: Jimmy H9 Pro та ремонт
  2. Генеральне прибирання з Jimmy H9 Pro
  3. Що в комплекті?
  4. Зовнішній вигляд 
  5. Технічні характеристики
  • Основні параметри
  • Багатоступенева система фільтрації
  • Управління та індикація
  1. Режими роботи Jimmy H9 Pro.
  2. Тестуємо Jimmy H9 Pro на різних поверхнях
  • Спальня: матрац, лінолеум і не тільки
  • Вітальня: лінолеум, килим, диван та шафа
  • Кухня: лінолеум. Та трошки про автономність
  • Передпокій: плитка та килим
  1. Висновки

Передісторія: Jimmy H9 Pro та ремонт

«Де зв’язок?» — спитаєте ви, але не поспішайте. Річ у тому, що я живу у приватному будинку на двох господарів, який ще у процесі облаштування. Не так давно наші сусіди вирішили зробити водовідвідні жолоби разом із усіма супутніми роботами. Для цього риються колодязі глибиною кілька метрів, встановлюються труби та й взагалі це складний процес. Складний та брудний.

Все б чудово, адже мене попередили заздалегідь. Але… у перший же день я забула про вікна та пішла на роботу. І це була помилка. Не робіть, як я. Якщо хтось збирається загнати важку техніку у двір та рити колодязі біля ваших вікон, будь ласка, тримайте їх закритими.

Ввечері, повернувшись із роботи, я спершу не зрозуміла, що із моїми підвіконнями. А також зі шторами. А також із підлогою біля них. Пил лежав навіть на столі та табуретках. Це було фіаско. Тепер ви знаєте, чому H9 Pro дісталося складне завдання. І я можу розказати, як він впорався.

Огляд акумуляторного пилососа Jimmy H9 Pro

Генеральне прибирання з Jimmy H9 Pro

Згорів сарай, гори та хата. Так кажуть? Я вирішила: раз уже мене чекає ретельне прибирання, то чому б не зробити одразу генеральне. Зазвичай я такого не роблю, бо мені простіше підтримувати чистоту кожного дня потроху, ніж витрачати день або кілька днів на розбір безладу. Тим більше, у мене ж був пилосмок.

Єдина проблема ось у чому: мені дісталася модель у базовій комплектації, а вона призначена лише для сухого прибирання. При цьому можна докупити модуль для вологого прибирання — великий плюс. Але я не мала на це часу, тож мити підлогу довелося традиційним способом: шваброю та вручну.

З інших плюсів — тут знімний ручний пилосос та купа щіток, тому я змогла пропилососити заодно й меблі. По них було не видно, але підозрюю, вони теж постраждали від моєї недбалості.

Огляд акумуляторного пилососа Jimmy H9 Pro

Що в комплекті з Jimmy H9 Pro?

Раз ми уже виявили відсутність бака для води, то давайте розберемось, які елементи входять у комплект. Отже, в коробці разом із пилотягом поставляються:

  • Гнучка металева трубка.
  • Еластична трубка.
  • Стенд для зберігання.
  • Зарядна станція.
  • Блок живлення.
  • Акумуляторний блок.
  • Основна електрощітка.
  • Електрощітка для м’яких меблів.
  • Знімний ролик для килимів.
  • Насадка для оббивки 2-в-1.
  • Щілинна насадка 2-в-1.
  • М’яка щітка.
  • Кутовий конектор.
  • Документація.

Комплектація дуже широка, як на свою вартість. Єдине, що мене здивувало — відсутність гнучкої гумової щілинної насадки. Нею зручно прибирати у проміжках за меблями, батареями та інших важкодоступних місцях. Але потім я знайшла, чим її замінити. 

Зовнішній вигляд

Попри середню вартість, Джиммі Н9 Про виглядає як пилосмок вищого цінового сегмента. Дизайнери зіграли на контрасті: сріблясто-сірий та бронзовий відтінки цікаво поєднуються між собою. З одного боку, поєднання виразне, з іншого — ненав’язливе, тож девайс не сильно виділятиметься в інтер’єрі. У лінійці представлено ще два кольорових рішення: повністю сірий корпус та червоний + сірий. 

Огляд акумуляторного пилососа Jimmy H9 Pro

У пристрою є підлоговий стенд із док-станцією, на якому окрім самого девайсу, можна зберігати всі насадки. Але ще — це горизонтально розміщений пилозбірник та LED-екран. Про них хочу розповісти докладніше.

Технічні характеристики Jimmy H9 Pro

Основні параметри

Споживана потужність550 Вт
Сила всмоктування 200 Вт(А) або 24 000 Па
Місткість акумулятора3000 мА·год
Час роботи на одному зарядіДо 80 хв
Час роботи у турборежиміДо 15-17 хв
Час повної зарядки5 годин
Система фільтраціїПодвійний горизонтальний циклон
Тип фільтраHEPA
Об’єм пилозбірника 600 мл
Рівень шуму 82 дБ
Автозбільшення потужності на килимахТак
Система проти намотування волоссяТак
Підсвічування щіткиНі
Вертикальне паркуванняНі
Огляд акумуляторного пилососа Jimmy H9 Pro

Багатоступенева система фільтрації Jimmy H9 Pro

Подвійний горизонтальний циклон — головна фішка цієї моделі. Циклонна технологія роз’єднує забруднене повітря на частинки пилу та очищене повітря. А додатковий фільтр допомагає вловити найдрібніші часточки.

А завдяки горизонтальному розташуванню пилотяг прибирає з однаковою силою всмоктування незалежно від кількості сміття у контейнері. Сам контейнер обсягом 600 мл виконано з пластику, тож його можна не тільки витрушувати, а й мити під водою.

Управління та індикація

Кнопки управління розташувалися прямо під ручкою робочої частини. А під ними — зручний LED-екран. На ньому ми можемо перевірити рівень заряду акумулятора, поточний режим роботи пилотяга, рівень зносу фільтра та можливі помилки у роботі. Дуже зручно, адже все під рукою.

Режими роботи Jimmy H9 Pro

Джиммі має чотири режими роботи:

  1. ECO — підходить для щоденного прибирання підлоги і дозволяє найдовше пилососити на одному заряді акумулятора до 80 хвилин.
  2. TURBO — призначений для прибирання килимів з коротким ворсом, до 30 хвилин.
  3. MAX — для дуже складних забрудненнях, наприклад, крихт, які потрапили у ворсистий килим, до 15 хвилин.
  4. CAR — режим із автоматичним визначенням типу поверхні. Девайс сам підлаштує потужність роботи під конкретне завдання. Крута штука, коли не хочеш заморочуватись із налаштуваннями.
Огляд акумуляторного пилососа Jimmy H9 Pro

Тестуємо Jimmy H9 Pro на різних поверхнях

Спальня: матрац, лінолеум і не тільки

Я почала з найскладнішого. У спальні на мене чекали три добряче припорошених пилом підвіконня, такі самі штори, стіл та підлога. І раз уже справа дійшла до генерального, я вирішила почистити ще й матрац.

Штори довелося зняти та відправити у прання, простирадло та постіль теж. Після цього я почала прибирати зверху. В мене досить висока стеля, тому довелось під’єднати до ручного пилотяга металеву трубку і таким от чином пройтися по кутах. Сказати чесно, для мене це було непросто: все-таки важкувато утримувати 7-кілограмову  конструкцію догори дригом, руки втомлюються. При цьому це не найважчий пилотяг, а ручка спроєктована таким чином, щоб девайс не обтяжував зап’ястя. 

Зате коли знімаєш трубу та встановлюєш насадку для вузьких місць, стає легше. Нею я прибрала всі підвіконня та стіл. А потім змінила її на вузьку насадку зі щетинками, щоб почистити за батареями, адже, як я вже казала, традиційної гнучкої щілинної насадки тут немає.

Наступний крок — розібратись із матрацом. Для нього тут передбачена моторизована щітка із щетинками та силіконовими пелюстками. Вона дуже швидко обертається навіть на мінімальному режимі, але для цієї мети краще використовувати турбо. 

І от нарешті, після прибирання по верхах, я дібралася до підлоги. Тут потрібна основна електрощітка з комплекту. Вона виконана у формі валика із твердим та м’яким ворсом. Я трохи переживала, що вона буде неприємно ковзати по лінолеуму, але ні: зчеплення дуже хороше, навіть на режимі ECO ролик ковзає просто ідеально.

На цьому етапі я задоволена всім, окрім високих стель. Якщо у вас вони не такі, вам буде значно простіше та легше прибиратись.

Огляд акумуляторного пилососа Jimmy H9 Pro

Вітальня: лінолеум, килим, диван та шафа

Із підлогою та підвіконнями все зрозуміло – тут чистимо так само як у спальні. Диван я пропилососила тією ж самою моторизованою щіткою, якою чистила матрац. Але в принципі можна використати насадку для меблів 2-в-1. А для шафи мені знадобилася насадка для вузьких місць. Вона дістає у найвіддаленіші куточки. 

До речі, у попередньому розділі забула сказати про незручні зони під ліжком, столом, диваном тощо. Так от: у цієї моделі складається трубка, приблизно посередині. Все робиться прямо під час прибирання: просто клацаєш одним пальцем під цим «коліном» — і конструкція складається. Завдяки цьому не треба згинатися самій та й взагалі робити зайвих рухів. Ролик не відривається від підлоги, зчеплення та сила всмоктування не змінюються. Дуже зручне рішення, у майбутньому вибиратиму для себе лише такі моделі.

А тепер про килим. В мене він невеликий, але дуже пухнастий, тому я вирішила не використовувати спеціальну насадку для килимів: на ній більше щетинок, а вони можуть чіплятися за ворс. З досвіду знаю, що такі килимові насадки краще підходять для гладеньких килимів. Я ж використала звичайний підлоговий ролик — він більш гладенький.

І ще один момент. Тут є функція автозбільшення потужності на килимових покриттях — розумний пилотяг сам підвищує силу всмоктування, коли ви починаєте прибирати килим. Але знову ж таки, ця опція актуальна для невисокого та середнього ворсу. Свій довговорсовий килимок я почистила на мінімальному режимі ECO: тільки так ворс не намотується на ролик.

Кухня: лінолеум. Та трошки про автономність

Тут було найпростіше: кухня не так постраждала від будівництва зовні, та й килимів тут немає. Я думала, що приберуся швидко, але тут стався сюрприз: мій девайс розрядився. Воно й не дивно: прибирала дуже ретельно, не поспішаючи (за моїми підрахунками, хвилин 20-25), та часто використовувала турборежим. І якщо у звичайному режимі Джиммі може працювати до 80 хвилин на одному заряді, то у турбо — 15-17 хвилин. Це хороший показник для акумуляторної моделі, просто треба розраховувати свої сили. Ну, або мати змінний акумулятор для пилососа.

Огляд акумуляторного пилососа Jimmy H9 Pro

Тому довелося зарядити пристрій, перш ніж продовжити прибирання. Повна зарядка тривала б близько 5 годин, але мені хотілося якнайшвидше закінчити, тому я під’єднала блок живлення до робочої частини (для тесту я не встановлювала док-станцію, але вона тут є), почекала хвилин 30 та швиденько прибрала останнє приміщення.

Передпокій та Jimmy H9 Pro

Тут так само як у кімнатах, довелося повитягати все з шафи та використати щілинну насадку, аби добряче пройтися у віддалених куточках на верхніх полицях. А на полиці для взуття якраз набралося трохи піску після прогулянки із собакою.

Другий момент у передпокої (а заодно й у ванній кімнаті) — плитка. У моєму випадку —  широкоформатна плитка, світла та фактурна. Максимально складне та непрактичне покриття, особливо враховуючи мого пухнастого друга, який так любить забігти всередину до того, як я помию його лапи.

І от: із піском Jimmy H9 Pro впорався просто феноменально. Звісно, для цього я використала режим TURBO, а ще — м’яку щітку з комплекту. На плитці та килимку біля входу використовувала основну електрощітку та середній режим роботи — тут теж все без проблем.

Єдиний аксесуар, який я не використала — гнучкий шланг. Але не поспішайте з висновками, насправді це дуже корисна штука: він просто неймовірно зручний для прибирання у салоні машини.

Висновки

Акумуляторний пилосос Jimmy H9 Pro дійсно справляється з генеральним прибиранням. Саме у моєму випадку мені не вистачило функції миття підлоги, але добре, що тут можна купити бак для вологого прибирання і спокійно користуватись у двох режимах.

І раз уже ми торкаємось теми аксесуарів, занотую ще один позитивний момент. Іноді до пристроїв, вироблених у Китаї, буває важко придбати додаткові комплектуючі. З Джимі все інакше: на WO.UA легко купити аксесуари до пилососа цієї та інших моделей — блок живлення, док-станцію, HEPA-фільтр, модуль для води, насадки тощо.

Що стосується технічних характеристик, мене влаштовує і сила всмоктування, і автономність батареї, і 4 режими, які тут є. До того ж на девайс зараз діє цікава знижка, а ще його можна подивитись наживо, не виходячи з дому. Однозначно рекомендую цю модель у якості основного домашнього пилососа.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.