back to top

Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige: яка електрощітка краща?

🦷 Як вибрати найкращу електрощітку і не переплатити? Порівнюємо Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige — дві топові моделі зі штучним інтелектом 👍

Електрична зубна щітка + іригатор — це золотий стандарт догляду за зубами. Навіть недорога електрощітка чистить краще, ніж звичайна ручна. Що вже казати про розумні електрощітки зі штучним інтелектом, які дають вам ще більше комфорту. Але скільки доведеться заплатити за цей комфорт? Щоб відповісти на це питання, порівнюємо схожі моделі популярних брендів: Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige. Обидві постачаються із футляром та використовують ШІ для кращого чищення. У чому ж відмінності та яку модель вибрати? Почнемо з головного.

Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige

Зміст

  1. Скільки коштують Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige
  2. Позиціювання Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige
  • Особливості Oclean X Ultra
    • Технології чищення
    • Дизайн Oclean X Ultra
  • Особливості Philips Sonicare 9900
    • Технології чищення
    • Дизайн Phillips Sonicare 9900 Prestige
  1. Порівнюємо технічні характеристики Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige
  2. Враження від роботи Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige
  1. Висновки

Скільки коштують Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige?

На момент написання статті* ціна Oclean X Ultra знижена і складає 5 499 грн, тоді як звичайна вартість — 6 999 грн. Причому за ці гроші ви отримуєте не просто одну щітку, а цілий сет. У нього входять:

  • Сама електрична зубна щітка.
  • 3 насадки для електрощітки.
  • Бездротова зарядка.
  • Магнітний тримач.
  • Зарядний футляр.
  • Інструкція з використання.

Тож якщо ви плануєте купити електрощітку для всієї родини, Oclean X Ultra Set — вигідне рішення.

На офіційному сайті виробника, Phillips Sonicare 9900 Prestige теж продається за знижкою: за 14 999 грн. Звичайна вартість ще вища — 29 499 грн. Комплект постачання тут такий:

  • Електрощітка Philips Sonicare 9900 Prestige з технологією SenseIQ.
  • 1 насадка.
  • Зарядний футляр з USB.
  • Зарядна база.
  • USB-кабель.
  • Інструкція з використання.

От і перші відмінності цих моделей. Попри набагато вищу ціну ані додаткових насадок, ані магнітного тримача у комплекті Sonicare 9900 Prestige немає. Ба більше, щоб користуватися усією родиною, вам доведеться докупити комплект з 4 насадок за 2499 грн. До того ж тут звичайна дротова зарядка. Чому ж така висока вартість? Можливо, справа, у крутих технологіях чи особливому дизайні?

* Ціни вказані станом на 15.04.2024

Позиціювання Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige

Особливості Oclean X Ultra

Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige

Технології чищення

Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige дуже відрізняються за кількістю цікавих технологій. Тільки подивіться, скільки всього реалізовано у Oclean X Ultra:

  • Інтерактивний екран.
  • Бездротове зʼєднання зі смартфоном двома способами — через Wi-Fi або Bluethooth.
  • Застосунок Oclean Care. Він доступний для смартфонів і планшетів на базі iOS або Android. Дозволяє стежити за своїми звичками чищення зубів і читати звіти про чищення. Крім того, тут відображаються оновлення прошивки, і зубна щітка автоматично оновлюється до найновішої версії за допомогою встановленого зʼєднання WiFi.
  • Рекомендації від ШІ в режимі реального часу — на дисплеї, у застоснку та через голосові підказки.
  • 8-зонне визначення і нагадує користувачам про зміну зони прибирання кожні 30 секунд. Загалом підтримується 18 різних режимів і режим, визначений користувачем (в якому можна встановити особисті налаштування).
  • Можливість не тільки чистити зуби, а й робити інтероральний масаж. Ця функція працює на основі технології кісткової провідності (та сама, що у навушниках. тільки тут це реалізовано інакше). Такої функції ще немає в інших моделях.
  • Нові насадки — Gum Care Brush Head, Clean Brush Head та White Brush Head. Вони зʼєднані з ручкою гумовою пластиною, тому добре амортизують тиск під час чищення. А в самих щетинок широкі заполіровані кінчики та антибактеріальне покриття.  

Дизайн Oclean X Ultra

Як на мене, Oclean X Ultra виглядає якісно, хоч і не супер-лакшері-преміально. Якщо порівнювати якість збірки Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige, то перша лише трошечки програє. Зате — набагато сучасніша. Матовий корпус приємно тримати в руці, проте відбитки пальців досить помітні — особливо на чорній версії. До речі, ця модель представлена у чорному та ніжно-зеленому кольорах. Корпус сертифікований за стандартом захисту від води IPX7, що означає, що його можна без проблем занурювати у воду. Та й невелика вага — лише 100 грамів разом із насадкою — вражає. 

А от дисплей тут дуже крутий: сенсорний OLED на 0.96 дюймів. На ньому у вигляді листка конюшини відображаються основні дані про чищення — час, як ви тиснете та під яким кутом тримаєте щітку. У нижній частині Oclean X Ultra є кольорове світлодіодне кільце — індикатор живлення. Воно створює ефект, наче щітка парить над поверхнею. Індикатор світиться червоним кольором, вказуючи на помилки під час використання. Наприклад, про надто сильний тиск під час чищення зубів.

Що стосується кейса, він тут одночасно слугує зарядкою і місцем для зберігання та перевезення щітки. У чорній версії кейс чорний із темно-сірим, у зеленій — зелений із рожевим. У нього симпатична і незвичайна застібка, яка виділяє цей аксесуар з-поміж інших, але, як на мене, не надто зручна. Мені б більше сподобалась звичайна магнітна застібка.

Особливості Philips Sonicare 9900

Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige

Технології чищення

Як ви здогадалися з назви, компанія Phillips пропонує лінійку Philips Sonicare 9900 Prestige як преміальну і називає її своєю найсучаснішою зубною щіткою. Що ж, на думку виробника, забезпечує цю преміальність:

  1. Технологія штучного інтелекту SenseIQ. Розумна щітка за допомогою датчиків зчитує дані про ваші рухи, натиск, охоплення поверхні та інші деталі до 100 разів на секунду. На основі цих даних вона адаптує свою роботу, і дає підказки, якщо ви тиснете надто сильно чи ще щось робите неправильно.
  2. Щетинки A3 Premium. Їхні фішки — це різна довжина, вигнута форма, індикація зношування та трикутні кінчики.
  3. Застосунок Philips Sonicare. У ньому можна вибирати режими, виставляти налаштування, передивлятись статистику чищення та отримувати персоналізовані рекомендації для кращих результатів. Як я зрозуміла, щітка конектиться зі смартфоном через Bluethooth, як інші звичайні електрощітки.

Дизайн Philips Sonicare 9900

Sonicare 9900 Prestige представлена у двох кольорових рішеннях: золотистий або темно-синій+золотистий. Я тримала у руках темно-синю версію і вона просто розкішна. Якість матеріалів та вигляд корпуса — на вищому рівні. Тільки чорна насадка, як на мене, трохи вибивається з загальної гармонії.

Про звичайну дротову зарядку я вже згадувала, але є ще один факт, який мене здивував. У цій преміальній щітці немає екрана. Жодного, навіть простенького. Ви не можете побачити на ній ані звітів, ані підбадьорливих емоджі чи застережень, не кажучи вже про прогнози погоди чи привітання зі святами. Всі дані про чищення — тільки у застосунку.

А от дорожній кейс крутий без жодних обмовок. Він виглядає скоріше як футляр для дизайнерських окулярів, ніж кейс для щітки.  Виготовлений з темно-синьої екошкіри, а на торцевій частині — золотистий метал. Кейс підʼєднується до мережі через USB, а щітка всередині заряджається вже без дротів.

Що ж, ця модель дійсно виглядає круто. Але будемо відверті: не настільки круто, щоб покрити відмінність у вартості в 9 500 грн. Можливо, справа у технічних параметрах? Подивімось на порівняльну таблицю параметрів цих щіток. Для наочності я виділила червоним ті параметри, які явно «перемагають» у цьому двобої.

Порівнюємо технічні характеристики Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige

Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige
ХарактеристикиOclean X UltraPhilips Sonicare 9900 Prestige
Технологія чищенняЗвукова
Кількість поступальних рухівна хвилину84 00062 000
Кількість режимів5 + індивідуальні(через застосунок)5
Синхронізація зі смартфономТакТак
Кількість насадок у комплекті31
ЕкранOLED + TouchНемає
Захист від вологи та пилуIPX7
Настінне кріпленняТакНі
ФутлярТакТак
Час автономної роботи40 днів14 днів
Час заряджання4 год16 год
Метод заряджанняНа базі На базі 
Бездротове
Зарядний кейсЗарядний кейс
Датчик сили натиску ТакТак
Вбудований гіроскопТакНі
Індикатор зносу насадок ТакТак
Індикатор стану акумулятораТакТак
Рівень шуму45 дБ
Додаткові можливостіШтучний інтелектШтучний інтелект
Голосовий помічник
Розміри24.5 х 2.5 х 2.5 см
Вага100 г450 г

Враження від роботи Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige

Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige

Процес та результати чищення Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige

За інтенсивністю вібрацій наші моделі відрізняються. Перша працює зі швидкістю 84 000 коливань на хвилину, що робить її однією з найпотужніших звукових щіток на ринку. Друга щітка робить 62 000 поступальних рухів.

Але річ у тому, що на практиці це майже не відчувається) Обидві моделі залишають у роті відчуття чистоти та гладкості зубів — у цьому аспекті немає жодних підстав для критики. Кількість базових режимів у них однакова, але у Oclean X Ultra є ще багато додаткових режимів, які налаштовуються у застосунку. Я пробувала її на найвищому рівні 32. Нижчі, регульовані рівні інтенсивності більше підходять для користувачів з чутливими яснами. Як і у випадку з іншими виробниками, немає великої різниці між профілями чищення. Існує помітна різниця між найвищою та найнижчою інтенсивністю, але різниця у вібрації між ними була для мене ледь відчутною.

У Phillips Sonicare не такі широкі можливості. Хоч вона і підʼєднується до застосунку, тут немає такої кількості режимів.

Що стосується ШІ, він чудово спрацьовує в обох моделях. Тільки от Oclean X Ultra не лише показує зони чищення та підказки, а й розмовляє з вами під час чищення. Зручно, що не треба дивитися ні на екран, ні у смартфон щоби побачити все потрібне. Sonicare у цьому плані значно простіша — все у застосунку.

Автономність Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige

Раніше я вже тестувала Oclean X Ultra. Якщо користуватися нею двічі на день по 2.5 хвилин, заряду вистачає приблизно на 4 тижні. Це хороший час автономної роботи. Правда, при підключенні до Wi-Fi, заявлені виробником 40 днів щітка не витримує.

Натомість акумулятор Sonicare не такий місткий. Усього 14 днів роботи, і це при тому, що тут немає дисплею. Це трохи дивує за таку ціну. Особливо враховуючи час заряджання: тут він займає 16 годин, а у Oclean — лише близько 4 годин, що є дуже хорошим показником.

Висновки

Ну що ж, збираючись робити це порівняння, я вже розуміла, що Oclean X Ultra переможе. Та не очікувала, що по стількох параметрах. 

Oclean X Ultra виграє і за комплектацією, і за дизайном, і за кількістю цікавих технологій, і за інтенсивністю, і за автономністю. Причепитися можна хіба що до досить незвичного футляра з непрактичною застібкою. Натомість футляр Phillipsp Sonicare 9900 Prestige виглядає розкішно, але сама щітка не дотягує по можливостях до конкурента.Тому вибираючи серед Oclean X Ultra та Phillips Sonicare 9900 Prestige, я б без сумніву зекономила та взяла Oclean. На неї, як і на дорожчу модель, діє подовжена гарантія 24 місяці. А ще, якщо ви плануєте купити щітку на подарунок і переймаєтесь, що не сподобається, її можна повернути через 30 днів (при дотриманні умов повернення, звісно). Хоча, як може не сподобатись щітка, яка робить масаж та спілкується з вами)

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Чому пилосос неприємно пахне? 8 причин запаху та...

🌀 Ви помітили, що ваш пилосос неприємно пахне чи навіть смердить?...

Як вибрати тример для бороди та волосся? Чекліст...

🔍🧔🏻 Як вибрати тример для бороди та волосся? 🤔 👀 Читайте...

Найкращі відпарювачі для одягу! Топ 10 моделей від...

👔💨 Які відпарювачі для одягу найкращі? Як вибрати відпарювач, який підійде...

Страшне кіно для менталочки: найкращі фільми жахів для...

🎬👻 Хочете зануритися у світ адреналіну? 💀 Читайте у статті, як...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.