back to top

Ніби щойно від дантиста! Найкращі іригатори ротової порожнини

🦷✨ Відчуйте свіжість після кожного використання іригатора! Чистота та здоровʼя зубів — це просто. Дізнайтесь про найкращі іригатори для якісного догляду 💧😊

Іригатор ротової порожнини — це невеликий електропристрій, який за допомогою насоса створює потужний струмінь води. Цей потік води, направлений між зубами та вздовж лінії ясен, змиває зубний наліт, який може спричинити запалення, захворювання ясен і карієс. Він видаляє більше бактерій, ніж зубна нитка, і особливо корисний, якщо у вас гінгівіт, ви носите брекети або маєте проблеми з дрібною моторикою рук. Які вони, найкращі іригатори та на що звернути увагу при виборі?

Командою WO.UA ми переглянули кілька моделей від різних брендів та оцінили їх на предмет ефективності, простоти використання, налаштувань та загальної вартості. До вашої уваги топ іригаторів, які здалися нам найбільш зручними та практичними. Але спочатку поговоримо докладніше про критерії вибору.

Іригатори

Зміст

  1. Як вибрати іригатори? Покрокова інструкція
  • 1. Стаціонарний або бездротовий
  • 2. Розмір резервуара для води
  • 3. Технологія подачі води
  • 4. Налаштування та режими
  • 5. Кількість та тип насадок
  • 6. Іригатори: дизайн та зручність
  • 7. Додаткові аксесуари
  • 8. Ціна іригатора
  1. Найкращі іригатори 2024: від дешевих до дорогих
  1. Чому важливо використовувати іригатори?
  • Ефективне видалення зубного нальоту
  • Зменшення кровоточивості та запалення
  • Зручність і доступність
  1. Підсумки

Як вибрати іригатори? Покрокова інструкція

Модель іригатораЦіна іригатора
Стаціонарний CECOTEC ToothCare 1200 Jet Pro1 799 грн
Стаціонарний Philips Sonicare HX3911/40 Power Flosser 70006 599 грн
Бездротовий Oclean W11 499 грн
Бездротовий Oclean W101 999 грн
Бездротовий Philips Sonicare HX3826/31 Power Flosser 3000 4 304 грн
Іригатори

На ринку представлено багато моделей, кожна з яких має свої унікальні особливості та переваги. Ось основні кроки, які допоможуть вам вибрати іригатор, здатний максимально закривати саме ваші потреби у догляді за зубами та яснами. 

1. Стаціонарний або бездротовий 

Тип девайса залежно від дизайну та живлення — це головне, з чого потрібно почати вибір:

  • Дротові або стаціонарні іригатори потрібно підключати до електричної розетки. Вони, як правило, мають потужніший напір води, не обмежують вас в обʼємі резервуара та служать довше. Правда, і місця на поличці у ванній вони займають достатньо, і про наявність розетки десь поруч доведеться подбати.
  • Бездротові або акумуляторні іригатори працюють від акумуляторних батарей. Тут ви обмежені ресурсом батареї та обʼємом резервуара. Зате легко можете взяти такий пристрій у відрядження чи у відпустку, щоб забезпечити собі звичний догляд.

2. Розмір резервуара для води

Обʼєм резервуара дуже впливає на зручність використання. Більший бак означає, що ви зможете довше користуватися девайсом без необхідності дозаправляти його. Але це також означає, що іригатор може бути важчим і ним буде складніше маневрувати. Маленький бак зручніший для використання, але необхідність постійно його дозаправляти може дратувати.

3. Технологія подачі води

За технологією подачі води можна виділити 3 види іригаторів:

  1. З постійною подачею води або моноструменевою. У таких моделях ви отримаєте рівний струмінь води з однаковим потужним тиском
  2. З імпульсною подачею рідини. Вони подають рідину, змінюючи силу тиску, забезпечуючи масажний ефект.
  3. Звукова або ультразвукова технологія. Вона дозволяє не тільки створювати тиск, але й одночасно насичувати струмінь води мікроскопічними бульбашками повітря. Зіштовхуючись із зубною поверхнею, ці бульбашки ніби вибухають, виштовхуючи залишки їжі та інші забруднення назовні.

4. Налаштування та режими

Деякі сучасні іригатори дозволяють регулювати налаштування тиску води до індивідуальних потреб. Зазвичай така опція є в моделях з постійною подачею води. Це особливо важливо, якщо у вас чутливі ясна або ви вперше користуєтеся цим девайсом.

Якщо ж говорити про імпульсний іригатор (або пульсуючий), дуже зручно, коли ви можете виставити кількість імпульсів, який видає девайс за один раз. А  якщо у вас чутливі ясна, не буде зайвим масажний режим: він покращує кровообіг та здоровʼя ясен.

5. Кількість та тип насадок

Іригатори

Іригатори для порожнини рота використовуються не тільки для того, аби вичистити простір між зубами та масажувати ясна. Це також дуже зручний інструмент для догляду за ортодонтичними конструкціями. Якщо у вас, вашої дитини або інших членів родини є такі, варто подумати про спеціалізовані наконечники — для чищення навколо брекетів, коронок, зубних імплантатів тощо. Правильно підібрані насадки для іригатора дозволяють і чистити зручніше, і ризик щось пошкодити зменшують.

6. Іригатори: дизайн та зручність

Іригатори

Мова йде не стільки про зовнішній вигляд, скільки про конструкцію. Звісно, якість збірки, пластику, колір корпусу та загальна естетика дуже важливі. Але найважливіше — наскільки зручно користуватися пристроєм. Особливо, якщо ви шукаєте іригатори для дітей або хочете купити іригатор на подарунок батькам або бабусі. Форма, розмір, наскільки зручно лягає в руку, чи не ковзає, чи не проливається вода, чи комфортно діставати насадкою до дальніх зубів — усі ці нюанси треба продумати.

7. Додаткові аксесуари

Якщо ви плануєте користуватися девайсом лише вдома, то окрім насадок вам можуть і не знадобитися додаткові аксесуари. Якщо ж плануєте брати його у поїздки, варто подумати, як перевозити і корпус, і насадки: можливо, вам знадобиться тревел-кейс або чохол.

Ще один цікавий момент — зберігання та очищення. Звісно, ви можете просто промивати насадки для іригатора чи електричної зубної щітки. Але для ретельнішого очищення та безпечного зберігання рекомендується використовувати спеціальний стерилізатор. Як він працює, читайте докладніше у цій статті.

8. Ціна іригатора

Іригатори

Додаткові функції можуть бути важливими та забезпечувати якісніший догляд. Але зазвичай вони означають і вищу вартість, тож краще одразу продумайте, чи дійсно вони вам потрібні. Якщо так, то є сенс придбати дорожчу модель, більше насадок та спокійно користуватися усією родиною. До того ж навіть недорогі іригатори можуть бути досить практичними, і ми доведемо це у наступних розділах.

Найкращі іригатори 2024: від дешевих до дорогих

Іригатори

Кращі стаціонарні іригатори

CECOTEC ToothCare 1200 Jet Pro: доступний та місткий

У цій статті ми докладно розбираємо цю модель від іспанського бренду. CECOTEC ToothCare 1200 Jet Pro працює від мережі та подає воду імпульсами. Резервуар вміщує 1 000 мл, а у комплект входить аж 7 насадок:

  • 3 для стандартного очищення.
  • 1 для зубного нальоту.
  • 1 для ортодонтичних конструкцій.
  • 1 для делікатного чищення при пародонтозі.
  • 1 для очищення язика.

Чим цей девайс такий особливий? Насадки не просто зберігаються всередині корпуса, а стерилізуються там. Тобто ви одночасно купуєте і іригатор, і стерилізатор. А ще тут можна налаштувати тиск, під яким подається вода, причому аж на 10 рівнях. Коштує цей на диво практичний пристрій 1 799 грн.

Philips Sonicare HX3911/40 Power Flosser 7000

Іригатори

Для порівняння розглянемо ще один якісний іригатор від популярного бренду. Щоправда, Philips Sonicare HX3911/40 Power Flosser 7000 значно дорожчий за попередню модель: 6 599 грн. У нього 4 режими чищення та 10 рівнів інтенсивності подачі води.

Девайс складається з двох частин:

  • Робоча частина з насадкою. До речі, у комплект входить 3 різні насадки.
  • Зарядна док-станція з резервуаром для води на 600 мл.

Вони зʼєднуються між собою кабелем, через який подається вода.  На док-станції робоча частина також заряджається через магнітну зарядку.

Кращі бездротові іригатори

Іригатори

Oclean W1: недорогий та практичний

Oclean W1 — простий та зручний бездротовий іригатор, який подає воду за імпульсною технологією. Резервуар для води вміщує до 30 мл, а режимів роботи 3: повсякденний, дбайливий та масаж ясен. Девайс працює на одному заряді батареї до 30 днів, а заряджається від зручної магнітної зарядки.

У комплект входять 2 насадки, вигнуті під кутом 45 градусів. Коли ви чистите проміжки, насадки обертаються, дозволяючи краще маневрувати у ротовій порожнині. Управління тут максимально просте, вмикання-вимкнення та вибір режимів здійснюються однією кнопкою. А LED-індикація сповіщає про роботу пристрою.

Цей практичний іригатор можна придбати у білому або фіолетовому відтінках корпусу. До речі, корпус ще й захищений від потрапляння вологи за стандартом IPX4. Ціна на момент цієї публікації становить 1 499 грн. А детальніше про нього ви можете прочитати у цій статті.

Oclean W10: багато насадок та великий обʼєм

Іригатори

Портативний іригатор Oclean W10 продається дещо дорожче: за 1 999 грн. Представлений у зеленому та рожевому корпусі, він відрізняється цікавим дизайном з ручкою-стрічкою. Насадок у комплекті тут вже більше:

  • Стандартна для щоденного використання.
  • Ортодонтична для брекетів та імплантів.
  • Насадка для чищення зубоясенної кишені.
  • Насадка для видалення нальоту з язика.

Насадки тут теж загнуті під кутом, ще й обертаються на 360 градусів. Це фішка всіх бездротових іригаторів Oclean. Резервуар вміщує аж 200 мл води (цілий стакан!), тож можна не переживати про постійне доливання у протягом одного чищення. З автономністю тут теж все ок: до 30 днів роботи на батареї місткістю 1 400 мАг та заряджання через кабель USB Type-C.

Новинка Oclean W3: унікальний компактний дизайн 

Іригатори

У серпні-вересні бренд Oclean планує випустити просто неймовірну новинку Oclean W3. Це портативний іригатор не схожий на жоден інший. У нього овальна форма, а за розміром він лягає в руку як маленький смартфон, щось на кшталт iPhone 12 mini. Ну, або флакон парфумів. Чому ж таке незвичайне рішення?

А тому, що прямо в корпус іригатора можна сховати насадку: для цього передбачено окремий відсік. Дуже зручно для перевезення, можна просто покласти все разом у косметичку і не думати про окремий кейс. А важить він усього 135 грамів.

У комплект входять 2 насадки (стандартна та ортодонтична), а також зарядний кабель Type-C, який дозволяє заряджати іригатор від будь-якого сумісного девайса. Місткість батареї тут доволі непогана для такого малюка — 1 200 мАг. А резервуар вміщує 45 мл води. 

Управління тут теж реалізовано досить нестандартно. Тут дві кнопки, і розташовані вони так, що знаходяться точнісінько під пальцями: кнопка живлення — під великим чи вказівним, кнопка перемикання режимів — під великим. Навколо останньої є індикаторне кільце. Воно світиться помаранчевим у стандартному режимі, блакитним — у делікатному та зеленим — у режимі масажу ясен.

І це ще не все. У девайсі реалізовано технологію Air Pump. Це насичення струменя води повітрям, настільки інтенсивне що кінцевий потік містить до 98% повітря. Це ефективно та мʼяко видаляє залишки їжі між зубами, покращуючи здоровʼя порожнини рота.

Очікується, що пристрій вийду у двох спокійних відтінках: мʼятно-зеленому та сірому. До речі, корпус в нього захищений від вологи на рівні IPX7, а поверхня фактурна, щоб не ковзала у руці.

Philips Sonicare HX3826/31 Power Flosser 3000

Іригатори

Philips Sonicare HX3826/31 Power Flosser 3000 коштує 4 304 грн. У комплект входять 2 насадки та чохол. Резервуар вміщує 250 мл води і дуже просто наповнюється, а інтенсивність подачі води регулюється у трьох режимах. Заряджання відбувається через USB Type-C. Управління дуже схоже на те, що реалізоване в іригаторах Oclean.

Pecham Luxury Travel White: дешевий іригатор + запас насадок на рік

Іригатори

Памʼятаєте, ми зазначали, що недорогі іригатори можуть бути практичними? Pecham — яскраве тому підтвердження. Так, це не лакшері-дизайн. Але функцію свою він виконує на 100 %. Pecham Luxury Travel White постачається з річним набором насадок, їх тут 5 видів для різних завдань — класична, ортодонтична, пародонтальна та для язика. Контейнер вміщує 150 мл води, акумулятор витримує до 30 днів автономної роботи, а живиться пристрій від USB Type-C.

Чому важливо використовувати іригатори?

Іригатори

Існує кілька переваг використання іригатора як частини вашої щоденної гігієни порожнини рота.

Ефективне видалення зубного нальоту

Іригатор може допомогти видалити до 99,9% зубного нальоту з оброблених ділянок, що може бути дуже ефективним у поєднанні з традиційною зубною ниткою. Пульсуючий потік води може проникати глибоко між зубами та вздовж лінії ясен, де наліт має тенденцію накопичуватися, і витісняти залишки їжі та бактерії, які можуть там ховатися.

Зменшення кровоточивості та запалення

Якщо у вас чутливі ясна, які схильні до кровоточивості під час чищення щіткою або зубною ниткою, використання іригатора для порожнини рота може бути більш мʼяким і комфортним варіантом. Пульсуючий потік води може допомогти масажувати і стимулювати ясна, зменшуючи запалення і кровоточивість з часом.

Зручність і доступність

Іригатори прості у використанні і для деяких людей можуть бути зручнішими, ніж традиційні зубні нитки. У той час як нитка для зубної нитки вимагає дрібної моторики, щоб маніпулювати ниткою між зубами, іригатор для порожнини рота вимагає лише натискання кнопки. Це хороший варіант для людей з обмеженою рухливістю або проблемами спритності, яким важко користуватися традиційною зубною ниткою. А також для зайнятих людей, яким не вистачає терпіння чистити зуби зубною ниткою.

Підсумки

Іригатори

Іригатор для ротової порожнини — важлива частина щоденного догляду за зубами. Він набагато ефективніше за традиційну зубну нитку видаляє залишки їжі та наліт з міжзубних проміжків. До того ж на відміну від зубної нитки, іригатори можуть виконувати масаж ясен. А регулярний масаж здатний поступово знизити підвищену чутливість.

Питання лише в тому, який іригатор вибрати. Стаціонарний чи портативний, з двома насадками чи з великим сетом, з великим резервуаром чи компактну тревел-версію, з 10 налаштуваннями чи з 3 — на ринку існує безліч моделей. Сподіваємось, наш список найкращих іригаторів надихне вас спробувати цей корисний пристрій та зробить догляд за зубами простішим та комфортнішим.

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Більше на цю тему

Годинники Garmin

Годинники Garmin для спортсменів: як вибрати найкращу модель

⌚️ Годинники Garmin просто створені для спортсменів! Вони відстежують активність, пульс, сон та інші дані. Дізнайтесь, як вибрати модель...

Роботи-пилососи Dreame

Роботи-пилососи Dreame з функцією автоочищення контейнера

🤖🧹 Менше пилу! Роботи-пилососи Dreame з функцією автоматичного очищення пилозбірника витрушують його без участі людини. Дізнайтесь у статті, як...

Deerma

Техніка Deerma для чистоти вдома: топ-7 бюджетних товарів

Прибирання не повинно бути складним і дорогим! 🌟 Дізнайтеся, як бюджетні пристрої Deerma допоможуть підтримувати чистоту швидко та ефективно...

смарт-ваги Yunmai

Кращі смарт-ваги Yunmai для моніторингу здоров’я та фітнесу

Шукаєте ідеальні ваги для фітнесу? 💪 Смарт-ваги Yunmai допоможуть вам не тільки відстежувати вагу, але й аналізувати ключові показники...

Роботи-пилососи

Dreame проти Cecotec: порівнюємо флагманські роботи-пилососи

🤖🧹 Які роботи-пилососи прибирають краще: Dreame чи Cecotec? 🤔 В яких моделей більше функцій і вигідніша ціна? Дізнайтесь у...