back to top

Найкращий смарт-годинник для андроід-смартфона: топ-3 2023

За останні роки розумний годинник став звичним доповненням повсякденного життя. Сповіщення та дзвінки, моніторинг здоров’я, спортивні режими, прослуховування музики та безконтактна оплата — все це приносить комфорт та економить час. З таким аксесуаром набагато приємніше користуватись смартфоном, тренуватись та спілкуватись. Сьогодні розбираємось, як вибрати найкращий смарт-годинник для андроїд-смартфона у 2023: які моделі зараз в топах та на що звернути увагу.

Для цього ми відібрали моделі, які вже є в наявності та встигли здобути схвальні відгуки користувачів. Чому саме Android? Бо ця платформа найбільш поширена та дозволяє користуватися улюбленими сервісами — Google Maps, Google Pay, Youtube Music тощо.

Зміст

  1. Як вибрати смарт-годинник: короткий гайд
  2. Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE. Найкращий баланс параметрів
  • Дві версії корпусу
  • Чіткий дисплей
  • Завжди на зв’язку
  • Потужний та продуктивний
  • Функції для здоров’я та спорту
  • Автономність
  • Кому підійдуть?
  1. Mobvoi TicWatch Pro 5 GPS: достойна функціональність в середньому сегменті
  2. Garmin Venu SQ Music 2: ціна-якість
  3. Висновки

Як вибрати смарт-годинник: короткий гайд

Отже, наша мета — придбати не просто аксесуар, а дійсно розумний пристрій, який слугуватиме довго та буде добре синхронізуватися з андроїд-смартфоном. Тому звертаємо увагу на такі параметри:

  1. Форм-фактор та зовнішній вигляд — годинник повинен зручно сидіти на руці під час активного руху, сну та щоденних справ.
  2. Екран — нас цікавлять тип матриці, роздільна здатність, яскравість, чіткість та енергозатратність.
  3. Потужність та об’єм пам’яті.
  4. Можливість приймати повідомлення та сповіщення, здійснювати вхідні та вихідні дзвінки. Для цього потрібна підтримка сучасних форматів зв’язку, наявність динаміків та мікрофона.
  5. Функція безконтактної оплати.
  6. Моніторинг здоров’я та сну.
  7. Підтримувані типи активності.
  8. Захист від вологи, механічних пошкоджень.
  9. Автономність.

Звісно, є ще нюанси на кшталт зарядки, особливостей ремінців та корпусу тощо. Але то вже деталі, а ми беремо за орієнтир саме основні технічні характеристики.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE. Найкращий баланс параметрів

Це один із найпопулярніших годинників в лінійці Samsung та серед подібних гаджетів взагалі. Коштом хорошої продуктивності, продуманих функцій та елегантного дизайну, він пропонує виняткову взаємодію з користувачем. 

Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE

Дві версії корпусу

Спочатку гаджет вражає своїм преміальним дизайном. У нього круглий матовий титановий корпус в чорному або сірому кольорі. Сапфіровий дисплей яскравий та стійкий до подряпин, що робить його придатним для будь-якого сценарію: від фітнесу до офіційних заходів. А ще доступні дві версії: стандартна із діагоналлю 45 мм та 40 мм для більш тонкого зап’ястя. Змінні циферблати та ремінці дозволяють налаштувати девайс під свій стиль. 

Чіткий дисплей

Виконаний за технологією Super AMOLED, він забезпечує високу контрастність, низьке енергоспоживання та компактність. При діагоналі 1.4 дюйми екран має роздільну здатність 450 х 450 пікселів, тому зображення ще й напрочуд чітке.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE

Завжди на зв’язку

Що ж таке режим 4G LTE FDD і чому Самсунг використали саме його? LTE — дуже розповсюджена технологія передачі даних, вона дає високу швидкість. Додатковий плюс: годинники та смартфони з LTE-модулем підтримують стандарти другого та третього покоління. Тобто, якщо ви десь у горах чи в лісі вийдете із зони покриття LTE, гаджети перемкнуться на 2- або 3G, а ви не втратите зв’язок.

А технологія FDD розділяє сигнал на дві частоти: на одній приймаються дані, на іншій — передаються. Це зменшує затримки та додатково пришвидшує передачу даних.

Також додаються безпровідні інтерфейси Bluetooth, Wi-Fi, NFC-модуль, а також сервіси географічного позиціонування Beidou, GPS, Galileo, Glonass. 

Потужний та продуктивний

Процесор Exynos W920, 16 Гб оперативної пам’яті та комфортна операційка Android Wear OS дозволяють працювати з різними даними. Тут зручно переглядати сповіщення пошти та соцмереж, відповідати та здійснювати дзвінки, а також оплачувати товари та послуги безконтактним способом.

Функції для здоров’я та спорту

Оснащений набором датчиків, він може контролювати частоту серцевих скорочень, артеріальний тиск, режим сну та навіть рівень стресу. А ще моніторить сон, рахує кроки та калорії, навіть показує співвідношення жирової та м’язової маси.

Спортивних режимів теж вистачає: понад 90 видів. Водні види спорту теж сюди входять, адже у девайса високий рівень захисту — 5 ATM.

Автономність

Одна з найкрутіших особливостей девайсу — тривалий час автономної роботи. Удосконалена технологія енергозбереження від Samsung забезпечує тривале використання без потреби частої підзарядки — до 80 годин.

Кому підійдуть?

Отже, Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE — гідна інвестиція, яка вас не розчарує: вони автономні, потужні, мають сучасні системи геопозиціонування та безліч функцій. Здається, це просто ідеальний вибір для туристів, мандрівників та всіх тих, хто веде активне життя як у соціальному, так і у спортивному сенсі.

Mobvoi TicWatch Pro 5 GPS: достойна функціональність в середньому сегменті

Купити Mobvoi TicWatch Pro 5 GPS можна дещо дешевше за попередника. При цьому це досить комфортний та практичний гаджет, який має Bluetooth 5.2, NFC й Wi-Fi, підтримує безконтактну оплату Google Pay та понад 100 режимів тренувань.

Mobvoi TicWatch Pro 5 GPS

На перший погляд, дисплей у нього схожий на самсунгівський: круглий, та ж діагональ 1.4 дюйми, Super AMOLED-матриця та роздільна здатність 450 х 450. Але є і дещо відмінне — тут реалізовано унікальну технологію подвійного дисплея. Крім AMOLED, в годиннику встановлено додатковий рідкокристалічний екран FSTN із низьким енергоспоживанням, що дозволяє продовжити час автономної роботи до 45 днів у базовому режимі та до 80 годин — у форматі смарт-годинника.

Mobvoi TicWatch Pro 5 GPS

«П’ятірка» Mobvoi підтримує Wear OS, надаючи доступ до різноманітних програм  та сервісів Google. Смарт-годинник також має мікрофон, динамік та підтримує стандарт 4G/LTE, що дозволяє здійснювати дзвінки й відповідати на повідомлення без смартфона поблизу.

Загалом, це хороша альтернатива топовим моделям. Тут чудовий набір параметрів, продумані функції, а дизайн хоч і простіший за топи, але не менш актуальний.

Garmin Venu SQ Music 2: ціна-якість

Спускаємось знову на одну цінову сходинку нижче. Компактний Garmin Venu SQ Music 2, який зовні нагадує Apple Watch, отримав простіший у порівнянні з попередніми моделями екран AMOLED. Квадратний, діагональ така сама, 1.4 дюйми, а от роздільна здатність вже трохи нижча — 450 х 450 пікселів.

Garmin Venu SQ Music 2

Ми вибрали саме версію Music, адже вона дозволяє завантажувати й слухати улюблені треки без телефону під час тренувань. Отримувати сповіщення та оплачувати послуги теж зручно — для цього передбачені модулі ANT+, Bluetooth, NFC, Wi-Fi та Garmin Pay. Операційка у бренду своя, але вона чудово працює на Android та iOS.

Зі спортивних фішечок тут є персональний тренер Garmin Coach та завантаження високоінтенсивних інтервальних тренувань HIIT. До того ж гаджет отримав цікаві можливості вимірювання показників здоров’я :

  • Рівень кисню у крові.
  • Гідратація організму.
  • Моніторинг дихання.
  • Рівень стресу.
  • Аналіз сну та активності.
  • Функція «спортивний вік».
  • Women’s Health Tracking.
  • Опція Body Battery — вираховує ваш показник енергії та підказує, коли варто відпочити.

В нього передбачено GPS, тож без проблем можна орієнтуватися на місцевості. Автономність у такому режимі сягає 26 годин безперервної роботи. А якщо використовувати додатково Galileo й ГЛОНАСС, вистачить на 20 годин. За вимкнених систем позиціонування батарея працюватиме до 11 днів. 

І останнє — вологозахист п’ять ATM. На нашу думку, чудовий годинник за свою вартість — простий та практичний. Так, по ньому вже не поговориш, доведеться діставати телефон, але в цілому функціональність просто відмінна.

Висновки

Розглядаючи три годинники від різних виробників, неможливо не порадіти, як круто розвинулись смарт-технології. Навіть досить доступні моделі сьогодні оснащені купою датчиків для вимірювання свого стану та модулей для безперебійного зв’язку. Тож можна купити смарт-годинник на будь-який смак та гаманець, щоб насолоджуватись комфортом кожного дня.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Миючий робот-пилосос Dreame D10s Pro та Dreame D10s...

🤖🧹Хочете купити миючий робот-пилосос? 🌀 Огляд-порівняння Dreame D10s Pro та Dreame...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.