back to top

Найкращі розумні ваги для визначення складу тіла

🧘‍♂️ Досягайте своїх фітнес-цілей легко! Спробуйте розумні ваги Yunmai для аналізу складу тіла 📊Найкращі моделі — у цій статті 🏋️‍♀️⚖️

Розумні ваги — зручний помічник для підтримання здоровʼя. Від звичайних вони відрізняються системою датчиків та високою точністю. Такі цифрові підлогові ваги зі смартфункціями допомагають підтримати вагу, схуднути, набрати мʼязову масу та відстежити загальний стан здоровʼя. Сьогодні поговоримо про те, як вони працюють, як правильно ними користуватися та розберемося у функціях на прикладі моделей популярного бренду Yunmai.

Розумні ваги

Зміст

  1. Як працюють розумні ваги?
  1. Як вибрати розумні ваги?
  • Максимальна вага і діапазон зважування
  • Кількість сенсорів
  • Загальна зручність
  • Бездротове зʼєднання та зручність застосунку
  • Спосіб живлення та автономність
  1. Найкращі розумні ваги для різних завдань
  1. Висновки

Як працюють розумні ваги?

Розумні ваги

Які дані показують розумні ваги?

На відміну від стандартних аналогових вагів, розумні ваги можуть дати вам уявлення про такі дані:

  • Загальну масу тіла.
  • Вашу мʼязову масу.
  • Загальний відсоток жиру.
  • Рівень вісцерального (внутрішнього) жиру.
  • Вміст води.
  • BMI (body mass index)індекс маси тіла (ІМТ). Це відношення ваги до зросту у квадраті й воно дозволяє оцінити ризики для здоровʼя. Зокрема, показники ІМТ в межах норми свідчать про низький ризик серцево-судинних захворювань та діабету. Не плутайте з BMR.
  • BMR (basal metabolic rate)базальна швидкість метаболізму. Це кількість калорій, необхідних організму для підтримання життєдіяльності в стані спокою.
  • Біологічний вік та віковий діапазон. Ваш метаболічний вік повинен принаймні відповідати вашому календарному віку. У дуже активної здорової людини метаболічний вік може бути меншим за її фактичний вік.
  • Тип статури (співвідношення кількості жиру і мʼязової маси).

Принцип роботи розумних вагів

В основі роботи розумних вагіваналіз біометричного імпедансу, BIA:

  • Коли ви стаєте на металеві контактні точки босими ногами, вони пропускають розряду електричного струму через тіло — жирову масу, мʼязи, кістки тощо.
  • Вимірюють опір (імпеданс), на який вони наштовхуються.
  • На основі отриманих даних розраховують параметри складу тіла, теж за певною формулою.

Виробники вагів на основі BIA використовують різні формули та алгоритми, але всі вони вимагають додаткової інформації про користувача, яку потрібно ввести через застосунок.  

Як визначити індекс маси тіла?

У мережі можна знайти різні калькулятори ІМТ. За загальною практикою люди з показниками нижче 18.5 вважаються такими, що мають недостатню вагу, від 18.5 до 24.9 — здоровими, від 25 до 29.9 — з надмірною вагою, а понад 30 — з ожирінням. Але не поспішайте робити висновки. Шкала ІМТ може бути корисним інструментом скринінгу, але вона не враховує фізичну будову тіла або розподіл жиру.

Наприклад,  таких людей, як Дуейн Джонсон та Арнольд Шварценеггер з ІМТ понад 30, за такими формулами помилково класифікують як людей з ожирінням. Тоді як річ усього лише в тому, що мʼязова маса важить більше, ніж жир. А для дітей та підлітків, які продовжують рости, взагалі неможливо визначити певні показники ІМТ. Тому лікарі часто використовують спеціальні таблиці, в яких нормальні межі ІМТ зазначено для кожного віку та статі окремо.

У кожного з нас своя унікальна будова або конституція тіла. І дуже часто вона не вписується в якусь усталену практику. І астенік, і гіперстенік — обидва типи можуть бути цілком здоровими. У них просто різна конституція. Тому медична спільнота зараз звертається до альтернативних методів діагностики ожиріння та інших проблем зі здоровʼям. І отут для розуміння своїх особливостей і допомагають розумні ваги. Хоча вони теж розраховують дані за формулами, вони краще дозволяють відстежувати зміни у вашому тілі.

Як правильно користуватися розумними вагами?

Навчитися користуватися таким девайсом дуже просто. Хоча на перший спочатку їхні функції можуть бути дещо складними для розуміння, після налаштування в них відносно легко орієнтуватися. Зазвичай підлогові ваги зі смарт-функціями можуть підключатися до застосунків через Wi-Fi або Bluetooth. І через застосунок вони автоматично підвʼязують ваші вимірювання до екосистеми, якою ви користуєтесь: Fitbit, Google Health Connect або Garmin Connect.

У більшості випадків достатньо просто встати на розумні ваги, після того, як ви їх налаштували, — і ваші дані зʼявляться на екрані. У парі з фітнес-трекером або смарт-годинником (бажано з тої ж екосистеми) вони дають набагато повнішу картину свого здоровʼя, ніж якщо використовувати кожен пристрій окремо.

Ось кілька простих правил, яких треба дотримуватися, аби в домашніх умовах ваги працювали коректно і показували точні дані:

  1. Розміщуйте девайс на рівній та твердій поверхні, без килимів та нерівностей на підлозі.
  2. Під час налаштування застосунку обовʼязково надавайте особисту інформацію, таку як вік, стать і зріст.
  3. Жодних шкарпеток! На розумні ваги треба вставатибосими ногами, уникати руху та забезпечувати рівномірний розподіл ваги.
  4. Вставши на платформу, почекайте. Датчикам потрібен час, щоб виконати свою роботу, підрахувати результати та передати їх у застосунок.
  5. Дотримуйтесь рутини зважування, стаючи на ваги приблизно в один і той самий час кожного дня. Експерти сходяться на думці, що оптимальний час для контролю маси тіла — це ранок, до сніданку.

Як вибрати розумні ваги?

Розумні ваги

Максимальна вага і діапазон зважування

Це те, з чого треба починати. Якщо ваша вага 120 кг, ваги з максимальною підйомністю 100 кг вам не підійдуть. На нижній поріг ваги теж треба звертати увагу, наприклад, якщо вам буде потрібно зважувати дитину, собаку або кота. У більшості моделей діапазон зважування становить від 5 до 150, від 5 до 180 кг.

Кількість сенсорів

Від неї залежить точність вимірювання, кількість показників і, відповідно, ціна вагів. Наприклад, компактні ваги Yunmai Mini Smart Scale отримали 4 сенсори та вимірюють 10 показників стану тіла. А більші Yunmai PRO Smart Scale — аж 8 датчиків і аналізують 13 показників. 

Загальна зручність

Розумні ваги

Перш за все, мова йде про те, щоб вам було комфортно вставати на поверхню. Тому тут має значення і її розмір, і матеріал. Якщо у вас великий розмір стопи, навряд чи вам підійдуть підлогові мініваги, навіть якщо важите ви небагато. Тож при виборі бажано знати довжину стопи. Щодо матеріалу, то платформа, на яку треба вставати, зазвичай скляна: це і зручно, і сприяє точним вимірюванням.

По-друге, мають значення яскравість дисплею та розмір знаків. Надавайте перевагу моделям з легко читабельними вимірами на цифровому дисплеї.

Бездротове зʼєднання та зручність застосунку

Особливість розумних вагів: з поганим Wi-Fi або Bluetooth розумні ваги не зʼєднуються із застосунком на смартфоні, тому не завжди зможуть зареєструвати ваші показники. Також погане зʼєднання може призвести до втрати даних, якщо вони все ж зареєструвалися. Зазвичай моделі, які передають дані через Bluetooth, надійніші, ніж ті, що працюють лише через Wi-Fi. 

Наступний важливий момент — інтерфейс. Перш ніж купити розумні ваги, краще почитати відгуки, чи легко орієнтуватися у застосунку, чи надає він зрозумілу інформацію, чи реєструє дані автоматично, чи їх потрібно вводити вручну.

Ну і звісно, одразу шукайте ваги, сумісні з вашими трекерами здоровʼя: Apple Health, Google Fit та іншими, легко та надійно підключаються до них.

Спосіб живлення та автономність

Розумні ваги

На ринку можна знайти як ваги на батарейках, так і акумуляторні. І якщо у першому випадку термін роботи обмежується батарейками, які ви використовуєте, то у другому треба враховувати:

  • Місткість акумулятора.
  • Час автономної роботи.
  • Час повного заряджання.
  • Тип розʼєму.

Найкращі розумні ваги для різних завдань

Розумні ваги

Yunmai Mini Smart Scale: найкращі компактні розумні ваги

Якщо у вас невеликий розмір стопи, Yunmai Mini Smart Scale може цілком вам підійти. При розмірі 260 х 26 см вони зважують від 5 до 150 кг. Ці ваги коштують 999 грн на знижках і вимірюють 100 показників здоровʼя. причому, ними може користуватися вся родина, адже вони запамʼятовують дані для 16 різних користувацьких профілів.

З умовних недоліків — модель працює на батарейках типу ААА. І, якщо для початку використання у комплекті є 4 батарейки, то у майбутньому доведеться їх докуповувати.

Точні ваги Yunmai PRO Smart Scale

Розумні ваги

Yunmai PRO Smart Scale значно більші за розміром: 300 х 300. При цьому і діапазон зважування у них більший, від 5 до 180 кг. Вони аналізують 13 показників тіла завдяки 8 сенсорам і працюють до 180 днів на акумуляторі місткістю 1000 мАг. А зарядка відбувається через кабель Micro USB. Ціна моделі на момент публікації — 1 599 грн, що дуж непогано з точки зору балансу ціни-якості.

Інноваційні ваги Yunmai Premium Smart Scale

Розумні ваги

Yunmai Premium Smart Scale трохи дорожчі: 1 699 грн. При цьому вони ще більші за попередні: 327 х 327 см. І як перші, теж вимірюють 10 показників та працюють на батарейках. Чому ж така відмінність у вартості?

А річ у тому, що замість звичайних датчиків, тут використана інноваційна панель з покриттям з оксиду індію-олова. Сам матеріал пропускає світло та є електропровідником, тобто працює як один великий датчик. І це дає високу точність вимірювань. Достатньо лише стати босими  ногами на скляну поверхню — і девайс згенерує мікро-імпульси високої частоти та зробить аналіз тіла.

Висновки

Розумні ваги

Вага — один з ключових показників здоровʼя тіла. Тож знання своєї власної вагової норми і розуміння, який відсоток складає мʼязова маса, а який жир, допомагає краще відстежувати свій стан. І найкращі помічники у цьому — розумні ваги. За допомогою системи датчиків вони відстежують кісткову, мʼязову та жирову масу. На основі цих даних, а також інформації про ваш вік, стать та зріст вони розраховують інші важливі показники, використовуючи сучасні формули.

В результаті ви можете ретельніше стежити за своїм здоровʼям, що особливо актуально, якщо у вас є план набрати мʼязову масу або схуднути. І звісно, крім своїх показників, ви завжди можете просто дізнатись вагу домашнього улюбленця чи зважити якусь річ.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Електрощітка Oclean X Lite: огляд моделей

🪥 Дізнайтесь, яка електрощітка Oclean X Lite підійде саме вам! Все...

Матриця телевізора та як вибрати телевізор за типом...

📺 Насолоджуйтесь яскравим та чітким зображенням на екрані! Дізнайтеся, що таке...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.