back to top

Найкращі роботи-пилососи: топ 5 від дешевих до дорогих

🤖🧹 Насолоджуйтесь чистотою та заощаджуйте на прибиранні! Дізнайтесь про найкращі роботи-пилососи та знайдіть свій у нашому топ 5 моделей від бренду Dreame!

Сучасні роботи-пилососи стають дедалі «розумнішими» та виконують все більше функцій. Вже нікого не здивуєш точною навігацією, тож деякі з них самостійно витрушують сміття, сушать свої мийні насадки гарячим повітрям і висувають бічну щітку. Але є також безліч базових бюджетних роботів-пилососів, які просто добре прибирають підлогу в автономному режимі. Тож вам необовʼязково витрачати цілий статок, щоб робот пропилососив і помив підлогу. Ось наша добірка найкращих моделей, серед яких ви знайдете як недорогі роботи-пилососи, так і топові версії зі смарт-функціями.

Роботи-пилососи

Зміст

  1. Чим відрізняються бюджетні та топові роботи-пилососи?
  2. Як вибрати робот-пилосос?
  • Навігація / картографія
  • Майстерність прибирання у режимі пилососа
  • Функція вологого прибирання
  • Док-станція із функцією самоочищення
  • Роботи-пилососи та автономність
  • Зручний застосунок
  • Ремонтопридатність та якісне сервісне обслуговування
  1. Найкращі роботи-пилососи: топ 5 від WO.UA
  • 1. Невисокий та недорогий робот-пилосос: Dreame Bot Mova M1
  • 2. Кращий миючий робот-пилосос у категорії ціна-якість: Dreame Bot F9 PRO
  • 3. Найкращий з доступних: миючий робот-пилосос із самоочищенням Dreame Bot D10 Plus
  • 4. Ретельне вологе прибирання із самообслуговуванням: Dreame L10s ULTRA
  • 5. Потужний робот-пилосос із повним самообслуговуванням та розширеними функціями Dreame Bot X40
  1. Висновки 

Чим відрізняються бюджетні та топові роботи-пилососи?

Найочевидніше, що основні відмінності — у кількості функцій та наявності системи самообслуговування, повної чи часткової. Але не лише у цьому. Найбільшим недоліком дешевих роботів-пилососів є те, що вони можуть застрягати на кабелях, шкарпетках, шнурках та інших речах, які ви залишаєте без нагляду. Якщо ви вдома і можете його розплутати, це чудово. Та якщо ні, то девайс буде стояти там, поки не розрядиться акумулятор, і вам доведеться знову його заряджати. Втім, якщо ви попередньо приберете все зайве з підлоги, бюджетні пилососи також чудово справляються з роботою. 

Дорожчі та потужні роботи-пилососи з додатковими функціями прибирають краще. Та й орієнтуються у просторі теж, адже зазвичай оснащені більшою кількістю датчиків. Вони точніше розпізнають перешкоди, а деякі навіть використовують штучний інтелект, щоб відрізняти шкарпетки від іграшок та уникати їх. Не кажучи вже про роботи-пилососи із системою самообслуговування

Як вибрати робот-пилосос?

Давайте визначимось, а за якими взагалі параметрами варто шукати робота-прибиральника.

Роботи-пилососи

Навігація

Роботи-пилососи без картографування можуть пропустити цілі секції вашої оселі. А коли вони починають роботу після заряджання, то можуть проїхати по тій ділянці, яку вони прибирали востаннє. Тому такі моделі ми взагалі не розглядаємо.

Наступна категорія — дешеві роботи-пилососи без LIDAR, які використовують техніку «bump and roll», а деякі — ще й гіроскоп, яка принаймні змушує їх рухатися по прямій лінії.

І нарешті, найзручніші моделі — роботи-пилососи з LIDAR або технологією vSLAM (візуальна одночасну локалізацію та картографування). Вони представлені і у бюджетному сегменті, і у дорожчому. Дорожчі моделі ще можуть бути оснащені камерою, яка дозволяє стежити за прибиранням (чи за вашим домашнім улюбленцем) через застосунок у режимі реального часу.

Майстерність прибирання у режимі пилососа

Тут я маю на увазі одразу комплекс характеристик робота, від яких залежить якість його роботи:

  • Сила всмоктування.
  • Кількість режимів.
  • Обʼєм пилозбірника.
  • Наявність датчика автоматичного розпізнавання забруднень.
  • Функція автозбільшення потужності на килимах.
  • Тип основної щітки.
  • Система проти намотування волосся.

Чим дешевший робот, тим важливішою є потужність всмоктування, оскільки вони, як правило, мають менше функцій, які покращують прибирання. Роботи вищого класу часто оснащуються кращими щітками, функціями розпізнавання забруднень та автозбільшення потужності на килимах. 

Тож краще шукайте пилосос із силою всмоктування 2 500 Па. Що стосується щітки — найзручнішими є прогумовані і роликові щітки або комбінація гуми та щетини. На щітку з однієї лише щетини буде сильніше намотуватись шерсть та волосся. А гумові ролики збирають більше бруду і менше забруднюються самі.

Функція вологого прибирання

Роботи-пилососи

Вона може бути реалізована по-різному:

  1. Одні пилососи подають воду прямо на насадку, інші — розбризкують на підлогу.
  2. Самі насадки можуть бути різними — напівкругла серветка з мікрофібри (така просто протирає підлогу) або ж обертові насадки, які миють набагато ретельніше, а іноді ще й під тиском (імітуючи ручне миття).
  3. Одна з насадок може висуватися, щоб помити простір під стінами та у кутах.
  4. У пилососі може бути окремий відсік для мийного засобу.

Док-станція із функцією самоочищення

Це вже top level серед роботів. Робот-пилосос зі станцією самоочищення виконує такі функції (всі або частину з них):

  • Автоматично витрушує сухе сміття з пилозбірника.
  • Утримує мийні насадки, коли пилосос прибирає килими.
  • Пере мийні насадки — холодною водою або гарячою.
  • Висушує мийні насадки під потоком повітря — воно теж може бути холодним або гарячим.
  • Доливає мийний засіб у пилосос.

Найкращі роботи-пилососи із самообслуговуванням навіть підʼєднуються до системи водопостачання будинку і можуть самостійно доливати воду у док-станцію та зливати брудну.

Втім, зверніть увагу, що система самообслуговування не означає, що вам зовсім не потрібно піклуватися про робота. Все ж доведеться перевіряти справність девайса, замінювати мішок із пилом, HEPA-фільтр, час від часу чистити насадку та платформу самоочищення.

Хороша автономність

Роботи-пилососи

Більшість ботів можуть перезаряджатися і відновлювати роботу. Тобто вони повертаються на базу зарядки та заправлятися перед тим, як знову почати прибирати. Тож не надто потужна батарея та невелика автономність — не така вже  й проблема.

Але робот-пилосос, який може пропрацювати щонайменше дві години на одному заряді, виконає роботу швидше і буде менш надокучливим. Тож краще одразу шукати моделі, здатних працювати щонайменше 120 хвилин, а краще — 180.

Зручний застосунок

Тут все залежить від виробника. Багато бюджетних ботів мають не зовсім комфортні для використання застосунки. Але не всі, наприклад, застосунок Dreamehome працює дуже зручно як із дешевими, так і з дорогими моделями. Звісно, для топових моделей він дає більше можливостей.

Хороший базовий додаток повинен мати можливість встановлювати кілька розкладів для запуску робота, опцію «не турбувати» (щоб він не запустився о 2 годині ночі після підзарядки), а також синхронізацію із голосовими помічниками і платформами розумного будинку, такими як Amazon Alexa, Google Home і Siri від Apple.

Ремонтопридатність та якісне сервісне обслуговування

Навіть у бюджетному варіанті ви витратите близько 10 000 грн на робот-пилосос. Тому важливі такі моменти:

  • Гарантія на пилосос.
  • Ремонтопридатність.
  • Можливість вільно купити запасні частини — фільтри, насадки, додаткові щітки та мийні модулі тощо. 

Найкращі роботи-пилососи: топ 5 від WO.UA

А тепер подивимось, які ж вони на практиці, сучасні роботи-пилососи. Зробимо це на прикладі моделей від бренду Dreame. Чому саме він? Бо, по-перше, цей виробник пропонує пилососи на будь-який бюджет: від дешевих до люксових. По-друге, ці пристрої коштують дешевше, ніж схожі моделі відомих компаній. І по-третє, пилососи Дрімі легко обслуговувати: ви без проблем зможете докупити комплетуючі до них, а за потреби — отримати якісне сервісне обслуговування (звісно, в офіційного представника).

1. Невисокий та недорогий робот-пилосос: Dreame Bot Mova M1

Роботи-пилососи

Іноді на першому місці — можливість бота проходити під меблями. Стандартний датчик LiDAR завжди додає висоти. Якщо робот з лідаром має висоту приблизно 10 см, то Dreame Bot Mova M1 — лише 7.6 см. І це при стандартному діаметрі 35 см. Що ж він вміє:

  • Орієнтується у просторі за допомогою SoF LiDAR — він не височіє над корпусом, а вбудований всередину. 
  • Вміщує 300 мл сухого сміття у пилозбірник.
  • Добре збирає сміття комбінованою щіткою з прогумованими вставками.
  • Протирає підлогу компактною вологою серветкою.
  • Працює автономно до 150 хвилин.

Звісно, це не єдина модель зі зменшеною висотою. Наприклад, Dreame Bot F9 — взагалі  робот-пилосос без лідара. У нього теж немає класичної башточки, а висота складає 8 см. Орієнтується він за допомогою оптичного датчика. Але видає лише 2 500 Па. Тож Mova M1 — дуже хороше рішення, якщо вам важливо, аби девайс прибирав під меблями. Тут ви можете прочитати огляд на нього.

2. Кращий миючий робот-пилосос у категорії ціна-якість: Dreame Bot F9 PRO

Роботи-пилососи

Купити Dreame Bot F9 PRO можна на знижках за 9 499 грн. Його основні параметри:

  • Навігація за допомогою LIDAR.
  • Потужність всмоктування 2 500 Па.
  • Обʼєм пилозбірника — 570 мл.
  • Час автономної роботи — 150 хвилин.
  • Комбінована основна насадка з гуми та щетини.
  • Мікрофіброва мийна насадка.

За свою вартість цей робот чудово розпізнає перешкоди, будує мапи приміщень та збирає сухе сміття. Підлогу він злегка протирає, просто щоб підтримувати чистоту. У цій статті ви можете дізнатися докладніше про цей зручний та надійний девайс, ну а ми рухаємося далі.

3. Найкращий з доступних: миючий робот-пилосос із самоочищенням Dreame Bot D10 Plus

Роботи-пилососи

Dreame Bot D10 Plus — це багатофункціональний універсал середнього класу і один з найдешевших роботів, який має функції миття підлоги та автоматичного очищення насадок на док-станції. Це дуже практичний пилосос, хоча іноді схильний до застрявання. Але цього можна уникнути, встановивши заборонені зони. Коротко про його технічні характеристики:

  • Потужність всмоктування — 4000 Па.
  • Обʼєм пилозбірника — 400 мл.
  • Тривалість роботи — 180 хв.
  • Тип щітки — комбінована (щетина та гумові вставки).
  • Навігація — LIDAR.
  • Автоматичне витрушування пилозбірника на док-станції.
  • Заборонені зони.
  • Підтримка Amazon Alexa, Google Home.

Dreame D10 Plus — один з небагатьох ботів середнього класу, який якісно будує карти, пере мийну насадку та автоматично очищує контейнер. На відміну від багатьох інших моделей, у нього досить компактна док-станція. Із встановленням заборонених зон та віртуальних кімнат тут теж все ок. А пристойна сила всмоктування і комбінована щітка з гуми та щетини забезпечують прибирання. На момент написання статті він коштує на знижках 17 999 грн, і це чудове рішення, якщо ви не хочете контактувати з пилом після кожного прибирання. Читайте докладніше про цей пилосос із базою самоочищення у огляді.

4. Ретельне вологе прибирання із самообслуговуванням: Dreame L10s ULTRA

Роботи-пилососи

Dreame L10s ULTRA коштує 35 999 грн зі знижкою, і це тому, що робить все самостійно:

  • Пилососить.
  • Натирає підлогу обертовими насадками з мікрофібри. 
  • Пере насадки на док-станції.
  • Сушить їх теплим повітрям.
  • Автоматично подає мийний засіб.

У нього дуже точна навігація з використанням алгоритмів штучного інтелекту, а ще він вміє транслювати відео з камери. У статті про нього можно ближче познайомитись із цим дивом техніки.

5. Потужний робот-пилосос із повним самообслуговуванням та розширеними функціями Dreame Bot X40

Роботи-пилососи

У ситуації, коли ви хочете від робота максимуму і задля цього комфорту готові до вищої ціни, Dreame Bot X40ідеальний вибір. Це справжній флагман, у якому є все, щоб звільнити для вас якомога більше часу. Він скоро зʼявиться у наявності, а поки що на новинку можна оформити передзамовлення за 54 999 грн. Тут можна прочитати про нього детально, адже чого тільки він не вміє:

  1. Збирає сміття із силою всмоктування 12 000 Па.
  2. Витрушує це сміття у мішок на док-станції обʼємом 3 200 мл.
  3. Натирає підлогу двома обертовими насадками.
  4. Висуває одну з насадок, щоб якісно помити під стінами та у кутах.
  5. Пере ці насадки на док-станції.
  6. Сушить насадки гарячим повітрям під температурою 70 градусів.
  7. Автоматично доливає мийний засіб у відсік пилососа.
  8. За необхідності підʼєднується до системи водопостачання будинку.
  9. Транслює відео з камери у режимі реального часу, аби ви могли дізнатися, що відбувається в оселі.

Висновки

Роботи-пилососи

Кращий робот-пилосос — той, який відповідає саме вашим критеріям вибору. Для когось на першому місці потужність та якість прибирання, для когось — кілька функцій, а для когось — можливість якомога менше контактувати зі сміттям. Відповідно, від цього залежатиме і вартість девайса.

Як ви можете бачити з нашої підбірки, найкращі роботи-пилососи необовʼязково дорогі. Якщо ви готові самостійно очищувати робота та прибирати зайві речі перед прибиранням, бюджетний бот заощадить вам багато грошей і при цьому добре підтримуватиме чистоту. Якщо ж хочеться більш ретельного прибирання, а зусиль докладати мінімум, вам може підійти одна з дорожчих моделей. Хай там як, а вибір роботів-пилососів дуже великий. І знайти модель саме для вашої оселі чи офісу не так уже й складно, якщо ви розумієте, що саме вам потрібно.

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Більше на цю тему

Годинники Garmin

Годинники Garmin для спортсменів: як вибрати найкращу модель

⌚️ Годинники Garmin просто створені для спортсменів! Вони відстежують активність, пульс, сон та інші дані. Дізнайтесь, як вибрати модель...

Роботи-пилососи Dreame

Роботи-пилососи Dreame з функцією автоочищення контейнера

🤖🧹 Менше пилу! Роботи-пилососи Dreame з функцією автоматичного очищення пилозбірника витрушують його без участі людини. Дізнайтесь у статті, як...

Deerma

Техніка Deerma для чистоти вдома: топ-7 бюджетних товарів

Прибирання не повинно бути складним і дорогим! 🌟 Дізнайтеся, як бюджетні пристрої Deerma допоможуть підтримувати чистоту швидко та ефективно...

смарт-ваги Yunmai

Кращі смарт-ваги Yunmai для моніторингу здоров’я та фітнесу

Шукаєте ідеальні ваги для фітнесу? 💪 Смарт-ваги Yunmai допоможуть вам не тільки відстежувати вагу, але й аналізувати ключові показники...

Роботи-пилососи

Dreame проти Cecotec: порівнюємо флагманські роботи-пилососи

🤖🧹 Які роботи-пилососи прибирають краще: Dreame чи Cecotec? 🤔 В яких моделей більше функцій і вигідніша ціна? Дізнайтесь у...