back to top

Найкращі кавомашини для дому та офісу: топ 10 від WO.UA

☕️ Які кавомашини вибрати: капсульні, ріжкові чи автомат? Дізнайтесь у статті про важливі характеристики кавових машин та топ 10 найкращих моделей на WO.UA 🌟

Смачна ароматна кава — це не просто напій, який бадьорить. Це початок дня за ранковою чашкою, coffee break з колегами, розмова з друзями на кухні або прогулянка містом з coffee to go. Які б сенси ви не вкладали у цей напій, завжди приємно мати можливість зварити його самому. Тож сьогодні ми поговоримо про кавоварки та кавомашини, їхні типи, переваги та недоліки. Зʼясуємо, як вибрати кавомашину та проілюструємо, як виглядають топ 10 моделей за версією користувачів WO.UA.

Кавомашини

Зміст

  1. Як вибрати кавомашини? Основні критерії вибору
  1. Найкращі автоматичні кавомашини на WO.UA: топ 5 моделей
  1. Найкращі ріжкові та капсульні кавомашини на WO.UA
  1. Висновки

Як вибрати кавомашини? Основні критерії вибору

Кавомашини та сценарії їх використання

Якщо ви вирішили, що настав час купити кавоварку додому чи на роботу,  варто розібратися в їхніх типах. Та спочатку потрібно поставити собі кілька важливих запитань:

  • Скільки кави ви готуєте в день? Одна справа — зварити каву на родину з 2-4 людей, інша — щодня використовувати машину в офісі. Якщо в офісі працює небагато людей, або ви плануєте встановити девайс лише в одному кабінеті, побутові кавомашини можуть підійти. Якщо ж мова йде про велику компанію, де кава потрібна постійно, варто задуматись про купівлю професійної кавомашини.
  • Яку саме каву повинна готувати кавоварка? Чи пʼєте ви тільки каву без молока, чи також готуєте молочні кавові напої, такі як капучино та лате. А може, вам потрібно, щоб пристрій нагрівав воду і для чаю?
  • Ви хочете використовувати зернову каву чи мелену? Або вам потрібна 2 в 1? А може, кавові капсули або чалди?
  • Де ви плануєте розмістити кавоварку на кухні? Чи достатньо місця для неї?
  • Ви хочете швидку та просту у використанні кавоварку або девайс з більшою кількістю ручних налаштувань?
  • Скільки ви готові витратити на кавомашину?

Давши відповідь на ці запитання, ви чітко розумітимете сценарії використання кавової машини. І підібрати технічні характеристики буде набагато простіше.

Які бувають кавомашини?

А тепер переходимо до типів цього пристрою. Їх багато, як і способів приготування кави. У цій статті ми розглянули близько 10 типів цих пристроїв і дійшли висновку, що логічно розмежовувати поняття «кавоварка» та «кавомашина»:

  • Тому надалі прості ручні прилади для приготування кави ми називатимемо кавоварками, як-от гейзерні та крапельні кавоварки, френч-преси, фільтри, переливні кавоварки, аеропреси, турки тощо. Навіть якщо турка електрична, а крапельна кавоварка оснащені дисплеєм та таймером, вони все одно залишаються дуже простими у використанні.
  • Складні електронні пристрої з налаштуваннями та додатковими функціями краще називати кавомашинами. Сюди віднесемо автоматичні, ріжкові та капсульні кавомашини.

З термінологією розібрались, тож розберемо типи кавомашин докладніше.

Автоматичні кавомашини

Кавомашини

Автоматичні кавомашини готують еспресо одним натисканням кнопки. Вони часто мають вбудовані кавомолки з механізмами заварювання. Такі моделі автоматично перемелюють каву, наповнюють і утрамбовують кошик, а потім заварюють заздалегідь визначену кількість еспресо. При цьому ви можете налаштувати під себе помел та кількість води, щоб відрегулювати міцність кави.

Зазвичай такі домашні кавомашини мають додаткові можливості:

  • Контейнер для меленої кави.
  • Одночасне приготування до 2-х чашок кави.
  • Підігрів води для приготування чаю.
  • Підігрів чашок.
  • Капучинатор для створення молочної пінки.
  • Таймер.
  • Запамʼятовування користувацьких налаштувань.
  • Автоматичне очищення пристрою.
  • Автоматичне вимкнення, коли девайс не використовується.

Тобто у цих пристроїв дуже широкі можливості налаштувань. Вони можуть давати дуже стабільні результати, але залишають мало місця для експериментів. Якщо ви віддаєте перевагу ручному приготуванню кави, цей тип може не дати вам достатнього контролю.

Переваги автоматичних кавомашинНедоліки автоматичних  кавомашин
Надзвичайно прості у використанніПрактично немає контролю над результатами
Працює за системою «все в одному»Неможливо оптимізувати фактори для конкретного смакового профілю
Забезпечуть дуже стабільні результатиОбмеженість у виборі кавових зерен 

Ріжкові кавомашини, вони ж напівавтоматичні або еспресо-машини

Кавомашини

Цей пристрій допоможе вам приготувати смачний еспресо вдома, не будучи при цьому експертом. Все, що вам знадобиться для роботи з напівавтоматичною кавомашиною — це любов до кави та трохи цікавості. Частину роботи робите ви, частину — машина. Ось, які кроки вам треба буде виконувати: 

  • Змолоти кавові зерна (або використовуйте вже мелену каву).
  • Утрамбувати каву у рожок пресом. При цьому важливо, з одного боку, не трамбувати надто щільно, з іншого — не тиснути надто слабо, тож тут потірбна практика.
  • Встановити портафільтр та вибрати налаштування — кількість і розмір порцій.

Ось і все. Потім ви просто натискаєте кілька кнопок — і далі вже машина виконує свою роботу. Електричний насос автоматично подає воду в заварювальну камеру з потрібним тиском, температурою і часом — вам не потрібно робити це вручну. Так, деякі напівавтоматичні еспресо-кавомашини дозволяють вручну контролювати час попереднього настоювання і кількість використаної води. Але зазвичай такі функції можна знайти в комерційних моделях для професійних кавʼярень. А от домашні  ріжкові кавомашини відомі тим, що з легкістю дають стабільні результати, водночас залишаючи вам достатньо контролю для експериментів і творчості. Тільки памʼятайте: важливо не залишати ріжок у машині, адже це впливатиме на напій: може зʼявитися смак підгорілої кави.

Переваги ріжкових кавомашинНедоліки ріжкових кавомашин
Частково автоматизовані процесиМенший контроль над налаштуваннями
Дозволяє контролювати та налаштовувати деякі факториВимагає певних ручних навичок
Відносно проста у використанні, але треба розібратисяВелика варіативність смаків кави
Багато моделей середнього цінового діапазону

Капсульні кавомашини

Кавомашини

З одного боку, капсульні кавомашини теж відноситься до автоматичних, адже процес приготування максимально простий. З іншого, можливості в них значно нижчі, ніж в автоматів. Річ у тому, що цей тип домашньої еспресо-кавомашини вимагає лише встановлення капсули з готовою меленою кавою і натискання кнопки. Тут ви, по-перше,  будете обмежені тими видами кави, які доступні в капсулах конкретно для вашої моделі. По-друге, не зможете налаштувати каву відповідно до ваших уподобань. Максимум, що можна налаштувати у деяких моделях — це кількість води.

Переваги капсульних кавомашинНедоліки капсульних кавомашин
Максимально автоматизованіМожна використовувати тільки певні види капсул
Не потрібно очищувати контейнер для відходівНемає можливості налаштувати помел, кількість чашок тощо
Дуже компактні та підійдуть для маленького простору
Часто відрізняються оригінальним дизайном

Як вибрати кавомашини за технічними характеристиками?

Звісно, технічні параметри залежатимуть від типу кавової машини. Ось основні з них, на які варто звертати увагу при купівлі:

  1. Потужність. Чим вона вища, тим швидше нагріватиметься вода.
  2. Тиск водяного насоса. Кавомашини для дому та офісу зазвичай видають 19-20 бар, саме це ідеальний тиск для приготування еспресо, який розкриває весь смак та аромат зерен.
  3. Обʼєм резервуара для води. Іноді варто навіть одразу розрахувати, скільки чашок можна приготувати на одному повному баку.
  4. Тип кави, яку можна використовувати.
  5. Якщо мова йде про зернову каву — налаштування помелу.
  6. Регулювання міцності.
  7. Вибір обʼєму порції.
  8. Капучинатор — чи є він взагалі, якщо є — вбудований чи окремий зі стаканом.
  9. Одночасне приготування до двох чашок.
  10. Підігрів чашок.
  11. Автоматичне очищення від накипу.
  12. Особливості керування — сенсорне, механічне, комбіноване тощо.
  13. Розміри та вага девайса. Заздалегідь продумайте, де ви будете встановлювати та як перевозити машину.
  14. Дизайн. Якщо кавова машина стоїть на відкритій поверхні, вона однозначно привертає увагу. А в офісі вона навіть може стати точкою збору для робочих перерв. Тому звертайте увагу не лише на функціональність, а й на те, як кавомашини виглядатимуть в інтерʼєрі. Вона може стати частиною вже існуючого комплекту техніки, якщо підібрати колір пластику та металу. Або ж навпаки — яскравим акцентом, який виділяється на фоні спокійного інтерʼєру.

Як чистити та обслуговувати кавомашини?

Кавомашини

Так, щоб ваша кава була смачною, а кавомашини працювали довго та справно, їх треба вчасно та правильно обслуговувати. І мова не лише про заміну зношених деталей чи професійне чищення у сервісі, а, перш за все, про самостійне очищення.

Річ у тому, що тепло та вологість всередині машини — ідеальне середовище для розвитку плісняви та бактерій. Ба більше, кава — натуральний продукт. Якщо вона не була оброблена належним чином або неправильно зберігалася, у ній можуть зʼявитися личинки. З кавою вони потрапляють всередину машини.

Водночас у трубках всередині девайса з часом зʼявляється накип, а через це — накопичується зайва волога. Саме у цьому вологому середовищі можуть розвиватися грибки та бактерії, які потрапили з кави та води.

А з них — розвинутись хробаки. Тому важливо не просто промивати та просушувати деталі відповідно до інструкції з використання машини, а й використовувати спеціальну побутову хімію для дезінфекції. До речі, ви також можете знайти окремі засоби для очищення системи від накипу, від кавових масел, а також засоби для чищення молочних систем.

Найкращі автоматичні кавомашини на WO.UA: топ 5 моделей

Кавомашини

CECOTEC Cremmaet Compact Cafetera: компактний автомат без капучинатора

Дизайн кавомашини CECOTEC Cremmaet Compact Cafetera — це ода лаконічності та мінімалізму: прямокутний чорний корпус, сенсорний дисплей керування та випускний отвір зі сріблястим акцентом. А от можливостей у неї багато:

  • Швидкий нагрів води завдяки потужності 1 470 Вт.
  • Великий резервуар на 1.2 л.
  • 5 ступенів помелу зерен.
  • Вибір обсягу порції.
  • Регулювання міцності кави.
  • Одночасно готує до 2-х порцій.
  • Автоматичне очищення від накипу.
  • Автовідключення.
  • Компактний формат 39 х 32 х 19 см.

Це чудовий вибір для тих, хто пʼє каву без молочної пінки, адже капучинатора тут немає. А також для тих, хто цінує свіже кавове зерно, адже у Cremmaet Compact Cafetera вбудована кавомолка без контейнера для засипання меленої кави.  А ще зручний вибір, якщо хочеться купити автоматичну кавомашину, але невелику та відносно недорогу: ця модель коштує на знижках 10 999 грн*.

CECOTEC Cremmaet Macchia Black: проста кавомашина зі швидким нагрівом

Кавомашини

Ще одна компактна, хоч і трохи більша, модель — CECOTEC Cremmaet Macchia Black. Ця машина коштує 11 999 грн, і ось її основні особливості:

  • Простий чорний корпус з пластику.
  • Потужність 1 350 Вт.
  • Система швидкого порційного нагріву Thermoblock.
  • Резервуар вміщує 1.5 л води.
  • Контейнер для зерен на 200 мл.
  • Одночасне приготування двох порцій.
  • Вибір рівня помелу.
  • Вибір обʼєму порції.
  • Автоматичне очищення від накипу та відключення.
  • Розміри 31.5 х 38.5 х 22 см.

Тут також не передбачені капучинатор та контейнер для мелених зерен, тож ця модель так само підійде кавоманам, які не вживають молока та люблять свіжозмелену каву.

DeLonghi ECAM 220.60 B: кавомашина для зернової та меленої кави

Кавомашини

DeLonghi ECAM 220.60 B дещо відрізняється від попередніх моделей. По-перше, вона дозволяє використовувати і зерна, і мелену каву. По-друге, оснащена окремою ємністю для молока, яка підʼєднується до машини. Інші ключові характеристики схожі:

  • 1450 Вт потужності.
  • Бак на 1 800 мл води.
  • Одночасне приготування двох чашок.
  • Вибір рівня помелу та обʼєму порції.
  • Автоматичне очищення від накипу та відключення.

Але зважайте, що цей девайс трохи більший за попередників — 35 х 24 х 44 см — та дорожчий: DeLonghi ECAM 220.60.B коштує 18 232 грн. Це хороший вибір для поціновувачів капучино та інших видів кави з молоком, а також для тих, хто любить використовувати не лише зерна, а й мелену каву.

Krups Evidence Eco-Design EA897A10: кавомашина для великої кількості порцій

Кавомашини

Велика перевага Krups Evidence Eco-Design EA897A10 — великі резервуари: бак для води вміщує 2.3 л, а контейнер для зерен — 260 мл. Це означає, що з цією машиною ви зможете приготувати багато порцій, до того ж вона теж може готувати 2 чашки за раз. При цьому її розмір — 38 х 24 х 36.7 см. Вона працює тільки із зернами, маж налаштування помелу та потужність 1450 Вт. Кавомашина дозволяє готувати кавові напої з молоком, для цього в неї є окрема ємність з трубкою. Управління здійснюється через дисплей, а дизайн корпуса поєднав чорний пластик та нержавіючу сталь. Це зручна машина для великої родини або невеликого офісу, яка коштує 20 999 грн.

CECOTEC Cremmaet Compactccino: практичність + цікавий дизайн

Кавомашини

CECOTEC Cremmaet Compactccino представлена у чорній та сірій версіях. Девайс отримав корпус з чорного пластику, який виглядає цікаво завдяки несиметричному розташуванню дисплея керування та випускного отвору. Це зроблено для того, щоб збоку ви могли встановити резервуар для молока: він підʼєднується до корпуса трубкою.

Розмір пристрою 32 х 40 х 19 см дозволяє вмістити його навіть на невелику кухню. При цьому в нього є всі переваги автоматичної кавової машини: налаштування помелу та міцності, автоматичне вимкнення та очищення від накипу, приготування 2-х чашок одночасно та швидкий нагрів.

Найкращі ріжкові та капсульні кавомашини на WO.UA

Кавомашини

CECOTEC Cafelizzia 790 Steel: компактний дизайн + капучинатор

Невеличкий корпус CECOTEC Cafelizzia 790 Steel виблискує нержавіючою сталлю: стильне та одночасно практичне рішення. А версія Shiny у яскраво-червоному корпусі може стати тим самим ефектним кольоровим акцентом в інтерʼєрі. Є також лаконічні біла та чорна версії. Ця ріжкова кавомашина вміщує 1.2 л води, і це попри невеликий розмір 33 x 14 x 29.5 см.

На відміну від автоматичних кавомашин з попереднього розділу, вона готує каву за ріжковою технологією, тому потребує вашої участі. Напій готується під тиском 20 бар із потужністю 1350 Вт. І для приготування можна використовувати тільки мелену каву Машина також оснащена капучинатором-трубкою, підігріває воду для чаю та підтримує температуру чашок. І все це — за 4 499 грн зі знижкою.

CECOTEC Cafelizzia 790 Steel DUO: 2 в 1 для меленої кави та капсул

Кавомашини

CECOTEC Cafelizzia 790 Steel DUO — це розширена версія попередньої моделі, яка працює не тільки з меленою кавою, а й із капсулами. Вона трохи більша — 33 х 17 х 29,5 см — та трохи дорожча: 4 999 грн.

Krups Infinissima Touch KP270810: незвичайний дизайн та капсульна технологія

Кавомашини

Krups Infinissima Touch KP270810 — напрочуд стальна капсульна кавомашина, яка зовні нагадує невеличкого робота-пташку. Попри компактний розмір вона готує традиційний еспресо на потужності 1 500 Вт під тиском 20 бар, а також вміщує 1.2 л води. Такий пристрій сподобається тим, хто хоче якомога менше очищувати кавомашину і при цьому — отримувати смачний еспресо.

CECOTEC Power Espresso 20 Tradizionale: сучасні функції та ретро-дизайн

Кавомашини

CECOTEC Power Espresso 20 Tradizionale — це кавомашини, які створять на вашій кухні особливу атмосферу. Три моделі — у блакитному, зеленому та бежевому кольорах — виконані у стилі ретро, який відсилає до вайбу старих кавʼярень. Впізнавані деталі цієї серії — механічні перемикачі та манометр на корпусі, який показує, як змінюється тиск під час приготування. Кава готується за ріжковою технологією під тиском 20 бар на потужності 1 350 Вт. Тут також є капучинатор з трубкою, функція подачі гарячої води для чаю та підігрів чашок. Ціна кавомашини становить від 4 999 грн до 5 499 грн (залежно від моделі), хоча завдяки особливому дизайну виглядає вона значно дорожчою.

CECOTEC Power Espresso 20 Pecan

Кавомашини

CECOTEC Power Espresso 20 Pecan коштує 3 499 грн. Ця ріжкова кавомашина є однією з найкомпактніших у колекції CECOTEC. В неї є функції налаштування помелу та вибору обʼєму води, а також вбудований капучинатор. Попри компактність, вона також вміщує 1.25 л води, підігріває чашки, воду для чаю, а також одночасно готує 2 чашки. А ще в машини зручне управління кнопками та індикація роботи.

* Ціни вказані зі знижками та дійсні на момент написання статті

Висновки

Вибір кавомашини — справа відповідальна і дуже цікава. Щоб знайти саме те, що потрібно для вашого дому чи офісу, треба чітко зрозуміти, як ви будете використовувати цей девайс: як часто, яку кількість чашок готувати, з меленої кави, з капсул чи з зернової. Також важливо, чи  ви хочете брати активну участь у процесі приготування, чи повністю довірити це пристрою.

Розуміючи сценарії використання, значно легше зорієнтуватися у технічних характеристиках кавомашини. Основні, які важливо врахувати — це потужність, обʼєм резервуара, можливість налаштувати помел та міцність, готувати 2 чашки, а якщо ви любите молочну пінку — наявність капучинатора.

Сподіваємось, наш топ 10 кавомашин надихне вас на вибір саме тієї ідеальної моделі, яка радуватиме смачною кавою кожного дня. А зоб покупка була приємнішою, використовуйте при оформленні замовлення промокод blog для додаткової знижки.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Побутова техніка Jimmy: доступні девайси для дому! 

🏡 Техніка Jimmy — це інновації, які спрощують побут, допомагаючи підтримувати...

Який епілятор вибрати: дисковий чи пінцетний?

🪒 Пінцетний чи дисковий епілятор? Як вибрати правильний для себе? Дізнайтесь...

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.