back to top

Найкращі безкоштовні програми для відеозустрічей

У той час як багато компаній заохочують своїх співробітників повернутися в офіс, віддалена робота (якщо це можливо), схоже, прижилася і, ймовірно, нікуди не піде найближчим часом. Багато з нас досі використовують програми для відеоконференцій, щоб підтримувати зв’язок із колегами по роботі, родиною та друзями. Zoom продовжує очолювати список цих програм для зустрічей, але є купа інших безкоштовних програм, які дозволять вам зустрічатися з іншими онлайн.


Далі наведено описи деяких найцікавіших безкоштовних програм для відеоконференцій. Ми зосередилися на програмах, які дозволяють щонайменше 10 або більше учасників. Замість того, щоб просто припускати, що Zoom найкращий для вас, ви можете спробувати один або два з них на собі, щоб побачити, наскільки добре вони підходять до вашого стилю та стилю ваших друзів і/або колег. Цей список є хорошим місцем для початку.

Zoom

Найпопулярніший додаток для відеозустрічей


Zoom є одним із найпоширеніших додатків для відеозустрічей.

Zoom став одним із найвідоміших додатків для відеоконференцій — насправді його назва практично синонім відеозустрічей. До початку пандемії компанія продавала Zoom переважно для корпоративного використання, але включала безкоштовну базову версію для приватних осіб. Відтоді компанія представила кілька різних версій: Zoom One, більш традиційне програмне забезпечення для конференцій; Zoom події та вебінари; і Zoom Rooms, які пропонують зони для дискусій.
Безкоштовна версія Zoom дозволяє зустрічатися до 100 користувачів, але існує 40-хвилинний ліміт на зустрічі. Насолоджуючись збільшенням видимості з початку пандемії, Zoom все ще має сторінку, яка пропонує допомогу та поради новим користувачам.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 100
Зустрічі сам на сам: ліміт часу 40 хвилин
Групові зустрічі: 40 хвилин
Спільний доступ до екрана: Так
Запис зустрічей: Так, локально

Skype Meet Now

Довгий вибір для онлайн-дзвінків


Функція Skype Meet Now підтримує до 50 людей із обмеженням часу в чотири години.

З моменту випуску бета-версії в 2003 році Skype був основною платформою для розмов сам на сам. Його функція Meet Now дозволяє проводити відеоконференції; до 100 осіб (включно з вами) можуть зустрітися з щедрим 24-годинним обмеженням часу на зустрічі. Вам навіть не потрібно реєструватися в службі; є окрема сторінка, на якій можна створити безкоштовну відеозустріч, не реєструючись у службі (за умови, що ви використовуєте браузер Microsoft Edge або Google Chrome). Однак за допомогою програми ви отримуєте більше функцій, тож якщо ви погоджуєтеся зареєструвати безкоштовний обліковий запис, можливо, вам буде краще це зробити.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 100
Зустрічі сам на сам: 24 години
Групові зустрічі: 24 години
Спільний доступ до екрана: Так
Запис зустрічей: так; запис зберігається до 30 днів

Cisco Webex

Корпоративний додаток із надійною безкоштовною версією


Webex, програма для відеоконференцій, яка існує з 90-х років, має корисну безкоштовну версію.

Webex – це програма для відеоконференцій, яка існує з 90-х років і була придбана компанією Cisco у 2007 році. Хоча вона була в основному відома як бізнес-програма та продовжує зосереджуватися на обслуговуванні компаній, у неї є досить щедра безкоштовна версія, яку варто перевірити. Безкоштовна версія дозволяє 100 учасникам, ви можете зустрічатися до 40 хвилин і ви можете створювати кімнати для сеансів.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 100
Зустрічі сам на сам: ліміт часу 40 хвилин
Групові зустрічі: 40 хвилин
Спільний доступ до екрана: Так
Запис зустрічей: Так, локально

Google Meet

Доступно з вашої сторінки Gmail


Google Meet – це варіант відеодзвінків, для використання якого потрібні облікові записи Google.

Meet, який минулого року об’єднався (начебто) з Google Duo, пропонує дуже простий і ефективний спосіб відеочату з колегами, друзями та сім’єю — за умови, що всі вони мають облікові записи Google, що є вимогою як для організаторів, так і для учасників. (Зверніть увагу: якщо ви раніше користувалися оригінальною програмою Meet, вам буде запропоновано завантажити нову.) Знайти її легко: ви можете знайти посилання на Meet у програмі Gmail і в кожній зустрічі, яку ви призначаєте за допомогою Календаря Google. . У Meet є кілька чудових функцій, зокрема субтитри в реальному часі.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 100
Зустрічі сам на сам: 24 години
Групові зустрічі: 60 хвилин
Спільний доступ до екрана: так
Запис зустрічей: немає

Microsoft Teams

Не тільки для бізнесу


Microsoft Teams — це програма для конференцій, яка також пропонує відеозустрічі.
Microsoft Teams є конкурентом Slack і особливо гарною ідеєю, якщо ви є частиною екосистеми Office. Попри те, що програма в основному зосереджена на бізнес-використанні, кілька років тому Microsoft відмовилася від трійок і представила безкоштовну персональну версію Teams, яка дозволяє будь-кому спілкуватися, розмовляти або проводити відеозустрічі у віртуальному спільному просторі — вам просто потрібно створити обліковий запис у Microsoft, щоб ним користуватися. У той час як у безкоштовній версії ви можете мати 100 учасників протягом максимум 60 хвилин на зустрічі, передплатники Microsoft 365 Personal можуть спілкуватися у відеочаті до 300 осіб протягом 30 годин поспіль.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 100
Зустрічі сам на сам: обмеження на 30 годин
Групові зустрічі: ліміт 60 хвилин
Спільний доступ до екрана: так
Запис зустрічей: немає

Zoho Meeting

Широкий набір програм


Безкоштовна версія Zoho Meeting тепер дозволяє брати до 100 учасників.
Безкоштовна версія Zoho Meeting пропонує зрозумілий і простий у використанні інтерфейс.
Zoho пропонує широкий набір онлайн-програм, які варіюються від повсякденних (наприклад, електронна пошта, календарі та блокноти) до бізнесу та розвитку (таких як фінанси, кадри та маркетинг). Безкоштовна версія Zoho Meeting допускає до 100 учасників. Як незвично, безкоштовна версія включає не лише зустрічі, але й вебінари (також з обмеженням на 100 учасників). Варто також згадати нову стандартну версію компанії, вартість якої починається від 1 долара на місяць для 10 учасників (ціна зростає разом із кількістю учасників) і додає такі функції, як запис у хмарі, цілодобові зустрічі та опитування.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 100
Зустрічі сам на сам: обмеження на 60 хвилин
Групові зустрічі: ліміт 60 хвилин
Спільний доступ до екрана: так
Запис зустрічей: немає

Vowel

Інноваційні функції запису


Відеозустріч під назвою «Пообідня дискусія», на якій показані два учасники, один рядок внизу показує хід відео, а два рядки під ним показують, коли кожна особа виступає. Стовпець з правого боку показує, які закладки та закладки було розміщено.
Коли ви записуєте свою зустріч Vowel, на графіку нижче показано, хто коли виступав. На бічній панелі можуть відображатися нотатки до зустрічі, підсумок зустрічі або стенограма.
Vowel — це нова та інноваційна служба відеоконференцій із кількома дуже цікавими функціями. Він записує та транскрибує кожну зустріч (ви можете не записувати або вимкнути запис у будь-який час); транскрипція включає будь-які смайлики, які ви могли використовувати, і ви також можете опускати закладки, щоб вказати хороші (або погані) моменти, на які ви можете посилатися пізніше. Запис додає графік, який відстежує, хто коли говорив. Хоча безкоштовна версія не дозволяє завантажити ваш запис, ви можете повторно переглядати та шукати його протягом наступних семи днів. Платний бізнес-рівень дає вам доступ скільки забажаєте.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 12
Індивідуальні зустрічі: 40 хвилин
Групові зустрічі: 40 хв
Спільний доступ до екрана: Так
Запис зустрічей: так

Jitsi

Відкритий код із великою кількістю функцій


Дві жінки використовують відеопрограму Jitsi Meet.
Jitsi Meet є відкритим кодом і наповнений корисними функціями.
Jitsi — це платформа з відкритим вихідним кодом, для якої не потрібен обліковий запис: ви легко зустрінетеся онлайн, просто перейшовши на сайт і натиснувши «Почати зустріч». Якщо ви розробник, ви можете створити власну програму для конференцій за допомогою Jitsi Videobridge, і є платна бізнес-версія під назвою JaaS («Jitsi як послуга»), але більшість людей будуть задоволені швидкою веб-версією, яка пропонує багато функцій, доступних у більш відомих програмах, як-от підроблені фони, чат, локальний запис сеансу та можливість транслювати на YouTube.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 500
Індивідуальні зустрічі: без обмеження часу
Групові зустрічі: без обмеження часу
Спільний доступ до екрана: Так
Запис зустрічей: так (за допомогою прямої трансляції на YouTube)

Whereby

Окремі конференц-зали до 50 учасників


Конференц-зали Whereby пропонують до 50 учасників.

Безкоштовна версія Whereby надає вам можливість використовувати одну кімнату для нарад із до 100 учасників, а також можливість замикати кімнати (учасники мають «стукати», щоб отримати доступ). Кожна кімната має власну URL-адресу, яку ви можете вибрати, і це чудово — якщо припустити, що ніхто інший уже не взяв цю назву. (Наприклад, я вперше спробував whereby.com/testroom і виявив, що він уже зайнятий.) Але він також має функцію чату, дозволяє ділитися екраном, дозволяє вимикати або виключати користувачів, а також пропонує групи для розриву.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 100
Індивідуальні зустрічі: без обмеження часу
Групові зустрічі: 45 хвилин
Спільний доступ до екрана: Так
Запис зустрічей: немає

RingCentral Video Pro

Широкий набір безкоштовних функцій


RingCentral Video Pro має гарний набір функцій.

RingCentral переважно продає послуги бізнес-комунікації, але також пропонує безкоштовний додаток для відеозустрічей під назвою RingCentral Video Pro. Додаток містить чудовий набір функцій, зокрема показ екрана, записи (до 10 годин і зберігаються в хмарі до семи днів), чат, субтитри, віртуальний фон тощо. Раніше він також пропонував безкоштовним користувачам 24 години часу для зустрічей, але станом на 7 серпня 2023 року його було скорочено до 50 хвилин. (Платні користувачі все ще отримують 24 години.)


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 100
Зустрічі сам на сам: 24 години (50-хвилинний ліміт станом на 7 серпня 2023 р.)
Групові зустрічі: 24 години (50-хвилинний ліміт станом на 7 серпня 2023 р.)
Спільний доступ до екрана: Так
Запис зустрічей: Так (до семи днів)

Spike

Проста веб-система


Spike можна використовувати, не завантажуючи нічого.

Spike, служба електронної пошти, що розширюється, пропонує платні групові відеоконференції своїм передплатникам, але вона також зробила базову веб-програму для відеозустрічей доступною для всіх, хто цього хоче. Це швидкий і простий у використанні: просто перейдіть на video.spike.chat, введіть ім’я та натисніть «Приєднатися до зустрічі». Spike генерує унікальну URL-адресу для чату та навіть дозволяє ділитися своїм екраном або змінювати фон. І на відміну від більшості інших перелічених тут послуг, тут немає максимуму для учасників.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: без обмежень
Індивідуальні зустрічі: без обмеження часу
Групові зустрічі: без обмеження часу
Спільний доступ до екрана: Так
Запис зустрічей: немає

Telegram

Додано відомий додаток для чату з відеоконференціями


Telegram представив групові відеочати.

Telegram — це програма для обміну повідомленнями, яка також пропонує групові відеочати. Він добре налаштований для цього: програма вже має функцію, яка дозволяє створювати групи до 200 000 учасників, і ви можете мати приватні або публічні групи. Відеочати обмежені 30 особами (хоча можуть дивитися до 1000); все ж це було бажаним додатком для користувачів Telegram.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 30
Індивідуальні зустрічі: без обмеження часу
Групові зустрічі: без обмеження часу
Спільний доступ до екрана: так
Запис зустрічей: немає

Signal

До 40 учасників можуть використовувати послугу сигнального виклику


Групова зустріч починається як текстовий чат.

Signal пропонує базові відеозустрічі.
Signal – це комунікаційний додаток, відомий своїм наголосом на безпечному обміні повідомленнями за допомогою наскрізного шифрування. Раніше він дозволяв максимум п’яти учасникам у своїх відеодзвінках; однак тепер він дозволяє до 40 людей брати участь через власний відкритий вихідний код Signal Calling Service. Сигнал в основному призначений для мобільних пристроїв; щоб використовувати його на настільному комп’ютері, потрібно під’єднати його до існуючої мобільної програми. Однак, якщо ви вже використовуєте обмін повідомленнями Signal, тепер у вас є можливість використовувати його також як додаток для зустрічей.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 40
Індивідуальні зустрічі: без обмеження часу
Групові зустрічі: без обмеження часу
Спільний доступ до екрана: Так
Запис зустрічей: немає

Group FaceTime

Не обов’язково лише для Apple


Групуйте екрани FaceTime
Груповий FaceTime тепер підтримує як користувачів iOS, так і Android. Зображення: Apple
Власники iPhone, безсумнівно, уже користуватимуться вбудованою програмою для відеочату від Apple, але оскільки програма нещодавно була оновлена ​​для тих, хто не в екосистемі Apple, вона стала ще кориснішою. Ви можете почати груповий дзвінок із чату Повідомлень, додати різноманітні наклейки та навіть розмити фон. Однак, хоча ви можете приєднатися до групового сеансу FaceTime з Android або Windows, ви не можете розпочати його.


Функції безкоштовної версії
Максимальна кількість учасників: 33
Індивідуальні зустрічі: без обмеження часу
Групові зустрічі: без обмеження часу
Спільний доступ до екрана: Так
Запис зустрічей: немає

Більше альтернатив

Є й інші альтернативи Zoom, зокрема RemoteHQ і Talky. Деякі з них не мають безкоштовної версії або кількість учасників, які можуть користуватися безкоштовною версією, обмежена.
Популярний додаток для текстового чату Slack в основному налаштований для текстового чату з доданою функцією Huddles, доступною для випадкових аудіо- чи відеозустрічей — однак безкоштовна версія дозволяє лише Huddles віч-на-віч. А якщо ви користуєтеся Facebook, ви можете створити відеозустріч зі своєю групою Facebook за допомогою функції кімнат.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.