back to top

Найкраща дорожня праска! CECOTEC GoForce чи Fast&Furious?

🧳 Як попрасувати речі у поїздці? Потрібна дорожня праска! Читайте огляд-порівняння праски CECOTEC GoForce та CECOTEC Fast&Furious, щоб вибрати найкращу! 👗

Ви приїхали у відрядження, відкрили валізу і зрозуміли, що сорочка, мʼяко кажучи, не в ідеальному стані. Шукати праску по всьому готелю? Таке собі задоволення 🤔 У подібних ситуаціях виручає окрема дорожня праска. Чим вона відрізняється від звичайної, зʼясовуємо на прикладі CECOTEC GoForce 8000 Folding Titanium Travel та CECOTEC Fast&Furious 4000 Travel. В огляді-порівнянні ви дізнаєтесь про особливості кожної моделі та як вибрати праску для поїздок, аби підтримувати речі в охайному стані. 

Дорожня праска

Зміст

  1. Навіщо потрібна дорожня праска?
  1. Дорожня праска: поради з вибору
  • Врахуйте вагу та розмір
  • Зверніть увагу на показники напруги
  • Продумайте потужність
  • Перевірте, чи регулюється температура нагріву
  • Дізнайтесь, з якого матеріалу виготовлена підошва праски
  • Переконайтесь, що дорожня праска загалом зручна
  1. Порівнюємо праски CECOTEC GoForce та CECOTEC Fast&Furious: що краще для поїздок?
  • Скільки коштує дорожня праска  CECOTEC?
  • Технічні характеристики
  • Кому яка праска підійде?
    • Переваги CECOTEC GoForce 8000 Folding Titanium Travel
    • Переваги Fast&Furious 4000 Travel
  1. Підсумки
Дорожня праска

Навіщо потрібна дорожня праска?

Щоб привести одяг до ладу в умовах, коли під рукою немає традиційної праски або відпарювача! І мова не лише про відрядження. Відпустка, поїздка на дачу, підготовка до публічного виступу — сценарії можуть бути різні. 

Після того, як речі провели кілька годин у валізах, їм зазвичай потрібне прасування. Так, можна спробувати запобігти утворенню зморшок, наприклад, використовуючи чохли для одягу. Та тягати їх з собою не надто зручно, особливо під час подорожей на великі відстані. 

Ще один з варіантів, до якого часто звертаються, — акумуляторний відпарювач. Він невеликий, добре справляється з розгладженням складок і виручає за відсутності електрики. Але час роботи на одному заряді у них невисокий. Тож travel iron залишається оптимальним рішенням для поїздок.

Чим дорожня праска відрізняється від звичайної?

По-перше, такі моделі розроблені з думкою про портативність. На відміну від звичайних дорожня праска надзвичайно компактна і легка, що робить її ідеальною для перевезення в багажі або ручній поклажі. Саме тому її так і називають: портативна праска або міні-праска.

По-друге, вони часто бувають складані, як одна з моделей, які ми сьогодні порівняємо. Це дозволяє з одного боку, прасувати з комфортом, а з іншого — додатково зменшити місце, яке девайс займає у вашій валізі. А тепер розглянемо, як вибрати праску такого формату.

Дорожня праска: поради з вибору

Врахуйте вагу та розмір

Отже, компактність та зменшена вага — це основні переваги міні-праски над традиційною. Тож для того, щоб її можна було легко перевозити в багажі, шукайте праску вагою приблизно до кілограма. Що стосується розміру, зазвичай він варіюється від 15 до 20-21 см у довжину. Якщо у вас немає під рукою сантиметра, орієнтуйтесь приблизно на розмір долоні.

Але будьте уважні! Розмір співвідноситься із потужністю, про яку ми поговоримо нижче: потужніші моделі зазвичай більші та важчі. Тому наше завдання — знайти золоту середину між цими показниками.

Наступний важливий момент — розмір резервуара для води. Чим менша праска, тим менший цей обʼєм. Тож, якщо вам потрібно відпрасувати костюм або іншу велику річ, або шукайте більшу модель, або будьте готові постійно доливати воду.

Зверніть увагу на показники напруги

Якщо ви їдете в іншу країну, швидше за все, ви матимете справу з різною напругою. І це може позбавити вас можливості використовувати вашу дорожню праску. Якщо ви підʼєднаєте праску до джерела вищої напруги, ви ризикуєте її перегоріти. Тому шукайте праску з подвійною напругою — DoubleVoltage. Одиниця вимірювання електричної напруги — Вольт (В, V).

Продумайте потужність

Потужність також є важливим фактором при виборі дорожньої праски. Більш потужні праски від 1 000 Вт і вище призначені для важчого одягу або тканин, які важко прасувати. Тому вибирайте з розумом, і якщо ви плануєте розправляти важкий одяг, наприклад, костюми, толстовки або джинси, знайдіть праску потужністю 1 000—1200 Вт, яка впорається з цим завданням. З іншого боку, для легших речей, таких як футболки та шорти, така висока потужність не знадобиться. І тому важливо, щоб регулювалася температура нагріву підошви.

Перевірте, чи регулюється температура нагріву

Якщо ви дивитеся на праску без функції регулювання рівня нагріву, подумайте ще раз. Будь-яка дорожня праска повинна мати таку можливість. Якщо тільки ви не хочете прасувати синтетичні речі з тим же рівнем нагрівання, що і бавовняні. Найзручніші праски — з надрукованими індикаторами на поворотному регуляторі, які точно вказують рівень температури.

Дорожня праска

Дізнайтесь, з якого матеріалу виготовлена підошва праски

Зазвичай це нержавіюча сталь, алюміній або кераміка. У кожного з матеріалів є як свої переваги, так і недоліки:

  • Праска з алюмінієвою підошвою легка, швидко нагрівається та коштує недорого. Проте, вона швидше деформується, а через сильний нагрів може пошкодити тканину.
  • Керамічна підошва вважається найбільш прийнятною для делікатних тканин: вона має антипригарні властивості та легко ковзає поверхнею речей. Мінус кераміки — її легко подряпати чи сколоти край. Тому часто до таких сплавів для міцності додають титан.
  • Нержавіюча сталь — найбільш універсальний матеріал для підошви праски. Вона поєднує міцність, легкість та довговічність.

Переконайтесь, що дорожня праска загалом зручна

Коли мова йде про зручність використання дорожньої праски, слід звернути увагу на кілька моментів:

  1. Уважно подивіться на ручку і переконайтеся, що вона комфортна. Ергономічна ручка значно полегшить прасування.
  2. Найкращі дорожні праски оснащені технологією, чутливою до руху, що допомагає прасувати швидше і точніше.
  3. Функція захисту від крапель або розбризкування води — обидві ці функції сприяють загальній зручності використання під час прасування.
  4. Шнур праски має бути комфортної довжини, щоб ви не возили із собою подовжувач.

Порівнюємо праски CECOTEC GoForce та CECOTEC Fast&Furious: що краще для поїздок?

Дорожня праска

Скільки коштує дорожня праска CECOTEC?

Ціна CECOTEC GoForce 8000 Folding Titanium Travel на літніх знижках складає 599 грн. CECOTEC Fast&Furious 4000 Travel коштує не набагато дорожче: 688 грн.

Технічні характеристики

ПараметриCECOTEC GoForce 8000 Folding Titanium Travel CECOTEC Fast&Furious 4000 Travel
Розмір89 х 194 х 105 см
Вага600 г700 г
Обʼєм резервуара для води60 мл50 мл
DoubleVoltage▪ 220-240 В
▪ 110-127 В
▪ 220-240 В
▪ 110-127 В
Потужність1 200 Вт1 200 Вт
Регулятор температуриТакТак
Індикатор нагрівуНіНі
Спосіб прасування▪ Сухе прасування
▪ З відпарюванням
▪ Сухе прасування
▪ З відпарюванням
Подача пари▪ Постійна — 25 г/хв
▪ Паровий удар — 53 г/хв
Постійна — 30 г/хв
Паровий удар — 65 г/хв
Тип підошвиТитанова Titanium SlideКерамічна Turbo Slide
Довжина шнура1. 9 м3 м
АвтовідключенняТакТак
Захист від накипуНіНі
Система самоочищенняНіНі
РучкаЕргономічнаЕргономічна
УправлінняНа ручціНа ручці

Кому яка праска підійде?

Як бачимо, праски дуже схожі: в них однакова потужність, подвійний вольтаж та регулятор температури. Якихось особливих функцій на кшталт самоочищення чи захисту від накипу тут не знайдеш, проте не забуваймо, що це недорогі праски для одягу.

Переваги CECOTEC GoForce 8000 Folding Titanium Travel

Дорожня праска

Як бачимо, CECOTEC GoForce 8000 Folding Titanium Travel важить трохи менше за свого конкурента. Відмінність наче і невелика, але коли збираєш валізу, важливі кожні 100 г. При цьому в нього така сама потужність та швидкий нагрів.

Ще ця дорожня праска отримала довговічну та легку титанову підошву. І трохи більший резервуар для води — 60 мл. Паровий удар в неї менш потужний за іншу версію. Втім, із прасуванням костюма, джинсів чи худі цей девайс цілком впорається.

Переваги Fast&Furious 4000 Travel

Дорожня праска

У CECOTEC Fast&Furious 4000 Travel така сама потужність, але дещо менший резервуар обʼємом 50 мл. Зате паровий удар трохи потужніший. Тобто, з одного боку, доливати воду треба частіше, з іншого і відпарює праска швидше. 

А от шнур цієї моделі відрізняється значно: 3 метри проти 1.9 м. До того ж тут делікатне керамічне покриття, яке легко ковзає найтоншою тканиною.

Підсумок

Дорожня праска

Якісна дорожня праска — це хороша інвестиція у комфорт ваших поїздок: як робочих, так і туристичних. На відміну від звичайних, вони легкі та компактні. При цьому міні-праски досить потужні та дозволяють як попрасувати речі у сухому режимі, так і відпарити їх. А ще у якісних прасках, попри малий розмір, можна регулювати температуру пари.

І не забуваймо про вольтаж. Справді багатофункціональна праска, як CECOTEC GoForce та CECOTEC Fast&Furious, дозволяє однією кнопкою підлаштувати девайс під напругу у мережі, якою ви користуєтесь. Іншими словами, з такою праскою можна подорожувати будь-якою країною і мати змогу привести речі в охайний вигляд. 

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Електрощітка Oclean X Lite: огляд моделей

🪥 Дізнайтесь, яка електрощітка Oclean X Lite підійде саме вам! Все...

Матриця телевізора та як вибрати телевізор за типом...

📺 Насолоджуйтесь яскравим та чітким зображенням на екрані! Дізнайтеся, що таке...

Як вибрати компʼютер для роботи: практичні рекомендації

👨‍💻 ПК, ноутбук чи системний блок? Дізнайтеся практичні рекомендації, як вибрати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.