back to top

Найдешевший пилосос на заміну мішковому

🧹🔍 Шукаєте недорогий пилосос без мішка? Дізнайтеся про найдешевший варіант, здатний забезпечити якісне прибирання! 💰🏡

Забудьте про контакт із пилом під час прибирання! Сучасні пилотяги дозволяють прибиратись швидко та якісно, а витрушувати мішок-пилозбірник більше не треба. Його замінили більш сучасні системи збору сміття — циклонна та водяна. Дізнавайтесь про найдешевший пилотяг на заміну мішковому та нехай наведення порядку буде легким.

Я знайшла 3 доступні моделі: всі від Deerma, адже цей бренд спеціалізується на недорогій, але практичній техніці. Тож сьогодні розберемо їх дротовий порохотяг для сухого прибирання, такий самий бездротовий та миючий. Але спочатку — про головне.

Найдешевший пилосос на заміну мішковому

Зміст

  1. Чому мішковий пилотяг — це більше не актуально?
  • Як працює циклонний пилосос?
  1. Циклонний vs мішковий
  2. Дешевий пилосос без мішка: 3 найкращі від wo.ua
  • 1. Дротовий вертикальний пилосос Deerma Corded Hand Stick Vacuum Cleaner.
  • 2. Deerma VC03S: бюджетний акумуляторний пилосос для сухого прибирання.
  • Бездротовий пилотяг Deerma VC20 Pro Wet&Dry: для вологого та сухого прибирання
  1. Висновки

Чому мішковий пилотяг — це більше не актуально?

Ми вже торкались теми циклонів та аквафільтру у статті про вибір сучасного пилососа, тож поговоримо про це більш детально. Отже, мішкова система збору пилу безнадійно застаріла, натомість актуальними є моделі на основі аквафільтра та циклону.

При цьому моделі з аквафільтром дорожчі та більші за циклонні. Оскільки ми шукаємо дешевий пилосос, нас цікавлять саме циклонні версії, адже водяні дорожче. Тож розберемо детально, як влаштована ця технологія.

Як працює циклонний пилосос?

Циклонний пилотяг всмоктує бруд і пил на високій швидкості через фільтр у контейнер для збору пилу. Усередині нього створюється (завдяки потужному двигуну) невеликий повітряний вихор, свого роду маленьке торнадо. Часточки сміття, потрапляючи у це торнадо, відокремлюються та відштовхуються до країв контейнера. Далі про решту піклується сила тяжіння і частинки падають на дно.

Зібране сміття потрапляє прямо в пилозбірник, де розміщений фільтр, тому зазвичай циклонні моделі не втрачають потужності всмоктування. Коли ви завершуєте наводити лад, цей бак треба просто витрусити, а іноді можна і помити.

Циклонний vs мішковий пилосос

Найдешевший пилосос на заміну мішковому

Отже, відмінності полягають у наступному:

  1. Відсутність мішка. Пилососи з мішком не можуть відокремлювати бруд та пил (повітря втягується лише в один бік), а це означає, що все потрапляє в мішок, перш ніж впаде на дно. Циклонні версії можуть відокремлювати частинки від повітря, тому не потребують мішка.
  1. Великі розміри та вага. Мішкові моделі також мають більші габарити. З одного боку, це перевага, адже мішок вміщує багато сміття. Але з іншого, вони стають важчими, коли їх використовують частіше.
  2. Просте очищення та економічність. Контейнер у циклонній моделі швидко та легко витрусити, а в деяких його навіть  можна помити. Додаткова перевага — зниження експлуатаційних витрат, адже не треба постійно міняти мішок.
  3. Постійна потужність всмоктування. Не всі, але більшість циклонів заявляють про відсутність втрати потужності всмоктування. Основними причинами, через які порохотяги втрачають силу всмоктування, є: переповнений мішок, засмічені фільтри та перешкоди в потоці повітря. Завдяки циклонній системі пилотяги не засмічуються, фільтри не переповнюються, мішок не переповнюється, а потік повітря не перешкоджає всмоктуванню. Відповідно, ви отримуєте стабільне та потужне чищення протягом усього часу використання.
  4. HEPA-фільтр. В циклонах найчастіше використовуються високоефективні фільтри для очищення повітря. Вони вловлюють та затримують дрібні шкідливі частинки, такі як пилові кліщі, пилок та спори плісняви. Ці частинки настільки малі, що можуть всмоктуватися та знову вивільнятися, якщо не встановлений фільтр. А це вже серйозна проблема для алергіків і людей з респіраторними захворюваннями.
  5. Мультициклонні. Подвійний циклон більш ефективно відокремлює частинки бруду та пилу від повітря, відповідно, забезпечує ефективніше очищення. А ще вони подовжують термін служби фільтрів.
  6. Портативність. Не кожен бездротовий пилосос оснащений циклонною технологією, але більшість з них — так. Саме компактність та легкість циклонного фільтра дозволяє робити зручні акумуляторні пилотяги.

Дешевий пилосос без мішка: 3 найкращі від wo.ua

  1. Дротовий вертикальний пилосос Deerma Corded Hand Stick Vacuum Cleaner
Найдешевший пилосос на заміну мішковому

Це легкий (усього 2 кг) пристрій для повсякденного прибирання. Він простий, функціональний та має непогану комплектацію. Попри вартість близько 35$, девайс отримав достойні технічні характеристики:

  • Дріт довжиною 5 м.
  • Об’єм пилозбірника 1.2 л.
  • Потужність 600 Вт.
  • Сила всмоктування 16 000 Па.
  • Кілька ступенів фільтрації — губчастий та HEPA-фільтр.
  • 3 насадки у комплекті — основна універсальна щітка для підлоги та килимів, щітка для меблів та щілинна насадка.
  • Мийний фільтр — його можна просто витрусити, а можна додатково промити водою для ретельного очищення.
  • Рівень шуму 70 дБ.

Завдяки таким параметрам, Deerma Corded Hand Stick Vacuum Cleaner чудово підходить для чищення як гладкої підлоги, так і килимів. А ще можна зняти робочу частину та почистити салон машини.

  1. Deerma VC03S: бюджетний акумуляторний пилосос для сухого прибирання 
Найдешевший пилосос на заміну мішковому

Акумуляторний пилотяг Deerma VC03S мені пощастило побачити наживо та навіть трохи поклацати кнопки. При вартості у 110$ в нього ну дуже крутий корпус, як на мене: чорний матовий пластик, золотисті акценти та вишукана вигнута ручка. Виглядає він точно дорожче, ніж коштує. По технічних параметрах все теж непогано:

  • Знімна трубка.
  • Сила всмоктування 5500 Па.
  • HEPA-фільтр
  • 2 щітки — універсальна для підлоги та килима та щілинна.
  • Акумулятор місткістю 4 000 мА·г,  якого вистачає на 20 хвилин роботи.
  • Повна зарядка за 4 години через Type-C.
  • Пилозбірник на 0.6 л.
  • Рівень шуму — 75 дБ.
  • Вага 2.5 кг.

Досить універсальна модель за свою ціну. Знімаєш основну трубку, приєднуєш коротку насадку — і чистиш меблі або крісла в машині. Конструкція зручна, але мені не вистачило двох моментів — щоб щітка згиналась, та й вертикальне паркування теж не завадило б. Ну і потужність всмоктування тут не дуже висока, лише один режим. Я б купила цю модель чисто для легкого наведення ладу, коли в домі немає хатніх тварин та якихось особливо складних забруднень.

Бездротовий пилотяг Deerma VC20 Pro Wet&Dry: для вологого та сухого прибирання

Найдешевший пилосос на заміну мішковому

Це вже пилосос для повноцінного наведення ладу в оселі — він і пил збирає, і миє. Коштує на порядок дорожче, ніж моделі без миючого модуля, але все ж це одна з найдешевших пропозицій у своїй категорії — близько 150$:

  • Потужність всмоктування 17 000 Па.
  • Турборежим.
  • Знімний ручний пилотяг.
  • Пилозбірник на 0.6 л.
  • Великий набір насадок — основна моторизована підлогово-килимова, для меблів, щілинна та мікрофіброва.
  • Батарея 2 500 мА·г, яка працює до 20 хвилин на одному заряді.
  • Зарядка за 3 години.
  • Рівень шуму 84 дБ.
  • Вага 2.3 кг.

Цю модель я теж бачила на власні очі. Тут досить незвична для мене конструкція: мийний модуль кріпиться не в основну щітку, а за нею. Втім, це виявилось досить зручно, бо можна одночасно і пилососити, і мити. Замість двох проходів по квартирі робиш один, хіба це не прекрасно.

Наступний момент, який мені «зайшов» — вертикальне паркування. Необов’язково навіть до чогось прилаштовувати всю конструкцію, вона тримається сама по собі. А ще він красивий: корпус темно синій у поєднанні із золотистим. Як на мене, купити Deerma VC20 Pro Wet&Dry, варто тим, хто хоче багатофункціональний миючий пилосос, але не хоче переплачувати за додаткові функції типу автозбільшення потужності на килимах, LED-підсвітку чи дисплей (їх тут немає).

Висновки

Найдешевший пилосос на заміну мішковому

Навіть недорогий порохотяг на основі циклону — кращий за мішковий. Це зручний та гігієнічний метод прибирання будинку, який дозволяє мінімізувати контакт із брудом. Тим більше, що купити циклонні пилососи можна недорого, як для вологого, так і для сухого прибирання. Слідкуйте за оновленнями на wo.ua, адже цікаві та доступні моделі з’являються на сайті постійно, та й сезонні знижки на них бувають непогані.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Недорогий робот-пилосос для дому та офісу. Топ 5...

🏠🤖 Навіть недорогий робот-пилосос із базовими функціями допоможе підтримувати порядок в...

Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro + Gold

🛴🚀 Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro — спосіб швидко дістатися...

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Dreame Bot L10s Plus. Робот-пилосос, який справді миє...

🤖 Dreame Bot L10s Plus — робот-пилосос для ідеальної чистоти вдома!...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.