back to top

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та інші характеристики

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби та знизити чутливість 👌🏼 Дізнайтесь про критерії вибору у статті 🔍 🪥

Кожен з нас по-своєму доглядає за ротовою порожниною: хтось за звичкою користується ручною щіткою, комусь потрібна електрощітка зі звичайними насадками та іригатор, комусь — спеціальні насадки для зубної щітки. Брекети, зубний наліт, чутливі зуби та ясна? Вибір насадок, які підходять саме вам, може значно покращити здоровʼя ротової порожнини. Не знаєте, з чого почати? У цій статті ви знайдете кілька порад, які допоможуть вам знайти найкращі насадки для здорової посмішки.

Насадки для зубної щітки

Зміст

  1. Чому важливо правильно вибрати насадки для зубної щітки?
  2. Кому та які потрібні насадки для зубної щітки?
  3. Як вибрати насадки для зубної щітки за характеристиками?
  • Сумісність із щіткою
  • Жорсткість щетинок
  • Як вибрати насадки для зубної щітки за типом щетини
  • Розмір насадки
  • Індикація зношування насадок 
  • Кількість насадок у комплекті
  • Вартість
  1. Висновки

Чому важливо правильно вибрати насадки для зубної щітки?

Насадки для зубної щітки

Якісна зубна щітка — це основа правильного щоденного догляду за порожниною рота. Вона може бути і ручною, і електричною, все залежить від ваших уподобань. Але електрична зубна щітка набагато ефективніше видаляє наліт, і це доведений факт.

Якщо коротко, річ у високій інтенсивності вібрацій, якої просто неможливо досягти мануальною щіткою. Це саме через неї такі гаджети називають звуковими та ультразвуковими. 

Так от: оскільки щетинки електрощітки взаємодіють із емаллю зубів та яснами на такій високій швидкості, то й вимоги до їхньої якості теж високі. Тут важливо все:

  1. Безпечні гіпоалергенні матеріали.
  2. Продумане розташування щетинок.
  3. Різна висота для кращого контакту з поверхнею зубів. 
  4. Правильно підібрана жорсткість.

І якщо перші три пункти — турбота виробників, то правильно вибрати насадки для зубної щітки за жорсткістю — це вже завдання самого власника девайса. Звісно, тут краще за все порадитися із лікарем-стоматологом, особливо там людям, у кого дуже чутливі зуби та ясна, у кого є брекети, коронки чи протези, або ж у випадку захворювань ротової порожнини. 

Кому та які потрібні насадки для зубної щітки?

Насадки для зубної щітки

Перш за все, тип насадки для зубної щітки також залежить від особливих потреб:

  • Якщо у вас здорові зуби і ясна, вам потрібні насадки для видалення зубного нальоту та профілактики карієсу. Ви можете вибрати середню або мʼяку щетину з тонкими кінчиками. Така форма кінчиків — найкраща для глибокого очищення під лінією ясен і між зубами. Цікаво що це може бути просто насадка з конічною формою кінчиків або ж з огранкою, як у діамантів  (наприклад, Oclean Professional Clean Brush Head).
  • Якщо вам важливо очищувати язик та робити масаж ясен — зверніть увагу на насадки з гумовими вставками, як-от Oclean Ultra Gum Care Brush Head.
  • Якщо потрібно видалити пігментацію з емалі, шукайте спеціальні насадки для відбілювання зубів.
  • Для чищення імплантів теж є особливі насадки. 

Як вибрати насадки для зубної щітки за характеристиками?

Насадки для зубної щітки

Отже, на першому місці завжди мають бути ваші індивідуальні потреби та особливості здоровʼя зубів. А тепер подивимось, які загальні характеристики треба врахувати, щоб купити насадки для зубної щітки. Зверніть увагу на наступні особливості.

Сумісність із щіткою

Це цікавий момент, адже далеко не у всіх виробників передбачені універсальні насадки для електрощітки. Завжди перевіряйте, чи підходить конкретна голівка до конкретної моделі. Звісно, з огляду на це зручніше одразу купити електрощітку, до якої підходять всі насадки, як це реалізовано у бренду Oclean. Всі насадки Oclean сумісні з усіма щітками Oclean, тож за це можна не переживати.

Жорсткість щетинок

Як ми вже визначились, це найголовніше при виборі насадок. Виробники електрощіток пропонують нам 4 типи щетини: мʼяка, ультрамʼяка середня чи жорстка. Стоматологи рекомендують підбирати щетину під ваш стан ротової порожнини:

  • Мʼякі насадки для електрощітки призначені для дбайливого догляду за зубами та яснами.
  • Ультрамʼякі — для дуже чутливих ясен та коли наявні захворювання.
  • Насадки середньої жорсткості — для звичайного щоденного догляду.
  • Жорсткі насадки для відбілювання зубів допомагають позбутися пігментації. З іншого боку, за неправильного використання такі щетинки можуть пошкодити ясна та емаль.

Як вибрати насадки для зубної щітки за типом щетини

Мова йде про відмінність між обробкою кінчиків щетини, про яку ми вже згадали: заокруглені й тонкі (конічні), з діамантовою огранкою чи просто з прямим зрізом. Екстремально звужені щетинки вирізані особливим чином і тонші на кінцях, щоб проникати глибше між зубами і під лінією ясен, забезпечуючи чудове очищення. А версії з діамантовою огранкою краще видаляють наліт та відбілюють плями на зубах.

Розмір насадки

Розмір насадки для зубної щітки повинен дозволяти вам охопити всі зуби під час чищення. Він дуже впливає на маневровість і керованість, дозволяючи краще контролювати рухи під час чищення зубів.

Більшість дорослих досягають хороших результатів чищення за допомогою компактної головки (а не повнорозмірної). Вона полегшує керування та дозволяє легше дістатися до кутніх зубів. 

Індикація зношування насадок

Підібрати правильну насадку з усіма необхідними функціями — це чудово, але вона не буде вічною. Зношені зубні щітки менш ефективно підтримують чистоту зубів та ясен. А з часом вони накопичують бактерії. Тому варто подумати про заміну насадки для зубної щітки:

  • Приблизно раз кожні три місяці.
  • Щоразу, коли щетина виглядає зношеною, розшарованою або потертою — можливо, ви надто сильно тисли під час чищення.
  • Після перенесених інфекційних захворювань.

Кількість насадок у комплекті

Це особливо важливо, якщо електричною щіткою користується вся родина. Ви можете купити насадки по як по 2-3 штуки у комплекті, так і великим набором по 6 штук. Втім, набір — це зручно не лише для родини, а й для себе, щоб завжди мати змінні насадки для електрощітки під рукою.

Вартість

Тут все залежить від бренду та типу голівок. Причому, будьте готові, що вартість схожих насадок у різних виробників може суттєво відрізнятися. Наприклад, насадки для електричної зубної щітки Philips Sonicare чи Oral B коштують на порядок дорожче, ніж аналогічні Oclean. До речі, детальніше про нові насадки Oclean ви можете дізнатися у цій статті.

Висновки

Правильно підібрані насадки для зубної щітки — запорука якісного догляду за зубами. Тож, перш за все, завжди орієнтуйтеся на свій стан зубів та ясен. Якщо ви не впевнені у виборі, краще порадитись зі стоматологом щодо цього. 

Що стосується характеристик насадок, то треба враховувати матеріал та жорсткість щетинок, їх висоту та розташування, тип кінчиків щетини, наявність гумових вставок та індикації заміни насадки після зношування. Звісно, не забувайте і про сумісність із моделлю вашої електрощітки. Правильна насадка, правильне її використання, своєчасне очищення та заміна — і ваші зуби та ясна будуть доглянуті.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Dreame Bot L10s Plus. Робот-пилосос, який справді миє...

🤖 Dreame Bot L10s Plus — робот-пилосос для ідеальної чистоти вдома!...

Бездротовий пилосос Jimmy JV71! Ретельне прибирання без зусиль

🌪️ Jimmy JV71 — недорогий бездротовий пилосос для сухого прибирання! Він...

Як вибрати кавоварку? Зʼясовуємо на прикладі кавоварки Cecotec

☕️🏡 Хочеться смачної кави вдома? Вам потрібна кавоварка! Дізнайтесь, як вибрати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.