back to top

Миючий пилосос Dreame H12 DUAL: якісне прибирання у кожному куточку

🌀✨ Потужний миючий пилосос Dreame H12 DUAL — ідеальний союз ефективності та зручності. Забезпечте бездоганну чистоту в оселі та насолоджуйтесь затишком! 🏡💨

На цьому тижні мені вдалося потестувати миючий пилосос Dreame H12 DUAL, призначений для вологого та сухого прибирання. Давно хотілося це зробити, бо лінійка H12 взагалі мені дуже подобається: окрім хорошої потужності, у ній реалізовано кілька цікавих рішень. Наш сьогоднішній герой — найдорожчий серед трьох (є ще версії Core та Pro), але і можливостей у нього багато. Ну що ж, розбираємось детально.

Зміст

  1. Скільки коштує Dreame H12 DUAL ?
  2. Що в комплекті?
  3. Зовнішній вигляд та дизайн
  4. Коротко про  технічні характеристики
  5. Враження від прибирання
  • Про безбортовий ролик: топове рішення
  • Про режим пилососа на різних типах підлоги: є зауваження
  • Про миття підлоги: миючий пилосос Dreame H12 DUAL дає ідеальний результат
  • Про чищення меблів: моторизована насадка — це мастхев
  1. Враження від управління
  • Кнопки
  • Дисплей
  1. Враження від системи самоочищення
  2. Враження від автономності
  3. Висновки

Скільки коштує Dreame H12 DUAL ?

На момент огляду ціна Dreame Wet & Dry Vacuum Cleaner H12 DUAL складає 885$. Вартість чималенька, але все одно нижча, ніж купляти окремо акумуляторний пилосос і миючий машину. До того ж на WO.UA ця модель зараз продається зі знижкою до Чорної п’ятниці за 690$. 

Що в комплекті?

Пилосос запаковано у звичайну картонну коробку.  Всередині знаходимо компактний модульний корпус і купу аксесуарів. У комплект постачання цієї моделі входять:

  • Знімний ручний  пилосос.
  • Подовжена трубка.
  • Ручка.
  • Контейнер для пилу
  • Основна м’яка роликова щітка.
  • Запасний ролик.
  • Електрична мініщітка.
  • Комбінована щілинна насадка.
  • Щіточка для очищення девайса.
  • Зарядна база.
  • Підставка для зберігання аксесуарів,
  • Змінний фільтр.
  • Посібник користувача

Зовнішній вигляд та дизайн

Миючий пилосос Dreame H12 DUAL: якісне прибирання у кожному куточку

Перше, на що звертаєш увагу — пилосос досить легкий для свого розміру. Друге — Конструкція корпусу та насадки виглядають міцними та дають приємне відчуття надійності та якості.

Тит все знімається та розбирається: можна користуватися окремо ручним пилотягом, а потім прикріпити трубку та зробити сухе прибирання. А баки для води можна кріпити тільки тоді, коли треба зробити вологе прибирання. 

У верхній частині корпусу знаходиться пилозбірник та LED-дисплей, а над ним — зручна та ергономічна ручка із кнопками управління. Ззаду також є динамік для голосових підказок, який можна вимкнути.

Мені сподобалося, що корпус досить нейтральний: темно-сірий та не виділяється. А на док-станції можна не тільки зарядити девайс, а й зберігати усі насадки.

Коротко про технічні характеристики

Миючий пилосос Dreame H12 DUAL: якісне прибирання у кожному куточку
Тип прибиранняВологе
Сухе
Знімний ручний пилосос+
Сила всмоктування16 000 Па
Регулювання потужності+
РежимиАвтоматичний
Стандартний
Турбо
Прибирання килимів+
Збір рідин+
Розумний датчик забрудненості+
Система збору пилуЦиклон
Об’єм пилозбірника350 мл
Резервуар для чистої води900 мл
Бак для відпрацьованої води 700 мл
Система самоочищенняМиття насадок
Сушіння гарячим повітрям при 55 градусах
НасадкиОсновний ролик
Моторизована щітка
Щілинна насадка
Особливості основної насадкиБезбортова конструкція
УправлінняМеханічне
LED-підсвічування
Місткість акумулятора4 000 мАг (6* 4,000 mAh)
Час роботи на одному зарядіДо 35 хвилин
Площа прибиранняДо 250 м2
Повна зарядка3.5 годин
Рівень шуму78 дБ
Вага5.1 кг

Враження від прибирання

Про безбортовий ролик: топове рішення

Миючий пилосос Dreame H12 DUAL: якісне прибирання у кожному куточку

На початку статті я зауважила, що у новій лінійці є цікаві фішки, які рідко зустрінеш у конкурентів. Та й у попереднього покоління їхніх власних пилотягів — M12 — такого не було. Так от, безбортовий ролик — одне з них.

Ну як, майже безбортову. Dreame розробили нову роликову щітку, яка ковзає по підлозі всього в 6 мм від країв стін як з лівого, так і з правого боку, а також спереду. І хоч 6 мм — теж відстань, все одно ролик покриває більшу площу поверхні, ніж будь-який інший пилотяг. До речі, ковзає він досить добре, бо достатньо м’якенький: майже однорідний, без високих щетинок та без гумових вставок.

Про режим пилососа на різних типах підлоги: є зауваження

Мені дуже важливо, аби у пилотяга регулювалася потужність. І тут таке  є — аж 3 режими: автоматичний, стандартний та турбо. Тому можна перемикатися між різними поверхнями. В мене лінолеум, пара килимів та плитка, ну просто ідеально для тестів.

Потужність всмоктування тут не найвища серед подібних пилотягів — 16 000 Па. Для порівняння, бездротовий миючий пилосос Jimmy HW10 PRO видає всі 18 000 Па. Проте, якщо дуже сильних забруднень у вас не буває, то й 16 кПа вистачить з головою.

Миючий пилосос Dreame H12 DUAL: якісне прибирання у кожному куточку

Отже, розказую, як поводиться Н12 Дуал на різних типах поверхонь:

  • Лінолеум та плитка. Тут все ок, у ролика чудове зчеплення з підлогою, він добре ковзає, слідів не залишає. І не треба зайвий раз крутитися, аби прибрати у куточках чи попід плінтусом. 
  • Килим гладенький. Гладкий килимок біля дверей наш пилотяг прибрав без проблем. Перед цим ми з моїм псом якраз повернулися з прогулянки і, як водиться, нанесли біля входу піску. Але режим Турбо впорався легко.
  • Килим довговорсовий. А отут у мене виникли питання. Вмикала і Турбо, і Авто, але в обох випадках не було прямо 100-відсоткового результату. Ну, тобто, на перший погляд, килим пропилососився добре: крихт не видно, а ворс не намотується на валик. Але потім я подивилася ближче і зрозуміла, що можна було і краще. Тільки для цього треба якусь щетинисто-пелюсткову щітку, яка б краще захоплювала пил та крихти у глибині килима. Коротше кажучи, прибирати пухнасті килими можна, але неідеально.

У процесі чищення трохи пожалкувала, що тут немає LED-підсвічування щітки — воно ну дуже зручне. Такі от результати, неідеальні у моєму випадку, але досить непогані, якщо у вас немає довговорсових килимів.

Про миття підлоги: миючий пилосос Dreame H12 DUAL дає ідеальний результат

Миючий пилосос Dreame H12 DUAL: якісне прибирання у кожному куточку

Мити довелося знову таки плитку. З плюсів, наш девайс вміщує 900 мл чистої води та 700 мл — брудної. Принаймні, квартиру площею 54 кв. м я прибрала без доливання води. Засіб для миття не використовувала, але і без нього ми впоралися чудово. 

У режимі вологого прибирання наш H12 Dual класно працює в автоматичному режимі. Коли він натикається на сильні забруднення, то сам збільшує і потужність всмоктування, і подачу води на щітку. А ти просто собі миєш — і все бачиш на екранчику (нижче — докладніше про це).

Вмикати максимум обертів є сенс лише тоді, коли щось розлито. Я просто налила води для експерименту — збирає досить швидко.

Під час миття я робила по декілька проходів. Не то, щоб у мене було брудно, але хотілося 100% чистоти. Результатом задоволена, бо пилотяг дійсно маневровий. Принаймні, рука не втомлюється, поки помиєш всю підлогу. А ще він досить тихий як для такої потужності.

Про чищення меблів: моторизована насадка — це мастхев

Миючий пилосос Dreame H12 DUAL: якісне прибирання у кожному куточку

Оскільки в мене пухнастий пес, я не уявляю прибирання без цієї щітки. Добре, що вона є у комплекті. Загалом вона така сама, як у більшості подібних моделей: зі щетинками, розташованими по спіралі. Почистивши оббивку дивана та крісла на режимі Турбо, довелося руками знімати з неї шерсть, але то і не така вже проблема.

Щоб пропилососити між подушками дивану, я використала щілинну насадку. Вона тут не гнучка, а звичайна пластикова зі щетинками. Зі своїм завданням впоралась добре.

Враження від управління

Кнопки

Механічне управління у пилососах подобається мені більше за сенсорне, тому прибирати було комфортно. Тут усього три кнопки:

  1. Вмикання-вимкнення та перемикання режимів. Вони зручно розташовані на ручці, тому натискаєш, навіть не задумуючись.
  2. Запуск системи самоочищення — вона розташована на торцевій частині ручки.

Дисплей

LCD-дисплей, як і у молодших моделях,  розташовано верхній частині пилотяга. Він дозволяє тримати під контролем всі функції, поки прибираєш. У середній частині відображається залишок заряду батареї у відсотках, а також шість іконок:

  • 2 іконки позначають режими вологого прибирання — адаптивний та збір рідин.
  • 2 інші — режими сухого.
  • Ще 2 — фази миття та сушіння ролика, коли девайс стоїть на док-станції для зарядки та миття.

Коли вмикаєш H12 Dual, щоб помити підлогу, кругле кільце загоряється від зеленого до червоного кольору. Це в нас вмикається система розпізнавання бруду. Вона автоматично регулює потужність і потік води залежно від ступеня забруднення.

Враження від системи самоочищення

Миючий пилосос Dreame H12 DUAL: якісне прибирання у кожному куточку

Після прибирання ставимо наш девайс на док-станцію та натискаємо кнопку на торцевій частині ручки. Починається магія: ролик крутиться, на нього подається вода, а брудна одразу всмоктується у бак. 

Все це триває приблизно хвилини дві. Завершивши водні процедури, пилотяг починає сушку. Повітря тепле, тому процес теж недовгий. Щітка після цього дійсно була суха. Звісно, не вийде кожного разу обійтися тільки самоочищенням. Іноді доведеться додатково помити ролик руками. Якщо, наприклад, прибирати якісь складні забруднення чи збирати рідину насиченого кольору на кшталт вина. Але в цілому дуже зручно для повсякденного прибирання.

Залишається тільки витрусити пилозбірник та вилити брудну воду з бака — це вже точно прийдеться робити вручну. Процес нескладний, а зоб не лізти у сміття руками, в комплекті для цього є щіточка. 

Враження від автономності

Тут все залежить від того, в яких режимах прибирати:

  • Якщо ми використовуємо Dream H12 Dual як пилотяг на стандартному режимі, може вистачити й на  45 хвилин (заявлено 35).
  • Якщо використовувати моторизовану щітку, виходить ближче до 30 хвилин.
  • На Авто виходить теж приблизно 25-30 хвилин.
  • А от на Турбо автономність падає до трохи менше 20 хв.

Це досить непогані показники, бо цього достатньо, щоб прибрати квартиру середнього розміру.

Висновки

Миючий пилосос Dreame H12 DUAL: якісне прибирання у кожному куточку

Ну що ж, виробник назвав цей пилосос Dreame H12 DUAL. Як на мене, тут не дуал, а справжнє тріо, бо можна використовувати його окремо як ручний пилотяг, окремо для сухого прибирання та окремо для вологого. Він легкий та маневровий. Круто, що коли просто пилососиш без миття, не треба тягати за собою бак для води, бо він знімається.

Та й взагалі знімний ручний пилосос та три типи насадок дійсно дозволяють використовувати H12 Dual на всі випадки життя. Можна прибирати і ламінат чи паркет, і плитку, і меблі пропилососити, і салон машини. А ще — зібрати розлиту воду чи сік.

Наступний позитивний момент — основна щітка тут дуже вдала. Безбортова конструкція — просто топ для нормального прибирання уздовж стін. Це рішення мені найбільше подобається, бо рідко коли таке зустрінеш навіть у дорогих пилотягів. 

Ну і головне — система самоочищення. Мені дуже подобається, як вона тут реалізована: і миє, і сушить теплим повітрям. Можна значно рідше прати насадку власноруч.

А що трохи дивує, то це відсутність LED-підсвічування основної щітки. Це дуже зручна функція, яка допомагає краще бачити пил та прибиратися у важкодоступних куточках.

На мою думку, ця модель сподобається тим, у кого в основному тверді покриття — дерев’яна підлога, ламінат, паркет, плитка тощо. Він відмінно їх вимиває, не залишаючи розводів. З килимовими покриттями пилотяг теж впорається, а от для великих довговорсових килимів краще подумати про щось інше.

Щодо вартості, така багатофункціональна техніка рідко буває дешевою. Зате вона окупається якісним та зручним прибиранням. Ну а зекономити на покупці цієї моделі  можна на ЗНИЖКАХ ДО ЧОРНОЇ П’ЯТНИЦІ. Також на неї діють сервіси 30 ДНІВ НА ПОВЕРНЕННЯ та ЗНАЙШЛИ ДЕШЕВШЕ. Тож вдалих вам покупок та чистої оселі!

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.