back to top

Миючий пилосос Dreame H11 Max: менше зусиль — більше вільного часу

✨🌪️ Пилососити та мити підлогу одночасно? Читайте огляд на бездротовий миючий пилосос Dreame H11 Max та дізнайтесь, як зекономити свій час!💡

Уявіть, що ви витрачаєте на прибирання вдвічі менше часу, ніж зазвичай… Це цілком реально, якщо у вас є пилосос, який одночасно збирає сухе сміття та миє підлогу. Компанія Dreame розширила свою лінійку пилотягів саме таким девайсом і сьогодні ми розглянемо одну з найяскравіших новинок. До вашої уваги огляд на миючий пилосос Dreame H11 Max. А також поділюся враженнями, як він прибирає на практиці. 

Зміст

  1. Позиціювання
  2. Комплектація
  3. Дизайн
  • Бездротова конструкція
  • Зовнішній вигляд та розміщення елементів
  • Подвійна система фільтрації
  • Основна роликова щітка
  • Зарядно-очисна станція
  1. Технічні характеристики
  2. Управління та режими роботи
  • Механічне
  • Голосові підказки
  1. Враження від роботи Dreame H11 Max: пил, вода, гірчиця та соус
  • Самоочищення
  1. Висновки
  • Плюси
  • Мінуси

Позиціювання

Dream H11 Max — це акумуляторний пилосос для миття підлоги і не тільки. Він також може збирати воду та інші рідини, коли це потрібно.  Найприємніше те, що за відгуками користувачів всі ці функції дійсно працюють. 

Комплектація

Пристрій постачається у прямокутній картонній коробці, на яку нанесено основну інформацію про нього: зображення та технічні характеристики. У комплект входять:

  • Моторний блок з акумулятором, незнімною робочою частиною і двома контейнерами для чистої та брудної води.
  • Подовжувальна трубка.
  • Щітка-ролик.
  • Змінний фільтр.
  • Зарядна станція.
  • Адаптер живлення.
  • Щітка для очищення пристрою.
  • Система зберігання аксесуарів.

Дизайн

Миючий пилосос Dreame H11 Max

Бездротова конструкція

Завдяки їй нічого не заважає прибиратися. Однак, як і з усіма іншими акумуляторними пилососами, є недолік — обмежена автономність. Інструкція стверджує що повного заряду вистачить на 36 хвилин з максимальним покриттям до 200 квадратних метрів. Одразу скажу, що акумулятор тут незнімний: замінити його не вдасться.

Зовнішній вигляд та розміщення елементів

Виглядає ця модель дуже мінімалістично: плавні лінії, сталево-сірий колір, ніяких зайвих деталей:

  • Верхня частина — це довга трубка з D-подібним тримачем.
  • Нижня частина циліндрична. Вона складається з контейнера для чистої води, двигуна, акумулятора та контейнера для сміття та брудної води. Обидва контейнери для рідини виконано з прозорого пластику, тому контролювати їх стан дуже зручно.
  • Над баком для чистої води розмістився інтерактивний світлодіодний дисплей. Він показує стан акумулятора, залишок заряду та сповіщає про можливі помилки в роботі. 
Миючий пилосос Dreame H11 Max

Подвійна система фільтрації

H11 має двобакову систему, де баки для чистої та брудної води знаходяться в окремих контейнерах. Це запобігає перехресному забрудненню та полегшує очищення кожного контейнера. Як ми вже визначились, у комплект входить щітка для чищення цих контейнерів, тож контакт зі сміттям тут зведено до мінімуму. До того ж отвір резервуара для брудної води досить широкий, це зручно для миття.

Як ви вже зрозуміли, під час прибирання основне сміття потрапляє у резервуар з відпрацьованою водою. Але є ще і фільтр, який вловлює дрібний пил. І тут одразу два плюси:

  1. Фільтр подвійний. Зовні розташований сітчастий, а під ним — фільтр дрібного очищення, який затримує найменші частинки пилу та алергени і не дає їм потрапити назад у повітря. 
  2. Його можна замінити після зносу.

Основна роликова щітка

Для збору пилу та миття підлоги Dreame H11 Max використовує ролик з мікрофібровим покриттям. Він не безрамковий, як, наприклад, Dreame H12, в якого з одного боку немає рамки — для того, аби ідеально прибирати у куточках та вздовж плінтусів. До речі, нещодавно мої колеги зробили цікавий відеоогляд на цю та інші моделі мийних пилососів, тож ви можете побачити безрамкову щітку в дії.

У нашого героя хоч і немає системи «від краю до краю», у нього достатньо сильне всмоктування по всій ширині ролика, щоб збирати рідину по кутах.

Миючий пилосос Dreame H11 Max

Зарядно-очисна станція

Dreame H11 має підставку для зберігання, яка також слугує зарядною та очисною базою. Вона має місце для зберігання основного та додаткового роликів, тому ризик загубити їх невеликий. Але головне тут — система самоочищення ролика. Вона значно економить час, оскільки не потрібно чистити його вручну після кожного прибирання. Але одразу скажу, що бувають винятки. Наприклад, якщо прибирати сильно забруднене приміщення з великою кількістю волосся та пилу.

Як працює самоочищення? Ви натискаєте кнопку, переконавшись, що у контейнері достатньо чистої води, а девайс подає її на щітку. Ролик крутиться, промивається, а пилотяг у цей час всмоктує брудну воду. 

Миючий пилосос Dreame H11 Max

Технічні характеристики

Види прибиранняВологе
Збір води
Збір рідин
Знімний ручний пилососНемає
Акумулятор Літій-іонний 6x 4000 мАг
Час роботи на одному зарядіДо 35-45 хвилин
Площа прибиранняДо 200 кв.м
Резервуар для чистої води 800 мл
Бак для брудної води500 мл
Сила всмоктування10000 Па
Кількість роликів 1
Щітка для очищення пилососа 1
Самостійно стоїть Так
Зарядно-очисна станціяТак
Управління Механічне на ручці
Голосове
ДисплейLED
РежимиАвтоматичний
Всмоктування рідин
Рівень шуму80 дБ
Миючий пилосос Dreame H11 Max

Управління та режими роботи

Механічне

На ручці пилотяга є дві кнопки: одна вмикає та вимикає його, інша (з крапелькою) перемикає режими роботи. Вона розташовані прямо під пальцями, так що перемикатись між режимами досить зручно.

Щодо режимів, їх тут два:

  • Автоматичний. H11 сам визначає ступінь забрудненості та поверхню. І відповідно до цього регулює силу всмоктування. Мінус — самостійно відрегулювати потужність не вдасться, цієї опції тут просто немає.
  • Збір рідин. От у цьому режимі Дрімі видає максимальну силу всмоктування, яка можлива — 10000 Па.
Миючий пилосос Dreame H11 Max

Голосові підказки

Одна з функцій,  яку я раніше трохи недооцінювала, —  голосові підказки. Щоб їх увімкнути, треба натиснути  кнопку на задній панелі. Можна одразу вибрати між двома рівнями гучності, низьким та високим. Ця функція попереджає про потенційні проблеми або завдання, які необхідно виконати, наприклад, спорожнити резервуар для брудної води або наповнити резервуар для чистої води.

Враження від роботи Dreame H11 Max: пил, вода, гірчиця та соус

Оскільки у мене вдома є килими, а цей пилосос робить тільки вологе прибирання, я вирішила потестити його прямо в офісі WO.UA. До того ж у нас там різні покриття: дерев’яний паркет та плитка — саме те, що мені треба для порівняння.

З потужністю у 10000 Па я не сумнівалася, що H11 Max нормально помиє підлогу. Наприкінці робочого дня  на ній вистачає пилу, і він відмінно з ним впорався. після прибирання мої спостереження такі:

  • Вода розбризкується не на підлогу перед пилососом, а на саму щітку. І це плюс для натуральної підлоги, бо вона не любить надлишку вологи.
  • Постійно треба доливати воду в один контейнер та спустошувати інший. Але це у досить великому офісі, думаю, у квартирі не так помітно.
  • Я звикла до пилососів, що згинаються, а у подібних на H11 моделях це неможливо. Тому маневровість трошки знижена, треба звикнути до цього.
  • Тут дуже круто реалізована система розпізнавання забруднень. Ти прям пилососиш і відчуваєш, як пристрій сам змінює потужність, коли заїжджаєш з паркету на плитку. А коли з чистої підлоги переходиш на брудну, то він ще змінює підсвічування екрану — з зеленого на червоний, і так поки не стане чисто. Ну дуже наглядно.
Миючий пилосос Dreame H11 Max

Але мені було цікаво не лише те, як він відмиває плями, а й наскільки добре очищує роликову щітку. А значить, треба добряче її забруднити. Це нескладно: в офісі знайшлося достатньо меленої кави, а на кухні — якийсь томатний соус (причому зі шматочками овочів) та гірчиця. Чудове поєднання, правда? Ми розсипали та розлили всі ці інгредієнти доріжками, у кращих традиціях класичних пилососних тестів. А поруч ще й долили калюжу водички.

Вмикаємо кнопку із крапелькою на ручці — і отут починається справжня потужність. Вода вбирається просто ідеально, швидко та без зусиль. На гірчичній плямі потужність трохи зменшується, це прямо чути. Але відмиває так само добре, з першого разу. Тільки проводити роликом треба повільно.

Соус з овочами став трохи складнішим завданням, але і з ним Дрімі впорався. Тут уже довелося пройтися щіткою кілька разів. З кавою взагалі ніяких проблем, але я її розсипала більше для того, щоб подивитись, наскільки постраждає ролик.

Самоочищення

Він постраждав, це правда, особливо від соусу. Але ми без зайвих емоцій долили води у бак та поставили його на станцію — самоочищуватись. Увага, для цього треба, аби залишилось хоча б 10% заряду. Ну, або чекати, поки девайс зарядиться.

Вмикаємо кнопку самоочищення — і все починає гудіти. Це прочистка основного каналу. Лише після того, як його добряче продує, починає крутитися ролик, на нього подається вода. Спочатку він промивається повільно, під кінець — швидше. Оскільки в на сильні забруднення, ми промили його другий раз, використавши режим глибокого очищення: для цього треба не просто натиснути кнопку, а утримувати її 3 секунди. 

Після завершення дістаємо щітку. Ні меленої кави, ні шерсті чи пилу на ній не було. А от ледве помітні плямки від соусу все ж лишилися. Тому довелося все-таки промити ролик вручну — інструкція це дозволяє. Але в цілому, якщо не надто прискіпливо ставитись до таких побутових нюансів, то нічого страшного. Кладемо ролик сушитися до наступного прибирання.

Закінчивши з щіткою, миємо резервуар для брудної води та сітчастий фільтр щіточкою з комплекту. Їх теж залишаємо сохнути. І нарешті, коли всі частини комплекту сухі та знов готові до роботи — ставимо все на зарядку.

Висновки

Ну що ж, цей пилосос чудово справляється з миттям підлоги. Мій особистий досвід роботи з ним в цілому позитивний. Але і кілька спірних нюансів теж знайшлося. Отже, мої «за» і «проти» цієї моделі.

Миючий пилосос Dreame H11 Max

Плюси

  • Чудово прибирає вологі та сухі забруднення. 
  • Ефективно прибирає волосся та пил у важкодоступних місцях завдяки високій силі всмоктування.
  • Чудова система самоочищення. Після її роботи на валику майже не залишається слідів. А це дуже економить час на технічному обслуговуванні.
  • Досить великий бак для чистої води — 800 мл.
  • Зручне управління, чисті та лаконічні голосові підказки.

Мінуси

  • Трохи обмежена маневровість — недостатньо різко повертає.
  • Невеликий резервуар для брудної води (500  мл) — потрібно часто виливати воду.
  • Відсутнє ручне налаштування сили всмоктування.

Наголошую, що це моя особиста думка: можливо, те, що здається мені незручним, для когось буде зовсім непомітним. А враховуючи, що на момент огляду можна купити Dreame H11 Max за хорошою знижкою — це взагалі чудова інвестиція у чистоту та затишок оселі. Особливо, якщо у вас є діти, домашні улюбленці або ваше хобі потребує частого прибирання.

Він дійсно багатофункціональний і впорається з розсипаною по підлозі крупою, розлитою водою, розбитим яйцем чи засохлими плямами від взуття після прогулянки. Якщо у вас немає килимів, він може грати роль основного пилососа в оселі. 

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Огляд на миючий робот-пилосос Dreame L10s PRO Ultra...

🌀 💦 Миючий робот-пилосос Dreame L10s PRO Ultra Heat робить сухе...

Нові насадки для електрощітки Oclean: детальний огляд та...

😃🪥 Ретельне очищення та дбайливий догляд за зубами — все це...

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.