back to top

Миючі пилососи Jimmi. Що краще, Jimmy HW9 PRO чи HW10 PRO?

До вашої уваги огляд-порівняння Jimmi HW9 PRO 🧹 та Jimmi HW10 PRO🏡. Потужні бездротові пилососи з найсучаснішими технологіями для чистоти та затишку вдома🌟

Як бути, коли є два класні пилососи на вибір? Правильно, докладно пройтись по всім параметрам, щоб не переплатити за зайві функції. Особливо, коли мова йде про девайс із можливістю вологого прибирання. Читайте огляд-порівняння Jimmi HW9 PRO та HW10 PRO, щоб дізнатися, яка модель підійде саме вам.

Як завжди, порівнюю пристрої з точки зору моїх власних вподобань у прибиранні. А якщо вам цікаво самостійно протестувати пилосос, ви можете це зробити, звернувшись до служби підтримки на wo.ua.

Зміст

  1. Комплектація
  2. Зовнішній вигляд
  • Дизайн
  • Розташування елементів управління
  • Конструкція основної щітки
  1. Технічні характеристики
  2. Тестування
  • Сухе чищення підлоги та килимів
  • Миття підлоги
  • Потужність всмоктування
  • Час роботи
  • Використання додаткових насадок
  • Очищення пилососів від бруду
    • Чистимо ролер для підлоги
    • Як працює система самоочищення пилососа
    • Очищення пилозбірника
    • Промиваємо резервуар для брудної води
  1. Підсумок

Комплектація

Обидві моделі постачаються з набором аксесуарів, і тут одразу видно відмінність. В кожного з цих помічників є такі компоненти:

  • Металева трубка.
  • Ролик для килима.
  • Роликова щітка для підлоги.
  • Резервуар для води.
  • Акумулятор.
  • Нижня зарядна база.
  • Адаптер.
  • 2 тримачі.
  • Розчин для чищення.
  • Щітка для очищення самого пилотяга.
  • Інструкція з експлуатації.
Jimmi HW9 PRO

Але HW10 PRO на додаток до цього має ще такі аксесуари:

  • Мініщітка.
  • Моторизована щітка.
  • Насадка для оббивки.
  • Щілинна щітка.
  • Верхня зарядна база

Мені особисто обов’язково необхідні як моторизована щітка, так і насадки для оббивки, адже в мене собака. Це завжди додаткове чищення меблів, тож Джиммі 10 Про підходить мені більше. Якщо у вас немає таких додаткових пухнастих чинників, на цьому можна і зекономити. А у випадку, якщо передумаєте і вирішите взяти іншу модель, є сервіс «30 днів на повернення»: з його умовами можна ознайомитись тут.

Зовнішній вигляд

Дизайн

Зовні ці моделі дуже схожі: вертикальний пилозбірник, вертикальний резервуар для води, зручна ергономічна ручка. «Дев’ятка» виконана у темно-сірому кольорі зі сріблястими елементами, «десятка» — у чорному з золотом, втім обидві мають стильний та сучасний дизайн, виглядають привабливо та якісно.

Розташування елементів управління

Кнопки керування та ключові елементи теж розмістились за однією схемою.

  • На ручці розмістилися кнопки увімкнення/вимкнення, розпилення води та вибору режиму.
  • Під робочою трубкою — розблокування акумулятора.
  • Під акумулятором в передній частині розмістився LCD-екран, а на задній — вимкнення звуку.
  • Ще нижче знаходиться резервуар для брудної води та його кнопка розблокування.
  • Резервуар для чистої води знаходиться у самій щітці.

Конструкція основної щітки

А от і ще одна відмінність. У дешевшої версії щітка з рамками, а у дорожчої — безрамкова. З безрамковою щіткою прибирати значно простіше та швидше, адже вона збирає увесь пил попід стінами та у кутах. Мені дуже подобається така щітка, адже хмарки шерсті з пилом зазвичай саме вздовж стін і збираються. Спільне у щітках теж є: вода розбризкується не на сам ролик, а на підлогу перед ним.

Технічні характеристики

ПараметриHW9 PROHW10 PRO
Типи прибиранняСухеВологе
Збір рідин
СухеВологе
Знімний пилососНіТак
Споживана потужність300 Вт400 Вт
Потужність всмоктування300 Вт350 Вт
Сила всмоктування15 000 Па
Рівень шуму80 дБ75 дБ
Система збору пилуЦиклон
Система фільтраціїHEPA
Об’єм пилозбірника0.2 л
Об’єм резервуара для води400 мл500 мл
Режими роботиАвтоматичний
Стандартний
Турборежим
Автозбільшення потужностіТак
Датчик забрудненостіТак
Підсвітка основної щіткиНі
Система самоочищенняМиття щіток
Сушіння гарячим повітрям
Місткість акумулятора3000 мАг3800 мАг
Час повного заряджання4 годин6 годин
Час роботи на одному зарядіДо 35 хвилинДо 65 хвилин
Площа прибиранняДо 160 м кв.
ДисплейLED
Індикація Забрудненості
Індикатор помилок
Нагадування про технічне обслуговування
Залишок заряду
Режим прибирання
Вертикальне паркуванняТак

Це основні параметри наших акумуляторних пилотягів. Щоб дізнатися додаткові нюанси, ви завжди можете отримати консультацію експерта у службі підтримки wo.ua

Тестування

Сухе чищення підлоги та килимів

Для цього встановлюємо або основну роликову щітку, або килимову. Я спробувала обидві. Як я вже казала, мій фаворит тут Про 10, через відсутність рамок.

А от килимова трошечки намотала ворс на себе. Правда, пилососила я дуже пухнастий карпатський ліжник. Ні, в принципі, вона впоралась, але треба уважно слідкувати за процесом. Мабуть, вона все-таки призначена для не сильно пухнастих килимів.

До речі, коли ворс затягнуло, спрацювала функція голосових повідомлень. Ще й на дисплеї з’являється команда «Необхідно очистити роликову щітку».

Миття підлоги

Позбавившись пилу, я перейшла до миття. Тут у наших героїв все відбувається за схожим алгоритмом:

  1. Спочатку знімаємо резервуар (для цього передбачена спеціальна ручка), заливаємо воду та встановлюємо назад, поєднавши із вікном роликової щітки. До води можна додати трохи засобу для миття, головне, щоб він не був надто пінистим. В комплекті, до речі, є пляшка такого засобу, його за потреби можна докупити. Але на цей раз я обійшлася без нього.
  2. Коли пристрій знаходиться у вертикальному положенні, натискаємо кнопку вмикання.
  3. Вже під час роботи пилотяга тиснемо на кнопку розпилення. При цьому розпилювач видає воду безперервно у формі віяла. Виприснули скільки треба — відпускаємо кнопку. Якщо ж хочеться виприснути зовсім трохи води, треба зробити 2 коротких натискання — розпилювач видаватиме воду рівно 3 секунди.
  4. Проходимо всю поверхню, крок за кроком.

Якихось сильних відмінностей на цьому етапі я не побачила: вода розбризкується однаково добре, ролики нормально ковзають по поверхні. Я прибирала на лінолеумі, жодних розводів не помітила.

Потужність всмоктування

За технічними специфікаціями різниця у цьому показнику в цих девайсів невелика. Я навіть не відчула якихось відмінностей: обидва пропилососили підлогу однаково добре. За заявою виробника, всередині цих девайсів сучасні потужні двигуни, які не лише забезпечують відмінну тягу, а й працюють багато років. Про це свідчить і подовжена гарантія на моделі бренду Джимі терміном у 2 роки.

Час роботи

А отут розрив відчувається. 3800 мАг у дорожчій моделі проти 3000 мАг. Чим мені подобаються акумуляторні пилососи Джимі, вони завжди тримають заявлену автономність.

Аби впевнитись у цьому, я не полінувалась зафіксувати час прибирання. Як ви вже знаєте, воно в мене було комбіноване: гладка підлога та невеликий ліжник. Так от, одного повного заряду вистачило на кілька таких прибирань. І так, HW10 PRO дійсно витримав заявлені 60 хвилин. Так що спокійно можна брати його для великої квартири чи навіть будинку.

Молодша модель прибирає значно менше на одному заряді — до 35 хвилин. В принципі, щоб прибрати середню квартиру, цього цілком достатньо. Принаймні, якби не питання із насадками, я б зекономила і вибрала HW9 PRO.

Використання додаткових насадок

Отже, у молодшій моделі лише дві щітки — для підлоги та килимова. А у старшій додатково є моторизована, мініщітка, насадка для оббивки та щілинна. Кожна з них дуже легко встановлюється: треба клацнути на спеціальну кнопку.

Моторизованою насадкою класно пропилососити диван та крісла — вона досить добре захоплює непомітний, на перший погляд, пил. А ще її можна використовувати для очищення спального місця від пилу та пилових кліщів. Всі інші три щіточки допомогли мені прибрати пилюку між подушками дивану, за батареями та під стелею. 

Щілинну та мініщітку я також спробувала для прибирання у машині, чим дуже задоволена. Тут все просто: знімаємо робочу частину — і наш акумуляторний пилосос перетворюється на ручний. А ці насадки добре прибирають у важкодоступних місцях салону.

Очищення пилососів від бруду

Чистимо ролер для підлоги

Почнемо з ролика для сухого прибирання. Як ми вже встановили, системи проти намотування волосся у жодному з девайсів немає. Тому треба час від часу перевіряти стан ролика та за необхідності зрізати та знімати зайве. Втім, якщо забудете, пилосос про це нагадає на екрані та за допомогою голосового помічника.

Як працює система самоочищення пилососа

А от з миючим ролером все простіше, адже в обох моделей є система самоочищення. І це те, за що вони мені особливо полюбилися. Автоматичне очищення працює наступним чином:

  1. Встановлюємо пилосос на зарядну базу.
  2. Вмикаємо режим самоочищення — це робиться кнопкою відповідно до інструкції.
  3. Чекаємо, поки пилосос сам промиє миючий ролер від бруду, а потім просушить його.

Дуже приємно, що ролер таким чином постійно чистий, а торкатись його руками не потрібно. Запаху від нього я теж не помітила. Головне тут — слідкувати, аби у контейнері завжди була вода.

Пилозбірник

В обох моделях реалізована циклонна система фільтрації. Весь бруд збирається у пластиковий контейнер, його треба просто витрусити. Додатковий HEPA-фільтр, який відповідає за тонку очистку, теж важливо регулярно витрушувати. Саме він затримує невидимі оку, але дуже шкідливі елементи — найдрібніший пил, пилок рослин, алергени та бактерії. HEPA-фільтр, до речі, після зношування можна докупити. 

Миємо резервуар для брудної води

Знімаємо контейнер та виливаємо відпрацьоване. Беремо спеціальну щіточку для очищення, яка є в обох комплектах, та з її допомогою видаляємо зайвий бруд, який залишився на стінках. Після цього ополіскуємо та висушуємо резервуар та саму щіточку.

Підсумок

Ну що ж, на початку огляду я була переконана, що мій вибір — HW10. Порівнявши та потестувавши ці моделі у себе вдома, я розумію, що і «дев’ятка» чудово б мені підійшла, якби не обмежений набір аксесуарів. У підсумку в мене склалася така картинка:

  • За дизайном, принципом робота та функціями ці пилотяги схожі.
  • У старшої моделі трохи більша сила всмоктування та зручніша щітка для підлоги без рамок. В неї також помітно більший час автономної роботи — 65 хвилин проти 35.
  • Купити HW9  на момент огляду можна приблизно за 450$, а на знижках навіть менше. «Десятка» коштує на порядок дорожче — близько 635$, завдяки розширеному сету насадок та високій автономності.

Сподіваюсь, це порівняння допоможе вам зробити правильний вибір для свого дому. А ще хочу нагадати: якщо ви знайдете, де купити акумуляторний пилосос Jimmy дешевше, ніж на wo.ua, магазин робить знижку до цієї вартості. До речі, це стосується не лише пилотягів, а й іншої техніки. Тож приємного вам шопінгу та чистоти в оселі.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Бездротовий пилосос Jimmy JV71! Ретельне прибирання без зусиль

🌪️ Jimmy JV71 — недорогий бездротовий пилосос для сухого прибирання! Він...

Як вибрати кавоварку? Зʼясовуємо на прикладі кавоварки Cecotec

☕️🏡 Хочеться смачної кави вдома? Вам потрібна кавоварка! Дізнайтесь, як вибрати...

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.