back to top

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та DEM-MQ813

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі охайними! 👌🏼 Читайте огляд-порівняння Deerma DEM-MQ600 та Deerma DEM-MQ813/MQ813W 👗

Вам набридло, що ваш одяг кошлатиться та виглядає неідеально через ковтунці? Машинка для видалення катишків допоможе швидко це виправити! У цій статті ми розглянемо, як вибрати такий девайс, а також зробимо огляд-порівняння Deerma DEM-MQ600 та Deerma DEM-MQ813/MQ813W — двох популярних та доступних моделей. Також поговоримо, як ефективно та безпечно використовувати ці девайси та як запобігти накопиченню катишків.

Машинка для видалення катишків

Зміст

  1. Навіщо потрібна машинка для видалення катишків?
  2. Як вибрати машинку для видалення катишків з одягу?
  • Дизайн машинки
  • Глибина зрізання
  • Функції безпеки
  • Функція збирання ворсу
  • Спосіб живлення та заряджання
  • Машинка для катишків та портативність
  • Легкість очищення
  1. Машинка для видалення катишків: порівнюємо Deerma DEM-MQ600 та Deerma DEM-MQ813/MQ813W
  2. Враження від Deerma DEM-MQ600 та Deerma DEM-MQ813/MQ813W
  • Машинка для видалення катишків Deerma DEM-MQ600
  • Deerma DEM-MQ813/MQ813W

5. Підсумки

Навіщо потрібна машинка для видалення катишків?

Катишки або ковтунці — це скупчення волокон на тканині. Воно утворюється, тому що тканина треться об шкіру чи інший одяг, а також під час прання у пральній машині. Через це одяг виглядає неохайним і менш привабливим. Але машинка для видалення катишків, вона ж або тример для одягу, вона ж ремувер для катишків, легко вирішує проблему. А ще ці машинки можна використовувати не тільки для одягу, а й для догляду за іншим текстилем: 

  • Оббивка меблів.
  • Ковдри.
  • Штори.

Це робить їх універсальним доповненням до вашої техніки для прибирання. Завдяки видаленню ворсу, меблі та домашній текстиль зберігають естетичний вигляд та довше служать. І приємний бонус: вони допомагають видаляти шерсть домашніх тварин.

Як вибрати машинку для видалення катишків з одягу?

Машинка для видалення катишків

Якщо вам потрібна машинка для видалення катишків, звертайте увагу на такі характеристики:

Дизайн машинки

Від конструкції та розташування елементів управління залежить, ніскільки зручно вам буде користуватися гаджетом. На ринку можна зустріти два типи моделей.

  1. Схожі на маленький фен чи масажер, як Deerma DEM-MQ600. Їхня перевага — зручна ручка для комфортної роботи.
  2. Схожі на циліндр чи трапецію, як Deerma DEM-MQ813/MQ813W. Їхній плюс — компактність. 

Глибина зрізання

Не завжди одяг виготовлено з гладких тканин. Пальта, піджаки, светри іноді можуть мати досить високий ворс. Якщо у вас є такий одяг, переконайтеся, що машинка для видалення катишків дозволяє регулювати глибину різання. Це дозволить налаштувати глибину, на яку занурюються леза під час роботи.

Функції безпеки

Переконайтеся, що виробник подбав про функції безпеки, щоб запобігти пошкодженню тканин або оббивки. Такі функції, як регульовані налаштування та насадки для конкретних тканин, можуть бути дуже корисними.

Функція збирання ворсу

Добре продумані тримери для одягу оснащені містким ворсоуловлювачем — він виглядає як маленький пилозбірник. З такими пристроями можна довше працювати без необхідності постійно очищати їх. І дуже зручно, якщо пилозбірник прозорий або напівпрозорий. Так легше відстежувати кількість зібраного ворсу, щоб вчасно спорожнити контейнер.

Спосіб живлення та заряджання

Машинка для видалення катишків

Дротова машинка для катишків пропонує безперебійну роботу, але її радіус дії обмежений довжиною шнура. Акумуляторна машинка для видалення катишків більш маневрова, але обмежується часом роботи батареї. У цьому випадку враховуйте:

  • Час автономної роботи.
  • Час заряджання.
  • Спосіб заряджання.

Машинка для катишків та портативність

Легка та компактна машинка для видалення катишків зручніша і у використанні, і для зберігання. Живлення від акумулятора чи батарейок, звісно теж покращує маневровість, хоча і дещо додає ваги. 

Легкість очищення

Деякі ремувери для катишків оснащені знімними лезами, які легко чистити. Це полегшує доступ та їх ефективне очищення. По суті такі машинки являють собою електричні бритви для тканини, оскільки вони зазвичай мають знімні контейнери для збору ворсу, які можна спорожнити після використання.

Машинка для видалення катишків: порівнюємо Deerma DEM-MQ600 та Deerma DEM-MQ813/MQ813W

Машинка для видалення катишків
ПараметриDeerma DEM-MQ600Deerma DEM-MQ813/MQ813W
Ціна (діє на момент огляду)499 грн749 грн
Дизайн машинки З петлею для зберіганняЗ ручкою
Розмір110 х 80 х 80 мм192 х 75 х 70 мм
Вага160 г
Функції безпеки Захисна металева сітка
Функція збирання ворсуРезервуар для зрізаного сміття
Додаткові функціїНасадка для чищення одягуКлейкий валик для чищення одягу
Спосіб живлення Вбудований акумулятор
Місткість акумулятора350 мАг450 мАг
Час автономної роботиДо 45 хвилин
Спосіб заряджанняUSB-кабель
Час заряджання ~ 2 години
УправлінняКнопки
Індикація роботи та зарядкиТак
Додаткові аксесуариЩіточка для очищення

Враження від роботи Deerma DEM-MQ600 та Deerma DEM-MQ813/MQ813W

Одразу скажу, що обидві моделі заслуговують на увагу. Але вони дещо різні. 

Машинка для видалення катишків Deerma DEM-MQ600

Машинка для видалення катишків

Тример для видалення катишків Deerma DEM-MQ600  максимально компактний та легенький. В нього дещо незвичний дизайн з конічною формою корпусу:

  • В основі конуса розташовано робочу частину, закриту захисною металевою сіткою. У ній розташувався плаваючий ніж з трьома лезами. І він працює досить добре: зрізає не тільки катишки, а й нитки, які можуть стирчати з тканини.
  • У верхній частині — спеціальна текстильна насадка, яка виконує додаткову функцію чищення одягу від шерсті. Дуже зручно, якщо у вас є домашні улюбленці. 

Завдяки такому рішенню машинка не тільки добре чистить одяг, а й зручно тримається у руці. Зручності також додає і петля для підвішування.

Все зрізане збирається у пластиковий контейнер. Після того, як одяг почищено, треба лише зняти металеву сітку, витрусити контейнер, за бажання можна і помити. 

Deerma DEM-MQ813/MQ813W

Машинка для видалення катишків

Коли бачиш Deerma DEM-MQ813/MQ813W, спочатку може здаватися, що це фен для волосся: ну дуже він схожий на моделі цього бренду. У нього дуже зручна ручка, і, як і в попередньої моделі, леза захищені металевою сіткою.

Акумулятор теж вбудований, а заряджається пристрій через USB. А от додаткове очищення тут реалізовано інакше. Замість текстильної насадки, у DEM-MQ813 є змінний клейкий ролик. Після того, як клейка стрічка закінчується, її можна замінити, як у звичних нам роликах для одягу. 

Підсумки 

Машинка для видалення катишків

Машинка для видалення катишків — дуже зручна річ у побуті: не тільки для догляду за одягом, а й для очищення оббивки меблів, ковдр, штор та іншого домашнього текстилю. При виборі такого девайса треба враховувати його конструкцію та розміри, зручність управління, можливість налаштувань, додаткові функції, безпечність та легкість очищення.

Якщо ви хочете купити недорогий тример для видалення катишок, моделі від Deerma — те, що потрібно. Компактний Deerma DEM-MQ600 чи трохи більший DEM-MQ813/MQ813W добре зрізають все зайве, безпечні у використанні завдяки захисній сітці та досить довго працюють на одному заряді. А ще в них є додаткова функція: ці ремувери для одягу не лише зрізають зайве, а й чистять речі завдяки додатковим насадкам. Обидві моделі зручно взяти у відрядження, щоб підтримувати одяг у порядку.

А при використанні важливо дотримуватись інструкцій виробника. Ну і щоб запобігти накопиченню катишків, сортуйте одяг, перучи пухнасті речі вручну, додаючи помʼякшувачі у цикл прання тощо. 

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Dreame Bot L10s Plus. Робот-пилосос, який справді миє...

🤖 Dreame Bot L10s Plus — робот-пилосос для ідеальної чистоти вдома!...

Бездротовий пилосос Jimmy JV71! Ретельне прибирання без зусиль

🌪️ Jimmy JV71 — недорогий бездротовий пилосос для сухого прибирання! Він...

Як вибрати кавоварку? Зʼясовуємо на прикладі кавоварки Cecotec

☕️🏡 Хочеться смачної кави вдома? Вам потрібна кавоварка! Дізнайтесь, як вибрати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.