back to top

Масажер Yunmai: яку модель вибрати? Огляд-порівняння та враження від використання масажних пістолетів

💪 Який масажер кращий для різних видів активності? 🚴 🧗 Читайте огляд-порівняння та дізнайтесь, який перкусійний масажер Yunmai підійде саме вам! 👍

Відколи у моїй родині зʼявився масажер Yunmai, тренуватися стало значно приємніше. Тепер я точно знаю, що і після силового навантаження, і після пробіжки чи довгої прогулянки, я зможу зняти спазм у мʼязах та кріпатуру. Цей новий рівень тренувань мені дуже до вподоби. Тому продовжуємо досліджувати тему перкусійного масажу. До вашої уваги огляд-порівняння масажних пістолетів Yunmai. Поговоримо про 4 актуальних моделі, у кожної з яких свої особливості та переваги. Ну і куди ж без власних вражень, адже кожен масажер я змогла потестувати на собі.

Масажер Yunmai

Зміст

  1. Масажний пістолет: перкусія чи вібрація? Коротко про технологію
  • Відмінність у ручному масажі? Так
  • Чи відрізняється перкусійний масажер від вібраційного? Є нюанси
  1. Скільки коштує масажер Yunmai та для чого він потрібний
  • Навіщо потрібний масажний пістолет?
  • Масажер Yunmai: вартість та призначення
  1. Масажер Yunmai: що в комплекті?
  2. Масажер Yunmai: порівнюємо технічні характеристики
  3. Враження від використання 
  • Yunmai Massage Gun Mini: тихий та компактний масажер
  • Yunmai Massage Gun Ease Pro: золота середина
  • Yunmai Massage Gun Prime: для інтенсивних навантажень
  • Yunmai Massage Gun PRO: для рівня професійних спортсменів
  1. Висновки: який купити масажер Yunmai?

Скільки коштує перкусійний масажер Yunmai та для чого він потрібний

Масажер Yunmai

Навіщо потрібний масажний пістолет?

Усі моделі, які ми сьогодні розглянемо, універсальні:

  1. Вони призначені для всіх груп мʼязів.
  2. Допомагають і зняти больові відчуття після тренувань, і швидше відновитися після походу в гори, і зняти втому після сидіння в офісі.
  3. У деяких випадках ці перкусійні та вібраційні масажери використовують реабілітологи для кращого відновлення після травм, покращення кровообігу та загоєння рубців (такий масаж має відбуватися строго за призначенням та під наглядом спеціаліста).

При цьому є певні особливості, які можуть вплинути на вибір.

Масажер Yunmai: вартість та призначення

МодельMiniEase ProPrimePRO
Ціна (грн)4 9995 9995 1996 599 
Для чого краще підійдеДля легкого масажуДля середньої інтенсивностіДля глибокого масажу та інтенсивних занять спортом
Для подорожейУніверсальнийДля використання вдома та у залі

*Ціни, вказані у гривнях, актуальні на момент огляду 26 березня 2024

Масажний пістолет: перкусія чи вібрація? Коротко про технологію

Масажер Yunmai

Вивчаючи тему перкусійного масажу, я постійно стикаюсь із плутаниною у визначеннях. Чому масажні пістолети називають і вібраційними, і перкусійними? Та чи є між ними відмінність?

Відмінність у ручному масажі? Так

Виявляється, що у професійному ручному масажі, перкусія та вібрація — це різні техніки. Вібрація — ширше поняття, і воно охоплює перкусію (percussio — постукування). Відповідно, перкусійний масаж — це одна з форм вібраційного. Вони навіть виконуються по-різному:

  • При вібраційному масажі масажист робить коливальні рухи, щоб створити вібрацію.
  • При перкусійному масажі — ударні рухи, у цьому випадку вплив більш точковий та глибокий.

Чи відрізняється перкусійний масажер від вібраційного? Є нюанси

Масажер Yunmai

З ручним масажем зрозуміло, але як працює ця відмінність на масажних пістолетах? Адже ми з вами не можемо на 100% відтворити рухи масажиста за допомогою девайса. За логікою виходить, що всі ручні масажери для тіла (включаючи перкусійні) — вібраційні.

Звісно, можна ділити їх на ті, що просто вібрують, і ті, що точково постукують. А ще мені зустрічалася думка, що все залежить від амплітуди вібрації. Мовляв, вібраційні масажери створюють вібрацію, яка проникає у тіло на 3-5 мм. А перкусійні — значно вище, на 7-12 мм. Докладніше про ці та інші відмінності ви можете прочитати у цій статті.

Але на практиці виходить, що не такі вони вже й значні, ці відмінності. Тому, говорячи про масажні пістолети Yunmai, у цій статі ми будемо використовувати терміни «перкусійний» та «вібраційний» як синоніми, що замінюють одне одного. 

Масажер Yunmai: що в комплекті?

Масажер Yunmai

Кожний масажер Yunmai постачається із набором аксесуарів. І ось чим вони відрізняються:

  1. Mini — 3 насадки, кабель USB Type-C, шнурок, проста мʼяка сумка для перенесення.
  2. Ease Pro — 4 насадки, кабель USB Type-C, твердий практичний кейс з ручкою.
  3. Gun Prime — 4 насадки, зарядний пристрій, зарядна підставка, твердий кейс.
  4. Gun PRO — 4 насадки, зарядний пристрій, зарядна підставка, твердий кейс.

Звісно, у кожен комплект також входить інструкція з експлуатації. Як бачимо, девайси відрізняються кількістю насадок, а також аксесуарами для зберігання та заряджання. А тепер подивимося на основні відмінності цих масажних пістолетів.

Перкусійний масажер Yunmai: порівнюємо технічні характеристики

МодельMiniEase ProPrimePRO
Вид масажераПортативний ручний масажер
Вид масажуВібраційний
Вага, г430600 8401000
Розмір, см14.1 х 4.1 х 86,7 x 5,1 x 2,623.6 х 18.9 х 623 х 7.1 х 18.3
Зони застосуванняСтегна, живіт, литки, плечі, руки, спина, шия
Насадки3444
Матеріал насадокХарчовий силіконABS
Харчовий силікон
Матеріал корпусаАлюмінієвий сплавНейлон
Скловолокно
Амплітуда впливу7 мм10 мм12 мм
Сила тиску12 кг20 кг15 кг
Інтенсивність роботи1000-3200 об/хв1800-3200 об/хв
Регулювання інтенсивностіТак
Кількість швидкостей4353
Кількість режимів1121
Місткість акумулятора2600 мА·год2900 мА·год2600 мА·год
Автономність10 хв x 66 днів10 хв x 46 днів10 хв x 84 днів10 хв x 80 днів
Час заряджання1.5 год4 год4 год
Адаптер живленняUSB Type-CАдаптер живлення постійного струму
Рівень шуму36 дБ45 дБ
Захист від вологиВід бризокНіВід бризок
ОхолодженняСистема відведення тепла із прихованим виходом повітря

Враження від використання 

Yunmai Massage Gun Mini: тихий та компактний масажер

Масажер Yunmai

Yunmai Massage Gun Mini хоч і не найбільш потужний масажер, зате компактний та найтихіший. Але є ще кілька деталей, чому варто купити цей масажний пістолет Yunmai:

  • В комплект входить насадка, якої немає у інших моделях. Мʼяка пневмо-насадка для масажу має шар повітря всередині, тому дуже лагідно амортизує удар. Нею круто пропрацьовувати тригерні точки або зони сильного спазму. Окрім неї, є U-подібна та кругла насадки з силікону — цього цілком достатньо для масажу всього тіла.
  • Інтелектуальний датчик тиску MagicTouch.
  • Масажер отримав зручний індикатор потужності. Це кольорове кільце на робочій частині. Воно світиться світло-блакитним у лайтовому режимі, блакитним — у середньому, зеленим — у середньому, помаранчевим — коли ви робите глибокий масаж, та червоним — на максимальній потужності.
  • Тут аж чотири режими потужності, так що можна використовувати масажер як для розігріву, так і для глибокого масажу.

Виглядає ця модель дуже просто. Світло-сірий корпус з алюмінієвого сплаву, ручка розташована під прямим кутом до робочої частини. Ну, і величезний плюс — він надзвичайно легкий, трохи більше 300 г. 

Yunmai Massage Gun Ease Pro: золота середина

Масажер Yunmai

Саме цю модель я вибрала для своєї родини. Як на мене, Yunmai Massage Gun Ease Pro — найбільш універсальна модель у цій підбірці. І ось чому:

  • Зручна ергономічна ручка. На відміну від всіх інших моделей, вона розташована під кутом. Мені набагато легше тримати його, ніж інші моделі.
  • Сенсорна панель, на якій зручно перемикати швидкості — їх тут три.
  • Датчик тиску та світлодіодний дисплей з індикацією режиму. Коли я тисну злегка — кільце індикатора світиться блакитним, сильніше — синім, надто сильно — червоним.
  • Великий набір насадок, як у топових моделях. В нього є і U-подібна, і пласка насадка, і кулька, і насадка-куля для точкового масажу.

А ще цей масажер Yunmai отримав стильний корпус синього кольору з яскраво-червоною смужкою. Він і неважкий, і потужний, і зручний. А найбільше мені подобається, що попри високу потужність я все ще можу взяти його у подорож, щоб зробити масаж після походу в гори. 

Yunmai Massage Gun Prime: для інтенсивних навантажень

Масажер Yunmai

Yunmai Massage Gun Prime підійде тим, хо тренується регулярно і багато. У нього є цікава особливість — інтелектуальний режим, що імітує техніку штучного масажу. По відчуттях цей режим дійсно відрізняється від звичайного постукування. Та й загалом, амплітуда 12 мм — це дуже відчутний результат.

Він досить важкий — 840 г. Хоча це не та модель, яку постійно захочеться носити з собою, виробник все ж передбачив такий самий крутий кейс, як в Ease Pro та PRO. Ба більше, тут є ще й стильна та зручна ергономічна база для швидкого заряджання. І прямо на ній можна зберігати всі насадки. Якби у мене був домашній спортзал, я б розмістила там саме цю модель.

До того ж цей масажний пістолет витримує найдовше з-поміж всієї лінійки — 84 дні, це якщо користуватися по 10 хвилин на день. Звісно, автономність залежить ще й від режиму, але рідко який масажер здатний стільки витримати.

Yunmai Massage Gun PRO: для рівня професійних спортсменів

Масажер Yunmai

Yunmai Massage Gun PRO — найсерйозніший масажер, який я тримала у руках. Він позиціонується як найпотужніший і найтихіший масажний пістолет професійного рівня.

Звісно, такий потужний масажер не може бути легким: він важить 1 кг. Тому, як на мене, його теж логічніше використовувати вдома або у спортзалі. Втім, знову-таки, тут є і кейс для перевезення, і зарядна підставка, як у Prime. І так само він видає глибокий удар з амплітудою 12 мм і силою тиску 15 кг.

Висновки: який купити масажер Yunmai?

Все залежить від рівня вашої активності. Якщо ви подорожуєте, їздите у відрядження, ходите у походи тощо, вибирайте компактний масажер YunmaiMini або ж Ease Pro. Причому, якщо у Міні глибина удару становить 7 мм, то Ізі Про видає аж 10 мм, а це вже досить глибокий масаж. Тож перший більше підійде для легких навантажень, а другий цілком задовольнить тих, хто тренується активно.

Якщо вам не треба часто носити або возити масажер із собою, і при цьому ви активно займаєтесь спотом, зверніть увагу на Prime та PRO. Вони важчі, зате і глибина впливу у них більша — 12 мм. А у Прайм навіть є режим ручного масажу.

Ну, ще кілька приємностей від офіційного представника бренду WO.UA. Купуючи продукцію Yunmai у нас на сайті, ви отримуєте у подарунок поясну сумку для бігу від цього ж бренду, а також подовжену гарантію на девайси. А якщо не можете визначитись із вибором, то можете взяти будь-яку модель масажера на тест-драйв. На якій би моделі ви не зупинилися, масажер Yunmai буде корисним для відновлення після активності. Я помітила, що окрім зняття спазму та виведення молочної кислоти, вібраційний масаж допомагає загалом розслабитись. І навіть покращує сон. Тож вдалих вам тренувань та швидкого відновлення!

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Нові насадки для електрощітки Oclean: детальний огляд та...

😃🪥 Ретельне очищення та дбайливий догляд за зубами — все це...

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.