back to top

Кавомолка 2 в 1! CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean

Насолоджуйтесь ароматом свіжомеленої кави і спецій! 🧂🌶️ Дізнайтесь деталі в огляді на кавомолку CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean із двома чашами 🫙🫙

Мені дуже подобається, коли техніка для кухні виконує одразу кілька функцій. І річ не тільки в тому, що так можна заощадити, а й у вільному просторі, якого часто не вистачає. Тому мою увагу привернула кавомолка CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean: вона може змолоти не лише кавові зерна, а й багато різних продуктів. У цьому огляді поділюся власними враженнями від її використання, а також — смачними ідеями для ваших страв.

CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean

Зміст

  1. Комплектація та ціна CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean
  2. Дизайн CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean
  • Зовнішній вигляд та матеріали корпуса
    • Безпечний контакт із продуктами
  • Управління CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean
  1. Як працює CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean?
  • Як CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean меле каву?
    • 1. Регулювання помелу
    • 2. Технологія подрібнення
    • 3. 2 знімні чаші та 2 ножі
    • 4. Враження від результату мелення кави
  • Що ще можна змолоти в кавомолці CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean?
  1. Що можна приготувати у кавомолці CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean?
  2. CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean — найкраща роторна кавомолка за свою ціну

Комплектація та ціна CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean

На момент огляду купити CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean на WO.UA можна зі знижкою: за 1 499 грн. За цю вартість ми отримуємо кавомолку, розроблену в Іспанії та виготовлену у Китаї. Таким чином, з одного боку, вона за усіма нормами безпеки та якості відповідає європейським стандартам, з іншого, є доступною за ціною. У комплект входять:

  1. Робочий блок кавомолки.
  2. Кришка.
  3. Чаша для кави та спецій.
  4. Чаша для твердих продуктів.
  5. Інструкція з експлуатації.

Дизайн CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean

CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean

Зовнішній вигляд та матеріали корпуса

Девайси бренду CECOTEC легко впізнати за бірюзово-блакитними акцентами: лого, надписи, підсвічування та елементи управління у більшості моделей саме такі. От і CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean максимально вписується у цю естетику:

  • Робочий блок та обидва стакани виготовлено зі сріблястої нержавіючої сталі.
  • Верхня частина блоку — прозора, зі спеціального пластику BPA Free.
  • Інші пластикові елементи — чорного кольору.
  • Яскраво-бірюзові деталі вигідно підкреслюють цей сріблясто-чорний контраст.

Сам девайс має циліндричну форму та невеликий розмір — 11 см у діаметрі та 20 см у висоту. Важить вся конструкція 900 г, і попри легку вагу вона добре утримується на поверхні, адже тут є антиковзні ніжки.

І ще мені дуже сподобалось, що виробник передбачив відсік для зберігання шнура, адже пристрій живиться від мережі. Більшість моїх кухонних девайсів — гриль, стаціонарний блендер та фітнес-блендер — такого відсіку не мають. Тож я змушена кожного разу обертати шнури навколо корпусів та намагатись акуратно розмістити все це на поличці. Titanmill 300 DuoClean дозволяє просто сховати шнур і компактно зберігати кавомолку, не ризикуючи щось ним зачепити.

Безпечний контакт із продуктами

А тепер трохи докладніше про BPA Free. Чому це так важливо? Це означає, що пластикова частина кавомолки, що контактує із вашими продуктами, не мітить бісфенолу А. Бісфенол А — шкідлива хімічна сполука, яка може потрапляти в їжу з пластикової тари при зберіганні та нагріванні. Він накопичується в організмі та викликає порушення у серцево-судинній та репродуктивній системі, погано впливає на роботу мозку, може спричиняти розвиток цукрового діабету 2 типу та навіть злоякісних пухлин. Тож, коли мова йде про продукти, краще шукати для приготування та зберігання посуд із поміткою BPA Free, як наша кавомолка

Управління CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean

CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean

Тут все, як-то кажуть, по класиці, як у традиційних кавомолках. Засипаєш зерна, щільно закриваєш кришку та натискаєш прямо на неї — і через кілька секунд все готово. Логічне питання: як регулювати ступінь помелу? Відповідь — чим довше ви тиснете на кришку, тим дрібніший помел. Тобто ви самі контролюєте цей процес.

Як працює CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean?

Отже, у CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean  дві окремі чаші по 90 мл. Ви можете змолоти каву, а потім одразу змолоти зелень чи спеції для соусу в іншій посудині. Для мене це великий плюс: по-перше,  запахи не змішуються, по-друге, не треба витрачати час на миття, коли поспішаєш.

Як CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean меле каву?

CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean

1. Регулювання помелу

Отже, тут у нас немає налаштування помелу, і слідкувати за цим треба самостійно. Не можу однозначно віднести таке управління до плюсів чи мінусів, для мене це, скоріше, справа смаку. Звісно, є моделі із регулюванням ступеня помелу, наприклад, CECOTEC SteelMill 2000 Adjust чи Russell Hobbs 23120-56 тощо. Вони і коштують дещо дорожче, і не дають такого відчуття процесу. Але в тому і річ, що одним у приготуванні кави подобається саме процес, а іншим цікавіший результат.

2. Технологія подрібнення

Наступний важливий момент: CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean — це ножова або роторна кавомолка. Тобто вона ріже зерна, як блендер. Для порівняння, жорнові кавомолки перетирають продукт, як млин. Це важливо для розуміння результату, який ми отримуємо. Кавомани, для яких має значення кожна дрібниця приготування напою,  переважно вибирають жорнові моделі: вважається, що вони краще зберігають смак та аромат зерен. Але — працюють довше, до того ж у них можна молоти тільки каву. Натомість роторна кавомолка перемелює все дуже швидко. І це не вимагає високої потужності та великих витрат електрики. Потужність нашої моделі — усього 300 Вт, і цього достатньо навіть для перетворення кави на пил.

3. 2 знімні чаші та 2 ножі

У застарілих роторних кавомолках резервуар вмонтований у робочий блок. Він не знімається, тож нормально помити його не можна, тільки протерти, інакше вода може потрапити на електроніку. Добре, що у Titanmill 300 DuoClean чаші знімаються і їх можна мити хоч вручну, хоч у посудомийці. А от сам робочий блок слід тримати якнайдалі від води.

В одній з чаш встановлений ніж із двома лезами, в іншій — з чотирма. Обидва ножі вкриті титановим покриттям, яке CECOTEC використовує у більшості своїх блендерів та подрібнювачів. 

4. Враження від результату мелення кави

Кавові зерна виробник рекомендує молоти саме у чаші із двома лезами. Сам процес мелення дуже простий:

  1. Знімаємо кришку — для цього повертаємо її проти годинникової стрілки і підіймаємо.
  2. Засипаємо наші зерна у чашу. Розрахунок такий: приблизно 4 ложки зерен на 4 чашки кави.
  3. Закриваємо кришку, повертаючи її за годинниковою стрілкою до упору. Якщо вона не буде закрита щільно, спрацює блокування включення.
  4. Дістаємо з відсіку необхідну довжину шнура і вмикаємо вилку в розетку.
  5. Натискаємо на кришку — і пристрій починає молоти.
  6. Утримуємо кришку, поки не зробимо необхідний нам помел. Щоб змолоти зерна у дрібний пил (як вимагає класична кава у джезві), мені знадобилося кілька підходів (рекомендується по 10 секунд з перервою на 10 секунд). 
  7. Вимикаємо пристрій, пересипаємо каву у джезву, кавоварку чи контейнер для зберігання.

До речі, зберігати змелену каву прямо у чаші кавомолки не рекомендується, адже міцний запах зерен залишиться там надовго. І потім вам буде складно змолоти там щось інше, бо запахи змішаються. Але якщо так вже сталося, то можна засипати у цю чашу столову ложку харчової соди та прокрутити її, а потім ретельно вимити — це вказано в інструкції з експлуатації.

Результатом я більш ніж задоволена: зерна подрібнилися дуже швидко, а натикати на кришку зовсім неважко. Після цього я поставила каву варитися і одразу вимила чашу.

Що ще можна змолоти в кавомолці CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean?

CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean

У цій же чаші з двома ножами, окрім кави, можна змолоті інші тверді та сухі продукти: 

  • Борошно.
  • Крупи.
  • Цукор.
  • Сіль.
  • Сухі спеції, трави.

І нарешті ми дібралися до чаші з 4 лезами: двома довгими та двома короткими. Вона призначена для подрібнення вологих продуктів:

  • Вологі спеції.
  • Насіння.
  • Зелень.
  • Горіхи.
  • Імбир.
  • Шоколад (бажано все ж трохи охолодити його перед цим)

Це рішення з двома чашами мені однозначно подобається, адже саме завдяки йому CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoCleanбагатофункціональна кавомолка. Подрібнюючи сухі та вологі продукти, можна добряче розширити свій потенціал на кухні.

Що можна приготувати у кавомолці CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean?

Отже, на відміну від жорнових кавомолок, ця модель — чудовий інструмент, який варто мати на кухні для подрібнення невеликих партій різних інгредієнтів. І — для створення зручних та унікальних рецептів. Ось кілька ідей, як її можна використати для створення різних добавок.

  1. Суміші спецій. Ви можете експериментувати з різними інгредієнтами, подрібнюючи цільні спеції та створюючи власні нові смакові комбінації. Просто засипте спеції у кавомолку та подрібніть їх, доки інгредієнти добре не змішаються і в суміші не залишиться великих шматків.
  2. Суміші чаїв. Подрібнивши зібрані власноруч або куплені у бабусі на ринку сушені трави та квіти, ви зможете отримати свої ароматні чаї. Якщо у вас є свіжі трави або квіти, такі як розмарин, лаванда або чебрець, які починають вʼянути, висушіть їх і подрібніть їх на великі шматочки. Їх можна додавати і в чай,  і у різні страви. Наприклад, щоб додати випічці вишуканості, ви можете створити ароматизований цукор із сумішами мелених квітів — лаванди, троянди тощо. 
  3. Панірувальні сухарі. Ви легко перетворите черствий хліб на панірувальні сухарі, поклавши шматочки в кавомолку і подрібнивши протягом декількох секунд. Сухарі можна додати до фрикадельок, використати як паніровку для соковитої курки в аерогрилі або домашніх креветок. 
  4. Цукрова пудра. Якщо ви помітили, що у вас закінчилася цукрова пудра саме тоді, коли збираєтеся збити крем, кавомолка може стати вам у пригоді. Просто засипте трохи цукрового піску в кавомолку і натисніть.
  5. Ванільний цукор або пудра. Ви також можете використовувати CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean для приготування справжнього натурального ванільного цукру або пудри. Щоб зробити цю альтернативу магазинним екстрактам, додайте в кавомолку повністю висушені цілі стручки ванілі і використовуйте їх у будь-якому рецепті, де потрібен ванільний цукор.
  6. Борошно з насіння. Щоб отримати безглютенову альтернативу, ви можете поекспериментувати з різними видами зерен, такими як вівсянка або кіноа.

CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean — найкраща роторна кавомолка за свою ціну

CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean

Ну що ж, на початку огляду у мене були сумніви щодо цієї моделі. Як кавовий фанат, я б вибрала скоріше жорнову кавомолку, аби зберегти максимум смаку зерен. Але як людина, яка любить готувати (і не має на кухні багато простору для зберігання), тепер я точно вибрала б цю роторну модель.

Мені до вподоби, скільки всього можна зробити за допомогою  CECOTEC Compact Titanmill 300 DuoClean: і каву змолоти, і борошно, і цукор, і чаї. І навіть вологі продукти: горіхи, імбир, зелень тощо. А тепер уявіть, скільки соусів та приправ можна приготувати на основі цих інгредієнтів. Хіба це не зручно? Враховуючи ще й знімні чаші, які можна мити — максимально зручно. Отже, підсумуємо переваги:

  • Багатофункціональність.
  • 2 окремих чаші.
  • Можна мити вручну та у посудомийці.
  • Безпечні для здоровʼя матеріали.
  • Просте використання.

Тож за свою доступну вартість це найкраща кавомолка 2024, принаймні точно одна з найкращих. Як і на іншу техніку CECOTEC, на неї діє подовжена гарантія 24 місяці, а за потреби ви можете скористатися офіційним сервісним обслуговуванням. Тож вдалих вам покупок, і смачного!

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Який епілятор вибрати: дисковий чи пінцетний?

🪒 Пінцетний чи дисковий епілятор? Як вибрати правильний для себе? Дізнайтесь...

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Електрощітка Oclean X Lite: огляд моделей

🪥 Дізнайтесь, яка електрощітка Oclean X Lite підійде саме вам! Все...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.