back to top

JBL Tour Pro 3: топовий звук та інновації в одному гаджеті

🎹Ідеальний звук в бездротових навушниках? 🎧 Можливо з JBL Tour Pro 3! WO.UA розповість, які ще фішки має новинка осені 2024 🍂

Навушники сьогодні — невід’ємна частина повсякденного життя. Вони супроводжують нас у дорозі, допомагають зосередитися на роботі або просто дозволяють насолодитися улюбленою музикою. Саме тому новинка 2024 рокуJBL Tour Pro 3 – викликає стільки зацікавленості. Бездротові навушники з футуристичним кейсом та вбудованим дисплеєм обіцяють нові можливості та покращене звучання. У цьому огляді я поділюся своєю думкою не лише як любитель музики, але і як музикант, який критично оцінює якість звуку та функціональність таких девайсів. Ми уважно розглянемо всі особливості нової моделі та з’ясуємо, чи коштує вона своїх грошей та чи виправдає ваші очікування.

JBL Tour Pro 3: дизайн, функціональність та основні характеристики

JBL Tour Pro 3

Будь-яка новинка піддається досить критичному оцінюванню, особливо щодо співвідношення ціни та якості. А такі девайси як навушники оцінюються за досить значним списком вимог, адже при покупці хочеться отримати річ, яка служитиме довго і якісно. Щоб зрозуміти, наскільки якісні JBL Tour Pro 3, ми розглянемо їх за ключовими параметрами:

  • Якість звуку.
  • Комфорт та ергономіка під час носіння.
  • Автономність.
  • Підключення та стабільність сигналу.
  • Управління та функціональність.
  • Мікрофони.
  • Дизайн та міцність
  • Додаткові функції.
  • Співвідношення ціни та якості.

Дизайн JBL Tour Pro 3

Перше, що привертає увагу у бездротових навушниках JBL Tour Pro 3 — дизайн. Цікавим є як зарядний кейс, так і самі навушники. Хоча акустичну техніку виробляє чимало різних брендів, зокрема преміальні, JBL — перші, хто зробив дуже класну фішку: вмонтований у корпус кейсу дисплей. І цей дисплей — не просто для галочки, а дійсно функціональне доповнення, про можливості якого ми поговоримо трохи згодом.

JBL Tour Pro 3 доступні у двох кольорах — чорному та латті. Кожен з них по-своєму привабливий: відтінок латте виглядає витончено і елегантно, нагадуючи стиль «old money», тоді як чорний ідеально підходить для тих, хто віддає перевагу строгому та лаконічному дизайну.

Тепер перейдемо до самих навушників. Зовні вони мало чим відрізняються від попередньої версії: таке ж гармонійне поєднання матового та глянсового покриттів. Зручно лягають в руку, не вислизають, і загалом, на перший погляд, створюють враження якісного пристрою.

Навушники заряджаються від USB-C кабелю, який можна знайти в комплекті, і підтримують бездротову зарядку.

Характеристики бездротових навушників JBL Tour Pro 3

Частотний діапазон20 Гц — 40 кГц
Версія Bluetooth (навушник)5.3
Версія Bluetooth (кейс)5.3
Вага одного навушника5.6 грамм
Тип акумулятораЛітій-іонний (Li-Ion)
Місткість акумулятора65 мАг
Час повної зарядки2 години
Час роботи в економічному режимі11 годин
Час роботи в звичайному режимі7 годин
Час роботи в режимі розмови5 годин
Час роботи з кейсом 44 години
ШумозаглушенняЄ

Бездротові навушники JBL Tour Pro 3: цікаві особливості

JBL Tour Pro 3

Дисплей JBL Tour Pro 3

Звичайно, насамперед хочеться розповісти про кейс, адже його головна фішка — вбудований дисплей. Так, попередня версія навушників JBL Tour Pro 2 вже випускалася з дисплеєм, але у JBL Tour Pro 3 він більший на 30%, і його діагональ тепер – 4 см.

Тепер в плані практичності. Яку інформацію можна побачити на екрані:

  • Який трек грає.
  • Відсоток заряду кейсу, правого та лівого навушників.
  • Поточний час.
  • Повідомлення у месенджерах.
  • Еквалайзер.
  • Налаштування звуку.

Важливо підкреслити, що це саме сенсорний екран, тобто, за його допомогою можна керувати перемиканням треків, плейлистом Spotify, налаштовувати гучність, керувати еквалайзером, шукати навушники (якщо ви, наприклад, їх вийняли з вух, поклали на стіл — і забули де), адаптувати гучність під час розмови, яскравість екрана, налаштувати таймер і просторове звучання при повороті голови, керувати вхідними дзвінками.

Декілька слів про функціональність та призначення. Тут думки розділилися: хтось вважає, що сенсорний дисплей у навушниках — зайва витрата ресурсів, адже все те саме можна зробити за допомогою телефону або смарт-годинника. Моя думка — дисплей справді практичне доповнення. Не завжди телефон є поруч, а смарт-годинник носять не всі, тому швидко налаштувати потрібні параметри за допомогою кейсу, який точно поміститься в кишеню — зручно.

Ну і важливо розуміти, що JBL Tour Pro 3 – не просто навушники, а повноцінний гаджет із широким набором самостійних характеристик, функцій та можливостей. Так що налаштувати треки під свої переваги не складе труднощів.

До речі, на відміну від попередньої версії, тут можна встановити будь-яке фото як шпалери на екран. Дрібниця, а приємно.

Фірмовий додаток JBL Headphones

Бездротові навушники JBL Tour Pro 3 підключаються до смартфона через фірмовий додаток. Його можна завантажити з Google Play Market або AppStore. JBL Headphones пропонує досить широкий набір налаштувань, наприклад:

  • Різні пресети еквалайзера (готові налаштування).
  • Індивідуальне налаштування гучності для правого та лівого навушників.
  • Тип звучання (нічний режим).
  • Налаштування реакції на торкання до навушників.

І це далеко не повний список. До речі, важливий момент: через застосунок можна встановити обмеження максимальної гучності навушників. Це особливо корисно, якщо навушниками користуватиметься дитина — з таким налаштуванням вона не зможе випадково зробити звук занадто гучним, що захистить її слух від можливих пошкоджень.

Ну і закономірне питання: чи працюватимуть навушники без додатка? Так, будуть, але функції будуть дещо обмежені.

Бездротові навушники JBL Tour Pro 3: критичний огляд

На перший погляд, JBL Tour Pro 3 — це сучасна гарнітура з привабливим дизайном, але зовнішність далеко не головне. У цьому огляді ми розберемо навушники за основними критеріями: якість звуку, зручність використання, функціональність, автономність.

JBL Tour Pro 3

Якість звуку

В плані якості звуку JBL має одну характеристику, яка відрізняє всю аудіотехніку бренду. І це — кришталево чисте звучання. Немає жодних шорохів, хрипів та іншого. Підкреслимо, що діапазон звучання JBL Tour Pro 3 – 20 Гц – 40 кГц. Для порівняння, у JBL Tour Pro 2 діапазон був 20 Гц – 20 кГц. Це означає, що тут якісні високі частоти і глибокі м’які баси. Тобто, слухаючи музику, ми чуємо всі межі звуку. Вони ідеально підходять як для звичайного прослуховування треків, так і для перегляду фільмів, оскільки вловлюють як контроктаву (найнижчі звуки), так і свистковий регістр. При цьому звук передається дуже чисто, без спотворень, і слухати таку музику дуже комфортно.

Комфорт та ергономіка під час носіння

JBL враховують навіть дрібні деталі, щоб користувачеві було комфортно, і ергономіка стоїть на одному з перших місць. Перше, що привертає увагу, – анатомічна форма. Однозначно вам траплялася гарнітура, яку як не покладеш у вухо, завжди не зручно. А от JBL Tour Pro 3 вставив у вухо і забув – сидять як рідні, не потрібно без кінця вирівнювати, щоб знайти потрібне положення. У руках теж тримати комфортно, вони не намагаються випасти, як іноді буває, завдяки рельєфній формі корпусу.

У комплекті можна знайти вже 5 пар силіконових амбушюр різного розміру і навіть одну пару пінних вкладишів (вони краще ізолюють зовнішні звуки). Ще тут є зручна функція відстеження повороту голови. Тобто якщо ви крутите головою, звук не заглушається і не спотворюється, як часто буває.

Але є і чайна ложка дьогтю: JBL Tour Pro 3 — не найкращий варіант, якщо ви активно займаєтеся спортом. Під час бігу вони можуть трохи зміщуватися, і їх доводиться час від часу виправляти. Але оскільки це єдиний мінус у плані ергономіки, і він невеликий, з ним можна змиритися — все ж таки це не спортивна гарнітура.

Автономність

JBL Tour Pro 3

Кожен бренд прагне підвищити автономність своїх гаджетів, і JBL Tour Pro 3 — не виняток. Виходячи з технічних характеристик, автономний час роботи навушників без кейсу — 11 годин, що досить багато для маленьких бездротових навушників. А з кейсом аж 44 години. Погодьтеся, показники вражаючі. Звичайно, в характеристиках вказані результати тестів у найекономічнішому режимі, але навіть із використанням усіх можливих функцій JBL Tour Pro 3 можуть автономно працювати 7 годин.

Фактично, для активних меломанів заряджати кейс знадобиться приблизно раз на тиждень, а якщо ви слухаєте навушники як я – максимум пару годин на день, зарядка знадобиться чи не раз на місяць.

Та й те, що JBL Tour Pro 3 підтримують бездротову зарядку — великий плюс.

Підключення та стабільність сигналу

Бездротові навушники JBL Tour Pro 3 використовують останню версію Bluetooth — 5.3, як у самих навушниках, так і в кейсі. Вона забезпечує більш стабільне підключення, оптимізоване споживання енергії та стабільну передачу даних.

Тут також є профілі підключення для керування треками на відстані (кейс) та дзвінками через кейс та навушники. Загалом стандартний набір бездротових протоколів. Радіус роботи навушників – 10 метрів. Якщо ви любите розбавляти домашні справи музикою, такий радіус дозволить спокійно переміщатися між кімнатами. Але важливо розуміти, що сигнал можуть глушити стіни та двері, тому якщо є можливість, краще тримати телефон поряд.

Так, на відміну від попередньої версії, JBL Tour Pro 3 можна підключити до телевізора (зручна функція, особливо якщо ви живете з сім’єю), розважальним системам у спортзалі та літаку. Також ця модель підтримує підключення до Amazon Alexa та Siri.

Мікрофони

JBL Tour Pro 3

Для мене як музиканта якість звуку — ключовий параметр, особливо в епоху дистанційної роботи. У музиці важливими є всі аспекти: чистота інтонації, висота звуку і дикція. Ці вимоги однаково суворі як для вокалу, так інструментальних записів. Виробник заявляє, що навушники JBL Tour Pro 3 оснащені 6 мікрофонами — по 3 у кожному навушнику, що обіцяє відмінну якість запису звуку.

Очікування були високими, і для звичайного використання — дзвінків, онлайн конференцій і навіть записи онлайн-вокалу — ці навушники справляються чудово. Однак під час запису інструментальних партій звук може бути змазаний. Звичайно, враховуючи їхню ціну, хотілося б отримати кращу якість мікрофонів для професійної роботи. Але якщо запис інструментів для вас не є критичним, JBL Tour Pro 3 — відмінний вибір, адже інших значних недоліків у них немає.

Шумозаглушення

Мабуть, одна з найважливіших характеристик, і ось тут JBL Tour Pro 3 не підвели. Шумозаглушення в навушниках JBL Tour Pro 3 реалізовано на високому рівні завдяки системі ANC (Active Noise Cancellation). Ця технологія активного шумозаглушення використовує мікрофони для захоплення зовнішніх звуків та створення протилежного по фазі звукового сигналу, що їх нейтралізує.

Головна перевага цих навушників – можливість налаштувати шумозаглушення під різні сценарії. Наприклад:

  • Активне шумозаглушення дозволяє повністю зануритися в музику або розмову, виключаючи відволікаючий шум, такий як міська метушня, звуки метро або шум в офісі.
  • Режим навколишнього звуку (Ambient Aware) – корисний, коли потрібно залишатися в курсі того, що відбувається навколо, наприклад, на вулиці або в аеропорту, не знімаючи навушників. Це дозволяє почути важливі сигнали, як-от звуки машин або оголошення.
  • TalkThru – режим, який знижує рівень музики та підсилює голоси, дозволяючи легко спілкуватися з людьми, не знімаючи навушники.

JBL Tour Pro 2 та JBL Tour Pro 3: порівнюємо дві версії

JBL Tour Pro 3JBL Tour Pro 2
Версія Bluetooth5.35.3
Діапазон частот20 Гц – 40 кГц20 Гц – 20 кГц
Вага одного навушника5.6 грам6.1 грам
Радіус дії10 метрів10 метрів
Максимальний час роботи без кейсу11 годин10 годин
Час роботи з кейсом44 годин40 годин
Диагональ екрану1.45 дюймів1.57 дюймів
Бездротова зарядкаЄЄ
Час зарядки2 години2 години
КольориЧорний, латтеНасичений чорний, пісочний білий
Наявність додаткових амбушур5 пар + 1 пара пінних накладок4 пари
Ціна12 999 грн9 999 грн

Бездротові навушники JBL Tour Pro 3: співвідношення ціни та якості

Мабуть, ми підібралися до найцікавішого розділу нашого огляду: наскільки навушники JBL Tour Pro 3 відповідають своїй вартості, яка, слід сказати, є чималенькою.

На мій погляд, тут справді топові характеристики звучання, навушники дуже зручні за всіма параметрами — з рук не випадають, у вухах тримаються щільно, що називається «вдягнув і забув». Кейс з дисплеєм взагалі поза конкуренцією: хоч JBL і перші, хто зробив таку фішку, і так би мовити, референсів не було, функціональність дуже продумана тут буквально до кожної дрібниці. Наприклад, мені як людині, яка принципово носить лише механічний годинник, ця особливість взагалі незамінна.

Навушники швидко реагують на дотики, вони захищені від дощу, поту та пилу. Зручно, що тут можна налаштовувати гучність кожного навушника окремо — JBL врахували побажання людей із особливостями слуху.

Щодо мінусів, я для себе побачила лише один: мікрофони, які трохи приглушують звук. Від гаджета з такою ціною можна було очікувати більшого, але я чіпляюся як музикант. Для нормального використання цей аспект практично непомітний.

Загалом, JBL Tour Pro 3 не просто справляють враження преміального девайсу — вони ним і є, і ціна загалом виправдана — навушники з інтерактивним і справді практичним кейсом більше ніхто поки не випустив.

Висновок

Бездротові навушники JBL Tour Pro 3 — це дійсно топовий гаджет, який поєднує преміальні функції, сучасний дизайн і продуману ергономіку. Вони зручні у використанні, мають якісний звук і відмінну автономність, а їхній кейс з дисплеєм виводить функціональність на новий рівень. Хоча є невеликі недоліки, загалом ця модель заслуговує на увагу і виправдовує свою ціну. Якщо ви шукаєте навушники, які не лише порадують звуком, але й запропонують багато додаткових можливостей, JBL Tour Pro 3 — чудовий вибір.

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Більше на цю тему

Годинники Garmin

Годинники Garmin для спортсменів: як вибрати найкращу модель

⌚️ Годинники Garmin просто створені для спортсменів! Вони відстежують активність, пульс, сон та інші дані. Дізнайтесь, як вибрати модель...

Роботи-пилососи Dreame

Роботи-пилососи Dreame з функцією автоочищення контейнера

🤖🧹 Менше пилу! Роботи-пилососи Dreame з функцією автоматичного очищення пилозбірника витрушують його без участі людини. Дізнайтесь у статті, як...

Deerma

Техніка Deerma для чистоти вдома: топ-7 бюджетних товарів

Прибирання не повинно бути складним і дорогим! 🌟 Дізнайтеся, як бюджетні пристрої Deerma допоможуть підтримувати чистоту швидко та ефективно...

смарт-ваги Yunmai

Кращі смарт-ваги Yunmai для моніторингу здоров’я та фітнесу

Шукаєте ідеальні ваги для фітнесу? 💪 Смарт-ваги Yunmai допоможуть вам не тільки відстежувати вагу, але й аналізувати ключові показники...

Роботи-пилососи

Dreame проти Cecotec: порівнюємо флагманські роботи-пилососи

🤖🧹 Які роботи-пилососи прибирають краще: Dreame чи Cecotec? 🤔 В яких моделей більше функцій і вигідніша ціна? Дізнайтесь у...