back to top

Практично: огляд iPhone 15 – новинка з островом

Новий стандартний iPhone має минулорічні властивості Pro. iPhone 15 огляд

Новий стандартний iPhone 15 включає функцію Dynamic Island, яка колись була тільки для Pro, а також може похвалитися новою основною камерою з вищою роздільною здатністю 48 Мп порівняно з 12-мегапіксельною камерою на попередниках. USB-C тепер нарешті став обраним портом для iPhone, але той факт, що він все ще застряг із дисплеєм 60 Гц і небагато обіцяних покращень акумулятора, утримує iPhone 15 від справжньої величі.

iPhone 15 огляд

Нарешті

Дзвоніть у дзвони, день настав. Apple відкрила двері та впустила потік журналістів та аналітиків в Apple Park, щоб побачити показ своїх останніх і найкращих iPhone. І хоча це, можливо, не найпотужніша чи захоплююча нова гарнітура Apple, є щось, що варто сказати, щоб ближче познайомитися з тим, що, ймовірно, стане новим телефоном для потенційно мільйонів у всьому світі в найближчі місяці.

iPhone 15, як і передбачалося, не порушує шаблон, встановлений його попередниками, суттєво, і він має всі оновлення, які ви очікуєте, плюс одне або два, яких ви можете не очікувати. iPhone 15 Plus є його старшим братом, тоді як iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max пропонують значно більшу потужність, плавніші екрани та потужніші камери. Що ще нового?

(Ми також ознайомилися з іншими новими iPhone від Apple, тож ознайомтеся з нашим практичним оглядом iPhone 15 Plus, практичним оглядом iPhone 15 Pro та практичним оглядом iPhone 15 Pro Max.)

iPhone 15 огляд

З iPhone 15 ви все ще отримуєте 6,1-дюймовий OLED-дисплей з частотою 60 Гц, але тепер він має динамічний острів, який був ексклюзивним для минулорічних iPhone 14 Pro і 14 Pro Max, замість виїмки. Він працює на потужнішому чіпсеті A16 Bionic виробництва Apple (знову ж таки, як iPhone Pro 2022 року), тоді як iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max були вдосконалені до ще потужнішого A17 Pro. Крім того, помахайте на прощання Блискавці; Як Galaxy, Pixels і майже всі інші телефони, iPhone тепер заряджається через USB-C.

Що стосується найважливіших налаштувань камери, ви все ще знайдете два об’єктиви з діагональним розташуванням, але основний датчик стрибає з 12 МП до 48 МП, обіцяючи кращу якість фото в безлічі умов, включаючи слабке освітлення та під час збільшення чи збільшення. портретну зйомку – в результаті також покращено стабілізацію відео.

Оскільки кілька поколінь тому Apple відмовилася від опції пам’яті на 64 ГБ, ви можете вибрати iPhone 15 у конфігураціях 128 ГБ, 256 ГБ або 512 ГБ із п’ятьма кольорами iPhone 15 на вибір, усі мають нові кольорові скляні кришки.

iPhone 15 огляд

Під керуванням iOS 17 із коробки iPhone 15 отримує всі переваги, які ми чекали на тестування місяцями (з тих пір, як Apple вперше продемонструвала цей досвід, ще на WWDC 2023 у червні). Від плакатів із контактами до інтерактивних віджетів і навіть режиму очікування (раніше вважалося, що це ексклюзивна функція для iPhone із постійно увімкненими дисплеями); є низка покращень якості життя, які давні користувачі iPhone оцінять в iPhone 15.

На щастя, попри все, що є новинкою, цього року Apple залишила ціноутворення в Сполучених Штатах у спокої, тоді як у Великій Британії ціни помітно впали, а в Австралії телефон став трохи дорожчим порівняно з моделлю минулого року. Доступний для попереднього замовлення цієї п’ятниці (15 вересня) та у продажу через тиждень після п’ятниці, 22 вересня.

  • Ціна від 799 доларів США
  • Передзамовлення з 15 вересня
  • У продажу з 22 вересня

Попри те, що цього року ходили чутки про зростання цін на весь діапазон, iPhone 15 (разом із Plus і Pro) залишається в курсі в США, тобто стандартна модель на 128 ГБ стартує від 799 доларів, як і iPhone 14, один роком раніше.

Ціна на iPhone 14 у Великій Британії помітно зросла порівняно з його попередником, тому той факт, що ціни в регіоні знову впали, можна тільки вітати (ціна iPhone 15 починається з 799 фунтів стерлінгів, тоді як ціна на 14 починається з 849 фунтів стерлінгів). Австралійські ціни дещо вищі порівняно з минулим роком.

Ціна iPhone 15

128GB799$
256GB899$
512GB1099$

Apple представила світові всіх чотирьох нових членів сімейства iPhone 15 на заході «Wonderlust» 12 вересня, а попереднє замовлення телефону розпочнеться в п’ятницю, 15 вересня. Його можна буде придбати через тиждень, 22 вересня.

Звісно, ​​якщо ви вже переконалися в тому, що обіцяний iPhone 15, то перейдіть до нашого огляду пропозицій щодо iPhone 15, де ми постійно оновлюватимемо найкращі пропозиції щодо найновішого учасника Apple на мобільному ринку.

ПРАКТИЧНИЙ ОГЛЯД IPHONE 15: ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Характеристики iPhone 15

Габарити147,6 мм x 71,6 мм x 7,8 мм
Вага171 грам
Дисплей6,1 дюйма, 60 Гц (2556 x 1179) OLED
ПроцесорApple A16 Bionic
ОЗУ6 ГБ (згідно з Xcode 15 Release Candidate через MacRumors)
Пам’ять128 ГБ / 256 ГБ / 512 ГБ
ОСiOS 17 (на момент запуску)
Основна камера48 Мп
Ширококутна камера12 Мп
Ширококутна камера12 Мп
Акумулятор3877 мАг (непідтверджено)
Зарядка50% за 30 хвилин (рекламується), 15 Вт бездротового зв’язку (MagSafe) або 7,5 Вт бездротового зв’язку (Qi)
Кольоричорний, синій, зелений, жовтий, рожевий

ПРАКТИЧНИЙ ОГЛЯД IPHONE 15: ДИЗАЙН

iPhone 15 огляд
  • Розміри аналогічні попереднику
  • Задня панель із кольорового скла
  • USB-C замість Lightning

З першого погляду iPhone 15 дуже схожий на iPhone 14, але при ближчому розгляді можна побачити оновлену алюмінієву раму, яка м’яко очищає гострі краї, роблячи iPhone 15 (і більший 15 Plus набагато зручнішим для тримання).

Якщо вам подобаються пастельні тони, цьогорічна лінійка кольорів iPhone 15 включає п’ять варіантів обробки (чорний, синій, зелений, жовтий, рожевий), усі з яких демонструють нове кольорове скло, а виступ камери більш плавно піднімається позаду. панель. Це гарний вигляд. Особливо мені сподобався новий рожевий (дуже барбі) iPhone 15.

У цій алюмінієвій рамі також тепер розміщено порт USB-C, де колись був порт Lightning; це означає, що ви зможете заряджати лише одним кабелем, якщо у вас уже є сучасний MacBook та/або iPad – останній остаточно відмовився від Lightning на своїй базовій моделі iPad 10.9 (2022) минулого року.

Якщо ви виберете цей більш доступний iPhone, ви помітите, що на ньому немає цієї чудової нової кнопки дії. Ні, iPhone 15 і 15 Plus все ще мають класичний перемикач дзвінок/беззвучний режим. Якщо жоден із ваших друзів не придбає iPhone 15 Pro, ви не почуватиметеся осторонь (О, що я говорю? Більшість людей матиме Pro або iPhone 15 Pro Max – ви почуватиметеся осторонь).

Крім налаштувань матеріалів і кольорів, Ceramic Shield, що захищає задню частину телефону, як і раніше містить систему подвійної діагональної камери, а на передній панелі тепер ви побачите на екрані Dynamic Island, як у iPhone 14 Pro, де колись жила зарубка.
Apple продовжує пропонувати один із найкращих показників захисту IP у своєму бізнесі, наводячи цифри, які фактично трохи перевершують її сертифікацію IP68 щодо проникнення пилу та обіцяну водонепроникність.

iPhone 15 огляд

Дисплей

iPhone 15 огляд
  • 6,1-дюймовий Super Retina XDR OLED
  • Роздільна здатність 2556 x 1179 з частотою оновлення 60 Гц
  • Динамічний острів замість виїмки

Щороку ми схрещуємо пальці в надії, що Apple нарешті підніме свій базовий iPhone вище порогу в 60 Гц, який утримував телефонний ряд з вічності, і щороку нам відмовляють у більш плавному перегляді. У той час як iPhone 15 Pro і 15 Pro Max продовжують хизуватися змінною частотою оновлення 120 Гц своєї лінії, стандартний iPhone 15 залишається на 60 Гц; він функціональний, і це добре, але він уже відстав від навіть набагато доступніших конкурентів, і цей розрив продовжує збільшуватися. Подаруй нам плавніший екран, Apple!

Крім того, Super Retina XDR OLED — це радість побачити особисто, цього року він став трохи яскравішим — за словами Apple (пікове значення яскравості 1200 ніт зростає до 2000 ніт) — з такою ж роздільною здатністю, що й його попередник, і пікселями 460 пікселів на дюйм. щільність. По суті, якщо ви бачили останні два покоління дисплеїв iPhone не Pro, ви бачили iPhone 15.

Або, принаймні, майже. Є одна суттєва зміна в представленні 6,1-дюймової панелі на стандартному iPhone цього року: немає виїмки. Натомість функція Dynamic Island, яка колись була лише для професійної версії, тепер знаходить новий дім на iPhone 15 та iPhone 15 Plus, що робить її функцією для всього асортименту до 2023 року.
Усе, що Dynamic Island уже міг зробити, тепер можна досягти на iPhone 15, а iOS 17, сподіваюся, з часом продовжить додавати нові функції, навіть якщо Apple не мала жодної функції, яку можна додати під час презентації.

Операційна система iPhone 15

  • Працює під iOS 17 із коробки

iOS 17 здається порівняно незначним оновленням, ніж потужніші функції, представлені компанією в iOS 16, однак є кілька (які охоплює наша спеціальна функція iOS 17), які допомагають покращити роботу користувача на iPhone 15.

Контактні плакати та NameDrop, обмін геоданими в режимі реального часу (так званий Check In) у Повідомленнях, автоматичне розмивання оголених тіл у Повідомленнях та AirDrop, пряма голосова пошта (у комплекті з транскрипцією), інтерактивні віджети та багато іншого. Навіть StandBy доступний для iPhone 15, що є несподіванкою, оскільки передбачалося, що він буде ексклюзивним для iPhone із постійно включеним дисплеєм (тобто торішні та цьогорічні моделі Pro). Щоб було зрозуміло, без Always On вам потрібно торкнутися екрана, щоб побачити дисплей iPhone 15 у режимі очікування.

iPhone 15 здається мені таким же знайомим, як iPhone 14, навіть з iOS 17. Але він також виглядає свіжішим завдяки новому Dynamic Island. Там може з’являтися багато інформації залежно від того, що ви робите (напрямки, музика, статус вашої поїздки Uber). По суті, ви отримуєте приємне поєднання знайомого та свіжого, і, я думаю, людям це сподобається.

ОГЛЯД IPHONE 15: КАМЕРИ

iPhone 15 огляд
  • Основний датчик 48 Мп
  • Ультраширокий 12 МП
  • 12-мегапіксельна фронтальна камера

З точки зору дизайну, система камери може виглядати так само, як на iPhone 14 і 13 раніше, але налаштування камери iPhone 15 має великий секрет. Основний датчик, який протягом найдовшого часу працював на рівні 12 Мп, бере аркуш із прикладу iPhone 14 Pro і робить стрибок до колосального датчика 48 Мп.
Це вперше вводить групування пікселів у стандартний рецепт фотозйомки iPhone і, поряд із кращою зйомкою в будь-якому середовищі, включаючи слабке освітлення, має також забезпечити кращу якість знімків із 2-кратним збільшенням і портретних фотографій. Не кажучи вже про кращу стабілізацію фотографій і відео.

Що ще важливіше, iPhone 15 тепер може знімати 24-мегапіксельні зображення, які фактично поєднують найкращі 12-мегапіксельні дані з усіма деталями нового 48-мегапіксельного датчика. Ви також отримуєте ефективне 2-кратне оптичне збільшення, яке не є об’єктивом зі змінною фокусною відстанню, але вилучає середні 12 Мп із того самого зображення 48 Мп.

Крім мегапіксельної мегапікселів, додаткова ультраширока камера iPhone 15 становить 12 Мп, як і фронтальна камера (навіть якщо тепер вона прихована в Dynamic Island).

Я бачив кілька фотографій на iPhone 15 і навіть зробив кілька власних, які виглядали добре, але мій короткий час з iPhone 15 навряд чи є остаточним. Я винесу вердикт у своїй повній рецензії.

У камері є кілька чудових програмних прийомів, які тепер дозволяють знімати в портретному режимі за допомогою стандартної камери. По суті, ви починаєте зі стандартної фотографії, телефон розпізнає, що на фотографії є ​​люди, що є глибина, і зберігає інформацію. Пізніше, коли ви повернетеся назад, ви зможете перетворити фотографію в портретний режим і навіть вибрати, який із ваших об’єктів у фокусі.

ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА АКУМУЛЯТОР

iPhone 15 огляд
  • Apple A16 Bionic
  • До 512 ГБ пам’яті
  • Такий самий термін служби батареї iPhone 14

З серією iPhone 14 Apple створила більший розрив, ніж звикли шанувальники, вставивши в базовий iPhone 14 той самий чіп Apple A15 Bionic, який був у всьому асортименті рік тому, тоді як iPhone 14 Pro і Pro Max отримали ексклюзивні доступ до більш потужного та енергоефективного A16 Bionic. У 2023 році ця тенденція дворівневого процесора збережеться: iPhone 15 отримає доступ до минулорічного A16 Bionic, тоді як цьогорічні моделі 15 Pro мають потенційно набагато більш потужний A17 Pro.

Я можу сказати, що iPhone 15 відчуває себе, принаймні за короткий час із ним, так само чуйно, як iPhone 14 Pro. A16 Bionic — швидкий чіп, і мені завжди було важко досягти його максимуму. Я очікую, що так буде і з iPhone 15.

Обсяг пам’яті не змінився порівняно з минулим роком: базовий обсяг пам’яті становить 128 ГБ, варіант – 256 ГБ і 512 ГБ у верхній частині драбини (моделі Pro тепер починаються з подвоєного обсягу пам’яті). Подібна історія щодо заряджання – хоча (все ще непідтверджені) розмови про дещо більшу батарею, ніж минулого року – у поєднанні з новим чіпсетом свідчать про більшу енергоефективність, хоча цифри компанії не свідчать про це.

Apple все ще наводить 50% заряду за 30 хвилин і ті самі швидкості бездротової зарядки 15 Вт і 7,5 Вт для MagSafe і Qi-стандарту відповідно, але крім цього, ваш iPhone все ще зможе працювати цілий день без проблем.

ОГЛЯД IPHONE 15: РАННІЙ ВЕРДИКТ

З минулорічним процесором і перемикачем «без звуку/дзвінка» може здатися, що iPhone 15 (і 15 Plus) стає гіршим. Реальність така, що A16 Bionic все ще є жахливо швидким мобільним процесором.

iPhone 15 огляд

Крім того, давайте не забувати, що iPhone 15 отримав і порт USB-C, і навіть замінний (і веселий) Dynamic Island.

Найкраще те, що тепер він має велику 48-мегапіксельну камеру та всілякі нові трюки з камерою iPhone, які дозволять вам робити багато тих самих речей, які ви можете робити з дорожчими iPhone 15 Pro (і Pro Max).

Я не знаю, як все вийде під час тестування, але я думаю, що iPhone 15 може виявитися дуже привабливим і доступнішим варіантом для тих, хто хоче увійти в сферу Apple iPhone.

Сергій Попов
Сергій Поповhttps://blog.wo.ua
Привіт! Мене звуть Сергій, і я радий привітати тебе у нашому блозі. Я 28-річний хлопець, який живе в Києві, і у цьому блозі я поділюся своїми захопленнями та думками. Моя страсть - це якісна музика 🎧. Я завжди відкритий для нових музичних жанрів та виконавців, і з нетерпінням поділюся своїми улюбленими треками та альбомами з тобою. Будемо разом відкривати нову музичну палітру! Також я великий фанат сучасних технологій та гаджетів. Я цікавлюся останніми трендами та новинками у світі технологій, і якщо ти теж цікавишся цим, то цей блог буде для нас справжнім раєм. Поговоримо про найсвіжіші релізи, інноваційні розробки та утиліти, які зроблять наше життя кращим та цікавішим. Приєднуйся до нас в цьому захоплюючому шляху відкриттів та обговорень. Разом ми знайдемо багато цікавого, незалежно від того, чи це музика, технології чи щось зовсім нове. Будь ласка, залишайся на зв'язку, і ми спільно створимо неймовірний контент! 😉
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та...

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі...

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.