back to top

Ідеальне комбо! Миючий робот-пилосос Dreame D9 MAX Gen 2

🤖✨ Зустрічайте оновлений Dreame D9 MAX Gen 2! Ще потужніший, ще ефективніший, цей миючий робот-пилосос подбає про чисту підлогу. Цікаві деталі — в огляді 🧹🚿

Потрібен доступний робот-пилосос без зайвих наворотів? Нещодавно компанія Dreametech оновила бот Dreame D9 Max, який був одним з лідерів за цим запитом. Новий Dreame D9 MAX Gen 2 став ще потужнішим та ефективнішим. Це комбінований девайс, який робить і сухе, і вологе прибирання. На WO.UA вже можна оформити передзамовлення, а поки ми докладно розглянемо його особливості у цьому огляді.

Dreame D9 MAX Gen 2

Зміст

  1. Новий проти старого: чим Dreame D9 MAX Gen 2 відрізняється від Dreame D9 MAX?
  • Наскільки змінилася вартість?
  • Що входить у комплект?
  • Як змінилися технічні характеристики Dreame D9 MAX Gen 2?
    • Загальні параметри
    • Автономність і живлення
    • Застосунок Dreamehome
  1. Дизайн Dreame D9 MAX Gen 2
  • Загальний вигляд
  • Розташування елементів
  • Особливості насадок Dreame D9 MAX Gen 2
  • Зарядна база Dreame D9 MAX Gen 2
  1. Ефективність прибирання Dreame D9 MAX Gen 2
  • Потужність і режими
  • Сухе прибирання
  • Вологе прибирання
  • Навігація Dreame D9 MAX Gen 2
  • Зручність керування
  1. Висновки. «За» і «проти» Dreame D9 MAX Gen 2
Dreame D9 MAX Gen 2

Новий проти старого: чим Dreame D9 MAX Gen 2 відрізняється від Dreame D9 MAX?

Наскільки змінилася вартість?*

Хороша новина в тому, що порівняно з попередньою моделлю ціна Dreame D9 MAX Gen 2 не так уже й зросла. Особливо, якщо встигнути купити робот-пилосос за передзамовленням. Це можна зробити до 8 вересня 2024, а 15 вересня — вже отримати девайс з безкоштовною доставкою.

Dreame D9 MAX Gen 2Dreame D9 MAX
10 999 грн9 399 грн

* Ціни зі знижками дійсні на момент публікації статті

Що входить у комплект?

Dreame D9 MAX Gen 2 постачається у базовій комплектації, якої цілком достатньо, щоб одразу почати прибирання:

  • Робот-пилосос.
  • Основна прогумована турбощітка.
  • Бічна щітка.
  • Інструмент для очищення пристрою.
  • Модуль для вологого прибирання.
  • Насадка з мікрофібри для вологого прибирання.
  • Зарядна док-станція.
  • Кабель живлення.

До цього також додається гарантійний талон, який варто зберегти, адже на девайси Dreame діє подовжена гарантія 2 роки. А також інструкція користувача, яка докладно пояснює, як зібрати, як запустити робот-пилосос, правильно його використовувати та обслуговувати.

Як змінилися технічні характеристики Dreame D9 MAX Gen 2?

Dreame D9 MAX Gen 2

Загальні параметри

ХарактеристикиDreame D9 MAX Gen 2Dreame D9 MAX
Тип прибирання▪ Вологе
▪ Сухе
Самообслуговування роботаНі
Типи поверхоньВорсистий килим 
▪ Килимове покриття
▪ Ламінат
▪ Лінолеум
▪ Паркет
▪ Плитка
▪ Килимове покриття
▪ Ламінат
▪ Лінолеум
▪ Паркет
▪ Плитка
Основна навігаціяЛазер (LIDAR)
Датчики▪ Визначення килимових покриттів
▪ Від застрягання
▪ Від зіткнень
▪ Від падінь
Сила всмоктування (макс.)6 000 Па4 000 Па
Автозбільшення потужності на килимахТак
Особливості турбощіткиПовністю прогумована
▪ V-подібна
Комбінована (гума+щетинки)
▪ V-подібна
Обʼєм контейнера для пилу570 мл
Типи фільтрів▪ HEPA
▪ Нейлоновий
Обʼєм резервуара для води235 мл
Управління▪ Кнопки на корпусі
▪ Віддалене через смартфон
▪ Голосове
Рівень шуму65 дБ63 дБ
Розміри робота350 х 350 х 96.8 мм

Автономність і живлення

ПараметриDreame D9 MAX Gen 2Dreame D9 MAX
Місткість акумулятора5 200 мАг
Час роботи на одному заряді150 хв
Автоматичний пошук зарядного пристрою Так
Поновлення прибирання з того ж місця після зарядкиТак

Застосунок Dreamehome

ПараметриDreame D9 MAX Gen 2Dreame D9 MAX
Сумісність з голосовими асистентами▪ Amazon Alexa
▪ Google Assistant
▪ Siri
Мови застосунку▪ Українська
▪ English
▪ рос
Збереження мапДо 3-х поверхів
Рух робота на мапі в режимі реального часуТак
Трансляція відео з камери роботаНі

Дизайн Dreame D9 MAX Gen 2

Загальний вигляд

Dreame D9 MAX Gen 2, як і попередник, отримав блискучий пластиковий корпус у білому або чорному кольорі. Продумана простота, властива всій техніці Дрімі, надає йому вигляду вищого класу, ніж він є насправді. Якість збірки теж не викликає зауважень. За формою та розміром все стандартно: діаметр 35 см та висота 9.8 см. Так що робот  може легко прослизнути під більшістю меблів.

Розташування елементів

На верхній частині робота під куполом розташувався датчик LiDAR. Тут же знаходяться дві кнопки швидкого доступу: одна для запуску або зупинки робота, інша — для відправки його на док-станцію. Під кришкою непомітно розміщений контейнер для пилу на 570 мл, а також маленька щіточка для чищення робота. Загалом дизайн Dreame D9 MAX Gen 2 майже не зазнав змін. Але дещо важливе все-таки зʼявилося.

Особливості насадок Dreame D9 MAX Gen 2

Dreame D9 MAX Gen 2

І це стосується основної щітки. У старій моделі вона була комбінована: щетинки та прогумовані смужки розміщувалися під V-подібним кутом. І попри популярність цієї моделі, саме щітка стала її мінусом, бо на цих щетинках застрягала шерсть, нитки, волосся та інше довге сміття. 

На щастя, розробники врахували цей недолік. Основна щітка Dreame D9 MAX Gen 2 повністю виготовлена з гуми, при цьому вставки розташовані так само під кутом. Як ми знаємо з інших оглядів, на таку конструкцію вже нічого не намотується, а будь-яке сміття легко знімається. Тож якщо у вас є домашній улюбленець, обовʼязково звертайте увагу на тип основної щітки.

У нижній частині Dreame D9 MAX Gen 2 також бачимо одну звичайну бічну щітку з силіконовими щетинками. Вона призначена для прибирання у кутах та вздовж лінії стін. І нарешті, мийна насадка для робота-пилососа. Вона кріпиться знизу на липучках таким чином, що непотрібно перевертати його догори дном щоразу, коли ви хочете отримати доступ до насадки або резервуара.

Зарядна база Dreame D9 MAX Gen 2

Аналогічно до старої моделі, Dreame D9 MAX Gen 2 постачається з невеликою пласкою зарядною базою. Оскільки тут немає системи самоочищення, єдина функція док-станції — заряджати робота. Плюс у тому, що компактний дизайн дозволяє розмістити її де завгодно, навіть під меблями, тож непомітно вписати робота у житловий простір — не проблема. 

Ефективність прибирання Dreame D9 MAX Gen 2

Dreame D9 MAX Gen 2

Потужність і режими

Почнемо з сили всмоктування, яку виробники значно збільшили. 4 000 Па у попередній моделі — це теж непогано, але Dreame D9 MAX Gen 2 отримав 6 000 Па. А це вже дозволяє добре пилососити не тільки килимові покриття, а й килими. До того ж тут реалізовано технологію VORMAX: збільшення потужності всмоктування до максимуму, коли пилотяг стикається із сильними забрудненнями.

Робот має чотири режими прибирання: від тихого близько 55 дБ, який дозволяє дивитися телевізор або розмовляти під час прибирання, до турборежиму, який є досить гучним, до 65 дБ.

Сухе прибирання

Тут відгуки перших користувачів в основному схвальні. Вони сходяться на тому, що нова повністю прогумована щітка вивела цей пилосос на новий рівень. Тепер він добре прибирає не тільки тверду поверхню типу плитки чи ламінату, а й килими. Бічна щітка тут звичайна, як у більшості роботів, не висувається. Тож вона добре прибирає вздовж стін, але до кутів їй важче дістатися.

Пилотяг, як і більшість сучасних моделей, здатний перетинати перешкоди висотою до 2 см. Це дозволяє йому переміщатися з однієї кімнати в іншу, навіть якщо між ними є невелика сходинка.

Що стосується автономності, робот витримує приблизно дві з половиною години у змішаному режимі. І звісно, може автоматично повернутися до своєї док-станції для підзарядки акумулятора, а потім продовжує прибирання.

Вологе прибирання

На додаток до режиму пилососа, D9 MAX Gen 2 може також мити підлогу. Потік води тут, як і у минулій версії, можна контролювати за допомогою застосунку. Це зручно, наприклад, коли вас немає вдома: ви можете використовувати найнижчий рівень, щоб не доливати воду. Ні резервуар обʼємом 270 мл, ні мікрофіброва насадка якихось змін не зазнали. Насадка тут відносно велика, що допомагає йому прибирати ефективніше. Але, звісно, не варто порівнювати її з обертовими насадками, як, наприклад, у Dreame Bot L10 PRIME. Герой нашого огляду все ж призначений не стільки для ретельного миття підлоги, скільки для підтримання чистоти, яку ви навели до нього.

Навігація Dreame D9 MAX Gen 2

Dreame D9 MAX Gen 2

Щодо пересування, цей робот не оснащений камерою для обʼїзду перешкод. Але LiDAR та вбудовані додаткові датчики допомагають йому добре виявляти перешкоди та уникати їх. Він добре визначає меблі, взуття та інші схожі предмети. Втім, якщо у вас багато кабелів, краще переконатися, що вони не лежать на підлозі. А в цілому Gen 2 справляється з пересуванням добре та без проблем повертається на зарядну базу без втручання.

Зручність керування

Як і перша версія, Dreame D9 MAX Gen 2 створює карту будинку та дозволяє вибрати, які кімнати прибирати і в якому порядку. Усього він запамʼятовує до 3 поверхів. Крім того, ви можете визначити віртуальні стіни та заборонені зони, що дозволить вам повністю налаштувати режим прибирання.

Для керування найбільш зручно використовувати застосунок Dreamhome. Він дозволяє:

  1. Налаштувати карту.
  2. Перевірити використання аксесуарів.
  3. Визначити потужність всмоктування та налаштування потоку води.
  4. Перевірити поточний стан робота.
  5. Переглянути історію його прибирання тощо.
  6. Планувати прибирання.

Gen 2 також можна керувати за допомогою як Google Assistant, так і Alexa, або Siri. 

Висновки. «За» і «проти» Dreame D9 MAX Gen 2

Dreame D9 MAX Gen 2

Отже, у Dreame D9 MAX Gen 2 розробники компанії Dreame вирішили проблеми першої версії. Хоча цей робот-пилосос все ще залишається девайсом на межі бюджетного та середнього, з точки зору загальної ефективності прибирання, він працює добре. Причому, і на твердих підлогах, і на килимах.

Можливо, для когось недостатньо буде вологого прибирання, яке тут реалізовано найпростішим способом. D9 MAX просто протирає поверхню мікрофібровою серветкою, збираючи залишки пилу. Якщо вам потрібно повноцінне миття підлоги, коли робот видаляє навіть засохлі плями, доведеться вибирати з-поміж дорожчих моделей: з двома обертовими насадками, які під тиском миють підлогу, а деякі навіть висуваються.

А в цілому Dreame D9 MAX Gen 2 чудово підходить для щоденного прибирання та підтримання чистоти між більш ретельними прибираннями акумуляторним чи дротовим пилососом.

ЗаПроти
+ Доступна цінаПотребує повністю ручного обслуговування
+ Хороша навігація Протирає підлогу, а не натирає її
+ Великий контейнер для сміття
+ Волосся та шерсть не сплутуються на насадці
+ Достойна якість прибирання
+ Відмінний час автономної роботи
Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Електрощітка Oclean X Lite: огляд моделей

🪥 Дізнайтесь, яка електрощітка Oclean X Lite підійде саме вам! Все...

Матриця телевізора та як вибрати телевізор за типом...

📺 Насолоджуйтесь яскравим та чітким зображенням на екрані! Дізнайтеся, що таке...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.