back to top

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за газоном

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 — ось сучасне рішення 🌱🤖 Читайте в огляді, як підстригти траву гарно та без зусиль! 👌

Компанія Dreame спеціалізується на виробництві роботів-пилососів і акумуляторних пилососів, які конкурують з Dyson та іншими провідними брендами. Але на цьому виробник не зупиняється і розширює свій асортимент. Тепер це не тільки девайси для дому, а й техніка для саду та подвірʼя! Невдовзі на WO.UA зʼявиться газонокосарка-робот Dreame A1, покликана полегшити життя власникам будинків. Як саме, та як працює цей девайс, розглянемо в огляді.

Dreame A1

Зміст

  1. Скільки коштує Dreame A1 та як придбати?
  2. Що входить у комплект Dreame A1?
  3. Дизайн Dreame A1
  • Зовнішній вигляд та габарити
  • Елементи управління Dreame A1
  1. Технічні характеристики Dreame A1
  2. Як працює Dreame A1?
  • Навігація Dreame A1 
  • Як правильно запустити газонокосарку Dreame A1?
  • Застосунок для Dreame A1
  1. Висновки

Скільки коштує Dreame A1 та як придбати?

A1 позиціонується як універсальна газонокосарка з можливістю косіння на всій площі, у встановлених користувачем зонах, точково та по краях газону. Тому і коштує це задоволення немало: ціна Dreame Roboticmower A1 стартує від 84 999 грн. Це звичайна вартість, коли робот буде у наявності. А за передзамовленням на WO.UA його можна придбати дещо дешевше, за 78 999 грн. Тож якщо ви плануєте купити газонокосарку, встигайте залишити заявку та зекономити.

Що входить у комплект Dreame A1?

Dreame A1

Цей девайс постачається із великим набором аксесуарів, в якому є все необхідне для його обслуговування. Комплект постачання включає такі частини:

  • Газонокосарка-робот.
  • Захисна кришка LiDAR.
  • Зарядна станція з подовжувачем 10 м.
  • Мережевий адаптер.
  • Щітка для очищення.
  • 8 гвинтів.
  • Шестигранний ключ.
  • Набір з 9 запасних лез.
  • Безворсова тканина для очищення.
  • Посібник користувача

Дизайн Dreame A1

Dreame A1

Роботизована газонокосарка призначена для високих навантажень. Тож Dreame A1 дуже продумано сконструйована та якісно зібрана. 

Зовнішній вигляд та габарити

Косарка виглядає цікаво та футуристично: дивлячись на неї, не можу позбавитись відчуття, що вона ніби має власний розум) Машина досить компактна, 64.3 x 43.7 x 26.1 см. Зарядна база теж виглядає надійною та зручною.

Елементи управління Dreame A1

Газонокосарка отримала досить практичну систему управління: можна керувати нею як через застосунок Dreame, так я безпосередньо кнопками на корпусі. Я почитала відгуки на подібні девайси, і здається, що більшість людей віддають перевагу саме застосунку. Але давайте відверто: найменший збій бездротового звʼязку може впливати на віддалене управління. Тому не можна забувати про елементи керування на борту. Так ми зможемо вносити зміни на пристрої, незалежно від умов.

До речі, користувачі пишуть, що деякі виробники починають урізати можливості бортового управління. Особливо у компактних газонокосарках. Тож плюс Dreame, що все-таки реалізували це. 

На корпусі Dreame A1 розташовані:

  • Колесо для прокрутки налаштувань.
  • Клавіатура для введення або підтвердження вибору.
  • Невеликий, але яскравий дисплей. Ті, хто вже користувався цією моделлю, кажуть, що він добре працює під сонячним світлом. А також, що зорієнтуватися в налаштуваннях дуже просто, без необхідності читати інструкцію або дивитися відеопояснення.

Технічні характеристики Dreame A1

Тип газонокосаркиРоботизована
Рекомендована площа2 000 м2
НавігаціяLIDAR
ДатчикиДатчики перешкод
Використання алгоритмів ШІТак
УправлінняКнопки на корпусі
Віддалене через смартфон
Ріжуча системаДиск з плаваючим лезом
Швидкість обертання диска2 200 обертів на хвилину
Висота подолання перешкод4 см
Висота зрізу3-7 см
Регулювання висоти зрізуУ застосунку
Ширина захоплення22 см
Режими косіння травиЗональне
Крайове
Точкове
Функція мульчуванняНі
Прохідність схилів45 %
Спосіб обмеження територіїВіртуальне розмежування у застосунку
Місткість акумулятора5 000 мАг
Час автономної роботи50 хвилин
Час заряджання1 година
Автоматичне повернення на станціюТак
Захист від вологи IPX6
Рівень шуму60 дБ
Розміри643 x 436.5 x 261 мм
Вага12 кг

Як працює Dreame A1?

Dreame A1

A1 використовує те, що виробник називає U-подібним плануванням: пристрій косить рівномірними лініями вздовж і впоперек газону. Коли заряд акумулятора наближається до нуля, робот-косарка припиняє косити та їде на зарядну станцію. А потім, коли він заряджений і готовий до роботи, знов повертається туди, де зупинився. Тут є цікавий нюанс. Газонокосарка має функцію визначення щільності трави, тому після першого косіння швидкість роботи збільшується.

А от функції мульчування, тобто подрібнення скошеної трави, тут немає. Що й не дивно для такого компактного пристрою. Так що якщо вам потрібна газонокосарка з мульчуванням, доведеться шукати іншу модель.

А тепер подивимось, як ця роботизована газонокосарка пересувається та виявляє перешкоди.

Навігація Dreame A1 

Dreame A1 не використовує RTK/GPS-навігацію. Це робить її оптимальним варіантом для тих, хто не може отримати хороший сигнал RTK/GPS на своїй ділянці. Наприклад, у віддаленій місцевості, у горах, серед лісу тощо. 

Натомість для побудови 3D-карти вашого газону та навколишнього середовища косарка використовує LIDAR-навігацію. Тут теж є свої підводні камені: типові системи LIDAR можуть працювати добре, але вони мають проблеми зі сприйняттям змін на рівній місцевості. Наприклад, якщо ваш газон знаходиться на одному рівні з підʼїзною дорогою або тротуаром, у газонокосарки можуть виникнути труднощі з переходом між поверхнями.

Однак A1 використовує для навігації метод мертвої точки, заснований на швидкості та внутрішній 3D-карті, яку ви створюєте під час налаштування. Це дозволяє визначити межі, які не мають твердих обʼєктів, таких як стіни або паркани. Така система — стандартне та перевірене рішенням, вона використовується у багатьох газонокосарках і вона працює добре. Конкретно у Dreame A1 дальність виявлення за допомогою LIDAR сягає до 70 метрів, а кут огляду дуже широкий — 360 х 59 градусів — та працює у різних напрямках.

Газонокосарка з LIDAR не дасть сантиметрової точності, як з RTK-системою, яка має сильний сигнал. Однак для невеликих газонів, для яких і призначена A1, компроміс полягає в тому, щоб не покладатися на сигнал, якщо він не сильний.

Як правильно запустити газонокосарку Dreame A1?

Dreame A1

Налаштування A1 схоже на налаштування багатьох інших газонокосарок на основі LIDAR:

  1. Спочатку ви встановлюєте звʼязок між додатком і косаркою. Це дуже схоже на синхронізацію у роботах-пилососах Dreame,  і займає лише кілька хвилин.
  2. Після того, як у застосунку зʼявляться кілька екранів налаштувань, ви керуєте газонокосаркою через застосунок. Роботу потрібно вивчити периметр вашого газону. Одночасно з цим він будує 3D-карту навколишньої території.
  3. Якщо ваш газон має багато переходів між різними типами плоских поверхонь (наприклад, від трави до бетону), можливо, вам доведеться спробувати кілька разів. Так ви зможете краще вирівняти периметр, щоб на краях залишалося мінімум трави.
  4. Після того, як ви налаштували периметр і газонокосарка створила карту газону, ви можете почати створювати окремі зони у застосунку.

Застосунок для Dreame A1

Dreame A1

За відгуками користувачів, це одна з сильних сторін Dreame A1 під час використання. Все-таки досвід Dreame з роботами-пилососами дав їм перевагу при створенні застосунку для A1. Він простий, інтуїтивно зрозумілий і не дає жодних збоїв або помилок під час налаштування та тестового косіння. Додаток дозволяє віддалено налаштувати кожну опцію без необхідності використовувати вбудовані елементи керування. До речі, він підтримує як англійську, так і українську мови, як Android, так й iOS.

Наприклад, ви можете налаштувати газонокосарку на виконання певних завдань: очищення країв, повернення до певних ділянок, які не були підстрижені через перешкоди або інші проблеми з проходженням під час останнього косіння. Висота зрізу також регулюється через додаток, разом з керуванням зонами, плануванням та статусом.

Висновки

Робот-газонокосарка — чудовий винахід не лише для того, щоб зекономити час на стрижці газону. Це також круте рішення для алергіків, адже під час косіння трави у повітря підіймається все те що на ній зібралося, — пил, пилок, бактерій тощо. Людям з алергією не рекомендується як стригти газон, так і підходити до вже скошеної трави кілька годин, поки пил не осяде. Роботизована косарка цю проблему вирішує: поки вас немає вдома, газон буде покошено, а все зайве встигне осісти. Головне — правильно вибрати косарку саме для вашого газону.

І Dreame A1 може цілком підійти на цю роль, якщо розмір вашої ділянки до 2 000 квадратних метрів. Її конструкція міцна, а функції добре продумані. Видно, що бренд має досвід створення домашньої робототехніки, і вони вклали цей досвід в A1.

Dreame Roboticmower A1 працює від акумулятора місткістю 5000 мАг. На одному заряді робот може скосити до 1000 м2 трави за 24 години, не враховуючи часу на заряджання. Його навігаційна система працює добре, але знову-таки памʼятайте, що девайс призначений для невеликої площі. На більших і складніших газонах система почне показувати недостатню точність, і ви можете почати помічати більше непідстрижених або нерівномірно підстрижених ділянок. Якщо ваша ділянка невелика —  Dreame A1 стане ідеальним помічником, щоб підтримувати газон у гарному стані.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Deerma VX96W: найкращий бездротовий мийник підлоги за свої...

💧 Як помити підлогу швидко та просто? Спробуйте бездротовий мийник підлоги...

Dreame Bot L10s Plus. Робот-пилосос, який справді миє...

🤖 Dreame Bot L10s Plus — робот-пилосос для ідеальної чистоти вдома!...

Бездротовий пилосос Jimmy JV71! Ретельне прибирання без зусиль

🌪️ Jimmy JV71 — недорогий бездротовий пилосос для сухого прибирання! Він...

Як вибрати кавоварку? Зʼясовуємо на прикладі кавоварки Cecotec

☕️🏡 Хочеться смачної кави вдома? Вам потрібна кавоварка! Дізнайтесь, як вибрати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.