back to top

Гаджети для спорту на осінь 2023

🍂 Проведи цю осінь активно! 🏃‍♂️🚴‍♀️ Дізнавайся про цікаві гаджети для спорту 2023, слідкуй за тренуваннями та покращуй свої результати ⌚📲

Літня спека вже позаду, тож саме час приділити увагу спорту. З настанням осінньо-зимового сезону нашому тілу може не вистачати вітамінів E та D, а ще знижується метаболізм та падає рівень ендорфінів. Не дивно, що багатьох із нас накриває осінній сплін — це цілком природна реакція організму. У цей період особливо потрібен рух: він тонізує м’язи, зміцнює дихальну та серцево-судинну системи, прискорює обмін речовин. Тому сьогодні поговоримо про гаджети для спорту на осінь 2023, які роблять тренування комфортними та мотивують на нові досягнення.

Особисто я люблю чергувати різні види активності: зазвичай це біг, йога та аеробіка. А іноді — просто хайкінг десь у передмісті. Підозрюю, що для багатьох із вас так само цікаво комбінувати тренування, тому у нашій сьогоднішній підбірці будуть максимально універсальні девайси та аксесуари.

Зміст

  1. Спортивний смарт-годинник
  • Розумні та спортивні: розбираємось у типах годинників
  • Як вибрати спортивний годинник: короткий посібник
  • Чоловічий смарт-годинник: 3 найкращих моделі від wo.ua
    • Недорогий та практичний HAYLOU Solar Lite LS05
    • Стильний Xiaomi Amazfit Bip 3
    • Надійний та довговічний Garmin Fenix 7X Sapphire Solar
  • Жіночий смартгодинник
    • Компактний та доступний Amazfit GTS 4 Mini
    • Garmin Forerunner 955 Solar: легкість+функціональність
  1. Швидкісна скакалка YUNMAI Fitness Rope Pro Version
  2. Розумні ваги Yunmai
  • Yunmai Mini Smart Scale
  • Premium Smart Scale
  1. Килимок для йоги Yunmai Yoga Mat
  2. Підсумок

Спортивний смарт-годинник

Звісно, можна займатися і без нього. Але з ним набагато комфортніше, адже пристрій відстежує показники здоров’я, мотивує, допомагає розвиватися. Це може бути звичайний фітнес-браслет або більш просунутий смартгодинник, у кожному ціновому сегменті можна знайти цікаві моделі. До речі, відмінна штука для подарунку людині, яка хоче підтримувати активність.

Спортивний смарт-годинник Гаджети для спорту на осінь 2023

Розумні та спортивні: розбираємось у типах годинників

Іноді буває складно розрізнити, де закінчується smart watch та починається sport watch, адже їхні функції та можливості частково перегукуються. Тому треба чітко розуміти, чого ви чекаєте від цього девайсу:

  • Якщо потрібні лише базові спортивні функції, достатньо купити фітнес-браслет. Наприклад, моя мама із задоволенням користується Redmi Smart Band і тепер точно знає, скільки кроків проходить за день. Сучасні моделі крім активності ще показують сповіщення зі смартфона, погоду тощо. 
  • Якщо на додачу до основних спортивних показників, ви хочете ще й розплачуватись через NFC, відповідати на дзвінки, слухати музику та й взагалі більше розумних фішечок для спілкування — вам підійдуть повсякденні smart watch.
  • А тренуватись більш професійно та бачити розширені показники здоров’я допоможе спортивний годинник. 

З типами розібрались, тепер поговоримо про технічну сторону та функціональність.

Як вибрати спортивний годинник: короткий посібник

Технічні характеристики та особливості, які варто врахувати:

  1. Сумісність із телефоном та ОС. Не купуйте смартгодинник, не переконавшись, що він буде працювати з вашим смартфоном. Наприклад, годинники Apple працюють лише з iPhone. Зате моделі на Android без проблем підключаються до Samsung, Google або інших Android-смартфонів.
  2. Наявність вбудованої пам’яті, що дозволяє завантажувати музику прямо на годинник.
  3. Бездротові інтерфейси Wi-Fi та Bluetooth.
  4. NFC-модуль та Google Pay для безконтактної оплати.
  5. Глобальні системи супутникової навігації для відстеження пробіжок, треків тощо — GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS. 
  6. Особливості дисплея — тип матриці, діагональ, роздільна здатність.
  7. Кількість та тип тренувань.
  8. Які показники здоров’я вимірюються — серцевий ритм, витрачені калорії, температура, кількість кисню у крові SpO2, максимальна швидкість споживання кисню VO2 max, частота дихання, якість та тривалість сну, рівень стресу.
  9. Спортивні показники під час тренувань — дистанція, швидкість, темп, довжина кроку, каденс, час відновлення після тренувань тощо.
  10. Час автономної роботи та зарядки.
  11. Наявність вбудованого мікрофона та динаміка, щоб приймати та здійснювати дзвінки, прослуховувати голосові повідомлення.
  12. Захист від вологи. Хочете гаджет, який не боїться дощу та пилу? Вибирайте моделі із рівнем захисту IP68, він навіть дозволяє занурюватись у воду на глибину до 1,5 м та миється під краном після тренування.
  13. Змінні ремінці. Переконайтеся, що браслет зручний у використанні, не викликає у вас алергії та легко замінюється. Також переконайтеся, що вам буде легко знайти змінні ремінці.

  14. Зручний застосунок.

Чоловічий смарт-годинник: 3 найкращих моделі від wo.ua

Вибір такого девайса дуже індивідуальний, та й за вартістю вони дуже відрізняються. Тому я виділила у різних цінових категоріях три моделі, кожна з яких зібрала позитивні відгуки користувачів.

Недорогий та практичний HAYLOU Solar Lite LS05

Цей годинничок подобається мені як своїм дизайном, так і технічними параметрами. Компактний круглий годинник отримав сенсорний IPS-екран діагоналлю 1.38 дюйми та загартованим склом, захист від вологи IP68 та Bluetooth 5.3. Тут до 100 режимів тренувань, пульсоксиметр, крокомір, датчик рівня кисню, відстеження сну та рівня стресу — тобто, все основне для відстеження здоров’я, активності та відпочинку.

HAYLOU Solar Lite LS05 Гаджети для спорту на осінь 2023

Хайлу Солар Лайт чудово працюють з iOS та Android, відображають сповіщення та дзвінки та дозволяють перемикати музику. Вони витримують до 10 днів із увімкненим моніторингом серцевого ритму та до 20 днів у звичайному режимі. Для гаджета вартістю трохи більше за 30$ це дуже пристойний набір можливостей.

А тепер про мінуси. Основний — повна відсутність GNSS. А без систем геопозиціювання пробіжку або трек нормально не відстежити. З огляду на це, HAYLOU Solar Lite LS05 підходить лише для тренувань, не пов’язаних із визначенням місцеперебування. NFC тут також немає, так що оплачувати покупки годинником не вдасться. Як і приймати дзвінки чи слухати музику, бо й динаміка не передбачено. Але якщо ви шукаєте простий базовий годинник для спорту, Солар Лайт — хороший вибір. До речі, у блозі wo.ua можна почитати більш докладний огляд порівняння найпопулярніших моделей цього бренду.

Стильний Xiaomi Amazfit Bip 3

Цей універсальний годинник зовні нагадує Apple Watch. Але не за ціною, адже коштує трохи більш як 45$. У нього корпус із водонепроникністю рівня IP68 або 5 Атм, великий та яскравий сенсорний TFT-дисплей 1.69 дюймів із роздільною здатністю 280 x 240 пікселів, та понад 50 циферблатів на вибір, можна навіть встановити власні фото. Працюють із усіма операційками, а зв’язуються з телефоном через Bluetooth 5.0.

Xiaomi Amazfit Bip 3

Що стосується спорту, Xiaomi Amazfit Bip 3 пропонує 60 варіантів тренувань: для бігу, велоспорту, плавання та тренажерного залу. А функція Target Pace допомагає краще мотивувати себе, ставлячи цілі. Крім того, передбачено контроль серцевого ритму 24/7, відстеження якості сну, попередження про високий рівень стресу, індекс PAI. Тут є керування викликами та сповіщеннями, режим прослуховування музики, а акумулятор витримує до 14 днів активного використання. 

З мінусів знову-таки відмічаю відсутність систем геопозиціонування та безконтактної оплати. Зате все інше працює надійно, для більшості спортивних занять це чудовий базовий вибір.

Надійний та довговічний Garmin Fenix 7X Sapphire Solar

З бюджетними моделями все зрозуміло: економія на деяких функціях дозволяє виробнику зробити доступні гаджети. А тепер для порівняння подивимось, що пропонується у топовому сегменті. Для цього я вибрала Garmin Fenix 7X Sapphire Solar — стильну та потужну лінійку одного з провідних брендів:

Garmin Fenix 7X Sapphire Solar Гаджети для спорту на осінь 2023
  • По-перше, у них надміцна конструкція із армованим корпусом, титановим безелем та сапфіровим склом, яке захищає від механічних пошкоджень. Навіть якщо ви подряпаєте корпус, циферблат залишається неушкодженим — перевірено на власному досвіді.
  • По-друге, вони підзаряджаються від сонця, тому довго тримають заряд. До слова, батарея тут витримує 28 днів за звичайного використання та до 37 днів — із функцією Solar.
  • Дисплей діаметром 1.4 дюйми (51 мм) виконано на основі технології Transflective MIP (він здатний як відображати світло, так і випромінювати його, автоматично підлаштовуючись під умови освітленості). Роздільна здатність 280х280 пікселів, зображення дуже комфортне.
  • Вага 83 г.
  • Тут є основні системи геопозиціонування — GPS, Glonass, Galileo, так що можна хоч на пробіжку, хоч у гори.
  • Бездротові інтерфейси Wi-Fi, ANT+, Bluetooth 5.0.
  • Безконтактна оплата з NFC та Garmin Pay.
  • Підтримка до 50 видів тренувань.
  • Вбудована пам’ять обсягом 32 Гб.
  • Прослуховування музики напряму з пристрою.
  • Захист від вологи та пилу WR100M/10 ATM.

Одним словом, тут є все для професійного спорту та комфортного повсякденного життя. Не вистачає хіба що вбудованого мікрофона, аби відповідати на дзвінки. А так це максимально практичний та довговічний годинник для поціновувачів надійності.

Жіночий спортивний годинник

Взагалі-то принципових відмінностей між чоловічими та жіночими моделями немає. Більшість моделей, навіть ті, які ми розглянули вище мають унісекс-дизайн та схожі функції. А деяким дівчатам навіть подобається брутальний стиль, як у топових Гармінів.

Чим може відрізнятися розумний годинник для жінок? Хіба що кольором та розміром, і то це питання смаку. Ну, і функція моніторингу жіночого здоров’я теж дуже зручна штука. Але й вона є майже всюди. Так що наше розділення досить умовне, чисто щоб полегшити собі вибір. Наприклад, ті ж HAYLOU Solar Lite LS05 з попереднього розділу, які пропонуються для чоловіків, прекрасно носяться жінками. 

Компактний Amazfit GTS 4 Mini

Ще один мініатюрний годинничок у стилістиці Apple Watch — Amazfit GTS 4 Mini. Він важить лише 19 грамів, оснащений яскравим, хоч і не сенсорним AMOLED-дисплеєм, синхронізується зі смартфоном через Bluetooth 5.2. Девайс працює на одному заряді до 15 днів, вимірює кількість кроків, витрачених калорій, рівень кисню у крові, денну активність та якість сну.

Amazfit GTS 4 Mini

Без GPS, NFC, звісно, це не повний набір функцій. Але для не надто складних тренувань цілком достатньо.

Garmin Forerunner 955 Solar: легкість + функціональність

Я обожнюю лінійку Гармін Форанер — у ній є все, що необхідно для бігу та супутніх тренувань. А Garmin Forerunner 955 Solar мені подобається от з яких міркувань: тут є ті самі функції, що у згаданих вище Феніксів, при цьому вони органічніше виглядають на жіночому зап’ясті. Відмінності полягають у наступному:

Garmin Forerunner 955 Solar Гаджети для спорту на осінь 2023
  • Діаметр 1.3 дюйма (47 мм) та роздільна здатність 260 х 260 пікселів.
  • Вага 52 г.
  • Лаконічніший дизайн — звичайний круглий дисплей із захисною рамкою та трьома кнопками управління зліва.
  • Corning Gorilla Glass 3 замість сапфірового скла.
  • Трохи нижчий захист від вологи та пилу — WR 50M/5 ATM.
  • Автономність теж нижча — до 15 днів у звичайному режимі та до 20 днів із сонячною батареєю.

В усьому іншому, 955-й не поступається топам: 32 Гб пам’яті, системи геопозиціонування, безконтактні платежі, до 50 видів тренувань та повний комплект датчиків  для вимірювання показників здоров’я.

Швидкісна скакалка YUNMAI Fitness Rope Pro Version

Скакалка — крутий інструмент для кардіотренування та роботи із різними групами м’язів. Стрибки із нею дозволяють пропрацювати литки, м’язи сідниць, біцепс стегна, клубовий і двоголовий м’язи та квадрицепси. А ще укріплюють серцево-судинну та дихальну системи.

Швидкісна скакалка YUNMAI Fitness Rope Pro Version

Такі вправи можуть бути як самостійним тренуванням, так і доповненням до основного. А якщо скакалка не звичайна, а із навантаженням, як YUNMAI Fitness Rope Pro Version, можна підвищити свій рівень значно швидше:

  • У неї особлива конструкція з підшипниками, яка знижує зусилля спортсмена та збільшує швидкість стрибків.
  • Ручки інструменту обмотані антиковзною стрічкою, яку після зношування легко замінити.
  • Всередину ручок можна додавати вагу, аби збільшити навантаження на руки.
  • Замість звичайної мотузки в неї сталевий 3-метровий тросик, який регулюється під зріст. Але лякатися не треба — тросик має м’яке силіконове покриття, яке захищає від ударів.

Такий от цікавий та простий інструмент для тренувань вдома та на свіжому повітрі. А ще це хороший спосіб врізноманітнити вже звичні заняття.

Розумні ваги Yunmai

Це пристрій, максимально заточений під спорт. Якщо звичайні ваги вимірюють тільки кілограми, то розумні — одразу кілька показників:

  • Індекс маси тіла.
  • Кількість м’язів, жиру та кісткової маси.
  • Відсоток вісцерального жиру та протеїну.
  • Рівень гідратації в організмі.
  • BMR (basal metabolic rate) — рівень базального метаболізму. Це енергія, яку виробляє організм для підтримки всіх життєво важливих функцій у стані спокою. Тобто, коли просто лежиш у розслабленому стані. Його корисно знати, аби планувати активність та не перевантажувати тіло.

Знаючи ці показники, ми можемо скерувати свої тренування у потрібному напрямку: підкачати м’язи, зменшити рівень жиру, почати пити більше води тощо. У виробника є два пристрої, оснащені всіма цими функціями.

Yunmai Mini Smart Scale

Це маленькі ваги, які зручно переставляти по оселі:

  • Усього 750 грамів при розмірі 26 х 26 х 1.9 мм.
  • Вони підійдуть для тих спортсменів, які мають маленький розмір стопи — до 26,5 см у довжину.
  • Працюють на 4-х батарейках AAA.
  • Зважують від 5 кг до 150 кг.
  • Запам’ятовують дані 16 користувачів та автоматично розпізнають, хто саме став на ваги.
  • Підтримують ОС Android 3.0 та вище.
  • Зі смартфоном з’єднуються через Bluetooth 4.0.
  • Синхронізуються із популярними застосунками Google fit, Yunmai, Fitbit, Polar Flow.
  • Всі дані зчитуються 4-ма сенсорами та відображаються на LCD-дисплеї діагоналлю 1.3 дюйми.
Розумні ваги Yunmai

А ще Mini Smart Scale дуже мінімалістичні та стильні: скляний корпус та три відтінки на вибір — білий, блакитний та рожевий.

Premium Smart Scale

Yunmai Mini Smart Scale Гаджети для спорту на осінь 2023

Yunmai Premium Smart Scale — це велика версія попередньої моделі, представлена у чорному та білому кольорах. По функціях вони ідентичні. Відмінності полягають у наступному:

  • Девайс має розміри 37.5 х 37.5 х 6 см при вазі трохи більше за 2 кг.
  • Діапазон зважування складає від 3 до 150 кг.
  • Розмір ноги — до 30,5 см.
  • Діагональ екрана — 4 дюйми.
Premium Smart Scale

Якщо ви не плануєте часто переставляти ваги, можливо, цей варіант буде для вас зручнішим, адже має більші параметри.

Килимок для йоги

Я змінила кілька килимків для йоги, перш ніж мені до рук потрапив каучуковий. Yunmai Yoga Mat виконано не з простого каучуку, а з термопластичного, тобто сонця та спеки він не боїться. У нього стандартний формат 61 х 183 см, є шнур для транспортування.

Килимок для йоги

Основне, що мені подобається — він тоненький, але при цьому нормально амортизує. Тут є жорсткіша та м’якіша сторони, так що можна підлаштувати його під стан м’язів та суглобів на момент тренування. Під час виконання асан ця штука не ковзає по підлозі, та й під час силових вправ також. Єдине, що коштує цей аксесуар близько 35$, але екологічні натуральні матеріали, як на мене, того варті.

Підсумок

Звісно, сьогодні ми поговорили не про всі гаджети, які можуть стати у нагоді, коли ви займаєтеся спортом чи просто ведете активний спосіб життя. Але для мене якісний годинник, зручний килимок для йоги, розумні ваги та скакалка для кардіо — це мастхев. Ну, і ще еластична стрічка та гантельки. З цим набором стало реально зручно займатися вдома, а вільного часу стало більше.

Сподіваюсь, і ви знайдете для себе щось корисне для занять спортом, адже це простий та здоровий спосіб покращити настрій, знизити рівень тривоги та підтягнутись фізично.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.