back to top

Електрогриль за доступну ціну. Огляд на електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid

🔥 🍗 Готуйте на грилі прямо у себе в кухні! Електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid створить хрустку скоринку та збереже соковитість ваших страв 🍔 🔌

Електрогрилі стають дедалі популярнішими на сучасних кухнях. Вони готують так само як і традиційні, тільки замість вогню — ТЕН, а конструкція набагато зручніша. Я неодноразово чула відгуки про грилі від друзів, тож коли мені випала можливість потестувати самій, я вже знала, на що звернути увагу. На огляд до WO.UA потрапив електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid — недорогий гриль з хорошою потужністю. Потестувавши його на кількох стравах, ділюся власними враженнями.

Отже, по-перше, мені було цікаво, наскільки відрізняються страви, приготовані на електрогрилі, від тих, що ми любимо смажити на відкритому повітрі. По друге, — чи варто переплачувати за купу функцій та режимів? Та й загалом, чи потрібен гриль на кожен день, або ж це девайс лише для особливих випадків.

Зміст

  1. Що входить у комплект?
  2. Розпакування та дизайн
  3. Скільки коштує електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid?
  4. Технічні характеристики
  5. Враження від приготування
  • Готуємо стейки на CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid 
  • Готуємо овочі на грилі
  • Готуємо бургери на електрогрилі
  • Враження від покриття пластин 
  1. Очищаємо електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid
  2. Висновки

Що входить у комплект?

До нашого електрогриля додається піддон для жиру та інструкція з експлуатації. Як завжди, нагадую, що ознайомитись із інструкцією — це перше, що варто зробити перед використанням техніки. По-перше, задля вашої ж безпеки, по друге, це одразу знімає більшість запитань.

Розпакування та дизайн

Девайс постачається повністю зібраним у картонній коробці. Тобто пристрій одразу готовий до використання, варто лише очистити його перед першим приготуванням.

Огляд на електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid

Він доволі компактний: 30 х 26.5 х 9.5, а розмір робочої поверхні ще менше — 24,5 х 17,3. Чотири важливих моменти, на які я одразу звернула увагу:

  1. Електрогриль не відкривається на 180 градусів, тільки на 90 градусів. Тобто якби ви хотіли смажити одразу на двох панелях, тут це не вийде.
  2. Панелі для смаження не знімаються. Замість того, щоб мити їх під краном чи у посудомийці, доведеться протирати. Вони, до речі, рифлені, тож у приготованих на них страв буде апетитна поверхня.
  3. А от піддон для збору жиру знімається. Він висувається рухом до себе і це досить зручно для прибирання.
  4. У гриля дуже велика термоізольована ручка. Такою зручно затискати шматочки м’яса, бургери, сендвічі тощо. Так що його можна використовувати як прес.

Корпус Rock’nGrill 1500 Rapid сріблясто-чорний: з нержавіючої сталі та пластику. Тут все теж лаконічно. З елементів управління на корпусі лише кнопка вмикання-вимкнення.  На верхній панелі розташувався індикатор роботи, а ззаду розмістився шнур для підключення до мережі. Ніяких додаткових елементів на кшталт антиковзаючих ніжок, дисплею чи решітки тут немає. Воно й не дивно, адже ми маємо справу з досить бюджетним грилем. До речі, про ціну.

Скільки коштує електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid?

На момент огляду цей електрогриль можна придбати за 50$. Загалом це не найдорожча, але і не найдешевша модель у лінійці Rock’nGrill, адже в ній є девайси з потужністю від 750 до 2000 Вт, з різними типами робочої поверхні та функціями. Але зі знижкою до Cyber Week її можна придбати за майже 40$.

Огляд на електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid

Технічні характеристики

Потужність1500 Вт
Напруга220-240 В
Нагрівальний елементТЕН
Регулювання температури
УправлінняМеханічне (кнопки)
Відкриття на 180 градусів
Знімні пластини
Матеріал пластинАнтипригарне
Фактура поверхніРифлена
Розмір робочої поверхні24,5 х 17,3
Регулювання висоти пластин+
Піддон для жиру+
ІндикаціяНагріву
Роботи
Термоізольована ручка+
Розміри30 х 26.5 х 9.5
Вага1.85 кг
Матеріал корпусуПластик
Нержавіюча сталь
Вертикальне зберігання+

Враження від приготування

На грилі можна готувати якщо не всі продукти, то дуже багато — від хліба до стейків і кабачків. Звісно, кожен інгредієнт потребує різного підходу: для м’яса ми зазвичай використовуємо вищу температуру та більше часу, овочі підсмажуються швидше. У просунутих моделях електрогрилів всі ці параметри — потужність, температура, час — регулюються або виставляються автоматично. 

Огляд на електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid

У нашому девайсі нічого такого не передбачено. Тут один режим потужності і, відповідно, температури. Так що ми можемо гратися лише з часом та висотою пластин.

Готуємо стейки на CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid 

Оскільки тут хороша потужність — 1500 Вт — я взагалі не переймалась щодо приготування м’яса чи птиці. У цієї моделі хоч не керамічне, але все ж антипригарне покриття, тому я готувала зовсім без олії. Просто увімкнула гриль, почекала приблизно пару хвилин — і поклала два яловичих стейки на поверхню.

Смажила стейк на відкритому грилі, тож сіль і перець додавала вже в процесі приготування (щоб краще зберегти соковитість усередині). Але якщо хочеться готувати на закритому, можна посолити відразу перед смаженням.

3–4 хвилини на одній стороні, стільки ж на іншій — і два стейки ​​well done майже готові. Від високої температури стейки карамелізувалися, а від рифленої поверхні на них чітко видно сліди від гриля. Виглядало ну дуже апетитно. Загортаємо у фольгу, даємо 10 хвилин відпочити — та можна подавати до столу. 

Отже, з плюсів: м’ясо готується швидко та рівномірно. Я не надто сильно затискала його пресом, лише злегка прикрила. Зайвий жир зібрався у піддон, а на панелях його лишилося тільки протерти.

Ну а поки мій стейк відпочивав, я встигла загрилювати овочі — на такій потужності це вийшло ще швидше.

Огляд на електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid

Готуємо овочі на грилі

У цьому випадку я злегка змастила поверхню олією за допомогою кулінарного пензля. І виклала шматочки овочів — кабачки, томати та болгарський перець. Одразу скажу, що місця якраз вистачає, аби зробити гарнір на двох. Якщо вам треба кілька порцій, доведеться повторити процес. А втім, це недовго, вийшло навіть швидше, ніж зі стейками.

Готуємо бургери на електрогрилі

Я просто не могла не перевірити, як працює наш прес-гриль. Тому було вирішено готувати домашні бургери — смачні та максимально незручні.

Спочатку ми підсмажили котлети для бургера: тут прес просто необхідний, бо на звичайній сковорідці вони стають не пласкими, а високими. Тут в мене нарешті вийшла правильна канонічна котлета — невисока та рівномірно підсмажена. Вже за це ставлю величезний плюс.

Потім збираємо наші бургери. Мене цікавила саме висота, чи помістяться вони у гриль, бо люблю додавати багато овочів. Я навіть не полінувалася виміряти висоту. Так от: бургер на 10 сантиметрів нормально вкладається між панелей цього гриля. Конструкція дозволяє рівномірно та акуратно затиснути всю цю бургерну башту, не пошкоджуючи її.

Прогрівається все теж непогано, але не варто чекати прямо гарячої серединки, якщо ви готуєте щось настільки високе. Якщо хочеться рівномірного пропікання, краще готувати менш габаритні страви. Але в цілому результатом я задоволена.

Враження від покриття пластин 

Як я вже казала, у цієї моделі воно не керамічне, але все ж атипригарне. Покриття називається RockStone і на вигляд нагадує тефлонову сковорідку. Сенс тут у тому, що у матеріал додано мінерали, які, по-перше, імітують приготування на камені, по-друге, добре утримують тепло та, по-третє, допомагають рівномірно просмажувати шматочки.

В мене від цього покриття тільки позитивне враження. Принаймні з трьох страв жодна не пригоріла та не пристала. А якщо вам таки хочеться ще більш просунуту керамічну поверхню, зверніть увагу на модель CECOTEC Rock’nGrill 1500 Stone Ceramic Mix&Grill.

Очищаємо електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid

Звісно, мені б хотілося зняти пластини та помити їх під краном, але тут такого не передбачено. Тому довелося протирати їх ганчіркою. Втім, це виявилось нескладно. Головне — вимкнути пристрій та дати йому охолонути: так треба і для безпеки, і для збереження цілісності покриття. Я лишила його лише трохи теплим, щоб легко було зібрати все зайве. Чистимо все губкою або м’якою ганчіркою, ніяких абразивів чи активних мийних засобів.

Огляд на електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid

А от пластиковий піддон миється легко і без проблем. Просто зливаєш зібраний жир і миєш резервуар будь-яким зручним способом. Потім протираємо корпус — і все, девайс чистий.

Висновки

Електрогриль — корисна річ у господарстві, якщо ви любите готувати та експериментувати, а особливо збирати компанію за вечерею. Навіть недорогий електричний гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid вже приносить у меню якусь різноманітність. 

Приготовані на ньому страви дійсно схожі на ті, які ми готуємо на пікніках. Звісно, тут не буде того самого запаху вогнища, але певний пікніковий вайб такий спосіб приготування все ж дає. І, на відміну від традиційного гриля, на електричному можна готувати хоч кожного дня — він дуже простий у використанні та очищенні.

Тут досить висока потужність, тому страви готуються досить швидко: в середньому десь 3-10 хвилин. Що стосується функціональності, то це вже питання комфорту. Якщо вам не складно слідкувати за стравою, то передвстановлені режими або таймер вам і не потрібні: тут на цьому виробник зекономив. Те саме стосується і миття, бо знімні пластини завжди коштують дорожче.

Загалом CECOTEC Rock’nGrill 1500 Rapid сподобається тим, хто любить просту техніку з інтуїтивно зрозумілим управлінням. Це чудове рішення для родини, у якій заведено готувати вдома, адже грильовані страви вносять неабияке різноманіття у меню. На ньому можна створювати як традиційні страви, так і більш здорові: поверхня з антипригарним покриттям дозволяє готувати без додаткового жиру. 

Ну а якщо вам хочеться порівняти цей електрогриль з іншими моделями бренду, рекомендую переглянути відео від мого колеги, де він наочно показує 4 різних моделі. Порівнюйте, вибирайте для себе найкраще та насолоджуйтесь смачними стравами кожного дня.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та...

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі...

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.