back to top

Електрична чи ультразвукова зубна щітка? Відмінності технологій та яку краще вибрати

🪥🔄 Електрична чи ультразвукова зубна щітка, яка з них краще? В обох є свої переваги, то яка ж підійде саме вам? Читайте статтю та дізнайтесь про сучасні технології чищення 🦷🔍

Електрощітка, звукова, ультразвукова чи взагалі ручна… Технології чищення зубів настільки розвинуті, що іноді може бути складно зробити вибір. Тому продовжуємо зʼясовувати, чим відрізняються ці девайси. Сьогодні поговоримо, що краще: електрична чи ультразвукова зубна щітка. Подивимось, як вони працюють, що у них спільного та відмінного, та спробуємо визначити, яка підійде саме вам.

Електрична чи ультразвукова зубна щітка

Зміст

  1. Електрична чи ультразвукова зубна щітка: порівнюємо за основними характеристиками
  • Ефективність чищення: перемагає Ultrasonic
  • Ціна. Що дешевше, електрична чи ультразвукова зубна щітка?
  • Технологія чищення: ультразвук перемагає
  • Простота у використанні: електрична чи ультразвукова зубна щітка? Нічия!
  1. Що ж вибрати? Електрична чи ультразвукова зубна щітка
  • Кому підійде ультразвукова електрощітка?
  • Кому підійде електрична зубна щітка?
  1. Які мінуси може мати електрична чи ультразвукова зубна щітка?
  2. Висновки

Електрична чи ультразвукова зубна щітка: порівнюємо за основними характеристиками

Електрична чи ультразвукова зубна щітка

Обидва девайси добре допомагають видалити зубний наліт, знищити бактерії, позбавити неприємного запаху та відбілити емаль. Давайте подивимося, як ці два види зубних щіток конкурують між собою у кількох важливих категоріях.

Ефективність чищення: перемагає Ultrasonic

Однозначно, переможець у цій категорії — ультразвукова зубна щітка, та й звукова також. Хоча і електрична, і звукова щітка перемагають мануальну, коли справа доходить до ефективності чищення, лідером стає ультразвукова. Цифри говорять самі за себе:

  1. Звичайна електрична зубна щітка може збільшити кількість рухів приблизно до 2 500-7 000 на хвилину.
  2. Однак звукова може похвалитися приголомшливими 30 000-40 000 рухів за хвилину, що робить її чудовим вибором для людей з обмеженою рухливістю.
  3. А ультразвукова щітка створює вже близько 100 000 рухів і вище. Вікіпедія взагалі дає дані про 96 000 000 імпульсів або 192 000 000 рухів на хвилину (1,6 МГц). По суті це теж електрична зубна щітка, призначена для щоденного домашнього використання, але дуже потужна.

В плані вартості перемагає електрощітка. Зі збільшенням потужності двигуна щітки приходить і збільшення ціни. Ультразвукові зубні щітки, як правило, мають досить високу ціну в порівнянні з простими електричними. Але є і хороша новина: купити ультразвукову щітку недорого можна на знижках. Тож обовʼязково слідкуйте за вартістю, щоб отримати найкращу щітку за найкращою ціною.

Технологія чищення: ультразвук перемагає

Вибираючи, електрична чи ультразвукова зубна щітка вам підійде, враховуйте, що щетинки першої можуть рухатися двома способами:

  1. Механічно обертаються — це зворотно-обертальні зубні щітки.
  2. Вперед і назад — це пульсуюча або імпульсна технологія чищення. Імпульсні щітки популярніші за обертові.

Обидва типи девайсів виконують багато додаткової роботи за вас. Проте,  вам все одно доведеться рухати зубною щіткою вгору-вниз по зубах.

А от моделі на основі технології Ultrasonic дають вам більше свободи. Ви можете покластися на високу швидкість і високочастотні звукові хвилі для видалення нальоту з поверхонь зубів. Ультразвукові хвилі перетворюють зубну пасту та воду на дрібну субстанцію, яка проникає навіть у важкодоступні місця: наприклад, між зубами та вздовж лінії ясен. Потрібно лише провести зубною щіткою вздовж поверхні зубів, а все інше зробить щітка.

Простота у використанні, електрична чи ультразвукова зубна щітка? Нічия!

Обидва девайси дуже прості у використанні. З одного боку, електрощітки мають просте управління, акумуляторну батарею, і ними легко маневрувати. Крім того, багато електричних зубних щіток мають двохвилинний таймер, який гарантує, що ви чистите зуби протягом рекомендованого часу.

Звукові та ультразвукові зубні щітки додатково покращують ваш досвід чищення зубів, але дещо по-іншому:

  • По-перше, вам не потрібно витрачати багато енергії при використанні звукової зубної щітки, тому вона чудово підходить для людей з обмеженою рухливістю.
  • Ультразвукові зубні щітки також мають зручний двохвилинний таймер, як і електричні.
  • Моделі Ultrasonic зазвичай оснащені додатковими функціями. Це справді розумні електрощітки, які мотивують та покращують ваш стиль чищення. Наприклад, Oclean X Pro Navy Blue OLED показує зони чищення на інтерактивному екранчику та у застосунку. Ви можете побачити, де почистили зуби недостатньо добре та виправити результат. А ще вона відстежує, наскільки ви тиснете на зуби та дає звуковий сигнал, якщо ви перевищили тиск. Зручно, чи не так?

Отже, з одного боку у нас є максимально прості у використанні електрощітки, а з іншого — трохи складніші, але ефективніші ультразвукові. У цьому плані вибір — лише питання вашої звички та зручності.

Що ж вибрати? Електрична чи ультразвукова зубна щітка

Електрична чи ультразвукова зубна щітка

Кому підійде ультразвукова електрощітка?

  1. Зазвичай стоматологи рекомендують купити ультразвукову зубну щітку людям з чутливими зубами або проблемами ясен. Вона допомагає комфортно дістатися навіть вузьких місць і очистити підʼясенні кишені. Водночас мʼякий мікромасаж не дозволяє натиснути занадто сильно і не пошкоджує ясна або емаль.
  2. Зазвичай на ультразвкових моделях є датчики тиску. Це хороший спосіб переконатися, що ви не завдаєте емалі шкоди під час чищення. 
  3. Технологія Ultrasonic також корисна для тих, хто носить брекети, імплантати, коронки або мостовидні протези. Вібрації легко проникають у важкодоступні місця і просто переміщують бруд.
  4. Якщо вам потрібна щітка для відбілювання зубів, ультразвукова впорається із цим якнайкраще. У топових моделях навіть є спеціальні режими відбілювання, як-от у вже згаданої лінійки Oclean X Pro Elite OLED, яка поступово, крок за кроком видаляє пігментацію та делікатно полірує емаль.
  5. Вона також ефективно бореться з неприємним запахом, спричиненим бактеріями.
  6. Людям з артритом або іншими подібними захворюваннями використання ультразвукової щітки може зменшити дискомфорт у руках.
  7. Такі моделі зазвичай добре мотивують чистити зуби якісно завдяки мотиваційним сповіщенням. І навіть підвищують естетику домашнього догляду.

Кому підійде електрична зубна щітка?

  1. Це хороший вибір для тих, кому не потрібна висока потужність або додаткові функції. 
  2. Такі моделі підійдуть на роль першої електрощітки, адже дитяча електрощітка не обовʼязково має бути дуже потужною.
  3. Електрощітка також зазвичай дешевша, тому підійде тим, хто хоче зекономити. Втім, купити ультразвукову електрощітку недорого теж реально, особливо на знижках.

Які мінуси може мати електрична чи ультразвукова зубна щітка?

Так, як і будь-який девайс для догляду, електрична чи ультразвукова зубна щітка можуть мати певні ризики використання:

  • Основний — такий самий, як і при використанні звичайної мануальної. Це ймовірність того, що ви будете чистити занадто сильно. Надмірна інтенсивність чищення може призвести до пошкодження зубної емалі та ясен. Вихід, як ми вже зʼясували, простий — електрощітка з датчиком тиску.
  • Вартість. Електрична чи ультразвукова зубна щітка  коштують дорожче, ніж їхні ручні аналоги.
  • Можливий дискомфорт. Деяким людям відчуття руху щітки в роті здається незручним або відштовхуючим. Особливо, якщо є проблеми з сенсорною обробкою. Але у більшості випадків навіть дуже чутливі люди поступово звикають до вібрацій.
  • Необхідність заряджати щітки. Це може бути незручно, якщо у вас немає доступу до надійного джерела живлення, наприклад, під час подорожі. Але і тут можна підлаштуватися, адже сучасні моделі витримують 30 днів автономної роботи і більше.
Електрична чи ультразвукова зубна щітка

Висновки

Ретельне та правильне чищення зубів — запорука здоровʼя ротової порожнини. Це найпростіший спосіб запобігти пародонтиту, гінгівіту, карієсу та іншим захворюванням зубів і ясен. І сучасні технології чищення допомагають у цьому. Звукова, електрична чи ультразвукова зубна щітка набагато ефективніше видаляють зубний наліт та залишки їжі, ніж мануальна. Яку з них вибрати — питання стану ваших зубів та стилю чищення. Адже всі вони мають свої переваги.Сподіваємось, ця стаття допомогла вам визначити, яка модель підійде саме вам. А щоб дізнатись більше про технологію Ultrasonic та бути в курсі останніх новинок, слідкуйте за оновленнями у блозі WO.UA.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Нові насадки для електрощітки Oclean: детальний огляд та...

😃🪥 Ретельне очищення та дбайливий догляд за зубами — все це...

Пилосос з УФ-лампою. Огляд-порівняння JIMMY WB55 та JIMMY WB73

🌟 Подбайте про меблі та позбавтесь пилових кліщів одночасно! 👍 Дізнайтесь...

Як дізнатися, яка відеокарта

Багато хто не здогадується, наскільки важливо знати, яка відеокарта встановлена у...

Скільки часу можна користуватися електрощіткою? Як часто міняти...

🕒 Щоб усмішка залишалася здоровою, важливо доглядати за щіткою 😁 Скільки...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.