back to top

EcoFlow Delta Pro 3: все про найпотужнішу зарядну станцію

Що насправді може найпотужніша зарядна станція?💡 Розглядаємо всі можливості нової EcoFlow Delta Pro 3

Вересень 2024 відзначився новою подією у світі автономної енергетики: EcoFlow представила нову зарядну станцію 3-го покоління в серії Delta Pro. Виробник сміливо стверджує, що EcoFlow Delta Pro 3 — не лише найпотужніша зарядна станція для побутового використання, а й має кілька справді ексклюзивних функцій. Словом, як запевняють представники компанії, нова модель — сучасне диво техніки. Сьогодні розбираємо, чи так це насправді.

Зміст

  1. Декілька слів про серію Delta Pro
  2. Характеристики EcoFlow Delta Pro 3
  3. Трохи теорії
  • Потужність та енергія
  • Постійний та змінний струм
  1. Зарядна станція EcoFlow Delta Pro 3: загальні можливості та характеристики
  • Зарядна станція EcoFlow Delta Pro 3: вага та ергономіка
  • Скільки приладів можна заряджати?
  • Скільки живе батарея EcoFlow Delta Pro 3?
  • Зарядна станція EcoFlow Delta Pro 3: підтримка додаткових батарей
  • Від чого можна зарядити акумулятор EcoFlow Delta Pro 3?
  • Керування зі смартфону
  • Дисплей
  1. Технології EcoFlow Delta Pro 3
  • Технологія X-Stream
  • Технологія X-Boost
  • Технологія X-Guard
  • Технологія X-Quiet
  1. Які пристрої можна підключити до EcoFlow Delta Pro 3?
  2. Як оптимізувати роботу EcoFlow Delta Pro 3?
  3. Зарядна станція EcoFlow Delta Pro 3: порівнюємо з попередніми моделями Delta
  4. Висновок

Декілька слів про серію Delta Pro

Ecoflow Delta Pro 3

Отже, трохи довідкової інформації. У EcoFlow можна знайти зарядні станції з різним бюджетом, і при цьому — з непоганими характеристиками. Бренд пропонує кілька основних серій:

  • River
  • River Pro
  • Delta
  • Delta Max
  • Delta Pro

Кожна серія має свої особливості. Наприклад, River відрізняється своєю компактністю, а розроблялася вона для звичайного використання: у сімейних подорожах, походах, ночівлях із наметами. Дельта — вже має більшу потужність і розміри, і є проміжним варіантом між River і флагманською серією Delta Pro.

EcoFlow Delta Pro – гордість бренду. Можна сказати, вони вклали всю свою винахідницьку душу у розробку цієї серії. Зарядні станції EcoFlow Delta Pro відрізняються компактними розмірами, максимальною на ринку портативних станцій потужністю, дуже продуманою ергономікою та декількома цікавими додатковими функціями, про які ми розповімо нижче.

Характеристики EcoFlow Delta Pro 3

Ecoflow Delta Pro 3

Виробник вказує досить значний список технічних характеристик станції — я б сказала, вичерпний. З першого погляду досить складно розібратися в поняттях, особливо в технічних визначеннях, але ми спробуємо пояснити їх простими словами. Отже, характеристики:

  • Потужність: 4000 Вт.
  • Місткість акумулятора: 4096 Вт⋅год.
  • Вага 51.5 кг.
  • Загальна кількість портів для заряджання: 12.
    • 5 розеток 230 В.
    • 2 USB-A порти.
    • 2 USB-С порти.
    • 3 порти 12 В — для роутера, систем безпеки та спостереження.
  • Кількість циклів заряджання до зниження ефективності на 20%: 4000 зарядок/розрядок
  • Підтримка додаткових акумуляторів: 2 шт. по 4000 Вт·год.
  • Підтримка сонячних батарей.
  • Швидка зарядка: з 0 до 80% за 60 хвилин.

Трохи теорії

Щоб розібратися, що означає та чи інша характеристика і яку користь вона принесе саме вам, потрібно трохи «покопатися» в теоретичних питаннях. Я, як і більшість людей, не дуже любила фізику в шкільні роки, мені вона здавалася нудною, особливо розділ про струм. Хто б міг подумати, що через стільки років після закінчення школи про це доведеться пошкодувати🤔

Ecoflow Delta Pro 3

Потужність та енергія

Перше, на що ми звертаємо увагу, коли йдеться про будь-які електроприлади — потужність. Вимірюється вона у Ваттах (Вт) і означає, скільки енергії наша EcoFlow Delta Pro 3 може забезпечити за годину.

Щоб було зрозуміліше: наприклад, у нас є духовка — один із найбільш енерговитратних приладів. Вона може споживати від 1000 до 5000 Вт на годину (від 1 до 5 кВт — кіловат/год): тобто, коли ми вмикаємо духовку потужністю 3500 Вт у мережу, вона бере з мережі саме 3,5 кВт за годину роботи. У такому разі зарядна станція зможе забезпечити її роботу, оскільки потужність електроприладу (3500 Вт) не перевищує номінальну потужність станції (4000 Вт). Якби духовка споживала максимум — 5000 Вт, запустити її за допомогою зарядної станції в базовій комплектації не вийшло б (щоправда, саме EcoFlow Delta Pro 3 має особливу фішку, яка дозволяє збільшити потужність до 6 кВт).

Йдемо далі. Місткість акумулятора зарядної станції вимірюється вже Вт⋅год (Ват-годинах). Означає протягом якого часу зарядна станція зможе забезпечити роботу приладу на максимальній потужності. Та ж духовка на 3500 Вт зможе пропрацювати трохи більше години, оскільки акумулятор EcoFlow Delta Pro 3 забезпечує ємність 4096 Вт⋅год.

Чому ми зробили окремий акцент на цій характеристиці? Коли ми купуємо зарядну станцію, хочемо розуміти, які прилади вона «потягне» — чи зможе від неї працювати холодильник? А телевізор? Далі ми розповімо про те, як співвідносити ці дані.

Постійний та змінний струм

В технічних описах зарядних станцій можна помітити таку характеристику, як постійний або змінний струм. Якщо не заглиблюватися у фізику, можна описати простими словами:

  • Наявність роз’ємів із постійним струмом означає, що від станції можна заряджати різні гаджети через звичайний кабель USB різних типів (USB А-microUSB, USB-С). Такий струм зазвичай перебуває у звичних нам павербанках.
  • Змінний струм «тече» у наших звичайних розетках 220-240 В (Вольт). Саме він підходить для стабільної роботи більшості побутових приладів. У EcoFlow Delta Pro 3 вбудовано цілих 5 розеток на 230 В.

Зарядна станція EcoFlow Delta Pro 3: загальні можливості та характеристики

Зарядна станція EcoFlow Delta Pro 3: вага та ергономіка

Хоча загалом портативні електростанції важать до 15 кг, EcoFlow Delta Pro 3 «переплюнула» всі попередні моделі серії і тут: її вага становить цілих 51.1 кг — вага дорослої людини. Для порівняння, EcoFlow Delta Pro важить 14 кг. Основний відсоток займає, звичайно, батарея: згадайте, скільки важить ваш павербанк на 10 000 мАг. Хоча його потужність всього близько 40 Вт·год.

Але навіть незважаючи на таку значну вагу, EcoFlow Delta Pro 3 залишається досить портативною, і при транспортуванні, наприклад, з кімнати в кімнату вага майже не відчувається. Бренд розробив для вирішення цієї проблеми витончений вихід: формат валізки. З одного боку до станції кріпляться два колеса, з іншого — витягується ручка. Конфігурація точнісінько така, як у звичайних дорожніх валіз.

Скільки приладів можна заряджати?

Ecoflow Delta Pro 3

Європейська та американська версії EcoFlow Delta Pro 3 трохи відрізняються у вихідних портах, хоча загалом мають одні й ті самі характеристики. Мені довелося досить довго вивчати питання, щоб зрозуміти, у чому різниця.

Почнемо з того, що в характеристиках європейської (української) версії вказано, що станція має 5 розеток змінного струму. Однак у вільному доступі всього 4. Вони розташовані на передній панелі станції і підходять для роботи звичайних побутових приладів: напруга в них 230 В.

Знайти п’яту розетку виявилося завданням із зірочкою. Виробник не вказав, що ще одна — розетка силова, і розташована вона збоку. Її пропускна здатність 16 А (Ампер). Навіщо потрібна силова розетка? Зазвичай електроплити підключаються саме через неї, оскільки звичайна не витримує великі струми.

Йдемо далі. Над розетками — вихідні порти: USB-A (2 шт.) та USB-C (2 шт. по 100 Ватт кожен). Це стандартні роз’єми для заряджання багатьох типів гаджетів.

  • Ліворуч є три 12-вольтові виходи — для роутера, систем безпеки або спостереження.
  • На задній панелі – вхідні роз’єми. Для зарядки самої станції, підключення до сонячних та додаткових батарей.

Словом, у цьому плані EcoFlow Delta Pro 3 перевершила саму себе, передбачивши всі роз’єми, що найчастіше використовуються, і навіть трішки більше.

Скільки живе батарея EcoFlow Delta Pro 3?

Мабуть, це питання турбує всіх, хто купує будь-яке автономне обладнання. Майже вся сучасна техніка працює на літій-іонних акумуляторах (Li-Ion). Вони мають тривалий термін служби, досить швидко заряджаються та добре тримають енергію. У EcoFlow Delta Pro 3 використано більш удосконалений різновид цих носіїв — літій-залізо-фосфатний акумулятор (у характеристиках зазначено хімічну формулу LiFePO4). Трохи довідки:

  • Більш безпечні, ризик вибуху — мінімальний.
  • Витримують досить радикальні температури (від -30 до +55°С).
  • Довговічніші.
  • Видають стабільну напругу.

Тепер кілька слів про довговічність. У характеристиках EcoFlow Delta Pro 3 зазначено, що акумулятор витримує до 4000 циклів заряджання/розрядження, перш ніж втратить 20% генеруючої потужності. Досить голослівна цифра, складно зрозуміти скільки це часу.

Якщо не заглиблюватися в розрахунки, то батареї вистачить при щоденному використанні більше, ніж на 10 років. І це за умови, що станція повністю заряджатиметься/розряджатиметься за день-два. Тобто термін служби просто вражаючий. І треба пам’ятати, що потім батарея просто втратить ⅕ частину потужності, а не зламається.

Зарядна станція EcoFlow Delta Pro 3: підтримка додаткових батарей

Ecoflow Delta Pro 3

До комплекту EcoFlow Delta Pro 3 можна докупити додаткові батареї. Всього станція підтримує дві: спеціальні розетки є на задній панелі. Додаткові батареї збільшують потужність станції втричі — до рекордних 12 кіловат. Щоправда, так станція стає неймовірно важкою і може працювати швидше як стаціонарна. Загалом оригінальної місткості цілком вистачає для побутового користування, навіть якщо світла немає досить довго.

Навіщо це взагалі потрібно? Якщо ви бажаєте повної енергонезалежності — кілька модулів EcoFlow Delta Pro 3 можна поєднати в одну систему через спеціальний силовий порт. Резервне живлення за допомогою EcoFlow Delta Pro 3 добре тим, що при різкому відключенні загальної електроенергії прилади миттєво заживлюються від станції. Час перепідключення — всього 10 мс.

Від чого можна зарядити акумулятор EcoFlow Delta Pro 3

EcoFlow Delta Pro 3 підтримує, мабуть, всі можливі способи заряджання, які можна ще й комбінувати:

  • Домашня електромережа (споживає 2.6 кВт).
  • Зарядка для електромобіля (споживає 3.6 кВт).
  • Сонячні батареї (потужність 2.6 кВт).

Також виробник передбачає заряджання за допомогою оригінального мікроінвертора, автомобільної зарядної станції, двопаливного та звичайного генератора, а також EcoFlow Smart Home Panel.

Хочеться окремо виділити заряджання від сонячних батарей — інновацію, яка з’явилася на ринку не так давно. Удосконалена система швидкої зарядки видала просто нереальний результат: станція Delta Pro 3 може повністю зарядитися приблизно за півтори години (заряджається зі швидкістю 2600 Вт на годину).

Для підключення до сонячної батареї є спеціальний порт задньої панелі. До речі, якщо ви раптом випадково втратите кабель, яким комплектується зарядна станція, нічого страшного. Можна купити аналоговий з такою ж пропускною здатністю в будь-якому будівельному магазині (3 х 1,5).

Керування зі смартфону

Сучасною побутовою технікою можна керувати віддалено з телефону. EcoFlow не відстають і тут: портативна станція підключається до смартфона через фірмовий застосунок. Достатньо один раз під’єднати станцію — і ви матимете доступ до неї з будь-якої точки світу.

  1. Через застосунок легше керувати її роботою. Вся інформація під рукою у зменшеному розмірі, легше зорієнтуватись.
  2. Якщо ви часто змушені надовго виїжджати, додаток допоможе відстежувати стан вашого будинку — є світло чи ні, чи працюють критично важливі прилади, як холодильник або, наприклад, акваріум.

До речі, EcoFlow Delta Pro 3 не має ліхтарика. На мою думку, не дуже зручно. Тобто так чи інакше потрібно вмикати додаткове освітлення, щоб все підключити, якщо, наприклад, електрика зникла у темний час доби.

Дисплей

Неймовірно зручна фішка, яка є в EcoFlow Delta Pro 3. Розташований на передній панелі над розетками, досить великий сам по собі, а зображення велике. Що показує:

  • Відсоток заряду самої батареї.
  • Який пристрій підключено.
  • Яку потужність споживає підключений пристрій.
  • Частота змінного струму.

Над дисплеєм розташована кнопка, яка вмикає станцію в роботу. Керування настільки просте, що з ним без проблем впорається і дитина — наприклад, підігріти їжу або підключити PlayStation. Щоправда, правила безпеки під час роботи з електроприладами ніхто не скасовував.

Технології EcoFlow Delta Pro 3

Перейдемо до фішок, які є в EcoFlow Delta Pro 3. Є бренди, які встановлюють на свою техніку технології виключно заради технологій. Йдеться точно не про Екофлоу — тут кожна інновація на своєму місці:

  • X-Stream
  • X-Boost
  • X-Guard
  • X-Quiet

Розкажемо докладніше про кожну з них.

Технологія X-Stream

Ecoflow Delta Pro 3

Технологія X-Stream – це система швидкої зарядки, одна з головних особливостей пристроїв EcoFlow. Хоча більшість зарядних станцій відновлюють енергію досить повільно, аж до 12 години, EcoFlow Delta Pro 3 і тут виявилася на висоті саме завдяки X-Stream. Швидка зарядка – не просто для галочки. Технологія оптимізована так, щоб регулярні дії високих струмів не псували акумулятор, а дроти не перегрівалися, як часто буває у звичайних телефонах.

Завдяки X-Stream станція заряджається лише за годину з нуля до 80%.

Технологія X-Boost

Одна з найцікавіших технологій, яка зробила неможливе — збільшила потужність станції з 4 до 6 кВт. Це не означає, що загальна номінальна потужність стала більшою, але якщо у вас є критично необхідний пристрій, який споживає дуже багато, EcoFlow Delta Pro 3 витримає і таке навантаження. Система оптимізує свою роботу, щоб станція не вимикалася. Хоча, звісно, ​​зловживати таким не варто.

До речі, є ще одна неймовірна фішка: станція без проблем витримує сплеск напруги до 8 кВт протягом 10 секунд. Багато приладів споживають більше потужності для запуску, і EcoFlow Delta Pro 3 це передбачила.

Технологія X-Guard

Робота попередніх двох технологій оптимізована завдяки X-Guard — системи інтелектуального захисту станції. Вона забезпечує моніторинг роботи пристрою та запобігає перевантаженням, коротким замиканням та іншим потенційним проблемам, які можуть вплинути на безпеку роботи станції.

Основні функції X-Guard:

  • Захист від перегріву.
  • Захист від перевантажень струмом.
  • Контролює рівень заряду батареї для запобігання перезаряду.
  • Захист від короткого замикання.

Технологія X-Quiet

Якщо вас дратує оглушливий гул від працюючих бензинових та дизельних генераторів, X-Quiet зробила все, щоб станція працювала тихо. І це не маркетинговий хід — станція справді має мінімальний рівень шуму, лише 30 дБ. Для енергетичної техніки це взагалі нонсенс. З такою гучністю ми зазвичай розмовляємо пошепки. Тим паче, ви навряд чи встановлюватимете EcoFlow Delta Pro 3 у спальні, а з іншої кімнати її не чути зовсім, так що сну вона точно не завадить.

Які пристрої можна підключити до EcoFlow Delta Pro 3

Ecoflow Delta Pro 3

Мабуть, це найважливіше питання, яке турбує тих, хто шукає станцію для побутового використання. Загалом потужність EcoFlow Delta Pro 3 підтримує роботу навіть енергомістких побутових приладів. Що можна підключити:

  • Холодильник (до 3 днів).
  • Електроплита (1-4 години, залежно від потужності кожної конфорки).
  • Духовка (до 2-х годин).
  • Насос колодязя (1,5 години).
  • Кондиціонер (1,5-3,5 години).
  • Чайник (20-30 закипань).
  • Телевізор (1-3 дні).
  • Бойлер (1,5-2,5 години).

Тепер важлива ремарка. Тут вказані середні значення. Будь-який побутовий прилад може мати різну потужність. Тут єдина порада – експериментувати. Час роботи вказано приблизно, і враховує постійну роботу на максимальній потужності одного приладу. Якщо увімкнути все відразу, то:

  1. По-перше, буде серйозне перевантаження станції, чого краще уникати.
  2. По-друге, пропрацює на максимальній потужності вона недовго, якщо говорити про основний модуль на 4кВт, потім просто вимкнеться.

Як оптимізувати роботу EcoFlow Delta Pro 3

Ecoflow Delta Pro 3

Будь-яка техніка прослужить набагато довше, якщо ставитись до неї дбайливо та враховувати рекомендації виробника. Хоча розробники врахували досить багато нюансів, все ж потрібно знати деякі особливості, оскільки EcoFlow Delta Pro 3 — великий акумулятор, а такі накопичувачі вимагають особливого підходу.

  1. Рекомендуємо використовувати енергоефективні пристрої. Ті ж лампи розжарювання можна замінити на LED-освітлення, яке споживає у десятки разів менше енергії.
  2. Уникайте пікових навантажень. Так, станція якийсь час може підтримувати навантаження до 6 кВт, але вдаватися до цього краще лише у крайньому випадку.
  3. Не вмикайте енергомісткі прилади одночасно. Наприклад, якщо у вас працює чайник, а потрібно нагріти бойлер, зачекайте, поки чайник закипить, вийміть із розетки, і вмикайте водонагрівач.
  4. Станцію можна і потрібно заряджати від двох джерел живлення. Найефективнішою вважається комбінація зарядки від звичайної розетки та від сонячних батарей. Так ви і час заощадите, і акумулятор подовжите життя акумулятора.
  5. Не допускайте повного розряду. EcoFlow Delta Pro 3 слід ставити на зарядку на рівні 20%.
  6. Вимкніть непотрібні прилади. Наприклад, чайник – циклічний прилад, як і бойлер. Вода нагрілася, прилад начебто відключився, але продовжує бути увімкненим у мережу і потихеньку тягнути енергію, розряджаючи акумулятор. Нагріли воду, зробили чай — і витягли вилку з розетки.
  7. Хоча акумулятор і витримує екстремальні температури, все ж таки він — не єдиний компонент EcoFlow Delta Pro 3. Тому бажано не перегрівати і не переохолоджувати станцію. Встановлення в будинку, який не промерзає і не перегрівається — ідеальне.

Також тут є додаткова опція безпеки пристрою: можна увімкнути режим збереження акумулятора. Якщо ви не користуєтеся станцією протягом певного часу (декілька днів), є сенс увімкнути цю функцію, щоб акумулятор не розряджався в режимі очікування.

Звичайно, передбачити всі випадки на 100% неможливо, тому бренд надає офіційну гарантію на станцію протягом 5 років (60 місяців).

Зарядна станція EcoFlow Delta Pro 3: порівнюємо з попередніми моделями Delta

Пропонуємо до вашої уваги порівняльну характеристику моделей серії Delta. У таблиці ви зможете одразу побачити всю ключову інформацію.

Характеристика/модельEcoFlow Delta Pro 3EcoFlow Delta 2EcoFlow Delta 2 Max
Віддалене керуванняBluetooth, Wi-Fi
ЛіхтарикНемаєНемаєНемає
Додаткова батареяТакТакТак
Зарядка від сонячної батареїТакТакТак
Розетки 230 В, шт544
Вихідна потужність, Вт400018002400
Місткість батареї, Вт⋅год409610242048
Вага, кг51.51223

Висновок

EcoFlow Delta Pro 3 — це дійсно прорив у світі зарядних станцій, що пропонує неймовірну потужність та універсальність. Порівняно з попередніми моделями, вона стала не лише потужнішою, а й отримала інноваційні технології, що розширюють її можливості. Це X-Boost для підтримки приладів до 6 кВт та надшвидка зарядка X-Stream. На мій погляд такі недоліки, як велика вага повніс

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Більше на цю тему

Годинники Garmin

Годинники Garmin для спортсменів: як вибрати найкращу модель

⌚️ Годинники Garmin просто створені для спортсменів! Вони відстежують активність, пульс, сон та інші дані. Дізнайтесь, як вибрати модель...

Роботи-пилососи Dreame

Роботи-пилососи Dreame з функцією автоочищення контейнера

🤖🧹 Менше пилу! Роботи-пилососи Dreame з функцією автоматичного очищення пилозбірника витрушують його без участі людини. Дізнайтесь у статті, як...

Deerma

Техніка Deerma для чистоти вдома: топ-7 бюджетних товарів

Прибирання не повинно бути складним і дорогим! 🌟 Дізнайтеся, як бюджетні пристрої Deerma допоможуть підтримувати чистоту швидко та ефективно...

смарт-ваги Yunmai

Кращі смарт-ваги Yunmai для моніторингу здоров’я та фітнесу

Шукаєте ідеальні ваги для фітнесу? 💪 Смарт-ваги Yunmai допоможуть вам не тільки відстежувати вагу, але й аналізувати ключові показники...

Роботи-пилососи

Dreame проти Cecotec: порівнюємо флагманські роботи-пилососи

🤖🧹 Які роботи-пилососи прибирають краще: Dreame чи Cecotec? 🤔 В яких моделей більше функцій і вигідніша ціна? Дізнайтесь у...