back to top

Dreame Mova K10 чи K10 Pro — що краще? Огляд миючих пилососів

🧹✨ Dreame Mova K10 та K10 Pro — потужні миючі пилососи 👏 Та який вибрати? 🤔 Дізнайтеся всі плюси та мінуси цих моделей у нашому огляді-порівнянні! 🏡🔍

Бездротовий миючий пилосос — просто мастхев для прибирання підлоги. Він миє поверхню якісно та швидко, а ви отримуєте більше вільного часу. От тільки іноді такі моделі бувають важкими. Втім, не всі: сьогодні ми поговоримо про два мийники підлоги, які вигідно вирізняються з-поміж інших. Dreame Mova K10 та Dreame Mova K10 Pro — відносно легкі, маневрові та зручні. У цьому огляді порівняємо всі їх параметри та визначимось, який краще підійде для тих чи інших завдань.

Dreame Mova K10

Зміст

  1. Порівнюємо ціни Dreame Mova K10 та Dreame Mova K10 Pro
  2. Порівнюємо комплектацію Dreame Mova K10 та K10 Pro
  3. Порівнюємо дизайн Dreame Mova K10 та K10 Pro
  4. Порівнюємо технічні характеристики Dreame Mova K10 та K10 Pro
  5. Порівнюємо якість прибирання Dreame Mova K10 та K10 Pro
  • Що і як можна прибирати Dreame Mova K10 та K10 Pro?
  • Зручність управління та прибирання Dreame Mova K10 та K10 Pro
  • Як працює система очищення насадок?
  1. Висновки: кому підійдуть Dreame Mova K10 та Dreame Mova K10 Pro?

Порівнюємо ціни Dreame Mova K10 та Dreame Mova K10 Pro*

Dreame Mova K10 Dreame Mova K10 Pro
8 999 грн14 999 грн

* Ціни вказані зі знижками та дійсні на момент публікації статті

Порівнюємо комплектацію Dreame Mova K10 та K10 Pro 

У Dreame Mova K10 та Dreame Mova K10 Pro однаковий комплект постачання:

  • Миючий пилосос із насадкою-роликом.
  • Подовжувальна центральна трубка.
  • Док-станція.
  • Адаптер живлення.
  • Щітка для очищення.

Порівнюємо дизайн Dreame Mova K10 та K10 Pro

Dreame Mova K10

Є декілька причин, з яких Dreame Mova K10 можна назвати одним з найкомфортніших мийних пилотягів. І починаються вони з дизайну.

По-перше, обидві версії важить лише по 3.8 кг — це досить адекватно для подібних моделей. Для порівняння, Dreame H12 Core важить 4.65 кг, а Dreame H12 Pro — 4.9 кг. При цьому центр ваги зміщено донизу: саме там розмістилися резервуари для чистої та брудної води, фільтр, двигун та батарея.

По-друге, ці моделі оснащені колесами. Не лише маленькими, які сховані у самій насадці. А й великими додатковими колесами, що ідеально ковзають підлогою. Завдяки їм пилососом легко та зручно маневрувати.

По-третє, у цього пилососа продумана насадка. Це моторизований ролик, який обертається зі швидкістю 540 обертів на хвилину. Його поверхня виконана з мікрофібри, а спереду і ззаду ролика передбачені дві вставки. Задня гумова вставка допомагає краще збирати вологу, а передній скребок— шерсть домашніх тварин, волосся тощо. І ще один приємний сюрприз: з одного боку ролик умовно безбортовий, тобто можна мити під стінами, не залишаючи смужку сміття.

Dreame Mova K10, як і K10 Pro представлені у білому кольорі корпуса. Кнопки управління розмістилися на великій трикутній ручці, а зверху робочого блока є LED-дисплей. На ньому відображається рівень заряду, режим, на якому ви прибираєте тощо. Все дуже зручно і продумано, от тільки не вистачає, аби ще знімався ручний пилосос.

Порівнюємо технічні характеристики Dreame Mova K10 та K10 Pro 

ПараметриDreame Mova K10 Dreame Mova K10 Pro
Тип прибирання▪ Вологе
▪ Миття підлоги
▪ Сухе
▪ Збір рідин
Прибирання килимівНі
Рекомендована площа прибиранняДо 200 м2
Знімний ручний пилососНемає
Центральна трубкаПряма
Сила всмоктування6 5000 Па15 000 Па
ТурборежимТак
Розумний датчик забрудненостіНемаєЄ
Тип основної щіткиВалик
Наявність бортів у щіткиЗ одного боку
LED-підсвічування щіткиНемає
Миття та сушіння щітки теплим повітрямТак
Обʼєм резервуара для чистої води890 мл
Обʼєм резервуара для брудної води690 мл
Тип фільтраHEPA (можна мити)
УправлінняКнопки на корпусі
ДисплейLED
Голосовий звітТак
Місткість акумулятора2 400 мАг
Час роботи на одному заряді30 хв
Рівень шуму78 дБ
Вага3.8 кг
Висота111 см

Порівнюємо якість прибирання Dreame Mova K10 та K10 Pro

Dreame Mova K10

Як бачимо з таблиці, у версії Dreame Mova K10 Pro набагато більша сила всмоктування — більше ні ж вдвічі. І є датчик розпізнавання забруднень. Чи означає це, що бруд з підлоги він збиратиме швидше та краще?  

Що і як можна прибирати Dreame Mova K10 та K10 Pro?

Dreame Mova K10

Отже, ці моделі призначені для прибирання тільки твердих підлог: ламінату, паркету, лінолеуму, вінілу, плитки тощо. Це оптимальний вибір, якщо у вас або немає килимів, або їх мало та можна посунути. Можливості встановити килимову щітку не передбачено, тож враховуйте це. 

В обох пилососів по 3 режими: стандартний, турбо- та всмоктування рідин. От тільки у K10 ви самі вибираєте потужність, а K10 Pro автоматично її підлаштовує під забрудненість — от навіщо потрібний датчик забруднень. Такий інтелектуальний підхід дозволяє зберегти надовше заряд акумулятора пилососа Коли підлога не дуже забруднена, він працює на мінімалках. Але як тільки починаєш прибирати нам там, де реально брудно, він стає голоснішим, насадка обертається швидше і сміття всмоктується з більшою силою. Якщо вам хочеться цієї самостійності від пилососа, K10 Pro — ваш вибір.

Зручність управління та прибирання Dreame Mova K10 та K10 Pro

Управління в пилотягів ідентичне. На ручці знаходяться кнопки, які вмикають живлення та регулюють роботу. Круглий LED-дисплей показує поточний режим, рівень заряду, необхідність долити воду, вилити брудну тощо. А ще весь процес прибирання супроводжують голосові підказки. Загалом все дуже просто, продумано та інтуїтивно зрозуміло.

А тепер щодо якості прибирання. Обидві моделі впорались чудово. Але K10 Pro відчувається потужнішим, коли прибираєш щось серйозне. Мій улюблений тест — це підлога після прогулянки з собакою у негоду: в таких випадках біля входу у будинок збирається не тільки багато пилу, а й пісок. А часто ще й залишаються «лапки» на світлій плитці. Так от, Pro прибрав все це швидше, ніж його родич. Він і пісок пропилососив, і сліди відтер, і вологу. K10 теж впорався, просто я витратила трохи більше часу.

Але найбільше, що мені сподобалось — це насадка. Оця відсутність бортика насправді дуже зручне рішення, навіть з одного боку. Точніше, умовна відсутність, бо мінімальний тримач там все ж є. Втім, він все одно  прибирає під стінами краще, ніж класичні насадки з бортиками.

Як працює система очищення насадок?

Dreame Mova K10

Миття та сушіння насадки — топова функція, яка є навіть не в кожному преміальному пилососі. А в Dreame Mova K10 та Dreame Mova K10 Pro вона є, в обох. Після прибирання ставимо пилосос на док-станцію та натискаємо кнопку. Ролик починає крутитися, у той час, як на нього подається вода. А брудна — одразу всмоктується у бак для відпрацьованої води. Коли насадка промита, вмикається тепле повітря, яке її висушує. 

Все це дуже зручно для підтримання ролика у чистоті. Але зверніть увагу, це не означає, що про ролик можна забути: іноді все ж треба мити його вручну. Принаймні, мені довелося випрати його руками після того, як я зібрала ним розлиту каву. 

З іншим очищенням теж все просто. Резервуари для чистої та брудної води знімаються легко. Натискаємо кнопку, знімаємо, миємо під водою та просушуємо. А ще перевагою цих моделей є можливість мити HEPA-фільтр. Тобто він і чистішим буде, і прослужить довше.

Висновки: кому підійдуть Dreame Mova K10 та Dreame Mova K10 Pro?

Dreame Mova K10

Миючі пилососи Dreame Mova K10 та Dreame Mova K10 Pro призначені для очищення будь-якої твердої підлоги: паркет, ламінат, вініл, плитка тощо. Вони обидва підійдуть для тих, у кого небагато килимів (або взагалі їх немає). От тільки треба правильно підібрати силу всмоктування.

У дешевшої версії вона складає 6 400 Па, а регулюєте ви її самостійно. У дорожчої моделі сила всмоктування збільшена до 15 000 Па, і пилосос регулює її автоматично. Це не тільки полегшує прибирання, а й заощаджує ресурс батареї.

З огляду на це Dreame Mova K10 виглядає як хороша база для повсякденного прибирання, а Dreame Mova K10 Pro підійде для складних завдань, коли прибирати треба ретельно. Наприклад, якщо у вас пухнастий домашній улюбленець, часто бувають гості тощо.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як чистити робот-пилосос? Корисні рекомендації та лайфхаки

🤖🧹Хочете, щоб ваш робот-пилосос працював ефективно та довго? 🔧 Читайте цю...

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Електрощітка Oclean X Lite: огляд моделей

🪥 Дізнайтесь, яка електрощітка Oclean X Lite підійде саме вам! Все...

Матриця телевізора та як вибрати телевізор за типом...

📺 Насолоджуйтесь яскравим та чітким зображенням на екрані! Дізнайтеся, що таке...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.