back to top

Домашня ароматерапія. Куди додавати аромаолію у зволожувач повітря?

🌼🌬 Розкрийте переваги ароматерапії у власній оселі!  Дізнайтесь, куди додавати аромаолію у зволожувач повітря для заспокійливого ефекту. Насолоджуйтесь та релаксуйте у себе вдома 🏡✨

Пізня осінь і зима — саме час звернутися до надійного зволожувача повітря, щоб покращити мікроклімат в оселі. З настанням опалювального сезону рівень вологості у приміщенні знижується, а повітря стає сухішим. Це призводить до сухості носових пазух та ускладнює дихання. В результаті можуть виникати головні болі, сонливість та погіршується загальне самопочуття. Зволожувач може швидко змінити це і зробити повітря в приміщенні набагато комфортнішим. До того ж він зменшує дію статичної електрики.

А якщо додати до води трохи ефірної олії, можна ще й ароматизувати оселю. І навіть перетворити звичайний процес на ритуал ароматерапії. Залишається тільки розібратися, куди додавати аромаолію у зволожувач повітря, скільки та яку саме олію вибрати.

Зміст

  1. Чи можна додавати ефірні олії у зволожувач повітря?
  • Ефірні та базові олії: не переплутайте
  • Який зволожувач можна використовувати для ароматизації?
  1. Куди додавати аромаолію у зволожувач повітря?
  2. Які ефірні олії можна використовувати в ультразвукових зволожувачах?
  • Лаванда та меліса: для заспокоєння і релаксації
  • Ефірна олія лимона для бадьорості
  • Апельсинова олія для поліпшення настрою
  • Олія мʼяти для свіжості та полегшення симптомів застуди
  1. Висновки

Чи можна додавати ефірні олії у зволожувач повітря?

Так! Але тільки у тих випадках, коли це передбачено інструкцією з використання. Інакше ефірні олії можуть забити фільтри, зіпсувати резервуар  та вивести пристрій з ладу. І тут є два нюанси:

  • По-перше, важливо знати тип зволожувача, за якою технологією він розпилює повітря. 
  • По-друге, олії теж бувають різні. Одні можна використовувати для дифузора, інші — ні.

Зʼясовуємо деталі, як зробити все правильно, щоб і дифузор працював довго, і повітря було приємним.

Ефірні та базові олії: не переплутайте

Є два типи олій, які використовують у побуті та догляді за собою:

  1. Базові (вони ж олії-основи або просто рослинні олії), отримують з жирних частин рослин, таких як горіхи, насіння та ядра горіхів. Їх отримують методом холодного віджиму. На відміну від ефірних, вони не такі концентровані та не мають вираженого аромату.
  2. Ефірні, своєю чергою, видобуваються з листя, квітів, коренів або кори методом дистиляції. Вони дуже ароматні та настільки концентровані що їх навіть не використовують безпосередньо на шкірі, а додають у базові.

А тепер увага: у зволожувач повітря можна додавати тільки ефірні олії. Жирні базові олійки просто зроблять воду жирною, забʼють фільтри пристрою та можуть вивести його з ладу. З девайсами для ароматизації квартири чи будинку використовувати треба саме «ефірки». Розглянемо, як саме.

Який зволожувач можна використовувати для ароматизації?

На ринку зустрічаються три типи зволожувачів:

  1. Паровий, який працює за технологією гарячого випаровування.
  2. Традиційний, він зволожує методом холодного випаровування.
  3. Ультразвуковий, який створює високочастотні коливання (приблизно 1,7 мільйона коливань на секунду) та перетворює воду на дрібний туман із розміром крапель 1-5 мікрон. А потім розсіює це туман у повітрі за допомогою розпилювача.

В традиційний або паровий зволожувач не варто додавати ефірні олії, оскільки це може вивести їх з ладу. Це тому, що зволожувачі створюють водяний туман, продуваючи воду через гнотовий фільтр. Ефірні олії дуже сильні, і якщо їх залити всередину зволожувача, це може призвести до ерозії: як самого фільтру, так і пластикового резервуара.

А от ультразвукових зволожувачів можна використовувати  з ефірними оліями, якщо це дозволяє інструкція. Тож будьте уважні. Наприклад, читаємо інструкцію до популярних моделей Deerma 4,5L White DEM-ST636 та Deerma 5L White DEM-F325. У ній прямо сказано: «Не додавайте ефірну олію або аналогічні речовини, які не виробляються або не контролюються компанією Deerma, у водяний канал та резервуар для води». Якщо ви плануєте ароматизувати приміщення, шукайте моделі із функцією ароматизації та прямим дозволом виробника на використання ефірних олій.

Куди додавати аромаолію у зволожувач повітря?

Якщо інструкція до вашого зволожувача дозволяє використовувати олії, у ній також пояснюється, як це зробити. Зазвичай олійки додаються у відсік для води або спеціальний резервуар. Ось кілька простих кроків:

  1. Звіряйтеся з інструкцією виробника, щоб переконатися, що ваша модель безпечна для використання з ефірними оліями.
  2. Додайте кілька крапель обраної вами олії у резервуар для води. В середньому це від 5 до 8 крапель на 100 мл води. Якщо у вашій моделі передбачено спеціальний лоток для ефірних олій, додайте їх туди.
  3. Увімкніть зволожувач як зазвичай. Аромати повинні почати випаровуватися по кімнаті.

Рекомендується починати з мінімальної кількості, щоб поступово звикати до аромату і точно бути впевненими, що він вам підходить. А якщо хочеться інтенсивного аромату, поступово збільшувати дозування.

Ще один важливий момент: не забувайте регулярно очищувати девайс так, як рекомендує виробник. Тоді ви можете бути впевнені, що у повітря розпилюється чиста вода, а ви отримуєте позитивний ефект від зволоження та ароматизації.

Які ефірні олії можна використовувати в ультразвукових зволожувачах?

Аромат не тільки дарує приємні емоції, а й здатний покращити самопочуття: заспокоїти та розслабити або ж навпаки збадьорити людину. Ми зібрали найпопулярніші та найдієвіші ефірні олії, які можна додати у дифузор. І звісно, ви можете чергувати та міксувати аромати на свій смак.

Лаванда та меліса: для заспокоєння і релаксації

Ефірна олія лаванди — чи не найкращий вибір, коли мова йде про ефірні олії для зволожувача повітря. Вона здатна створювати спокійну та розслаблюючу атмосферу. Її виразний аромат допомагає багатьом людям впоратися з тривогою та перепадами настрою, а ще вона добре відома тим, що покращує сон.

Лаванда — не єдина олія, яка може покращити режим сну. Інші олії, такі як меліса, також допомагають при безсонні.  У неї ненавʼязливий травʼянистий аромат. Тож якщо вам не подобаються квіткові аромати, це хороше рішення.

Ефірна олія лимона для бадьорості 

Олія лимона використовується у народній медицині протягом тисячоліть. Вона відома своєю здатністю лікувати широкий спектр проблем зі здоровʼям. При розпиленні або використанні в ультразвуковому зволожувачі ця олія дає свіжий фруктовий аромат, який позитивно впливає на настрій та думки. Якщо ви хочете швидко підбадьоритися, тоді лимонний аромат буде найкращим вибором.

Апельсинова олія для поліпшення настрою

Запах апельсину, як солодкого, так і гіркого, також може творити чудеса у зволожувачі повітря. Цей ефір, випаровуючись у кімнаті, може виявитися корисним як фізично, так і психологічно, адже він допомагає підняти настрій і полегшує боротьбу зі стресом і тривогою. 

Аромат апельсинів додає відчуття тепла і радості. Якщо у вас є проблеми зі сном, це може бути саме те, що заспокоїть вас перед сном, і ви зможете краще відпочити.

Олії мʼяти та евкаліпту для полегшення симптомів застуди

Ще одна надзвичайно популярна олія для домашніх зволожувачів — мʼятна. Її освіжаючий аромат легкий і позитивний, а ще вона має кілька практичних переваг: покращує апетит і травлення, бадьорить, а також полегшує наслідки застуди.

Ефірна олія евкаліпта має схожі властивості. Якщо ви боретеся із застудою або маєте проблеми з диханням, використання ефірної олії евкаліпта у зволожувачі повітря може покращити ваше самопочуття. Вона відома своїм сильним очищувальним ефектом, який покращує дихання. Це може виявитися особливо корисним у холодні місяці року, коли ми страждаємо від застуди та грипу, особливо якщо це стосується кількох членів вашої родини. 

Висновки

Зволожувач повітря — корисний девайс, якщо у вашій оселі занадто сухо від опалювальних пристроїв або літньої спеки. Якщо правильно використовувати його та вчасно очищувати, він довго допомагатиме вам у створення комфортного мікроклімату. І не лише зволоженням, а й ароматизацією, а також іншими додатковими функціями.Тому важливо ретельно вивчати інструкцію з експлуатації перед першим використанням. Тоді ви точно знатимете, як заливати воду,  куди додавати аромаолію у зволожувач повітря та як часто очищувати пристрій. Ці прості дії не лише зроблять використання комфортним, а й подовжать термін експлуатації.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.